Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak patrzę, to Wasze dzieciaczki takie duże, u mnie w 26+6 waga waga wskazywała na 25+4
obwód główki na 29 tc, a kość udowa na 24+6
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Mirabelcia bo tak bywa sa dzieci wieksze i mnieksze liczy sie to aby miescily sie w centylach i rosły zdrowe
taka uroda maluszków
moj idzoe 59 centylem czyli cout ponad norme brat szedl 75 centylem i taki sie urodził 75.centyl. Po czym spadl do 50 i tak już pozostaje choć ostatnio zaczyna mniek tyc i spada pomału.
-
Mirabelcia wrote:Tak patrzę, to Wasze dzieciaczki takie duże, u mnie w 26+6 waga waga wskazywała na 25+4
-
Dziś jak poszłam na spacer z dzieckiem i psem, to zwątpiłam. Miałam takie skurcze, że serio myślałam że to początek porodu. Położyłam się spać, wstałam i znów powtórka nawet w wannie. Normalnie jestem w szoku, bo we wcześniejszej ciąży miałam zwykle bóle okresowe (a przepowiadające były zupełnie bezbolesne), a teraz wyraźnie czuję jak skurcz zaczyna się pod biustem i schodzi na dół. Też tak macie? To skurcze przepowiadające czy coś więcej?
-
Kinga. wrote:Dziś jak poszłam na spacer z dzieckiem i psem, to zwątpiłam. Miałam takie skurcze, że serio myślałam że to początek porodu. Położyłam się spać, wstałam i znów powtórka nawet w wannie. Normalnie jestem w szoku, bo we wcześniejszej ciąży miałam zwykle bóle okresowe (a przepowiadające były zupełnie bezbolesne), a teraz wyraźnie czuję jak skurcz zaczyna się pod biustem i schodzi na dół. Też tak macie? To skurcze przepowiadające czy coś więcej?
Nie mam zielonego pojęcia. Mnie nawet nie twardnieje brzuch, jedynie co to raz dziennie - raz na kilka dni mam lekkie cmienie macicy (nawet nie bol), trwa to na ogol kilkanascie sekund i przechodzi. Podobno tak tez sie objawiaja te skurcze BH.
-
Dzisiaj przyszła mi paczka z lullalove. Jak dotknęłam kocyk i zawieszkę na smoczek to tak się zakochałam w tym materiale, ze będę zamawiać jeszcze pieluszki welurowe.
Ten kocyk pistacjowy w lody musi być meeeega słodkiedwarda20 lubi tę wiadomość
-
AJrin, Kinga wymiar dwuciemieniowy głowki wskazuje na 29 tc, a obwód na 27 tc, czyli już ok, jak na to patrzeć? Nie zapytałam gin bo dopiero teraz zerknęłan na opis USG
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Mirabelcia skoro gin nic nie mówił miesci si w normie pamietam ze w pierwszej ciazy brzuszek i glowka.przodowaly o tydzien a dlugosc kości udowej byla o 2 tygodnie mniejsza. Ale mieściło się wszystko w normie.
Mirabelcia lubi tę wiadomość
-
W rossman jest jakaś promocja, że można dostać za 1 grosz mała paczkę pampersow premium 1 z aplikacja. Tylko piszą że od 34tc. Któraś coś wie? https://www.rossmann.pl/pampers?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=201801_pampers_momsjourney
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 22:55
-
Halina90 wrote:W rossman jest jakaś promocja, że można dostać za 1 grosz mała paczkę pampersow premium 1 z aplikacja. Tylko piszą że od 34tc. Któraś coś wie? https://www.rossmann.pl/pampers?utm_source=facebook&utm_medium=cpc&utm_campaign=201801_pampers_momsjourney
Jak masz założoną karte rossnę i wpisaną tam datę porodu, to Ci po 34 tyg. przyjdzie kupon na pakę Pampersów jedynek za 1gr
Ta promocja już od dawna funkcjonuje, tylko teraz zaczęli ją trochę bardziej na stronie reklamowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2018, 22:59
-
Malyprosiaczek wrote:Taki mamy dywan
https://zapodaj.net/1d2ebffcb91ae.jpg.html
Ja kupuję taki zestaw https://dreamko.pl/pl/p/ZESTAW-MALUSZKA-LESNE-HARCE-MIODOWY/1480
My po wizycie. Maluch waży 1487g, leży dalej głową w dół więc mam nadzieję, że to już się nie zmieni. Ze względu na ciągle twardy brzuch mam brać no spę i dostałam luteinę dopochwowo. Szyjka długa ale lepiej nie ryzykować.edwarda20, darika, Katy, acygan, Andzia123, tanith, Totoro, MaGo lubią tę wiadomość
-
Mirabelcia wrote:AJrin, Kinga wymiar dwuciemieniowy głowki wskazuje na 29 tc, a obwód na 27 tc, czyli już ok, jak na to patrzeć? Nie zapytałam gin bo dopiero teraz zerknęłan na opis USG
-
Hej moj maly juz fika.
Mam pytanie czy was tez boli krocze? Tzn miesnie zaraz przy pachwinach? Ja od jakiegos czasu czuje jak bym miala te miesnie naciagniete ale nic nie robie a boli zawsze jak sie klade jak sie chce przekrecic na lozku lub wstac. Na rozejscie spojenia mi to nie wyglada bo innych objawow brak. -
Agusia to normalne biodra sie przygotowuja do porodu i sciagna sie naciagaja ja tak mialam w pierwszej ciąży. Teraz bardziej czuje spojenie lonowe.
-
Kinga. wrote:Dziś jak poszłam na spacer z dzieckiem i psem, to zwątpiłam. Miałam takie skurcze, że serio myślałam że to początek porodu. Położyłam się spać, wstałam i znów powtórka nawet w wannie. Normalnie jestem w szoku, bo we wcześniejszej ciąży miałam zwykle bóle okresowe (a przepowiadające były zupełnie bezbolesne), a teraz wyraźnie czuję jak skurcz zaczyna się pod biustem i schodzi na dół. Też tak macie? To skurcze przepowiadające czy coś więcej?
U mnie te skurcze przepowiadajace obawiają się tak, że na chwilę (max pół minuty) twardnieje brzuch ale przeważnie tylko na dole i zazwyczaj jedna strona. Zmieniam wtedy pozycje i puszcza. Najczęściej powtarza się to drugi raz (choć nie zawsze) i zniw mija i spokój mam czasem przez kilka godzin, a czasem kilka dni - róznie to bywa. Ogólnie to twardnienie nie jest bolesne, raczej po prostu nieprzyjemne.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Mirabelcia wrote:Tak patrzę, to Wasze dzieciaczki takie duże, u mnie w 26+6 waga waga wskazywała na 25+4
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Witam sie ze szpitala. Dostalam tylko zjebke teraz na obchodzie od innego lekarza ze po co przyszlam w sobote jak nie ma ani diabetologa ani co :o to mowie ze moge isc do domu a on ze nie jak juz przyjeta to poleze i dopiero od pon zaczna badania.