X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem właśnie po wizycie :) mała waży 1750 g, zastanawiałam się czy to nie za mało, ale gin powiedział, że jest ok tak na 30 - 31. tc, a Lila jest niecały tydzień do tyłu, bo miałam owu ok. 17-19 dc :)

Andzia123 o kurde, ale bym się wkurzyła :/ też nie chciałabym na dzień dobry mieć gości... Nie może mąż interweniować...? Zasugerować mamie, że potrzebujecie złapać oddech po porodzie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 13:56

Tęskniąca, edwarda20, Paatka, Katy, AJrin, darika, Sassy lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 nie wiem jaka jest Twoja teściowa, ale mojej bym w życiu nie pozwoliła przyjechać tak na początku bo wiem dobrze, że żyć by mi nie dała, mądrości by się sypały i wszystko by krytykowała.
    Jak to nasza położna w szkole rodzenia mówiła - przez pierwsze 2 tygodnie żadnych dłuższych wizyt rodziny, dla dobra własnego zdrowia psychicznego. To my mamy nauczyć się nawzajem siebie z dzieckiem, a nie kierować mądrościami innych. Wyjście ze szpitala z dzieckiem to dla mnie taki bardzo intymny czas, tylko dla mnie, męża i naszej córeczki.

yvonneSW lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, zaczynają się 2kg dzieciaczki w brzuchu. Kurde jakos mi sobie cięzko wyobrazić, że mam tam w srodku takiego duzego bobasa już :O Jak sie tam miesci? :O

Paatka mam to samo, nawet moi rodzice mogą przyjechac tylko na chwile ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem zdania że powinniśmy być tylko we trójkę, Ale przecież nie zabronię teściowej przyjechać do jej domu rodzinnego.. Szkoda tylko że nikt mnie o zdanie nie spytał

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pokłóciłam się z moją mamą o to, bo ona chce od razu przyjechać do szpitala. Rozumiem, że to pierwsza wnuczka, ale zaraz po porodzie chyba nie będę miała siły i ochoty przyjmować gości, a oni (teściowie plus moja mama) będą mi kukać nad Małą.

My dowiedzieliśmy się o ciąży dokładnie w drugą rocznicę ślubu :)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 kiepska sytuacja. Ale skoro to jej dom, to rozumiem, że ma tam swój pokój czy swoją część domu ogólnie? ;) tutaj właśnie rola męża - niech pilnuje, żeby to nie było siedzenie u Was tylko. Niech sobie będzie w domu, ale da Wam luz.

Ja mam ten komfort, że i rodzice i teście mieszkają niedaleko nas, więc będą raczej zaglądać niż robić nam dłuższe najazdy na dom xD przy czym mój mąż znając życie nie będzie się krył ze swoim niezadowoleniem, jeśli byłoby inaczej... XD

Co do odwiedzin w szpitalu to nie przeszkadzają mi, o ile to będą tylko najbliżsi :) no i też z umiarem oczywiście.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 14:14

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Andzia123 kiepska sytuacja. Ale skoro to jej dom, to rozumiem, że ma tam swój pokój czy swoją część domu ogólnie? ;) tutaj właśnie rola męża - niech pilnuje, żeby to nie było siedzenie u Was tylko. Niech sobie będzie w domu, ale da Wam luz.

Ja mam ten komfort, że i rodzice i teście mieszkają niedaleko nas, więc będą raczej zaglądać niż robić nam dłuższe najazdy na dom xD przy czym mój mąż znając życie nie będzie się krył ze swoim niezadowoleniem, jeśli byłoby inaczej... XD

Co do odwiedzin w szpitalu to nie przeszkadzają mi, o ile to będą tylko najbliżsi :) no i też z umiarem oczywiście.
    Tak, ma swój pokój, częściej też jeśli siedzi w domu to siedzi z ciocia na dole, Ale jak będzie Kubuś to pewnie non stop będzie chciała coś po swojemu robić wrrrr, jestem zła

qb3ci09k2rozqy86.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice planuja przyjechac zaraz po porodzie i mam nadzieje ze mi pomoga troche w ogarnieciu rzeczywistosci po tym wydarzeniu bo w maju juz sie zapowiedzieli tesciowie ze przyjada. Ale ja jestem pozytywnie nastawiona do tych odwiedzin mam nadzieje ze wszystko pojdzie gladko :)

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem, uwielbiam siostrzenicę męża, ale nie wyobrażam sobie żeby miała mi się gdzieś obok kręcić jak będę chciała skupić się tylko na synku. Mała ma ADHD i to konkretne, wszędzie jej pełno a bez mamy to w ogóle będzie robiła co się będzie jej podobało, bo nikt nie potrafi nad nią zapanować tak naprawdę. Może trochę mąż ma na nią wpływ, Ale nie na tyle żeby ją ogarnąć tak jak trzeba.

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia no to współczuję. ja wiem że w szpitalu nie chcę wycieczek, ale pewnie rodzice i teściowie przyjadą z wizytą, dobrze że u mnie w szpitalu odwiedziny są w oddzielnej sali i nie będą długo siedzieć :) ja się martwię jedynie że mąż nie zdąży bo jest kierowcą ale mam nadzieję że jak się zacznie poród to będzie akurat w domu albo blisko domu będzie miał trasę.
    u nas też położna mówiła żeby pierwsze 2 tyg po wyjściu ze szpitala nie przyjmować dużo gości, chodzi o nasz komfort ale i o dziecko, za dużo bakterii, za dużo zarazków na raz może być nie dobre. mówiła żeby dziecko najpierw oswoiło się z otoczeniem, z naszymi "bakteriami" a resztę przyjmowało stopniowo.
    ja mam termin na 15 kwietnia, 12 maja mamy komunię mojej chrześnicy, tam będzie cała rodzina więc wszyscy małego obejrzą przy okazji tej uroczystości.

przyszła mi paczka z philips avent, butelki i podgrzewacz. super! :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeśli chodzi o teściowa to nie mam wyjścia bo mieszkamy u niej w domu, ale gdyby tak nie było to na pewno nie chciałabym żeby mi robiła najazd od razu po porodzie..Ja sama pewnie będę miała problem z tym żeby jej zwrócić uwagę jakby się za bardzo wtracala, ale myślę, że chłopak ja naprostuje w razie czego :p Taty nie mam, mama jest jeszcze za mało sprawna (miała udar mózgu w czerwcu) żeby Mi pomagać lub "przeszkadzać"...

A mi przyszła poduszka ciążowa dzisiaj :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c647668a5716.jpg

W ogóle się dowiedziałam, że kolejna koleżanka z klasy z technikum urodziła:p Czyli ja będę 5, w tym jedna będzie miała już drugie xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat odwiedzin, to trudny temat. Ja się cieszę że tym razem będą moi rodzice, bo pomogą mi przy starszym dziecku. Co do mądrości życiowych, to już wiedzą ze i tak zrobię po swojemu, więc nie mam dużych obaw. Co do tego ile będą chcieli zostać, to nie wiem, ale mam nadzieję, że nie dłużej niż 2 tyg. ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pewnie na drugi dzień w szpitalu teściowie odwiedzą choć może drugim wnukiem już nię będą tak zafascynowani jak pierwszym ;-) Moi rodzice poczekają na wizytę u nas w domu.
    Znam osoby, które prosiły o pomoc w pierwszych dniach rodziców dla mnie nie było takiej potrzeby pomimo, że byłam sama M musiał być w pracy więc pomimo cesarki daliśmy sobie rade i powiem, że dla mnie było to coś cudownego miałam czas dla mnie i dla dziecka się poznać nacieszyć :D
    Każdy jest inny a i rodziny i relacje są różne :D

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie po wizycie. Napisałam długą wiadomość a nie wysłało całości. W skrócie maluch wazy 1892g i miewa się dobrze ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 15:44

Katy, Tęskniąca, Andzia123, Sassy, Totoro, Agusia_pia, MaGo, acygan, AJrin, Aliskaa lubią tę wiadomość

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez juz po wizycie, Maly 1330g, pol kg w 3 tyg mu poszło ;). Za 2 tygodnie odstawiam luteine no i zostanie nam 10 tyg czekania

Andzia123, Tęskniąca, Sassy, Agusia_pia, MaGo, Katy, acygan, darika, Aliskaa lubią tę wiadomość

• patusia90 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    My tez juz po wizycie, Maly 1330g, pol kg w 3 tyg mu poszło ;). Za 2 tygodnie odstawiam luteine no i zostanie nam 10 tyg czekania
    Ja brałam luteinę ale przytrafiały mi się infekcję i teraz mam brać Duphaston. Tylko, że do ok 5 marca.

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra mojego męża kiedyś mi tak grubo zasugerowała, ze ja powinnam zabierać swoją teściowa na każda wizytę żeby mogła zobaczyć wnuka na usg. Nie zgodziłam się. Moja mama ze mną na wizytę nie może iść bo lekarz ma takie godziny pracy, ze niestety jest w pracy, wiec postanowiłam, ze skoro moja mama nie może iść ze mną na wizytę to moja teściowa tez ze mną nie pójdzie. Nasłuchałam się pare razy od szwagierki, ze powinnam zabrać teściowa to powiedziałam, ze dla mnie to sprawa intymna, wiec nikt prócz męża nie będzie ze mną chodził na takie wizyty.

Jeśli chodzi o wizyty to ja powiedziałam, ze tylko moi rodzice i teście mogą przyjść na chwile, a jeśli będą mi mówić jakie są super mądrości gdy sama o nie nie zapytam to wyproszę ich bo nie będę się denerwować

Halina90 lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Siostra mojego męża kiedyś mi tak grubo zasugerowała, ze ja powinnam zabierać swoją teściowa na każda wizytę żeby mogła zobaczyć wnuka na usg. Nie zgodziłam się. Moja mama ze mną na wizytę nie może iść bo lekarz ma takie godziny pracy, ze niestety jest w pracy, wiec postanowiłam, ze skoro moja mama nie może iść ze mną na wizytę to moja teściowa tez ze mną nie pójdzie. Nasłuchałam się pare razy od szwagierki, ze powinnam zabrać teściowa to powiedziałam, ze dla mnie to sprawa intymna, wiec nikt prócz męża nie będzie ze mną chodził na takie wizyty.

Jak tak czytam, to naprawde dziwne pomysły mają członkowie Waszych rodzin ;p

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moja teściowa sama mi proponowała że może ze mną pojechać na wizytę bo wnusia chciałaby zobaczyć, to też jej powiedziałam że to jest zbyt intymne jak dla mnie. A mamie jak o tym powiedziałam to była w szoku, że na taki pomysł wpadła :p

qb3ci09k2rozqy86.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Ja brałam luteinę ale przytrafiały mi się infekcję i teraz mam brać Duphaston. Tylko, że do ok 5 marca.
    Ja biore od 12tc i na szczescie nic sie nie dzialo, w pierwszej ciazy tez dlugo bralam. Ale duzo dziewczyn mowilo ze po luteine infekcje mialy.

‹‹ 681 682 683 684 685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ