Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
NFZ... właśnie wracam z wizyty. Zapytałam o immunoglobulinę na fundusz. Pani Doktor zaczęła coś tam, że to nie weszło w życie, ale zapyta i postara się załatwić. Miło z jej strony. Na co położna, która z nią siedzi zaczęła, że to jeszcze nie działa, że za tydzień dopiero, więc mówię, że i tak się załapię bo jutro zaczynam 28 tc. No to ona, że to trzeba z hurtowni zamówić, nie wiadomo ile to będzie kosztowało, dużo pacjentek będzie chciało. Czyli inne pacjentki mogą, a ja nie? Jestem wściekła! Do tego dostałam antybiotyk na kiepski wynik moczu z przed 3 tygodni! Brawo NFZ! Gdybym nie chodziła też prywatnie do lekarza to nie wiem.
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Mirabelcia wrote:NFZ... właśnie wracam z wizyty. Zapytałam o immunoglobulinę na fundusz. Pani Doktor zaczęła coś tam, że to nie weszło w życie, ale zapyta i postara się załatwić. Miło z jej strony. Na co położna, która z nią siedzi zaczęła, że to jeszcze nie działa, że za tydzień dopiero, więc mówię, że i tak się załapię bo jutro zaczynam 28 tc. No to ona, że to trzeba z hurtowni zamówić, nie wiadomo ile to będzie kosztowało, dużo pacjentek będzie chciało. Czyli inne pacjentki mogą, a ja nie? Jestem wściekła! Do tego dostałam antybiotyk na kiepski wynik moczu z przed 3 tygodni! Brawo NFZ! Gdybym nie chodziła też prywatnie do lekarza to nie wiem.
-
Kurde, może nie powinnam była się chwalić, że przyjdą te klientki, dzisiejsze już się przestraszyły pogody, bo ślisko i odwołały.. Eh, No nic, rozgrzałam wosk to zrobię sobie chociaż trochę bikini
gondi lubi tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Gosiczek wrote:Mnie zadzwił ginekolog wczoraj. Mówił że następne usg w 38tygodniu. 10 tygodni bez usg dziwne co nie?
no 10 tyg bez usg i to w III trymestrze to dziwne faktycznie.
mm pączki, ja poczekam na tłusty czwartek.
teraz mam fazę na płatki owsiane na śniadanie i wafle ryżowe zamiast chleba
właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia, było spoko
a wracając autem zabiłam kotawpadł mi prosto pod koła, nie miałam szans wyhamować
-
Gosiczek wrote:Mnie zadzwił ginekolog wczoraj. Mówił że następne usg w 38tygodniu. 10 tygodni bez usg dziwne co nie?
-
a ja właśnie zauważyłam na swojej koszulce do spania dużą plamę żółtą, nieco niżej niż są piersi ale ja jak śpię to mi się ściąga do góry i tak myślę że mogło aż tyle siary polecieć? i to z tej strony co jest pierś z której jak nacisnę to wydobywa się minimalnie żółta siara. ale że tyle, jestem w szoku!
-
U mnie mam zrobic po 35 tygodniu gbs. Za szybko nie ma co ale na wyniki czeka sie kilka dni wiec warto prędzej bo porod moze sie i w 37 jak nie prędzej zacząć.
-
My po wizycie - maleńka ma 1400g
Jak na razie wielkoludek się nie zapowiada, jak patrzę na siatki centylowe to cały czas trzyma się w takim progu na ok. 3400g i mogłaby tak zostać, bo boję się, żeby nie poszła w ślady rodziców (ja i mąż po 4100g)
Główką była ułożona dzisiaj do dołu, ale to akurat czułam, bo od dzisiejszego rana pierwszy raz dostawałam porządne kopy w żebra
Agusia_pia co do siary to ja już od dłuższego czasu mam takie wylewy żółtej siary z piersi, w nocy szczególniedarika, Totoro, acygan, Kinga., Pysia89, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
sweetmalenka wrote:Nie ma co lubić dziewczynki... Wolałabym glowkowo...
Spokojnie jeszcze ma czas.Mojej koleżanki maluch się obrócił w 35 tygodniu, a są i takie przypadki, gdzie i jeszcze później to się dzieje. Ja też pewności nie mam, że moja tak zostanie, jak lekarza mąż zapytał na ile pewne, że tak już będzie, to odpowiedź była taka, że raczej już tak powinna być do końca.. no ale raczej to nie na pewno.
-
Hej Kochane! Dawno mnie tu nie było
ale dużo się działo remont i przeprowadzka a poza tym dalej pracuje! Podczytuje czasem wątek ale nic nie pisałam:) Ciesze się że macie sie dobrze! Ja wczoraj byłam na wizycie Mikołaj waży już 1300 g i mamy się dobrze:) pozdrawiamy
acygan, Totoro, darika, tanith, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
Super za udane wizyty niech maleństwa rosną
Moj chyba fiknal ale nie wiem czy głową w.dół ostatnio leżał tydzien temu poprzecznie. -
AJrin wrote:U mnie mam zrobic po 35 tygodniu gbs. Za szybko nie ma co ale na wyniki czeka sie kilka dni wiec warto prędzej bo porod moze sie i w 37 jak nie prędzej zacząć.
-
Kinga. wrote:Spokojnie, ma jeszcze dużo czasu, bo chyba nie planujesz już porodu ;)U nas też ułozenie poprzeczne. Ma czas do 37 tc, później będę interweniować