WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj dzień wizyt :) Dzień babci więc trzeba zajżeć do babć, a i przyszłe babcie dostaną po upominku :D Cały dzień w ruchu mi się szykuje, mam nadzieję, że brzuch nie będzie się stawiał.

Agusia_pia lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam ktg 40min i w tym czasie ze 20ruchow malego. Doktorka mowi ze jest albo za malo aktywny albo przez amortyzajcie tluszczu nie czuje tyle.... i mam isc na inne ktg na sale porodowa....

xk81pfk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia podziwiam. Mnie sie nawet nie chce isc na krotki spacer czy do sklepu, taki leń ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja to z kolei nie moge usiasc na tyłku tak mnie nosi... Jak nie stoje w kuchni to wymyslam mlodej jakies kreatywne (najlepiej brudne) zabawy, zabieram ją na śnieg a jak już idzie spac to siadam do szycia albo ide coś piec :P

Asiula super waga! U mnie teraz kolej a wizyta w 34tc wiec podejrzewam ze bedzie juz z 2.5kg... Wczoraj mlody sie caly dzien nie ruszal i juz bylam przerażona ale w nocy mi oddal i nie spał chyba całą nocke tylko się rozciągał...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 11:34

Kassie lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna to dobrze, zdrowo sie poruszac i przy okazji corka szczęsliwa :)

Ja mam teraz taki etap, ze tylko bym lezala i zarla czekolade ;p albo rogaliki maslane mmmmm. Powstrzymuje sie jak tylko moge i az sie dziwie ile mam silnej woli.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od rana w niezgodzie z mezem i chyba nie dojdziemy do porozumienia. Mielismy jechac do jego dziadkow (tylko oni jedyni nam zostali), ale maz ma inne priorytety, coz jefo sprawa. Za to tescie maja przyjechac na tort i juz sobie wyobrażam ta wizyte, oczywiscie ja bede ta niedobra, bo nie chce do dziadkow jechac. A przez tel tesciowa rzucila tekstem, ze pasowaloby zebym sie tam pokazala w ciazy, niewazne zeby wnuk odwiedzil i pamietal, ja musze poparadowac z brzuchem. Ehh musialam sie pozalic.

Swietuje dzis imieniny, wszystkiego najlepszego dla Agnieszek :)

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj byliśmy na pogrzebie mojej prababci, stypa i te sprawy więc bardzo byłam szczęśliwa że obiadu robić nie musiałam i dzisiaj na dzień babci jedziemy też na obiad ze stypy zostało sporo jedzenia więc znowu nie muszę gotować i mojego wewnętrznego lenia bardzo to cieszy :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kassie Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    O ja to z kolei nie moge usiasc na tyłku tak mnie nosi... Jak nie stoje w kuchni to wymyslam mlodej jakies kreatywne (najlepiej brudne) zabawy, zabieram ją na śnieg a jak już idzie spac to siadam do szycia albo ide coś piec :P

Asiula super waga! U mnie teraz kolej a wizyta w 34tc wiec podejrzewam ze bedzie juz z 2.5kg... Wczoraj mlody sie caly dzien nie ruszal i juz bylam przerażona ale w nocy mi oddal i nie spał chyba całą nocke tylko się rozciągał...
    Witaj w klubie :-) mnie tez caly czas nosi :-D w tej ciazy odkrylam powolanie do kuchni i pieczenia :-) mimo ze slodkosci teraz nie jem bo cukrzyca to rozpieszczam meza :-) w pierwszej coazy faktycznie nic nie robilam :-P dzisiaj bylismy z mezem i synkiem lepic balwana, teraz koncze obiad a potem idziemy na cmentarz na moich dziadkow i dziadka synka (a mojego tate) a potem jedziemy do tesciow zeby synek zlozyl zyczenia dziadkom :-) nie moge usiedziec :-)

ug373e5esgfin09c.png
    rg50gox1ycplbhk5.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też nosi, lubię się zmęczyć wtedy lepiej mi się śpi :) może pójdę na spacer ale krótki bo wczoraj bolały mnie zatoki i wolę się nie przeziębić.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wewnętrzny konflikt. Dużo bym porobiła, ale jak tylko zacznę to brzuch wariuje...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj świętuje tydzień bez wymiotow :D Jeśli to w końcu koniec moich meczarni to będę naprawdę bardzo szczęśliwa;)

Teraz jadę do mamy zawieźć jej obiad, a potem do babci ;) Miłego dnia dziewczyny :*

gondi lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Blondi25 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    My już po styczniowej wizycie - Mała jest większa, bo wymiary wskazują na 31tydzien. Waży 1,730kg! Oczywiście z jakimś tam marginesem, ale i tak przerażona jestem, bo mam 160cm, mąż też nie jakiś dryblas, bo 175cm. Ale za to wszystko elegancko i póki co jest już główka w dół :) Dzisiaj wybraliśmy wózek i fotelik: http://www.dudekdladzieci.pl/pl/p/wozek-3w1-ANEX-SPORT-z-Recaro-Privia-5-ADAC-baza-isofix/1061

Dobre połączenie wózka i fotelika. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaczynamy 31 tc ;)

Niestety z powodu braku internetu dawno się nie odzywałam ;/ i wszystkiego nie uda mi się nadrobić :(

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    My zaczynamy 31 tc ;)

Niestety z powodu braku internetu dawno się nie odzywałam ;/ i wszystkiego nie uda mi się nadrobić :(

o jesteś :)

ja się nie pochwalę jaki wózek zamówimy bo nie jest taki drogi jak Wasze.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:

Ale to chyba nie chodzi o cene, a o to co Ci się podoba :)

Paatka, MaGo, Malyprosiaczek, tanith lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:

Ale tu nie o cenę chodzi, tylko o funkcjonalność. Ma pasować do ciebie i twojego trybu życia. Dawaj linka do wózka, chętnie pooglądam. Ja już nie kupuję, ale lubię popatrzeć co teraz jest ciekawego, jakiś taki sentyment mi został jak z oglądaniem kiecek ślubnych ;)

edwarda20, Mirabelcia, Totoro lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, w piątek się nacieszyłam, że gin nie czepiał się wagi, a potem przez weekend tak zawaliłam żywieniowo, że masakra. Już w piątek właśnie zrobiłam na obiad pizzę, której zjadłam stanowczo za dużo, a poprawiłam paskiem czekolady. Wczoraj jadłam ok dopóki teściowa popołudniem nie przyniosła oponek i faworkow własnej roboty. Dziś miało być już grzecznie to nagle wypadł spontaniczny obiad u teściów i znowu poprawiony oponką, a na kolację rogalik z masłem i kakao. A normalnie to tak ograniczam pieczywo... Co za porażka, mam kaca moralnego jak za czasów odchudzania. A jeszcze zjazd miałam w weekend to mało co się ruszalam. O ludzie, jutro wracam do równowagi i swojego trybu jedzenia, dość rozpusty. Musiałam się wyzalic.:(

gondi lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, co Ci lekarze maja do waszej wagi... Moja gin, jak jej kiedyś zapytałam czy nie przytyłam za mało w ciąży (wtedy było około 3 kg) to powiedziała mi, że na czas ciąży wagę mam odstawić w kąt, bo każda kobieta jest inna i każda przytyje inaczej i tego nie można porównywać. Najważniejsze, że wyniki są dobre, że dziecko rośnie i się rozwija. Nigdy mnie ani nie waży ani nie pyta.

Totoro nie miej wyrzutów sumienia! To wszystko było dla dziecka, nie dla Ciebie. A przecież dziecku nie odmówisz, prawda? ;-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Darika :* mój to mnie tak pilnuje... O.o z jednej strony się cieszę, bo to mnie trzyma w ryzach i nie odpuszczam sobie całkiem (tym sposobem to ze 30 kg miałabym na koniec), ale z drugiej czasem się właśnie spinam, że na kolejnej wizycie będzie za dużo... :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poprosiłam męża by zniósł łóżeczko turystyczne, bo mam zamiar je wyprać, No i moje starsze dziecko oszalało. Mam naazieję, że jej się znudzi i jednak odda Emi...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 637 638 639 640 641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ