WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Czy któraś wie co mogą oznaczać bóle brzucha ( coś jakby menstruacyjne lub skurczowe ciężko dokładnie określić) i do tego mega mdłości?
    Dziwne bóle brzucha i pleców, jeśli nie przechodzą po kąpieli/odpoczynku powinny być konsultowane z gin. Jeśli nie przechodzą możesz nawet na sor jechać (tylko to wyjęte z życia kilka-do kilkunastu godzin), więc prościej i wygodniej próbować do gin. Na sor szybciej można się dostać ze skierowaniem (np z pomocy świątecznej czy weekendowej, ale i tak to trwa.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka ja to nie mam pojęcia czy szkodliwe czy nie, raczej wątpie. To, że dzieciaczki słysza glowice i sie boją, to juz bardziej bym uwierzyla.

Na szczescie u mnie od początku nic sie nie dzieje, wiec ok, wiadomo gdyby cos bylo nie tak, to pewnie bym przelezala pod usg :)

Przyszły mi ciuszki z nexta, jakosc rewelacja, polecam: https://zapodaj.net/2bec37609273f.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 13:38

Sylwiaa95, darika, acygan lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też ciąża prawidłowa wyniki wszystkie super szyjka ok. Więc gin nie zaleca wiadomo cześciej.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

Przyszły mi ciuszki z nexta, jakosc rewelacja, polecam: https://zapodaj.net/2bec37609273f.jpg.html

Piękne te ciuszki...i jak dużo....chyba dziś też tam poprzegladam co nieco ;)

edwarda20 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja starsza córka w 1 trym nie znosiła usg. Odsuwała się, robiła się niespokojna, zaczynała kopać, a jak usg było dłuższe, to mi robiło się słabo. Poźniej tolerowała usg, ale bardzo irytowała się pod ktg. U Emi problem nie występuje. Z usg nie było problemu od początku, przy ctg jest trochę bardziej ruchliwa i ucieka od sondy, ale nie było mi słabo. Za to mój pies nie znosi ultradźwięków i uciekał z piskiem jak sobie robiłam peeling kapitacyjny.

Co do lekarzy prowadzących zdanie o usg mają takie, że jak nie ma potrzeby to 3 wystarczają, chyba ze coś się dzieje (i korzyści są większe, niż możliwe skutki uboczne, to robią częściej. Ogólnie do tej pory wizyty miałam co 4 tyg, Od następnej chyba będą co 2 tyg.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój gin ma urlop w tym tygodniu, SORU u nas nie ma, a na IP traktuje wszystkich jak intruzów :-(

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Mój gin ma urlop w tym tygodniu, SORU u nas nie ma, a na IP traktuje wszystkich jak intruzów :-(
    No to kochana Przemyśl czy chcesz tam rodzić. Na porodówkę trzeba przejść przez IP. Ja na twoim miejscu wybrałabym inny szpital... Dzis właśnie w razie w jadę obejrzeć szpital z podobnym podejściem (specjalizują się we wcześniakach), ale właśnie przez to że się bardzo popsuł w ciągu 2 lat, to Emi ma zakaz wychodzenia przed skończonym 36 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 14:12

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Pauletta wow, ja to bym pewnie po 3dniach takich czekolad z 6kg na plusie :p
    Właśnie mam 6 kg na plusie :P ale od początku ciąży . Ja od zawsze lubię słodycze

• Katy Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 4 tygodnie, ale pozniej chyba beda co 2 tygodnie ;) Bylam u tej lekarki i przepisala mi Euthyrox bez problemu, nawet dala skierowanie do endo na cito i zaznaczyla, ze jestem w ciazy wiec moze uda sie dostac w miare realny termin :)

Zrobilam porównanie brzuszka i widac, ze jednak rośnie :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f66d3b0feee3.jpg

darika, edwarda20, acygan, Kinga., Sassy, Aliskaa, tanith lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam zamówić dużo ciuszkow z next i jak przeszłam to realizacji zamówienia to wyskoczyło że nie mają w sprzedaży niczego ż tych ciuszkow :( denerwuje mnie takie coś bo do koszyka mogę dodać , rozmiar niby dostępny a dopiero przy płatności nie jest dostępny ... gdy weszłam ponownie aby zamówić to znowu były dostępne więc strona chyba ma jakiś błąd systemu

• darika Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też tak kiedyś było, że chciałam zamówić o dopiero przy zamiarze płatności (i moim wielkim zdziwieniu co tak mało do zapłaty :-P) okazało się, że niedostępne. Więc zrezygnowałam. Ale mam kilka sztuk z Next i faktycznie jakość jest super ;-). Na allegro można znaleźć z Next nowe w niższej cenie o wysyłka z Polski ;-) kiedyś widziałam.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam wyniki... na czczo 118, 1h po 201 2h po 144.... jak nic cukrzyca... :(

xk81pfk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Ja chciałam zamówić dużo ciuszkow z next i jak przeszłam to realizacji zamówienia to wyskoczyło że nie mają w sprzedaży niczego ż tych ciuszkow :( denerwuje mnie takie coś bo do koszyka mogę dodać , rozmiar niby dostępny a dopiero przy płatności nie jest dostępny ... gdy weszłam ponownie aby zamówić to znowu były dostępne więc strona chyba ma jakiś błąd systemu

Tak tez tak mialam, na szczescie tylko z 1 rzecza. Jeszcze trafilam, ze mozna bylo cos kupic, bo teraz to juz praktycznie wszystko wyprzedane.

Katy ale masz malusi brzuszek! i w ogole jaka chudzinka!

dqprqps6kaqxmc83.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz mam wyniki, na czczo 85, po godzinie 160 po 2 118

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mi gin na IP powiedział? Że on nie będzie mi robił żadnych badań chyba że sie na oddział położe. Po chwili dyskusji łaskawie zgodził sie zrobić mi KTG

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Wiecie co mi gin na IP powiedział? Że on nie będzie mi robił żadnych badań chyba że sie na oddział położe. Po chwili dyskusji łaskawie zgodził sie zrobić mi KTG
    No to ładnie... Jak wyniki ktg? Wszystko ok?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    No to ładnie... Jak wyniki ktg? Wszystko ok?

Ktg ok, szyjka zamknięta 4.1cm a każe zostać bo twierdzi ze brzuch w ciąży nie powinien boleć. Mówi że to może byc od zrozstow cc albo cos sie dzieje i jeszcze wyleciał do mnie z tekstem że obok leży Pani co w 24 tygodniu urodziła i dziecko już nie żyje

• Totoro Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek ja bym dziada tam chyba zabiła, nie mówiąc o moim mężu, bo on już wybitnie na konowalow jest uczulony..... Może zostań w takim razie dla pewności i niech Cię przebadają? I byle się dyżur szybko zmienił, bo dzięki bardzo za takiego palanta :/ grunt w każdym razie, że wszystko ok z dzidzią i szyjką :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    I mam wyniki... na czczo 118, 1h po 201 2h po 144.... jak nic cukrzyca... :(
    Niestety cukrzyca.. Tylko mialas ja juz od poczatku ciazy i przeciez nagle w polowie nie zniknie mimo diety :-) a cukier na czczo za pierwszym razem juz mialas bardzo duzy, a norma jest do 92 z zyly. Mam nadzieje ze tym razem gin wysle Cie di porzadnego diabetologa i bedziesz pod stala kontrola :-) a cukrzyca nie taka straszna :-)
    Tylko zastanawia mnie czemu na glukometrzr na czczo mialas kolo 90. Albo stres tak na Ciebie dziala albo zle wykonujesz pomiar. Ja tez nie raz badam sobie cukier na czczo z zyly ale pokrywa mi sie z wynikiem z glukometru

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 17:28

edwarda20, tanith lubią tę wiadomość

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej badam prawidlowo. Bo kolejne wyniki roznily sie 4 jednostkami... 90 mialam jak wstalam zaraz. Ich glukometrem 120 z zyly 118 a moim 114... i potem tez roznice o 4

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2018, 17:33

xk81pfk.png
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ