WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam o tych materacach i az spojrzalam na swoj i nie wiem w sumie jaki on jest, na stronie producenta tez nie jest napisane. Wzielismy taki

http://www.babys-zone.com/TINO%20-%20COMFORT%3Cbr%3Ematerac%20120cm%20x%2060cm%3Cbr%3E%20Pokrowiec%20Basic.html_283

Niby facet w sklepie zachwalal no i na pewno to nie jest gryka ani kokos bo stanowczo je odradzal. Mam nadzieje ze sie sprawdzi, nie jest jakis super twardy,ale miekki tez nie.

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez się naczytałam dużo i co osoba to inna opinia wiec długo nie mogłam się zdecydować. Piankę odrzuciłam bo czytałam ze z pianka są miękkie, a lateksowa kokosowe są średnio twarde wiec ten wzięłam. Ja nad materacem myślałam chyba 2 miesiące i postawiłam na ten bo gdybym się dalej zastanawiała to mój synuś nie miałby na czym spać :D dużo moich koleżanek mówiło ze zły materac kupiłam bo powinien być z gryki, ale ja to od razu odrzuciłam. Położna w szkole rodzenia mówiła ze najlepiej średnio twardy wiec taki zamówiłam :D

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Ja tez się naczytałam dużo i co osoba to inna opinia wiec długo nie mogłam się zdecydować. Piankę odrzuciłam bo czytałam ze z pianka są miękkie, a lateksowa kokosowe są średnio twarde wiec ten wzięłam. Ja nad materacem myślałam chyba 2 miesiące i postawiłam na ten bo gdybym się dalej zastanawiała to mój synuś nie miałby na czym spać :D dużo moich koleżanek mówiło ze zły materac kupiłam bo powinien być z gryki, ale ja to od razu odrzuciłam. Położna w szkole rodzenia mówiła ze najlepiej średnio twardy wiec taki zamówiłam :D

To moj chyba taki srednio twardy jest z tego co czuje :) sama juz nie wiem, na stronie jest napisane,ze dwustronny czy cos, ale tez nie wiem co to znaczy :) dziewczyny doswiadczone mozecie zerknac na niego? Bo zaczynam sie obawiac ze jakas lipe kupilam albo cos :/

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Patusia-SL35 :) a u Was?
    SL07 chociaż Twój też rozważałam :) i ten rudy

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    To moj chyba taki srednio twardy jest z tego co czuje :) sama juz nie wiem, na stronie jest napisane,ze dwustronny czy cos, ale tez nie wiem co to znaczy :) dziewczyny doswiadczone mozecie zerknac na niego? Bo zaczynam sie obawiac ze jakas lipe kupilam albo cos :/

Z tego co widzę na innej stronie to on jest piankowy ze zróżnicowaną twardością, ale nigdzie nie znalazłam informacji, która strona ma jaką twardość.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, czyli bez większych wyrzutów sumienia mogę brać FikiMiki ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o 07 albo rudym ale ten akurat widzialam na żywo i ladny turkus :)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan zobaczyłam i wygląda na piankowy dwie strony wiec na pewno ma napisane, która strona do ilu miesięcy. Spokojnie krzywdy materacem takim na pewno nie zrobisz będzie ok. No ma co dać się zwariować naprawdę grunt aby to nie był jakiś materac nie dostosowany do dziecka większość dostępnych na rynku nawet z gryką sprawdzą się bardzo dobrze.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Pysia89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Bebetto torino tez wydaje sie byc fajne.Tylko ten bialy sliczny kolor chyba nie praktyczny.A wszedzie na dole jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 14:55

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia- chodź o gondole czy stelaż? Bo nie wiem

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, byłam właśnie na warsztatach Bezpieczny Maluch i wygrałam materac Fiki Miki. Super, ale mamy już materac, więc ten pewnie powędruje do dziadków.. hihi

MaGo, Tęskniąca, Aliskaa, acygan, Katy, AJrin lubią tę wiadomość

gannyx8dn8lwgffz.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie biorę żadnych tabletek ani czopków dopochwowo. Dzwoniłam dzisiaj do mojej gin i mowiła, że trzeba mnie przebadać, ale dzisiaj nie da rady i jutro przyjedzie specjalnie choć nie przyjmuje (jest z innego miasta), ale mnie przyjme. Jeśli coś takiego zobaczyłabym dzisiaj mam natychmiast jechać do szpitala :( póki nie krwawię i czuję ruchy to dobrze. Przestraszyła mnie i od razu stwardniał mi brzuch albo to wzdęcia już sama nie wiem, ale jestem jak balon, wzięłam nospę i leżę :(

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Nie biorę żadnych tabletek ani czopków dopochwowo. Dzwoniłam dzisiaj do mojej gin i mowiła, że trzeba mnie przebadać, ale dzisiaj nie da rady i jutro przyjedzie specjalnie choć nie przyjmuje (jest z innego miasta), ale mnie przyjme. Jeśli coś takiego zobaczyłabym dzisiaj mam natychmiast jechać do szpitala :( póki nie krwawię i czuję ruchy to dobrze. Przestraszyła mnie i od razu stwardniał mi brzuch albo to wzdęcia już sama nie wiem, ale jestem jak balon, wzięłam nospę i leżę :(
    To lepiej jedź na kontrolę do szpitala... faktycznie z takim czymś nie ma żartów.

• acygan Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, spokojniejsza jestem :)

Jesli vhodzi o ta biala gondole to mozna tez sobie wziac z ciemnym spodem. Kolor stelaza tez do wyboru. Ja pytalam o praktycznosc tego bialego koloru i facet powiedzial,ze wiele osob sie go o to pyta i ma obawy, ale podobno jest latwe w czyszczeniu i brud sie nie wzera, zobaczymy bo tez mam bialy. Tyle ze ja mam bebetto holland w kolorze w08 z bialym spodem ale stelaz jest szary.

MaGo postaraj sie nie stresowac, dobrze ze lekarz bierze to na powaznie i specjalnie przyjedzie Cie "obejrzec", bedziesz spokojna.

Ja czuje znow bol miesiaczkowy, lapie i przechodzi i tak w kolko. Polozylam sie, jak nie przejdzie to wezme scopolan,tez sie troche tym martwie :/

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, ja, odkąd pracuję w ogólnopolskiej firmie handlowej i wiem jak to wygląda od wewnątrz, jakie są targety, wskazniki sprzedazy, na co sie sklada wyplata sprzedawcy, jak wyglada proces szkolenia (ja rekrutuje i tez szkole), to zupelnie nie slucham sprzedawców w sklepach ;p Sprzedawcy powiedzą Ci wszystko co chcesz usłyszec, zeby tylko sprzedać. Oczywiście oni znają lub powinni znać produkty ;p ich wszystkie plusy i minusy, jednakże najbardziej liczy się cena i marża produktu. Często sprzedawca pokieruje, doradzi Ci tak, żebys wzieła gorszy produkt, tylko po to zeby on zarobil. Tak jest w każdej sieci. Dlatego ja jesli mam cos kupic, robie reasearch w internecie, czytam opinie uzytkownikow i recenzje i dopiero wtedy cos wybieram. Jest to na pewno lekko uciązliwe i zabiera czas, ale teraz mamy go duzo :) To taka mini rada :)

darika, acygan, Barbarka89, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Acygan, ja, odkąd pracuję w ogólnopolskiej firmie handlowej i wiem jak to wygląda od wewnątrz, jakie są targety, wskazniki sprzedazy, na co sie sklada wyplata sprzedawcy, jak wyglada proces szkolenia (ja rekrutuje i tez szkole), to zupelnie nie slucham sprzedawców w sklepach ;p Sprzedawcy powiedzą Ci wszystko co chcesz usłyszec, zeby tylko sprzedać. Oczywiście oni znają lub powinni znać produkty ;p ich wszystkie plusy i minusy, jednakże najbardziej liczy się cena i marża produktu. Często sprzedawca pokieruje, doradzi Ci tak, żebys wzieła gorszy produkt, tylko po to zeby on zarobil. Tak jest w każdej sieci. Dlatego ja jesli mam cos kupic, robie reasearch w internecie, czytam opinie uzytkownikow i recenzje i dopiero wtedy cos wybieram. Jest to na pewno lekko uciązliwe i zabiera czas, ale teraz mamy go duzo :) To taka mini rada :)

Zdaje sobie sprawe z tego, ze tak jest, pewnie sama bym tak gadala aby tylko sprzedac :) ale uwaxam tez,ze jak sie o cos dba, to nie bedzie zadnego problemu z wyczyszczeniem itd :) no i w sumie facet byl wiarygodny dla mnie,bo poszlam do sklepu z pewnymi juz informacjami,tak jak mowisz wlasnie sporo czytalam,sporo tu sie dowiedzialam i on powiedzial mi to samo. Odradzal produkty które i inni odradzaja, wiec mam nadzieje,ze bedzie ok :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Zdaje sobie sprawe z tego, ze tak jest, pewnie sama bym tak gadala aby tylko sprzedac :) ale uwaxam tez,ze jak sie o cos dba, to nie bedzie zadnego problemu z wyczyszczeniem itd :) no i w sumie facet byl wiarygodny dla mnie,bo poszlam do sklepu z pewnymi juz informacjami,tak jak mowisz wlasnie sporo czytalam,sporo tu sie dowiedzialam i on powiedzial mi to samo. Odradzal produkty które i inni odradzaja, wiec mam nadzieje,ze bedzie ok :)

To dobrze. No i tak, jak sie dba to wszystko bedzie ok.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej,
    a materace Fiki Miki są duże słabsze jakościowo od Hevea? Pytam bo u mnie w mieście ciężko z dostępczościa Hevea a Fiki Miki od ręki jest.
    Zostałby mi internet, a wolałabym najpierw pomacać sama ;)

Ja mam materac Fiki-Miki i wydaje mi się, że jakość jest dobra ;) Mam ten dwustronny, używany przez dziecko z rodziny mojego chłopaka, ale niedługo i jest jak nowy ;)

Coś dawno się Sassy nie odzywała, ciekawe co u niej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 17:49

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka glowie o gondole a potem w spacerowce ta wysciolka pod nozki.
    Wszystko pieknie wyglada ale ciekawe wlasnie jak z tym czyszczeniem i czy zolknie tez po czasie.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Sweetmalenka glowie o gondole a potem w spacerowce ta wysciolka pod nozki.
    Wszystko pieknie wyglada ale ciekawe wlasnie jak z tym czyszczeniem i czy zolknie tez po czasie.
    Mi w sklepie właśnie sprzedawca mówił, że większość ludzi bierze holland bo ma ciemne te elementy. Ale ja czytałąm w necie dużo opini że łatwe w czyszczeniu, i stelaż nawet nie widać rys. Ale tak jak dziewczyny piszą-jak się dba to jest ok ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ