X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Acygan ja już mam apteczno-higieniczne, właśnie w gemini i najwcześniej w połowie 2019 roku u mnie się kończą terminy.

Z innej beczki: położna na szkole rodzenia nie polecała rożków, szczególnie jakichś z usztywnianą wkładką. Powiedziała, ze dużo lepszy jest ciepły kocyk. Czy któraś z Was ma do polecenia taki kocyk, który będzie dobry zaraz po urodzeniu do utulenia. Jest ktoś, kto nie planuje zakupu rożka?
    Nie miałam i nie będę miała. Raz mi siostrzenica z czegoś takiego prawie wypadła. Od tamtej pory mam do nich wstręt. Zamiast rożka mam śpiworek do spania. Nic więcej nie było potrzebnego.

Asiula27 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, a możesz polecić taki śpiworek?

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Kinga, a możesz polecić taki śpiworek?
    Pytasz czy byłam zadowolona? Tak. Pierwszy dostałam jako prezent od szpitala (wypełniony taką jakby gąbką, a nie typową watoliną) więc był trochę usztywniony. Zapinany na ramionach (kilka dni temu wrzucałam zdjęcie, taki żółty). W nóżkach rozpinany na zamek (do przewijania można całkiem rozsunąc lub tylko trochę. Używałam go w domu i na spacerach jeśli był potrzebny. Teraz też mam zamiar go używać (tylko na razie jest w pl)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Acygan ja już mam apteczno-higieniczne, właśnie w gemini i najwcześniej w połowie 2019 roku u mnie się kończą terminy.

Z innej beczki: położna na szkole rodzenia nie polecała rożków, szczególnie jakichś z usztywnianą wkładką. Powiedziała, ze dużo lepszy jest ciepły kocyk. Czy któraś z Was ma do polecenia taki kocyk, który będzie dobry zaraz po urodzeniu do utulenia. Jest ktoś, kto nie planuje zakupu rożka?

W moim szpitalu rożków też nie uznają, chcą kocyk, ale ja ogólnie kupiłam, nie wiem czy w domu będę używać, zobaczę. A kocyk zamówiłam taki:
    https://babyboom.net.pl/kocyk-bawelniany-dwustronny-babyono-75x100-cm-821.html

Nie wiem jak z jakością, bo dopiero dziś go dostanę.

• acygan Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale śpiworek też mam i na pewno będę z niego korzystać, no ale nie w szpitalu :) do szpitala u mnie tylko i wyłącznie kocyk.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam rożek zapinany na rzepik do porządnego zawinięcia, nie usztywniany ;) Nie wiem jakbym musiała to słabo zawinąć zeby mi dziecko wypadło. U nas wręcz przeciwnie położna polecała rożki i śpiworki, bo kocykiem dziecko się może nakryć. Jak widać co szkoła to inny przekaz :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy synku mialam 2 rozki i wogole nie bylam z nich zadowolona, kupilam cienki polarowy kocyk i w nim dziecko zawijalam tak jak rozkiem, urodzilam w czerwcu wiec nocki byly cieple. I przykrywalam kocykiem, tylko do pasa, takie lame dziecko jeszcze sie nie obraca wiec sie nie zaplacze. Teraz tez bede z tego korzystala.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo właśnie mi zadzwonili, że moge po odbiór wózka przyjechać bo przyszła dostawa :) Po szkole rodzenia muszę podjechać, radość jak u przedszkolaka :D

darika, Kinga., Andzia123 lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, bo wzięłam termometr bezdotykowy, ale później zobaczyłam, że w dziale dla dzieci są też inne a tego mojego tam nie wsadzili, czy to jest jakaś różnica? Czy dla dzieciaczków są jakieś inne, specjalne? Wzięłam z firmy microlife, ma któraś, poleca?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, bo wzięłam termometr bezdotykowy, ale później zobaczyłam, że w dziale dla dzieci są też inne a tego mojego tam nie wsadzili, czy to jest jakaś różnica? Czy dla dzieciaczków są jakieś inne, specjalne? Wzięłam z firmy microlife, ma któraś, poleca?

Ja nie mam pojęcia. Kupilam jakis z Lidla, jak sie nie sprawdzi to kupie inny. Ale wczesniej poczytalam w necie o kilku, takich okolo 200zl i opinie byly rozne, sporo negatywow. Wiec wzielam z lidla za 50zl ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ten z Lidla :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z microlife, polecam. Uzywam od 3.5 roku i nic sie nie dzieje. Ale mysle ze wiekszosc z tych termometrow jest ok.

• acygan Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie ma czegoś takiego jak dla dzieci i dorosłych?

Dostałam paczkę i jeśli chodzi o kocyk, to jakiś super gruby nie jest, no ale mam nadzieję, że wystarczy, już kolejnego kupować nie zamierzam.

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do termometrów, w Gemini są takie 3 w 1, można mierzyć na czole, w uchu i otoczenie (np.wodę) Zawsze myślałam, że najlepiej mierzyć w pupie, jak uważacie?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do termometrow bezdotykowych to ja nie polecam. Kiedyś kupiłam taki specjalistyczny prawie za 300zl i byl gó... warty. Wolę w pupę włożyć taki z gumową końcówką. Starszym mierze pod pachą albo w ustach.
    Co do kocykow to ja kupiłam fajny, milusi z kapturkiem w pepco za 25zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 13:53

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 3 trymestrze :D w końcuuuuu :D

acygan, Kinga., Andzia123, Agusia_pia, Kassie, tanith, Aliskaa, Katy lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak, jeśli chodzi o termometry to polecają te z miękką końcówką. Miałam 2-3 elektroniczne i każdy coś innego pokazywał.. Przy pierwszej gorączce leciałam po zwykły rtęciowy... Do codziennego użytku używam bezdotykowy, różnice z rtęciówką mam ok 1-3 kreski, Także zwykły idzie w ruch przy temp powyżej 39 st, raz na jakiś czas (bo rozebranie i zmierzenie temperatury w odbycie mobilnemu dziecku łatwe nie jest, a przy wysokiej gorączce mierzę bardzo często, zwłaszcza że nie zawszsze zbijam temp farmakologicznie (u nas leki idą przy wyższej konieczności, jak inne sposoby nie działają a temperatura rośnie lub są przesłanki, że będzie rosła)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pupke? :O oj nie nie, ja nie ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    W pupke? :O oj nie nie, ja nie ;p

Dlaczego? :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Dlaczego? :-)
    No nie wiem sama ;p nawet nie wiedzialam, że tak sie mierzy dzieciom ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ