Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Asiula27 wrote:Acygan ja już mam apteczno-higieniczne, właśnie w gemini i najwcześniej w połowie 2019 roku u mnie się kończą terminy.
Z innej beczki: położna na szkole rodzenia nie polecała rożków, szczególnie jakichś z usztywnianą wkładką. Powiedziała, ze dużo lepszy jest ciepły kocyk. Czy któraś z Was ma do polecenia taki kocyk, który będzie dobry zaraz po urodzeniu do utulenia. Jest ktoś, kto nie planuje zakupu rożka?
Asiula27 lubi tę wiadomość
-
Asiula27 wrote:Kinga, a możesz polecić taki śpiworek?
-
Asiula27 wrote:Acygan ja już mam apteczno-higieniczne, właśnie w gemini i najwcześniej w połowie 2019 roku u mnie się kończą terminy.
Z innej beczki: położna na szkole rodzenia nie polecała rożków, szczególnie jakichś z usztywnianą wkładką. Powiedziała, ze dużo lepszy jest ciepły kocyk. Czy któraś z Was ma do polecenia taki kocyk, który będzie dobry zaraz po urodzeniu do utulenia. Jest ktoś, kto nie planuje zakupu rożka?
W moim szpitalu rożków też nie uznają, chcą kocyk, ale ja ogólnie kupiłam, nie wiem czy w domu będę używać, zobaczę. A kocyk zamówiłam taki:
https://babyboom.net.pl/kocyk-bawelniany-dwustronny-babyono-75x100-cm-821.html
Nie wiem jak z jakością, bo dopiero dziś go dostanę.
-
Mam rożek zapinany na rzepik do porządnego zawinięcia, nie usztywniany
Nie wiem jakbym musiała to słabo zawinąć zeby mi dziecko wypadło. U nas wręcz przeciwnie położna polecała rożki i śpiworki, bo kocykiem dziecko się może nakryć. Jak widać co szkoła to inny przekaz
-
Ja przy synku mialam 2 rozki i wogole nie bylam z nich zadowolona, kupilam cienki polarowy kocyk i w nim dziecko zawijalam tak jak rozkiem, urodzilam w czerwcu wiec nocki byly cieple. I przykrywalam kocykiem, tylko do pasa, takie lame dziecko jeszcze sie nie obraca wiec sie nie zaplacze. Teraz tez bede z tego korzystala.
-
Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, bo wzięłam termometr bezdotykowy, ale później zobaczyłam, że w dziale dla dzieci są też inne a tego mojego tam nie wsadzili, czy to jest jakaś różnica? Czy dla dzieciaczków są jakieś inne, specjalne? Wzięłam z firmy microlife, ma któraś, poleca?
-
acygan wrote:Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, bo wzięłam termometr bezdotykowy, ale później zobaczyłam, że w dziale dla dzieci są też inne a tego mojego tam nie wsadzili, czy to jest jakaś różnica? Czy dla dzieciaczków są jakieś inne, specjalne? Wzięłam z firmy microlife, ma któraś, poleca?
Ja nie mam pojęcia. Kupilam jakis z Lidla, jak sie nie sprawdzi to kupie inny. Ale wczesniej poczytalam w necie o kilku, takich okolo 200zl i opinie byly rozne, sporo negatywow. Wiec wzielam z lidla za 50zl ;p
-
Co do termometrów, w Gemini są takie 3 w 1, można mierzyć na czole, w uchu i otoczenie (np.wodę) Zawsze myślałam, że najlepiej mierzyć w pupie, jak uważacie?12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Co do termometrow bezdotykowych to ja nie polecam. Kiedyś kupiłam taki specjalistyczny prawie za 300zl i byl gó... warty. Wolę w pupę włożyć taki z gumową końcówką. Starszym mierze pod pachą albo w ustach.
Co do kocykow to ja kupiłam fajny, milusi z kapturkiem w pepco za 25złWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 13:53
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Powiem tak, jeśli chodzi o termometry to polecają te z miękką końcówką. Miałam 2-3 elektroniczne i każdy coś innego pokazywał.. Przy pierwszej gorączce leciałam po zwykły rtęciowy... Do codziennego użytku używam bezdotykowy, różnice z rtęciówką mam ok 1-3 kreski, Także zwykły idzie w ruch przy temp powyżej 39 st, raz na jakiś czas (bo rozebranie i zmierzenie temperatury w odbycie mobilnemu dziecku łatwe nie jest, a przy wysokiej gorączce mierzę bardzo często, zwłaszcza że nie zawszsze zbijam temp farmakologicznie (u nas leki idą przy wyższej konieczności, jak inne sposoby nie działają a temperatura rośnie lub są przesłanki, że będzie rosła)