WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do fotelikow uzywanych, tak samo trzeba uwazac z zakupem. Jezeli bral udzial kiedykolwiek w zderzeniu moze miec mikrouszkodzenia przez co nie spelnia swojej funkcji, dlatego tez firmy takie jak Maxi Cosi czy Kiddy wymienia bezplatnie foteliki na nowe gdy dojdzie do kolizji. Mam przyjaciela Ratownika Medycznego i zrobil mi wyklad na temat fotelikow. Widzial juz wiele i dobry fotelik moze uratowac zycie. Musicie byc zawsze pewne, ze zostal dobrze przypiety. Jak najdluzej wozic tylem do kierunku jazdy i na tylnim srodkowym siedzeniu;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 22:30

edwarda20, Malyprosiaczek, darika, KaMiszka lubią tę wiadomość

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro nie brał udziału w testach uderzeniowych to też nie możemy gdybać jakby wypadł - tak myślę. Osobiście uważam też ze nie ma czegoś takiego jak bezpieczny fotelik. Przy wypadku wszystko się może zdarzyć.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 21 stycznia 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuu paczki! Mniam! Za mną chodzą już tydzień.
    Jeśli chodzi o wagę to u mnie już pewne 15 na plusie ale moja dr nic nie mówiła.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam ze jak na cos wydawac kase to na bezpieczny nowy fotelik
    Wozek lozeczko i sporo wyprawki mozna dostac uzywane i to nie będzie mialo wpływu na zycie czy rozwój dziecka a ta jedna chwila zle miejsce i czas niestety może mieć.
    My drugi fotelik tez mamy rwf i zamierzamy do 4 roku wozić tyłem. Jeśli mam na coś wpływ to właśnie na takie wybory i nie ryzykuje.
    Każdy wiadomo zrobi jak uważa ale mam kilku znajomych którzy dokonuja takiego wyboru dlatego ze nie sa świadomi i już nie ze złej woli po prostu tak im sprzedawca zaproponował i byli przekonani że postępują wybierając "bezpieczeństwo"

edwarda20, darika lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Totoro mój gin też mnie waży na każdej wizycie i mnie to bardzo spina, na ostatniej miałam + 3 kg, ale to po 5 tyg i były święta. zawsze to ważenie mnie wkurza...
    darika to twoja lekarka ma normalne podejście, właśnie każda jest inna, i ta waga jest nie miarodajna.
    a właśnie zapomniałam, od piątku zauważyłam że z piersi leci mi siara. leci to może za dużo powiedziane ale jak nacisnę na sutka to pojawia się wydzielina :)

ok pokażę co wstępnie wybrałam.

http://allegro.pl/show_item.php?item=7063769335

http://allegro.pl/show_item.php?item=7140953986

http://allegro.pl/show_item.php?item=7063630283

http://allegro.pl/show_item.php?item=7034166426
    Mi sie podoba ten ostatni w kolorze jasno lub ciemnoszarym :) Generalnie bedzie Ci latwo sprzedac takie kolory i one nie płowieją :)

Ale wzielabym 2w1 i kupila lepszy fotelik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2018, 22:45

edwarda20 lubi tę wiadomość

Wysłany: 21 stycznia 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Skoro nie brał udziału w testach uderzeniowych to też nie możemy gdybać jakby wypadł - tak myślę. Osobiście uważam też ze nie ma czegoś takiego jak bezpieczny fotelik. Przy wypadku wszystko się może zdarzyć.
    Ja wole wiedziec jak "moze wypasc".

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wolałabym wiedzieć jak "wypadł" niż gdybać. A swoją drogą-czemu te foteliki producenta nie mają testów uderzeniowych robionych?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png

Wysłany: 21 stycznia 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalezione w internecie. Pierwsza lepsza stronka o fotelikach

- Tutaj mamy przykładowy test fotelików Proxima Chicco. Pasy wyrywają się razem z dzieckiem ze skorupy fotelika. Powiedzieli, że ten fotelik jest dopuszczony do sprzedaży i jest dla niższego segmentu społeczeństwa – mówi Karolina Roszak, sprzedawca fotelików samochodowych. ---ramka 13306|prawo|---

Producent fotelików Chicco Proxima nie zamierza ich jednak wycofywać ze sprzedaży. W przesłanych do redakcji pismach informuje, że fotelik ma wszelkie potrzebne certyfikaty, zezwolenia i homologacje, a uszkodzenie części systemu powstrzymywania dziecka podczas crash-testu nie oznacza, że produkt jest niebezpieczny.
    Problem w tym, że testy homologacyjne fotelików wykonuje się przy prędkości 50 km/h. Natomiast testy zderzeniowe ADAC-a przy 64 km/h, którą to prędkość eksperci uznali za najbardziej optymalną dla takich badań.

Według polskich organizacji konsumenckich na 470 modeli fotelików samochodowych, które można kupić w Polsce, tylko około 200 jest bezpiecznych dla dziecka.

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie to głupie pytanie, ale po czym zauważyłyście, że siara się pojawiła? Ja dziś wewnątrz jednej miseczki biustonosza zauważyłam żółtawe plamki, czy to może być to?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja wolałabym wiedzieć jak "wypadł" niż gdybać. A swoją drogą-czemu te foteliki producenta nie mają testów uderzeniowych robionych?
    Bo nie muszą mieć, a testy podnoszą ceny... Co takich fotelików to teraz jest okres przejściowy. Za jakiś czas będzie obowiązywać norma i size. Ze sprzedażą tego typu fotelików będzie problem. To tak informacyjnie, gdyby którąś interesowało.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Pewnie to głupie pytanie, ale po czym zauważyłyście, że siara się pojawiła? Ja dziś wewnątrz jednej miseczki biustonosza zauważyłam żółtawe plamki, czy to może być to?
    Tak, to to;)

Mirabelcia lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 stycznia 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie też już jest siara jak nacisnę na pierś.
    mmm...tłusty czwartek ale się najem ;D i nikt mi nie powie, że dużo wsuwam, przecież w ciąży można :D :D

• darika Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tłusty czwartek? Już się nie mogę doczekać ❤ :-D

U mnie siara też leci ale tylko po naciśnięciu. Ogólnie jest jej coraz więcej. Ale żółtych plam jeszcze nie zostawiam ;-).

Co do fotelików. Moje zdanie jest takie że mając lepszy fotelik zapewniam maksymalnie bezpieczeństwo swojemu dziecku - na to mam wpływ. Na to czy jadę zgodnie z przepisami -też mam wpływ. Na to czy ktoś zapierdziela i w nas uderza już wpływu nie mam. Ale przynajmniej nie mam potem wyrzutów sumienia, że może jakbym miała ten lepszy fotelik to moje dziecko by przeżyło? Smutne, ale niestety prawdziwe.

edwarda20, KaMiszka lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja weekend na uczelni spędzony, śmieje się, że syn od najmłodszych lat już się edukuje :D ale jeszcze w przyszłym tyg ostatni zjazd i koniec studiów :D
    Nie wiem o co chodzi z tymi pączkami, ale mnie też tak w sobotę naszło, że aż weszłam do piekarni, a okazało się że się skończyły masakra jakas kupiłam amerykanke za to, ale to jednak nie było to :D
    A co do ważenia u lekarza to ja też mam na każdej wizycie, ale ważę się sama rano w dzień wizyty na czczo, ciśnienie tak samo i później tylko podaję wynik :D ja mam 172cm wzrostu i obecnie +9kg, ale też nic sobie nie żałuję, jem co chce, ale wiadomo z umiarem :)
    Mój mały w czwartek ważył już kilogram, a dziś idę na usg 4d, ale się cieszę :) mógłby w końcu pokazać buźkę, bo od początku nie chce, albo się chowa za łożysko, a teraz zakryl twarz pępowiną :)

gg646iye46nicebi.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, co do fotelika to nie wiem, każdy ma swoje zdanie. ja uważam że fotelik jest ważny ale na początek nie będę tak jeździć dużo. zresztą sprawa jest jeszcze do przemyślenia.
    na pewno do fotelika dokupię bazę isofix za którą trzeba dopłacić o ile jej nie będzie w zestawie.

zaraz biorę się za pierogi ale odechciało mi się po kolejnej awanturze z matką prze telefon... ;/

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Agusia- ale wiesz ze zrzucisz bo? Masz jakąś dietę fajna godna polecenia?:)

wiesz co mam gdzieś dietę od trenera którą mi kiedyś ustawił, dieta oparta na jedzeniu wszystkiego normalnego, tylko trzeba mieć wagę kuchenną.
    główne założenia z tego co pamiętam to każdy posiłek składa się z 30 gr węglowodanów + 100 gr białka + warzywa bez ograniczeń.
    pamiętam że na niej schudłam ładnie. tylko w moim przypadku trzeba się pilnować całe życie bo jak zaczynam więcej jeść to tyję. zrobiłam sobie krzywdę w liceum prochami odchudzającymi, herbatkami itp.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    o boze paczki... tez bym z 5 zezarla... Dzis sprawdzalam kiedy jest tlusty czwartek, bo wtedy czlowiek jest usprawiedliwiony ;) 8 lutego ;p;p

Przeczytałam Twojego posta przed spaniem i śniło mi się, że był tłusty czwartek i zjadłam u moich rodziców ogromnego, jeszcze ciepłego pączka :D nie wiem co jest ale też strasznie za mną łażą xD najlepiej takie właśnie domowe, jeszcze ciepłe, o Boże mniam.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce paczka z maslem orzechowym :D Chyba sie zbiore do sklepu i zrobie jutro te paczki. Narobilyscie mi ochoty a mialam nadrobic zaleglosci na forum bo tyle sie tu dzialo ze chyba nie nadgonie ponad tygodnia zaleglosci:P

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro hahaha :)

8 lutego mozemy sie nażrec, nie dosyc ze w ciązy to jeszcze tlusty czwartek. Wtedy nawet trzeba!

Totoro, Aliskaa lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie z nadzieniem różanym, mniaam moje ulubione ;D

gg646iye46nicebi.png
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ