WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Acygan ja już mam apteczno-higieniczne, właśnie w gemini i najwcześniej w połowie 2019 roku u mnie się kończą terminy.

Z innej beczki: położna na szkole rodzenia nie polecała rożków, szczególnie jakichś z usztywnianą wkładką. Powiedziała, ze dużo lepszy jest ciepły kocyk. Czy któraś z Was ma do polecenia taki kocyk, który będzie dobry zaraz po urodzeniu do utulenia. Jest ktoś, kto nie planuje zakupu rożka?
    Nie miałam i nie będę miała. Raz mi siostrzenica z czegoś takiego prawie wypadła. Od tamtej pory mam do nich wstręt. Zamiast rożka mam śpiworek do spania. Nic więcej nie było potrzebnego.

Asiula27 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, a możesz polecić taki śpiworek?

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Kinga, a możesz polecić taki śpiworek?
    Pytasz czy byłam zadowolona? Tak. Pierwszy dostałam jako prezent od szpitala (wypełniony taką jakby gąbką, a nie typową watoliną) więc był trochę usztywniony. Zapinany na ramionach (kilka dni temu wrzucałam zdjęcie, taki żółty). W nóżkach rozpinany na zamek (do przewijania można całkiem rozsunąc lub tylko trochę. Używałam go w domu i na spacerach jeśli był potrzebny. Teraz też mam zamiar go używać (tylko na razie jest w pl)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Acygan ja już mam apteczno-higieniczne, właśnie w gemini i najwcześniej w połowie 2019 roku u mnie się kończą terminy.

Z innej beczki: położna na szkole rodzenia nie polecała rożków, szczególnie jakichś z usztywnianą wkładką. Powiedziała, ze dużo lepszy jest ciepły kocyk. Czy któraś z Was ma do polecenia taki kocyk, który będzie dobry zaraz po urodzeniu do utulenia. Jest ktoś, kto nie planuje zakupu rożka?

W moim szpitalu rożków też nie uznają, chcą kocyk, ale ja ogólnie kupiłam, nie wiem czy w domu będę używać, zobaczę. A kocyk zamówiłam taki:
    https://babyboom.net.pl/kocyk-bawelniany-dwustronny-babyono-75x100-cm-821.html

Nie wiem jak z jakością, bo dopiero dziś go dostanę.

• acygan Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale śpiworek też mam i na pewno będę z niego korzystać, no ale nie w szpitalu :) do szpitala u mnie tylko i wyłącznie kocyk.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam rożek zapinany na rzepik do porządnego zawinięcia, nie usztywniany ;) Nie wiem jakbym musiała to słabo zawinąć zeby mi dziecko wypadło. U nas wręcz przeciwnie położna polecała rożki i śpiworki, bo kocykiem dziecko się może nakryć. Jak widać co szkoła to inny przekaz :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy synku mialam 2 rozki i wogole nie bylam z nich zadowolona, kupilam cienki polarowy kocyk i w nim dziecko zawijalam tak jak rozkiem, urodzilam w czerwcu wiec nocki byly cieple. I przykrywalam kocykiem, tylko do pasa, takie lame dziecko jeszcze sie nie obraca wiec sie nie zaplacze. Teraz tez bede z tego korzystala.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo właśnie mi zadzwonili, że moge po odbiór wózka przyjechać bo przyszła dostawa :) Po szkole rodzenia muszę podjechać, radość jak u przedszkolaka :D

darika, Kinga., Andzia123 lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, bo wzięłam termometr bezdotykowy, ale później zobaczyłam, że w dziale dla dzieci są też inne a tego mojego tam nie wsadzili, czy to jest jakaś różnica? Czy dla dzieciaczków są jakieś inne, specjalne? Wzięłam z firmy microlife, ma któraś, poleca?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, bo wzięłam termometr bezdotykowy, ale później zobaczyłam, że w dziale dla dzieci są też inne a tego mojego tam nie wsadzili, czy to jest jakaś różnica? Czy dla dzieciaczków są jakieś inne, specjalne? Wzięłam z firmy microlife, ma któraś, poleca?

Ja nie mam pojęcia. Kupilam jakis z Lidla, jak sie nie sprawdzi to kupie inny. Ale wczesniej poczytalam w necie o kilku, takich okolo 200zl i opinie byly rozne, sporo negatywow. Wiec wzielam z lidla za 50zl ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ten z Lidla :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z microlife, polecam. Uzywam od 3.5 roku i nic sie nie dzieje. Ale mysle ze wiekszosc z tych termometrow jest ok.

• acygan Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I nie ma czegoś takiego jak dla dzieci i dorosłych?

Dostałam paczkę i jeśli chodzi o kocyk, to jakiś super gruby nie jest, no ale mam nadzieję, że wystarczy, już kolejnego kupować nie zamierzam.

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do termometrów, w Gemini są takie 3 w 1, można mierzyć na czole, w uchu i otoczenie (np.wodę) Zawsze myślałam, że najlepiej mierzyć w pupie, jak uważacie?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do termometrow bezdotykowych to ja nie polecam. Kiedyś kupiłam taki specjalistyczny prawie za 300zl i byl gó... warty. Wolę w pupę włożyć taki z gumową końcówką. Starszym mierze pod pachą albo w ustach.
    Co do kocykow to ja kupiłam fajny, milusi z kapturkiem w pepco za 25zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2018, 13:53

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 3 trymestrze :D w końcuuuuu :D

acygan, Kinga., Andzia123, Agusia_pia, Kassie, tanith, Aliskaa, Katy lubią tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak, jeśli chodzi o termometry to polecają te z miękką końcówką. Miałam 2-3 elektroniczne i każdy coś innego pokazywał.. Przy pierwszej gorączce leciałam po zwykły rtęciowy... Do codziennego użytku używam bezdotykowy, różnice z rtęciówką mam ok 1-3 kreski, Także zwykły idzie w ruch przy temp powyżej 39 st, raz na jakiś czas (bo rozebranie i zmierzenie temperatury w odbycie mobilnemu dziecku łatwe nie jest, a przy wysokiej gorączce mierzę bardzo często, zwłaszcza że nie zawszsze zbijam temp farmakologicznie (u nas leki idą przy wyższej konieczności, jak inne sposoby nie działają a temperatura rośnie lub są przesłanki, że będzie rosła)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pupke? :O oj nie nie, ja nie ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    W pupke? :O oj nie nie, ja nie ;p

Dlaczego? :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Dlaczego? :-)
    No nie wiem sama ;p nawet nie wiedzialam, że tak sie mierzy dzieciom ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ