Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez polecam maść ziaji ta lanomasc jest super 10 zeta i warto odrazy do szpitala zabrac ja juz po 12 godzinach mialam sutki bordkowe po 24 do krwi zdarte. A jeśli nie uzyjecie na sutki to polecam jako balsam do ust najlepszy ever serio na zime.
-
Lanoline kupiłam z Lansinoha - droższa niż z ziaji więc pewnie później się przerzucę na tamtą skoro polecacie
Nawet jeśli się do sutków nie przyda to położna mówiła, że lanolina jest też dobra do pupy malucha
Co do odwiedzin w szpitalu - to właśnie wolę żeby pierwszą wizytę teściowa zrobiła mi w szpitalu niż się wpakowała od razu do domu... A przyjedzie napewno mimo, że całą ciąże nawet nie zapytała jak się czuje. To jest mocno upierdliwa i rządząca się kobieta, więc w domu to jeszcze gotowa mi wszystko przestawiać i robić po swojemu, a nie wiem na ile będę miała siły świeżo po porodzie żeby ją ustawić do pionu. Jak to mąż mi zawsze radzi - udawaj, że słuchasz co ma do powiedzenia, tyle że ja tak nie umiemW szpitalu po 1 za długo siedzieć nie można, po drugie pewnie nie będę sama na sali to się powstrzyma z głupimi komentarzami.
Moi rodzice też pewnie przyjadą jak tylko szybko się da, ale zapewne nawet będę tego chciała bo z mamą mam mocną więź i za wnuczkę już teraz daliby się pokroić, ciągle tylko muszę ich upominać, żeby tyle nie kupowali bo dziadek to szaleje pod tym względem -
W szpitalu w ktorym bede rodzic odwiedziny sa na korytarzu i dobrze bo sale sa male dwu osobowe lub trzy osobowe i to krepuje napewno kobiety po porodzie. Nie wiem u mnie pewnie przyjada rodzice i tesciowie ale nie chce przesiadywania dlugo. Mam nadzieje ze maz bedzie jak bede rodzic bo pracuje jako kierowca i roznie moze byc.
Wlasnie siedze z chrzesnica w kinie na bajce a synek fika po popcornie hehe -
nick nieaktualnydarika wrote:Dziewczyny czy może ktoras kupowała leginsy ciążowe na allegro i może polecić? Zależy mi na takich ocieplanych i dobrej jakości. Bo kupiłam w h&m i zrobił się taki syf po praniu, że szok
darika lubi tę wiadomość
-
U mnie tesciowie odwiedzili w szpitalu a po kilku dniach w domu siedzieli chwile więc nie było to uciążliwe, moi rodzice dopiero jakos po tygodniu odwiedzili w domu.
-
AJrin wrote:Ja tez polecam maść ziaji ta lanomasc jest super 10 zeta i warto odrazy do szpitala zabrac ja juz po 12 godzinach mialam sutki bordkowe po 24 do krwi zdarte. A jeśli nie uzyjecie na sutki to polecam jako balsam do ust najlepszy ever serio na zime.
-
Ja nigdy w szpitalu nie leżałam, nie mam doświadczenia, ale rodzice, teście na pewno do mnie zajrzą i nie mam nic przeciwko
no a mąż to jak najdłużej mam nadzieję będzie siedział
chyba, że będzie sprzeciw babeczek z sali to oczywiście rozumiem.
A tak wyglądamy na dzień dzisiejszy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/16999400cd7b.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 11:52
Katy, Aliskaa, Agusia_pia lubią tę wiadomość
-
Ja nie wiem ale dla mnie odwiedziny w szpitalu nie były uciążliwe. Jak leżałam po cc 5 dni to miałam dość a zawsze miło jak ktoś przyjdzie odwiedzić. U mnie rodzina zawsze wpadała na maks 25minut i zajmowali sie maleństwem a nie jakimiś głupimi radami więc ja mogłam spokojnie sobie poleżeć albo nawet iść sie wykąpać.
Co do ilości gości to wpadali zazwyczaj w 2 osoby maks 3.Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Kinga ja latem też nie uzywam ale zima jak jest wiatr i mróz to masakra z ustami do tego suche powietrze w pracy też nie sprzyja i wtedy ratuje się właśnie lanolina.
-
Malyprosiaczek wrote:Dziewczyny mam wrażenie, ze brzuch przestał mi rosnąć. Tez tak macie? Nie wiem może to tylko takie wrażenie, ale wydaje mi się ze stanął w miejscu i nic nie rośnie
Też mi się tak wydawało póki nie zmierzyłam się miarą i nie zobaczyłam +4cm -
Byłam przed chwilą w Lidlu, u mnie jest pełno bodziaków, spodenek, bluzeczek i sweterkow, całkiem fajne. Nie kupowałam bo ubranek mam już za duzo
Za to kupiłam termometr do ciała- nie wiem czy dobry, ale na początek chociaz taki.
Brzuszka nie mierze, ale widze ze rośnie
W szpitalu tez tylko mąz, pierwsze odwiedziny po minimum tygodniu po powrocie do domu. Kilka dni wytrzymają.
-
Mysle,ze z tym brzuszkiem to tylko takie wrazenie,ze nie rosnie
Moge odznaczyc kolejny punkt z mojej listy wyprawkowej, kupilam klapki do szpitala pod prysznicw biedronce za cale 10 zl
A teraz siedzimy z mezem przy kawie i slodkosciach, taka leniwa niedziela dzisAliskaa, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyacygan wrote:Mysle,ze z tym brzuszkiem to tylko takie wrazenie,ze nie rosnie
Moge odznaczyc kolejny punkt z mojej listy wyprawkowej, kupilam klapki do szpitala pod prysznicw biedronce za cale 10 zl
A teraz siedzimy z mezem przy kawie i slodkosciach, taka leniwa niedziela dzisteż właśnie zajadamy z mężem słodkości i kawkę pijemy
acygan lubi tę wiadomość
-
A ja ostatnie dwie noce śpię jak zabita, wczoraj spaliśmy do 10, dzisiaj do 11.30 :o i to jak zasnęłam na prawym boku to się nad ranem dopiero obudziłam, przewróciłam na drugi bok i na tym boku już się obudziłam jak wstawałam xd i wczoraj to samo, nie wiem może ma znaczenie to że łóżko trochę przedstawione, ale masakra, dawno tak dobrze mi się nie spało
co do teściowej to moja jest wtracajaca się, nie wiem jak będzie z dzieckiem, plus jest taki że na codzien jej tutaj nie ma, mieszka w Anglii, Ale przyjeżdża raz na półtorej miesiąca i dwa tygodnie mieszka na tym samym poziomie co my, więc no zobaczymy. Termin mam na 4 kwietnia a ona przyjedzie w drugiej połowie kwietnia więc tyle dobrego że od razu nie będzie jej :p
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Katy wrote:My przed chwilą zjedliśmy po kawałku kopca kreta :p Kawy nie pije, a chłopak wypił wcześniej;)
Mialam wczoraj upiec,bo tez mi sie okropnie chcialo, ale w koncu maz dlugo na podworku siedzial, do sklepu nie pojechal, wiec upieke w tygodniu lub w sobote
Jak czytam o tesciowych to noz w kieszeni mi sie otwiera. Moja juz zapowiedziala, ze w szpitalu bedzie, najchetniej to na porodowke by pojechala ze mnaw czwartek z wizyty nie zdazylismy wrocic do domu a ona juz dzwonila. A najlepsze jak kiedys siedzialam w kolejce do lekarza,bylo opoznienie, jeszcze nie weszlam a juz smsa mialam z pytaniami. Moja tesciowa to temat rzeka,niby milutka, a falszywa i dupe obrabia.
Katy lubi tę wiadomość
-
W ogóle dziewczyny, zaczynają wam pępki wystawać? Bo ja zauważyłam że część mi wystaje z góry a na dole jest nadal tak samo jak było, a co najśmieszniejsze to, że jak stoję to wygląda w miarę ok ten pępek a jak go w odpowiednim miejscu delikatnie przycisne to mi właśnie góra wyskakuje xd07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Ja miałam w piątek robić, ale się w końcu wczoraj zebralam :p
A tu nasz towarzysz w jedzeniu xd
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2fe70dca59a.jpg
Andzia, mi też tylko od góry trochę wystaje, ale wydaje mi Się, że w ogóle będzie mało wystawal bo mam wklęsły bardzo normalnie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 13:32
acygan, Tęskniąca lubią tę wiadomość