Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Młoda miała takie. Były ok, bawełna porównywalna do tej z pepco (raczej szytwnawa), ale nic się z kompletem nie działo (dostaliśmy po innym dziecku). Z technicznych uwag to raczej ten nasz miał zamiżoną rozmiarówkę, w stosunku do reszty wyprawki. W składzie były body, śpiochy, kaftanik,czapeczka śliniak (to do nas dotarło)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac669a694eb8.jpg t -
Niestety strasznie to smutne
-
Straszne zakończenie tej historii, wierzyłam mocno, że im się uda
Czy Wy też jesteście takie niespokojne? Ja często się zamartwiam, czy przepływy są ok, czy nie wda się jakaś infekcja, czy Maluszek zaczeka w brzuszku do terminu. Mam podwyższone próby wątrobowe, ale bez innych objawów cholestazy, biorę Essentiale, od 2 dni Uroscam (czy jakoś tak) i za 2 tygodnie zobaczymy...
Wybaczcie, ale musiałam posmęcić, jakiś płaczliwy dzień dziś mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 20:06
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Też jestem strasznie przewrażliwiona... A jak czytam takie straszne rzeczy to jeszcze bardziej
Próby wątrobowd już robiłam, bo paskudnie swędzą mnie kostki. Tyle, że kostki swędzą dalej, a próby wyszły ok.
Jutro w szkole rodzenia robię ktg, bo znowu wczoraj dosyć często mi się brzuszek stawiał, więc chce zobaczyć, czy coś tam wykryje. -
Podobno kwasy żółciowe są najważniejsze, a one są ok u mnie...
Gdybym chodziła tylko na NFZ do lekarza to chyba żadnych badań bym nie zrobiła... mocz raz na 6 tygodni i dziękuję. Prywatnie dopiero gin jest zainteresowany.
Acygan a jak długo Ci się stawia? W sensie od jak dawna? Ja tak miałam przez kilka dni, ale na szczęście bez skracania szyjki. Teraz profilaktycznie jestem na nospie, nie wiem czy lepiej ja omijać jak nie ma tragedii czy brać żeby zapobiegać? Jak myślicie?
Znajoma mnie uspokajała, ona od 6 miesiąca też miała stawianie się brzucha, szyjka 20 mm, a urodziła tydzień po terminie, miała wywoływany poród.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 20:23
12.2014-Aniołek
02.06.2017- 1 IUI
Mirabelcia wrote:Podobno kwasy żółciowe są najważniejsze, a one są ok u mnie...
Gdybym chodziła tylko na NFZ do lekarza to chyba żadnych badań bym nie zrobiła... mocz raz na 6 tygodni i dziękuję. Prywatnie dopiero gin jest zainteresowany.
Acygan a jak długo Ci się stawia? W sensie od jak dawna? Ja tak miałam przez kilka dni, ale na szczęście bez skracania szyjki. Teraz profilaktycznie jestem na nospie, nie wiem czy lepiej ja omijać jak nie ma tragedii czy brać żeby zapobiegać? Jak myślicie?
Znajoma mnie uspokajała, ona od 6 miesiąca też miała stawianie się brzucha, szyjka 20 mm, a urodziła tydzień po terminie, miała wywoływany poród.
Od jaliegos czasu juz czulam ale to bylo na zasadzie, ze raz na kilka dni i jak sie polozylam to przechodzilo. Od kilku dni czuje za kazdym razem jak wstaje z lozka, staram sie jak najwiecej lezec. Lekarz kazala brac scopolan kilka dni, ze powinno pomoc, roznicy nie widze. Szyjka 34 mm, ale powiedziala, ze teraz jest ok a za tydzien moge urodzic, wiec mam to obserwowac. Sama nie wiem co mam myslec. -
Dziewczyny, a macie kłucie szyjki? Ja tydzień temu odstawiłam duphaston i zauważyłam, że tak raz dziennie mam lekkie kłucie..Nie towarzyszy temu żaden ból, skurcz ani twardnienie brzucha.Dwa tygodnie temu na wizycie szyjka miała 3.45 wg lekarza ok. Czy te kłucie może oznaczać skracanie szyjki?
-
Aga78 wrote:Dziewczyny, a macie kłucie szyjki? Ja tydzień temu odstawiłam duphaston i zauważyłam, że tak raz dziennie mam lekkie kłucie..Nie towarzyszy temu żaden ból, skurcz ani twardnienie brzucha.Dwa tygodnie temu na wizycie szyjka miała 3.45 wg lekarza ok. Czy te kłucie może oznaczać skracanie szyjki?
P. doktor mówiła, że skracanie jest bezobjawowe, tak samo czytałam na jakimś forum, gdzie dziewczyny leżały bardzo, bardzo długo ze względu na skracającą się szyjkę.12.2014-Aniołek
02.06.2017- 1 IUI
To bardzo smutna wiadomość. Mam nadzieję że żadna z nas nie będzie musiała tego przeżywać... W takich sytuacjach jestem wdzięczna lekarce za to, że tak pilnuje mojego poziomu progesteronu, estradiolu i reaguje na każdą pierdołę, bo z lekarzami prowadzącymi tę ciążę jakoś nie mam szczęścia...
-
Niestety to wszystko mam wrażenie jest niezalezne od nas
Serio coraz częściej myślę ze moge chuchac i dmuchac a będzie co ma być
Wiadomo jak już cos sie dzieje i nakaz lezenia to będę robić wszysto aby utrzymać ciążę.
Pamietam jak dzis slowa mojego gin silna i zdrowa ciążę nic nie ruszy ani dzwiganie ani skakanie.
Pisze jak popaprana ale chcialam wam powiedziec ze nie ma co sie zamartwiac bedzie dobrze dbajmy o siebie i maluszki bo tylko tyle morzemy zrobic reszta jest poza nami. -
Mnie się stawia brzuch od kilku tygodni. Jak wstaje, jak siedze czy się przejdę. Gdy się położę to najczęsciej przechodzi jednak zdarza się że trzyma nawet 15 minut. Mam brać no-spe jakby co i w razie czego na IP. Bada mnie ale ginekologicznie i według niej "szyjka trzyma, wszystko ok". Myślę, że faktycznie wszystko przygotowywuje się do porodu i tak ma być.
-
Aga78 wrote:Dziewczyny, a macie kłucie szyjki? Ja tydzień temu odstawiłam duphaston i zauważyłam, że tak raz dziennie mam lekkie kłucie..Nie towarzyszy temu żaden ból, skurcz ani twardnienie brzucha.Dwa tygodnie temu na wizycie szyjka miała 3.45 wg lekarza ok. Czy te kłucie może oznaczać skracanie szyjki?