Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No i przez was musiałam zadzwonić do męża, żeby mi kupił pączka
edwarda20, Malyprosiaczek, Elwira.eli lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Ja wczoraj zjadłam dwa paczki
kurcze to tłusty czwartek dzień przed wizytą więc chyba się nie będę opychac bo jeszcze się lekarz przerazi waga xd
Co do fotelików to ja mam używany od koleżanki Maxi cosi i wiem, że jest bezwypadkowy, ale jeszcze muszę go przymierzyć do naszego auta bo to żeby pasował też jest bardzo ważne i jeśli się okaże, że coś jest nie tak to kupie nowy
A siara też mi wypływa po naciśnięciu;) Wczoraj miałam studniówkę:pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 10:21
AJrin lubi tę wiadomość
-
A ja uwielbiam te z toffie lub czekolada
i właśnie jednego wciągam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 10:28
Elwira.eli lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Ja sama nie pieke, mam nadzieje ze dostane od kogos jak co roku ;p A jak nie to kupie
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny co do siary to ratunku
Czy znacie wkładki laktacyjne, które przymocowuje się do biustu nie do biustonosza? Spanie w staniku w ciąży strasznie mnie męczy, zaraz mi duszno, ciasno i wszystko na raz - nocka z głowy. A te wypływy co ostatnio mam to jakaś masakra... zawsze marudziłam na kilka plamek na koszulce, a dzisiaj to miałam wręcz zlane pół bluzki na żółto i musiałam w nocy wstawać i się przebierać, bo aż mi się zimno zrobiło...
-
Paatka wrote:Dziewczyny co do siary to ratunku
Czy znacie wkładki laktacyjne, które przymocowuje się do biustu nie do biustonosza? Spanie w staniku w ciąży strasznie mnie męczy, zaraz mi duszno, ciasno i wszystko na raz - nocka z głowy. A te wypływy co ostatnio mam to jakaś masakra... zawsze marudziłam na kilka plamek na koszulce, a dzisiaj to miałam wręcz zlane pół bluzki na żółto i musiałam w nocy wstawać i się przebierać, bo aż mi się zimno zrobiło...
-
Ojj bałabym się na tak delikatnej skórze taśmą
raz przykleiłam na ten klej z wkładki laktacyjnej do piersi, to miałam skórę całą zaczerwienioną rano.. chyba, że masz na myśli przyklejenie do bluzki, ale to też już próbowałam i za bardzo się wierce w nocy i wszystko mi się z razem z nią przesuwa... Chyba nie mam wyjścia jak przyzwyczaić się do staników i poszukać jakiegoś luźniejszego, który zniosę w ciąży
-
Boże i ja przez Was tez mam ochotę na paczka!! Takiego najlepiej z nadzieniem różanym lub rafaello
Jeśli chodzi o spanie w staniku w nocy to może kup sobie taki sportowy. Nie czuć praktycznie ze go masz na sobie i będziesz mogła wkładać wkładki bez ingerencji w delikatna skoreedwarda20 lubi tę wiadomość
-
Sa fajne topy do karmienia z H&M ja w nich śpię nadal nawet w ciąży one maja wbudowany lekki stanik i tam ładnie się trzymają wkładki jak coś polecam.
Jeszcze tylko jedno zdanie co do fotelików pamiętajcie, że baza wcale nie zwiększa bezpieczeństwa fotelika.
Fotelik należy mierzyć do auta musi być odpowiedni kąt aby był bezpieczny.
No i fotelik ma datę ważności 5 lat od produkcji po tym czasie producent nie gwarantuje iż plastik nadal będzie chronił dziecko i nie pęknie ze względu na proces utleniania plastiku i jego degradacji.
-
Naprawdę do 500 złotych można kupić bezpieczny fotelik.
A jak poszukać to nawet i taniej za 335:
https://www.bobowozki.com.pl/foteliki-samochodowe/foteliki-0-13kg-0-1-lat/p/cybex-cbx-fotelik-aton-basic-dla-dzieci-o-wadze-0-13kg-g-z-2409.php -
Chciałam zapytać o coś Mamy z doświadczeniem:
1. Czy lepiej pielegnować kikut pępowiny na sucho czy np. octenisptem? Czy jak zamoczy się przy kąpieli to coś strasznego?
2. Czy po nocnym karmieniu też trzeba układać Maleństwo w pozycji do odbijania?
Jakoś mi te pytania nie dają spokoju?12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
AJrin wrote:Sa fajne topy do karmienia z H&M ja w nich śpię nadal nawet w ciąży one maja wbudowany lekki stanik i tam ładnie się trzymają wkładki jak coś polecam.
Dzięki za radęMuszę zobaczyć jak pojadę do sklepu, może to będzie dobre wyjście dla mnie
-
nick nieaktualnyMirabelcia wrote:Chciałam zapytać o coś Mamy z doświadczeniem:
1. Czy lepiej pielegnować kikut pępowiny na sucho czy np. octenisptem? Czy jak zamoczy się przy kąpieli to coś strasznego?
2. Czy po nocnym karmieniu też trzeba układać Maleństwo w pozycji do odbijania?
Jakoś mi te pytania nie dają spokoju?
2. Nie odbijalam dziecka, kladlam je lekko na boczku i spało na klinie- polozna mi powiedziala ze mleko matki jest tak lekkie ze nie ma potrzeby.
Ale tu bedziesz miec na pewno zdania podzielone i kazda z nas rozbila inaczejWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2018, 11:50
Mirabelcia lubi tę wiadomość