WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ja melduje sie od lekarza rodzinnego. Siedze tu juz 2godziny w kolejce :-/ przyszlam to byla awantura ze babka chce wejsc tylko po pieczatke..wiec nawet nie pytalam czy mnie ktos przepusci bo by mnie zezarli :D a tu jeszcze za 15min szczepienia dzieci...

xk81pfk.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny dzięki! Byłam wczoraj tak przerażona ze pół nocy nie spałam bo sprawdzałam czy mi zaraz wody nie odejdą itd. Dzisiaj mój gin przyjmuje wiec chciałam iść do niego, ale nie mam żadnych boli ani krwawień. I w sumie już nic więcej mi nie wyleciało wiec chyba nie ma sensu wpychać się w kolejkę do giną. Synuś tez bardzo dużo kopie wiec chyba nic się nie dzieje. Jak już dzisiaj w nocy zasnęłam to śnili mi się takie korki jak macie w winieni ze one mi zaczęły wypadać ( chyba te korki miały być czopem w moim śnie :P ). Tak się przestraszyłam wczoraj, ze dzisiaj zaczynam pranie ciuszków itd i będzie trzeba pakować torbę do szpitala :P

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Hej, tak czytam codo wydzielin i wczoraj wieczorem przy podcieraniu na papierze zauważyłam coś dziwnego, na pewno nie żadna wydzielina czy śluz. To wyglądało jak kawałek błony, skóry??? Było wąskie na 0,5cm a długie na jakieś 4cm, koloru brąz z bordo, ale zero krwi, to było po prostu tego koloru :O Nie dało się tego przerwać, ani rozmazać na papierze bo się rolowało jak właśnie błonka jakaś czy coś. Nie wiem co myśleć ...
    Hmm masz możliwość zadzwonienia do ginekologa prowadzącego? Mój powiedział że nie powinnam bagatelizować niczego koloru krwi

mhsvi09k63nasq33.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Hmm masz możliwość zadzwonienia do ginekologa prowadzącego? Mój powiedział że nie powinnam bagatelizować niczego koloru krwi

Tak będę dzwonić, dzisiaj nawet przyjmuje więc w razie czego jak trzeba będzie to pojadę, mam nadzieję, że to jednak nic takiego bo niuniek szalał do późna w nocy i szaleje dalej od rana, nie mam bóli ani krwawień.

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Hej, tak czytam codo wydzielin i wczoraj wieczorem przy podcieraniu na papierze zauważyłam coś dziwnego, na pewno nie żadna wydzielina czy śluz. To wyglądało jak kawałek błony, skóry??? Było wąskie na 0,5cm a długie na jakieś 4cm, koloru brąz z bordo, ale zero krwi, to było po prostu tego koloru :O Nie dało się tego przerwać, ani rozmazać na papierze bo się rolowało jak właśnie błonka jakaś czy coś. Nie wiem co myśleć ...

Coś jak skrzep?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Coś jak skrzep?

Skrzep jest chyba miękki i da się go rozmazać??? A to było coś jak kawałek błony :/ Rolowało się jak skóra nie dało się tego przerwać takie zwarte. Cy skrzepy pojawiają się zawsze krwią? Bo krwi nie miałam ani kropelki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 11:07

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwiaa95 wrote:
    Dzień dobry ja melduje sie od lekarza rodzinnego. Siedze tu juz 2godziny w kolejce :-/ przyszlam to byla awantura ze babka chce wejsc tylko po pieczatke..wiec nawet nie pytalam czy mnie ktos przepusci bo by mnie zezarli :D a tu jeszcze za 15min szczepienia dzieci...
    Ja bym na Twoim miejscu nie czekała tylko się odezwała. A jakby był jakiś problem to idź do pielęgniarek lub bezpośrednio lekarza zapytaj. Jesteś w ciąży i to zaawansowanej. I nie chodzi o to, że nie chce Ci się czekać tylko czym dłużej tam siedzisz tym dłużej przebywasz w zarazach, które nie są dobre dla dziecka - bo to o nie tutaj chodzi. I z tego, co się orientuję to weszła taka ustawa, że kobiety w ciąży maja pierwszeństwo w kolejce do lekarzy (oprócz ginekologow :-D) i w aptekach. Właśnie dlatego, żeby miały jak najmniejszy kontakt z chorymi.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czop to chyba nie będzie. Mi w szpitalu tłumaczyli, że mam pilnować czy nie odeszło mi coś galaretowatego z dodatkiem krwi...

Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie kurier przyniósł mi materac do łóżeczka. Patrzcie co dostałam w gratisie:

https://zapodaj.net/faeee33b3de52.jpg.html

Kocyk 90x90 cm polarowy :) wiecie co jest śmieszne? Ze nic nie pisałam, ze będę miała synusia i wysłali niebieski, a do tego na tym kocyku są wszystkie kolory w których urządzam pokoik :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2018, 12:25

acygan, AJrin, Aliskaa, darika, Halina90, jasmina6, tanith lubią tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Coś jak skrzep?
    Czy uzywasz czopki lub tabletki dopochwowe? Ja jakis czas temu sie wystraszylam, a to poprostu byla tapletka ktora zaaplikowalam kilka godzin wczesniej, a wygladalo jak kawalek skory ;-)

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dziewczyny, właśnie kurier przyniósł mi materac do łóżeczka. Patrzcie co dostałam w gratisie:

https://zapodaj.net/faeee33b3de52.jpg.html

Kocyk 90x90 cm polarowy :) wiecie co jest śmieszne? Ze nic nie pisałam, ze będę miała synusia i wysłali niebieski, a do tego na tym kocyku są wszystkie kolory w których urządzam pokoik :D

Ooo fajnie :) A gdzie zamawiałaś? Bo też właśnie planuje materacyk z Hevea zamówić do łóżeczka :)

tanith lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis udalo mi sie kupic w Lidlu na wyprzedazy proszek dla niemowlaczkow JELP ze zmiekczajaca glinka 1.2 kg za 8.99. Cena w tesco to 28 zl! :-)

AJrin, Aliskaa, Halina90, MaGo lubią tę wiadomość

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ooo fajnie :) A gdzie zamawiałaś? Bo też właśnie planuje materacyk z Hevea zamówić do łóżeczka :)

Zamówiłam w magiczny pokoik. Hevea Krzys lateksowo-kokosowy mam. Czytałam ze ma certyfikat instytutu matki i dziecka wiec postawiłam na ten materac :)

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat planuje pianka - lateks lub sam lateks :) Ale o Hevea też dużo czytałam i faktycznie materace bardzo dobre jakościowo i z certyfikatami :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka ja mam Hevea właśnie lateks aloes pokrowiec i jesteśmy zadowoleni.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Pysia- bebetto torino :) vulcano był pierwszym który mi wpadł w oko a im więcej bebetto oglądałam tym więcej mi się podobało. Fakt ze vulcano ma otwarty kosz i różne bebetto różnią się lekko wymiarami, stelażem i trochę waga. Na stronie Bebetto masz porównanie wszystkich :) teraz bardzo slawny jest holland- chwalą go bardzo i dużo na mieście jeździ.
    Właśnie czekamy na Torino :) jaki kolor wybrany?

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    a materace Fiki Miki są duże słabsze jakościowo od Hevea? Pytam bo u mnie w mieście ciężko z dostępczościa Hevea a Fiki Miki od ręki jest.
    Zostałby mi internet, a wolałabym najpierw pomacać sama ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Paatka ja mam Hevea właśnie lateks aloes pokrowiec i jesteśmy zadowoleni.

A jak właśnie jest z tym samym lateksem - nie jest za miękki? Bo właśnie na początku byłam nastawiona na sam lateks, później naczytałam się artykułów, że na początek jest on za miękki i lepiej żeby np. był z pianki na pierwsze miesiące życia... I dlatego zaczęłam zastanawiać się nad lateks - pianka, żeby go ewentualnie później obrócić. Materac już dawno miał być zamówiony, a ja ciągle się zastanawiam... :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patusia-SL35 :) a u Was?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy u teściów piankowy z Fiki Miki początkowo on miał być u nas ale później zamieniliśmy. Oba są bardzo dobre więc jak nie masz możliwości a fiki miki masz od ręki do pomacania to jak najbardziej dobry wybór. Mnie lateks bardziej przekonał pod wzgledem alergii przewiewności plus ewentualnego zamoczenia.
    Ten lateksowy jest ciut bardziej miękki moim zdaniem. Ten piankowy z fiki miki mial dwie strony do roku i po roku a lateksowy ma jedną.
    Moim zdaniem nie jest to tak miękki aby zrobić krzywdę one jak najbardziej są polecane dla takich maluszków.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ