WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Laseczki

zapomnialm napisac, mialam na mysle

Bebetto Vulcano

warto??

Czy cos innego macie wartego uwagi w podobnej cenie;)

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    hej Laseczki

Bebetto Vulcano

warto??

Bebetto są polecana-sama myslalam nad Vulcano ale w koncu zakochalam sie w innym. Ale też bebetto ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka

zdradz w jakim?:)

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wy sprawdzacie sobie te siatki centylowe ?

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dziewczyny a jak Wy sprawdzacie sobie te siatki centylowe ?
    Ja na belly.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    hej Laseczki

Bebetto Vulcano

warto??

Mysmy sie zdecydowali na Vulcano;) myslalam jeszcze nad Holland ale babka powiedziala, ze roznia sie jedynie koszem.Vulcano ma otwarty a Holland zamkniety.Mysmy kupili Vulcano za 1200 2w1 do tego kupilam fotelik z atestem za 400zl.
    Ja jakos innych wozkow nie ogladam.jak bebetto jakos tak sie na nie nastawilam;)

Pysia89 lubi tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh a ja się pokłóciłam z mężem, poszedł się z kolegą spotkać i wrócił po 4 piwach, gdzie obiecywał że nic już pić nie będzie... I jestem tak załamana i wkurzona i zraniona.. Pierwszy raz od ślubu będziemy spać w oddzielnych pokojach bo przecież zasnął w poprzek łóżka i zionie od niego piwskiem i chrapie... Także ja idę na kanapę, tak bardzo się zawiodłam na nim.... :(((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2018, 23:43

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2018, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Ehh a ja się pokłóciłam z mężem, poszedł się z kolegą spotkać i wrócił po 4 piwach, gdzie obiecywał że nic już pić nie będzie... I jestem tak załamana i wkurzona i zraniona.. Pierwszy raz od ślubu będziemy spać w oddzielnych pokojach bo przecież zasnął w poprzek łóżka i zionie od niego piwskiem i chrapie... Także ja idę na kanapę, tak bardzo się zawiodłam na nim.... :(((
    Andzia nie denerwuj się, bo się dziecko zrobi niespokojne :* Na facetów nie ma czasami rady, dlatego lepiej olac temat dla wlasnego swietego spokoju :)

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A weź i olej.. Nie dam rady olać tego, już mam dość tego jego kolegi, tyle czasu się nie spotykali było ok, Tylko dzisiaj się spotkali to już musiał wypić.. Już mu powiedziałam, że nie zgadzam się, żeby się z tym Kolega dalej spotykał, same problemy z tych spotkan wynikają, mam dosyć.

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia na jaka kanapę? Ja bym Dziada na kanapę wygoniła, to Ty masz mieć wygodnie a on to nawet niech na podłodze śpi ;) no i staraj się nie denerwować żeby maluch nie czuł.

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halina90 wrote:
    Andzia na jaka kanapę? Ja bym Dziada na kanapę wygoniła, to Ty masz mieć wygodnie a on to nawet niech na podłodze śpi ;) no i staraj się nie denerwować żeby maluch nie czuł.
    No niestety, on zawsze ma twardy sen, po alkoholu nie da się go dobudzić, także jak już zaległ to będzie spał do rana.. Całe szczęście kanapa nowa wygodna.

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Może przesadzam, może nie, ale nie mam pojęcia bo to moja pierwsza ciąża. Ostatnio w szkole rodzenia położna powiedziała ze czop rozpozna się po tym ze jest to taka galaretka. Mi coś takiego lepkiego, ale żółtego wyleciało... kiedyś miałam tez coś takiego i to niby śluz, ale było tego mniej. Nie wiem czy mam się denerwować czy nie... dziś mi cały dzień robił się twardy brzuch. Raz był twardy minutę potem godzina przerwy i znowu minuta twardnienia

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dziewczyny mam pytanie. Może przesadzam, może nie, ale nie mam pojęcia bo to moja pierwsza ciąża. Ostatnio w szkole rodzenia położna powiedziała ze czop rozpozna się po tym ze jest to taka galaretka. Mi coś takiego lepkiego, ale żółtego wyleciało... kiedyś miałam tez coś takiego i to niby śluz, ale było tego mniej. Nie wiem czy mam się denerwować czy nie... dziś mi cały dzień robił się twardy brzuch. Raz był twardy minutę potem godzina przerwy i znowu minuta twardnienia
    Ja kiedyś już pisałam że miałam taką galaretkę po stosunku, w ten sposób chyba hormony na spermę działają, że robi się z niej taka galaretka

qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia- bebetto torino :) vulcano był pierwszym który mi wpadł w oko a im więcej bebetto oglądałam tym więcej mi się podobało. Fakt ze vulcano ma otwarty kosz i różne bebetto różnią się lekko wymiarami, stelażem i trochę waga. Na stronie Bebetto masz porównanie wszystkich :) teraz bardzo slawny jest holland- chwalą go bardzo i dużo na mieście jeździ.

Pysia89 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Nie przejmuj się. Mi regularnie wypada coś w kolorze mleczne-żółto-zielonego. W pierwszej ciąży pytałam gina, mówiła, że to śluz. Czop był przezroczysty, z odrobiną krwi i zaczął odłazic jak wody zaczęły się sączyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 07:54

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    A weź i olej.. Nie dam rady olać tego, już mam dość tego jego kolegi, tyle czasu się nie spotykali było ok, Tylko dzisiaj się spotkali to już musiał wypić.. Już mu powiedziałam, że nie zgadzam się, żeby się z tym Kolega dalej spotykał, same problemy z tych spotkan wynikają, mam dosyć.
    Moim zdaniem odizolowanie męża od kolegi to nie jest rozwiązanie- znajdzie sobie innego. Poza tym to nie wina kolegi, bo on mu pewnie w gardło piwa nie lał. Każdy ma swój rozum i w każdej chwili może odmówić. Porozmawiaj z mężem na spokojnie, powiedz, że Ci to przeszkadza, ustalcie dni kiedy może spotkać się z kolegami i napic. Bo wiadomo, że każdy czasami potrzebuje wyjść na imprezę i coś tam sobie wypić. My z mężem mamy wspólnych znajomych wiec wychodzimy zawsze razem i jak ma ochotę to sobie wypije, nie bronię mu. Sama przed ciąża jak miałam ochotę to wypiłam piwo czy drinka. Poza tym jak czasami po pracy ma ochotę na piwo z kolegami z warsztatu (jest właścicielem warsztatu samochodowego) to też sobie wypije ale zawsze mi o tym mówi, żebym wiedziała.
    Moim zdaniem rozmowa to najlepsze, co możesz zrobić, bo awantura to i tak nic nie da, a tylko niepotrzebnie się zdenerwujesz.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    To mętnożółte w dużych ilościach to śluz. Ja tak często mam jak się zmęczę i często mi twardnieje brzuch. Od 2 tygodbi muszę nosic wkladki. W pierwszej ciąży miałam identycznie i ten śluz mnie przerażal bo ciagle sprawdzalam co ze mnie leci. Prawdziwy czop odszedl mi w 41/42 tc i wyglądał jak typowa przezroczysta galaretka i podbarwiony byl krwia. Wtedy zrobilo sie rozwarcie na 1 palec :)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czop w pierwszej ciąży nie odpadł więc nie pomogę miewam dni, że śluz jest gęsty mętny taki galaretowaty lekko.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• oli123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Hej nie przejmuj sie u mnie ciągle coś takiego wypada, ginekolog mówi ze to normalne

mhsvi09k63nasq33.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, tak czytam codo wydzielin i wczoraj wieczorem przy podcieraniu na papierze zauważyłam coś dziwnego, na pewno nie żadna wydzielina czy śluz. To wyglądało jak kawałek błony, skóry??? Było wąskie na 0,5cm a długie na jakieś 4cm, koloru brąz z bordo, ale zero krwi, to było po prostu tego koloru :O Nie dało się tego przerwać, ani rozmazać na papierze bo się rolowało jak właśnie błonka jakaś czy coś. Nie wiem co myśleć ...

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
‹‹ 651 652 653 654 655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ