X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A słyszałyście dziewczyny o smoczku z termometrem wbudowanym? Np taki http://www.empik.com/canpol-babies-smoczek-z-termometrem-canpol-babies,p1044923467,dziecko-p?gclid=EAIaIQobChMIvcyWwNbz2AIVE0kZCh2fqgx-EAQYASABEgJJc_D_BwE&gclsrc=aw.ds

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 18:50

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak to mówią kobieta nawet samochód wybiera po kolorze :) :) Warto sobie właśnie na auta spojrzeć - to trochę jak stelaż wózka. Na czarnych i białych szybko widać brud i rysy; najmniej na srebrnych, szarych metalik. Na tkaniach czarnych, granatowych od razu widać zwierzęcą sierść, kłaczki, można bać się wyblaknięć od słońca; ja mam 3 koty i dlatego takie kolory skreśliłam od razu. Na białym będzie szybko widać kurz i plamy od trawy, soków, brudnych rączek. Wiele zależy od łatwości czyszczenia materiału i stylu życia przyszłych właścicieli. To jest ważne, żeby wózek nam się podobał, choć konieczność ciągłego czyszczenia może obrzydzić nawet najpiękniejszy model. Moja bratowa była zwolenniczką kół pompowanych, ale po 3 czy 4 panie (jazda po chodnikach w mieście)w wózku bebetto; szukała parasolki tylko z kołami piankowymi-wiecznie pompowanymi. Wracając do koloru - najbardziej praktyczne są wszystkie szarości i beże typu melanż; słabo widać i kłaczki i plamy, dzięki ciapkowanemu tłu są też mało widoczne wyblaknięcia. Ja mam peg perego z szarym metalicznym stelażem, tapicerka właśnie szary melanż i czerwień. Te czerwone części pewnie będę musiała intensywniej doczyszczać. Na szczęście cała tapicerka jest zdejmowana do prania. Kierowałam się praktycznością, ale chciałam też żeby wózek był po prostu ładny :)

• acygan Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nie wzielam bialego stelaza tylko szary, material tez jest w ciemnych szarosciach ale ma szare jasne wstawki. Dol gondoli wzielam bialy, bo inaczej byloby ponuro strasznie. Czytalam tez ze do jasnych jaskrawych kolorow robactwo przylatuje a ciemne wlasnie moga nie lubic sie ze sloncem. Choc te jasniutkie sa sliczne wozeczki :) no i bebetto ma sciagane elementy do prania, to tez bardzo sie liczy. Dla mnie to byl trudny wybor szczerze mowiac.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Dlatego ja nie wzielam bialego stelaza tylko szary, material tez jest w ciemnych szarosciach ale ma szare jasne wstawki. Dol gondoli wzielam bialy, bo inaczej byloby ponuro strasznie. Czytalam tez ze do jasnych jaskrawych kolorow robactwo przylatuje a ciemne wlasnie moga nie lubic sie ze sloncem. Choc te jasniutkie sa sliczne wozeczki :) no i bebetto ma sciagane elementy do prania, to tez bardzo sie liczy. Dla mnie to byl trudny wybor szczerze mowiac.
    Nie prawda, że do jasnych robactwo leci. Mam wściekłe żółty i przez te 2 lata używania nie zauważyłam by ciągło do niego robactwo. Na plus tego koloru działa fakt, że jak już coś wyląduje nawet (malutkiego typu kleszcz w parku, to od razu widać i można strzepnąć). Drugi mam szaro/czarny i do parku wolałam zdecydowanie ten żółty)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wybierzemy wozek raczej w kolorach ciemniejszych nie mowie o czarnym ale napewno nie bialy.

Za mna ciezka noc bo prawie bez senna :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tako jumper x. Nie jest to najnowszy model ale mi sie podoba na dodatek odkupiłam za tak śmieszne pieniądze że szoda było nie brać

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Nie prawda, że do jasnych robactwo leci. Mam wściekłe żółty i przez te 2 lata używania nie zauważyłam by ciągło do niego robactwo. Na plus tego koloru działa fakt, że jak już coś wyląduje nawet (malutkiego typu kleszcz w parku, to od razu widać i można strzepnąć). Drugi mam szaro/czarny i do parku wolałam zdecydowanie ten żółty)

Wiem tyle ile przeczytam,a jak jest to pojecia nie mam, doswiadczenia brak.

Ja dzis tez zbytnio nie pospalam, zgaga troche meczyla, pies budzil na siusiu :/

• darika Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byśmy chcieli wózek Bebetto Torino sl 07. W fajnych stonowanych szarościach na białym stelażu ;-). To, że będzie się rysowal czy niszczyl to jestem na to przygotowana. Wszystko się kiedyś zużywa, nic nie jest wieczne ;-). 5 lutego jedziemy zamawiać.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zamówiliśmy anex sport granatowo biały. Długo myśleliśmy nad szarym, ale stwierdziliśmy ze na tej torbie na zakupy na dole będzie bardziej widać błoto wiec wzięliśmy granatowy żeby aż tak nie było tego widać :P wkurzylismy się troszkę bo jak oglądaliśmy ten wózek to babka mówiła ze jest tak popularny ze będziemy musieli czekać na niego 8 tygodni! Wiec my pojechaliśmy na początku tygodnia żeby go szybko kupić bo wiadomo dostawa 8 tygodni, ale gdyby coś było nie tak to trzeba tez uwzględnić pare tyg naprawy czy dorobienia czegoś itd. I we wtorek gdy zamówiliśmy babka mowil ze odbiór za 2 tygodnie. Maz targował się jeszcze o cenę i babka była skłonna dużo zjechać gdybyśmy kupili jeszcze jakiś fotelik, a ze i tak mieliśmy w planie to byśmy kupili gdyby nie to ze jeszcze nie wybraliśmy który jest dobry i takim sposobem udało nam się tylko o 200 zł utargować

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też była różnica cenowa w różnych kolorach-nawet 300 zł! więc skąd też poniekąd wybór turkusu ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam mojego ukochanego x-landera x - move :D na początku tyg przyszła spacerówka, a gondolkę zamawialismy w innym miejscu i dotarła wczoraj. Nie widziałam go jeszcze w wersji z gondolką, bo strasznie zalatani wczoraj byliśmy, ale dziś go złożymy i obadamy jak to wygląda, jak się prowadzi itd. Na ten moment mogę powiedzieć, że spacerówka świetnie, lekko bardzo i jest mega zwrotna.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja byłam wczoraj w Nowym Targu zobaczyć na te wózki venicci, są piękne ale według mnie cena przekracza wartość, ja zdecydowałam się na wózeczek euforia 3w1 paradise baby http://paradisebaby.pl/catalog/product/wozek-euforia będę kupować na początku lutego:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dziewczyny ja byłam wczoraj w Nowym Targu zobaczyć na te wózki venicci, są piękne ale według mnie cena przekracza wartość, ja zdecydowałam się na wózeczek euforia 3w1 paradise baby http://paradisebaby.pl/catalog/product/wozek-euforia będę kupować na początku lutego:)

Daleko mialas do Nowego Targu?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dzisiaj miałam sen o moim maleństwie. Śniło mi się że byłam u rodziców i tam mała w brzuchu tak się rozpychalo że przez cienką skórę brzucha było widać raczke i palce z paznokciami ! Fajne to było.

Aliskaa, Andzia123 lubią tę wiadomość

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mam dzisiaj apetyt ;) całą paczkę delicji zjadłam, a teraz spaghetti po bologne zajadam... a waga ciągle w górę ;D będę pączusiem

MaGo, Elwira.eli, Andzia123 lubią tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzis naleśniki z serem. Ale spagetti tez bym zezarla :)

Aliskaa Ty to jesteś seksi mama a nie paczusiem :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 13:07

Aliskaa lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Daleko mialas do Nowego Targu?
    Ja mam blisko bo 15 km:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:
    Hej dziewczyny! Dzisiaj miałam sen o moim maleństwie. Śniło mi się że byłam u rodziców i tam mała w brzuchu tak się rozpychalo że przez cienką skórę brzucha było widać raczke i palce z paznokciami ! Fajne to było.
    Tez mialam kiedys podobny sen snila mi sie wystajaca stopka z paluszkami malutkimi

Elwira.eli lubi tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Ja mam blisko bo 15 km:)
    No to na luzaku :) myślałam ze z drugiego końca pl jechalas :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2018, 13:08

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie ukręciłam na szybko babkę marmurkową... Słodkiego mi się chce, a do sklepu wychodzić już nie bardzo, mąż ma dzisiaj ważne sprawy w pracy, więc pewnie szybko nie wróci. Także trzeba sobie radzić samemu :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ