WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calki fajny ten zestaw tylko pytanie jak z jakoscia :-)
    A zamawiala juz ktoras z Was bluzki do karmienia? :-) w hm sa nawet fajne cenowo tylko niewiem jaki rozmiar brac a do stacjonarnego sklepu niestety mam daleko :-/ to samo z biustonoszami do karmienia

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Młoda miała takie. Były ok, bawełna porównywalna do tej z pepco (raczej szytwnawa), ale nic się z kompletem nie działo (dostaliśmy po innym dziecku). Z technicznych uwag to raczej ten nasz miał zamiżoną rozmiarówkę, w stosunku do reszty wyprawki. W składzie były body, śpiochy, kaftanik,czapeczka śliniak (to do nas dotarło)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac669a694eb8.jpg t

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam na marcówkach post Verbeny i tak mi strasznie smutno się zrobiło... :(

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie w tym momencie go widzialam i razem z mezem nie powstrzymalismy lez. Nie da sie tego opisac nawet.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety strasznie to smutne :/

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszne zakończenie tej historii, wierzyłam mocno, że im się uda :(
    Czy Wy też jesteście takie niespokojne? Ja często się zamartwiam, czy przepływy są ok, czy nie wda się jakaś infekcja, czy Maluszek zaczeka w brzuszku do terminu. Mam podwyższone próby wątrobowe, ale bez innych objawów cholestazy, biorę Essentiale, od 2 dni Uroscam (czy jakoś tak) i za 2 tygodnie zobaczymy...
    Wybaczcie, ale musiałam posmęcić, jakiś płaczliwy dzień dziś mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 20:06

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż nie wiem co napisać, wstrząsnęła mną ta informacja.. Też wierzyłam, że się im uda...

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam spokojna do ostatniej wizyty. Teraz pomimo ze leze,biore scopolan 3x1 to brzuch dalej twardnieje jak tylko wstaje z lozka i mam bole miesiaczkowe. Nie wiem co mam myslec o tym, martwi mbie to. Zobaczymy co moja lekarz powie.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem strasznie przewrażliwiona... A jak czytam takie straszne rzeczy to jeszcze bardziej :( Próby wątrobowd już robiłam, bo paskudnie swędzą mnie kostki. Tyle, że kostki swędzą dalej, a próby wyszły ok.
    Jutro w szkole rodzenia robię ktg, bo znowu wczoraj dosyć często mi się brzuszek stawiał, więc chce zobaczyć, czy coś tam wykryje.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno kwasy żółciowe są najważniejsze, a one są ok u mnie...
    Gdybym chodziła tylko na NFZ do lekarza to chyba żadnych badań bym nie zrobiła... mocz raz na 6 tygodni i dziękuję. Prywatnie dopiero gin jest zainteresowany.

Acygan a jak długo Ci się stawia? W sensie od jak dawna? Ja tak miałam przez kilka dni, ale na szczęście bez skracania szyjki. Teraz profilaktycznie jestem na nospie, nie wiem czy lepiej ja omijać jak nie ma tragedii czy brać żeby zapobiegać? Jak myślicie?

Znajoma mnie uspokajała, ona od 6 miesiąca też miała stawianie się brzucha, szyjka 20 mm, a urodziła tydzień po terminie, miała wywoływany poród.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 20:23

12.2014-Aniołek
    Nasienie ok, drożność ok
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Podobno kwasy żółciowe są najważniejsze, a one są ok u mnie...
    Gdybym chodziła tylko na NFZ do lekarza to chyba żadnych badań bym nie zrobiła... mocz raz na 6 tygodni i dziękuję. Prywatnie dopiero gin jest zainteresowany.

Acygan a jak długo Ci się stawia? W sensie od jak dawna? Ja tak miałam przez kilka dni, ale na szczęście bez skracania szyjki. Teraz profilaktycznie jestem na nospie, nie wiem czy lepiej ja omijać jak nie ma tragedii czy brać żeby zapobiegać? Jak myślicie?

Znajoma mnie uspokajała, ona od 6 miesiąca też miała stawianie się brzucha, szyjka 20 mm, a urodziła tydzień po terminie, miała wywoływany poród.

Od jaliegos czasu juz czulam ale to bylo na zasadzie, ze raz na kilka dni i jak sie polozylam to przechodzilo. Od kilku dni czuje za kazdym razem jak wstaje z lozka, staram sie jak najwiecej lezec. Lekarz kazala brac scopolan kilka dni, ze powinno pomoc, roznicy nie widze. Szyjka 34 mm, ale powiedziala, ze teraz jest ok a za tydzien moge urodzic, wiec mam to obserwowac. Sama nie wiem co mam myslec.

• Aga78 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a macie kłucie szyjki? Ja tydzień temu odstawiłam duphaston i zauważyłam, że tak raz dziennie mam lekkie kłucie..Nie towarzyszy temu żaden ból, skurcz ani twardnienie brzucha.Dwa tygodnie temu na wizycie szyjka miała 3.45 wg lekarza ok. Czy te kłucie może oznaczać skracanie szyjki?

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Dziewczyny, a macie kłucie szyjki? Ja tydzień temu odstawiłam duphaston i zauważyłam, że tak raz dziennie mam lekkie kłucie..Nie towarzyszy temu żaden ból, skurcz ani twardnienie brzucha.Dwa tygodnie temu na wizycie szyjka miała 3.45 wg lekarza ok. Czy te kłucie może oznaczać skracanie szyjki?

P. doktor mówiła, że skracanie jest bezobjawowe, tak samo czytałam na jakimś forum, gdzie dziewczyny leżały bardzo, bardzo długo ze względu na skracającą się szyjkę.

12.2014-Aniołek
    Nasienie ok, drożność ok
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo smutna wiadomość. Mam nadzieję że żadna z nas nie będzie musiała tego przeżywać... W takich sytuacjach jestem wdzięczna lekarce za to, że tak pilnuje mojego poziomu progesteronu, estradiolu i reaguje na każdą pierdołę, bo z lekarzami prowadzącymi tę ciążę jakoś nie mam szczęścia...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kłucia obecnie, ale zgodnie ze słowami lekarza to wina stanu zapalnego, który mam. Jestem już na lekach, więc liczę, że niedługo to minie.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety to wszystko mam wrażenie jest niezalezne od nas :/ Serio coraz częściej myślę ze moge chuchac i dmuchac a będzie co ma być :/
    Wiadomo jak już cos sie dzieje i nakaz lezenia to będę robić wszysto aby utrzymać ciążę.
    Pamietam jak dzis slowa mojego gin silna i zdrowa ciążę nic nie ruszy ani dzwiganie ani skakanie.
    Pisze jak popaprana ale chcialam wam powiedziec ze nie ma co sie zamartwiac bedzie dobrze dbajmy o siebie i maluszki bo tylko tyle morzemy zrobic reszta jest poza nami.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się stawia brzuch od kilku tygodni. Jak wstaje, jak siedze czy się przejdę. Gdy się położę to najczęsciej przechodzi jednak zdarza się że trzyma nawet 15 minut. Mam brać no-spe jakby co i w razie czego na IP. Bada mnie ale ginekologicznie i według niej "szyjka trzyma, wszystko ok". Myślę, że faktycznie wszystko przygotowywuje się do porodu i tak ma być.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klucia mam, ale tez lecze infekcje, mysle ze to od tego.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Raczej nie, ale na progesteronie lecę cały czas. Co do skracania szyjki, to w poprzedniej ciąży miałam 3,5 cm. Była twarda i zamknięta. Na wizycie w 37 tc nawet nie brałam skierowania do szpitala, bo byłam pewna ze przenoszę. Tydzień wcześniej w 36 tc odstawiłam całkiem progesteron), Dzień przed kolejną wizytą odeszły mi wody. Skurczy brak, w badaniu ok 13-14 szyjka była rozwarte na 2 cm. Do 16 zero skurczy czy czego kolwiek (byłam pewna ze bez wywoływania nic nie zaskoczy) Ok 17 pojawiły się lekkie bóle miesiączkowe, z każdą godziną się masilały. O 19-20 Rozwarcie było na 8 cm, a 21 córka była z nami. Do tej pory nie wiem co to znaczy ze skurcze są regularne. U mnie był ciągły ból jak przy okresie. Jak puszczało na 30s to góra.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te infekcje w jakim badaniu Wam wyszły?

12.2014-Aniołek
    Nasienie ok, drożność ok
‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ