WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Przeczytałam na marcówkach post Verbeny i tak mi strasznie smutno się zrobiło... :(
    :(

• acygan Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    A te infekcje w jakim badaniu Wam wyszły?

Moja gin badala mnie na fotelu i nie spodobał jej sie sluz, zreszta rano mnie zalewalo i byl zolty, badanie tylko potwierdzilo.

• Paatka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też lekarz stwierdził po badaniu na fotelu ;) Wystarczy, że tak jak acygan pisze śluz jest nie taki, czy obrzęk zwiększony. U mnie śluzu było ostatnio nadzwyczaj dużo, no i to kłucie. Lekarz mi mówił, że przy przyjmowaniu dopochwowo luteiny to często się trafia. Z resztą ja i przed ciążą chociażby po wyjściu na basen miałam zawsze infekcję, także nie dziwi mnie to, że i w ciąży mnie złapało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 21:30

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan mi tez się brzuch stawia i mam jakieś takie dziwne bóle. Mam brac aspargin 3razy dziennie, luteine 2razy dziennie i 3 razy dziennie nospe forte. Badanie miałam w poniedziałek na IP i wyszło tylko ze szyjka 4.1cm zamknięta. Jak mam być szczera to luteine biore, aspargin zastapilam i biore pół tabletki MegaMag czy jakoś tak bo to sie rozpuszcza w wodzie (dawka ta sama co 3 tabletki asparginu a po nim bolał mnie żołądek) a nospe brałam tylko przez pierwsze 2 dni potem już przeszło i zostały jakieś pobolewania raz na jakiś czas czyli tak jak poprzednio. Nie chce brać bez sensu nospy bo czytałam o dzieciach ponospowych
    Jutro robie krzywą cukrzycowa, badanie moczu, morfologie, tsh i toxo a 23 wizyta u gin i napewno bede kazała mu szyjke macicy sprawdzić

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość na temat Verbeny mnie rozbiła :(

A co do szyjki to nic mnie tak właśnie nie stresuje jak to. Jak mi się zacznie skracac to koniec świata, bo i bez tego mam miękką i krótką :/ brzuch też mi się ciągle stawia, ale pocieszam się, że po dniach kiedy naprawdę stawiał mi się co chwilę wszystko było ok na wizycie... Zresztą czytałam, że na tym etapie może się tak dziać częściej. Mam nadzieję, że będzie ok i donoszę Lilę do terminu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2018, 21:38

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tego musimy się trzymać, że wszystko będzie ok!

Totoro lubi tę wiadomość

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytama wlasnie posty verbeny nie wiem co napisac. Tak mi jej szkoda :(
    Obok mnie tez dzieje sie dramat moja znajoma urodzila w 31 tc synka 1300 gr ale z wada przelyku z nie rozwinieta kiszka stolcowa. Maly ciagle walczy o zycie nie wiadomo jak bedzie. Modle sie za niego. To takie smutne ze takie malenstwa musza tak cierpiec i odchodzic tak szybko :(

Musimy wierzyc ze bedzie dobrze.

Co do szyjki mnie nic nie kuje. Lekarz na kazdej wizycie bada mnie na fotelu i sprawdza czy wszystko jest ok.
    Przeplywy mi badal dopiero na ostatniej wizycie ale wyszlo ze dobrze.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak to jest z tym skracaniem szyjki? Czy to dzieje się stopniowo czy może skrócić się nagle? Mój gin twierdzi, że wystarczy badanie na każdej wizycie kontrolnej, ale wizyty mam co trzy tygodnie, czy w takim czasie może dojść do gwałtownego skrócenia?

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciazy sie skrocila do troche ponad 1 cm, wczesniej mialam ok 3 cm. Na badaniu bylo ok, a kolejna wizyta po 3 tygodniach i od razu kazal sie polozyc zeby usg zrobic no i okazalo sie ze szyjka krotka i wewnętrzne rozwarcie. To byl 25tc,urodzilam w 37. Mialam czeste stawianie sie brzucha i tyle z jakis niepokojacych objawow.

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja urodziłam się 27 lat temu w 30 tc,z wagą 1850. Owszem, leżałam miesiąc w inkubatorze, ale nie było żadnych problemów, ani z serduszkiem, ani ogólnie z rozwojem. Ale ponoć dziewczynki są silniejsze.

Aga78 wizyty co 3 tyg.to chyba w porządku odstęp, kogo nie zapytam to dziewczyny miały co 4 tygodnie. Raczej jakby coś miało się dziać to i z dnia na dzień niestety może. Ale co do szyjki to chyba może i stopniowo i nagle, nie ma reguły.

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    A jak to jest z tym skracaniem szyjki? Czy to dzieje się stopniowo czy może skrócić się nagle? Mój gin twierdzi, że wystarczy badanie na każdej wizycie kontrolnej, ale wizyty mam co trzy tygodnie, czy w takim czasie może dojść do gwałtownego skrócenia?
    Mi się w ciągu max tyg skróciła i zaczęła rozwierać. Tj pisałam nic nie czułam... Taka cisza przed burzą. Tylko u mnie już ciąża była uznawana za donoszoną, więc to trochę inna historia.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obawiam tej jutrzejszej krzywej cukrzycowej. Mam mdłości od jakiegoś czasu. Co prawda kupiłam glukoze cytrynową więc mam nadzieje ze jakoś to przeżyje i pociesza mnie myśl że nie musze jechać do miasta tylko zrobią mi u mnie w laboratorium

• Totoro Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Ja sie obawiam tej jutrzejszej krzywej cukrzycowej. Mam mdłości od jakiegoś czasu. Co prawda kupiłam glukoze cytrynową więc mam nadzieje ze jakoś to przeżyje i pociesza mnie myśl że nie musze jechać do miasta tylko zrobią mi u mnie w laboratorium

Nie jest tak źle ;) ja jako nastolatka zwymiotowalam po godzinie a teraz dałam radę bez większych problemów. Powodzenia ;)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez sie balam ale tez dalam rade. Najgorzej ze nie mozna wypic duszkiem na raz ale ja uwazam ze do przezycia:)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas myślę o Verbenie ;( tak bardzo mi jej szkoda... nasuwają mi się myśli, że prawie mnie by mogło to samo spotkać...

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa masz racje. To wielka tragedia. Mi też jest strasznie smutno i orzez to jeszcze bardziej jestem niespokojna. Myślę o tym że mimo hipotrofi jej maluszek był starszy miesiąc od naszych a skończyło się w ten sposób. Bardzo jej współczuję

• acygan Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mi siedzi ta historia w glowie. Mam nadzieje, ze beda mieli w sobie jeszcze duzo sily i zostana znowu rodzicami.

U mnie dzis byl ksiadz, dopisalismy meza do naszego gospodarstwa domowego, pytal jak pociecha bedzie sie nazywac :) skasowal swoje i poszedl :) teraz bede szla na kawke i czrkam na paczke od hubiworld w koncu :) doatalam w piatek info, ze kurier ma paczke wiec dzis musi byc.

• acygan Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że jest sens zamawiać już rzeczy kosmetyczne i lecznicze dla niemowlaka? Bo nie wiem jak z terminami ważności, na gemini nie podają, a koszyk już załadowałam i tak się zastanawiam :/

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Myślicie, że jest sens zamawiać już rzeczy kosmetyczne i lecznicze dla niemowlaka? Bo nie wiem jak z terminami ważności, na gemini nie podają, a koszyk już załadowałam i tak się zastanawiam :/
    Ja juz wszystko zamowilam.

Magic lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja już mam apteczno-higieniczne, właśnie w gemini i najwcześniej w połowie 2019 roku u mnie się kończą terminy.

Z innej beczki: położna na szkole rodzenia nie polecała rożków, szczególnie jakichś z usztywnianą wkładką. Powiedziała, ze dużo lepszy jest ciepły kocyk. Czy któraś z Was ma do polecenia taki kocyk, który będzie dobry zaraz po urodzeniu do utulenia. Jest ktoś, kto nie planuje zakupu rożka?

gannyx8dn8lwgffz.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ