Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Jesli ktoras miala ostatnia miesiaczke np 1 lipca to moze i by dalo rade sie dowiedziec, bo u mnie test ciazowy wyszedl pozytywnie dwa dni przed okresem. Kreska byla jasniejsza, ale watpliwosci nie bylo, w dniu okresu druga gruba krecha i to wieczorem, a cykle mialam srednio 29 dni
-
Dzielić dziewczyny. Pojechałam i zrobiłam badania bo zawsze miałam robić co wizytę czyli co 4 tygodnie i pare miesięcy temu miałam bakterie w moczu i spadek hemoglobiny wiec stwierdziłam ze jadę zrobić badanie bo nigdy nic nie wiadomo. Może akurat teraz tez będzie coś nie tak to wole wiedzieć. Zaskoczyło mnie tylko to, ze od początku ciąży dostawałam ciagle jakieś badania do zrobienia a teraz powiedział mo ze nie muszę bo wszystkie wyniki są ładne, ale dla świetego spokoju pojechałam o zrobiłam.
Dzisiaj w nocy złapał mnie taki skurcz w łydce, ze ledwo co chodzę. Musiałam jechać na badania autobusem no aż się bałam odpalać samochód. Ostatnio mam coraz częściej te skurcze. Biorę magmę b6 2 razy dziennie po 1 tabletce, ale chyba zwiększę sobie dawkę.
Ja będę robić baby showerchce zrobić jakoś pod koniec marca bo termin mam na 18 kwietnia wiec myśle ze miesiąc przed będzie optymalna data
nie robię w jakieś restauracji czy żadnych innych salkach jak to niektórzy robią. Ja na AliExpress zamawiać będę dekoracje i sama udekoruje mieszkanie. Do tego zrobię jakieś jedzenie i słodkości i już mamy fajna imprezę
-
Ja morfologie muszę robić co wizytę bo mam anemie :p Ostatnio też miałam bakterie w moczu, ale lekarz nie zwrócił na to uwagi więc chyba nie ma powodu do niepokoju
Ja ostatnia miesiaczke miałam 25.07, a test robiłam 28.08 i wyszły dwie grube krechy ale już mi się okres wtedy spóźnił chyba tydzien więc nic dziwnego
Baby shower nie robię bo po pierwsze głupio mi trochę bo wszyscy wiedzą, że nie planowaliśmy dziecka, a po drugie nie bardzo miałabym kogo zaprosić.. Może uzbieralyby się że 3 osoby więc bez sensu xdKwietniowkaZ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mialam okres 20 czerwca a 30 lipca test pozytywny (z tym ze ja mam nieregularne cykle po 40 dni)
Co do badan ja robie co wizyte czyli co miesiac.
Dziewczyny ktore maja zgage. Nie wiem na ile Wasza zgaga jest silna ale ja przez moją nie spie a jak juz zasne na 40 minut w pozycji siedzacej to wstaje brac tabletki ktore nie pomagaja... Przed ciaza latami leczylam sie farmakologicznie a w ciazy wrocilo ze zdwojona sila.
I przelamalam sie i wzielam BIOPRAZOL na ktory pozwolil mi gastrolog i ginekolog i mam za sobą pierwsza przespana noc bez refluksu i odbijaniaLek podobno od 2015 roku jest dozwolony w ciazy
-
ja Baby shower nie robię. Uważam że to zagraniczny zwyczaj, co prawda bardzo mi się podoba ale u mnie w rodzinie nikt tego nie robił. Myślę że w Polsce bardziej przyjęło się wpadanie na kawe i dawanie drobnych upominków po urodzeniu dziecka
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
acygan wrote:Nie dostaje opisu na kazdej wizycie, tym razem tez nie mam niestety. No nic bede czekac do nastepnej wizyty.
Powinnas miec na jednym ze zdjęc skroty z cyferkami - to wymiary dziecka. Wklejam pomoc: http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/usg-w-ciazy-interpretacja-wyniku-rozszyfruj-skroty-w-opisie-usg_35862.html
A w razie czego pomozemy rozszyfrowac. Ja tez nigdy nie dostaje opisu (oprocz usg prenatalnych, ale sama rozszyfrowuje i wpisuje na siatke centylowa).
-
Ja robię baby shower i tak samo dekoracje z Aliexpress. Zamówię jakąś pizzę i zrobie deserki i sałatki do takich pudełeczek
http://s.click.aliexpress.com/e/q7YNvz3?fromSns=E-mail
Ja okres miałam od 5.07, a dwie kreski 2.08 tylko takie jasne. 4.08 po HCG powiedziałam małzowi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 11:02
-
edwarda20 wrote:Powinnas miec na jednym ze zdjęc skroty z cyferkami - to wymiary dziecka. Wklejam pomoc: http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/usg-w-ciazy-interpretacja-wyniku-rozszyfruj-skroty-w-opisie-usg_35862.html
A w razie czego pomozemy rozszyfrowac. Ja tez nigdy nie dostaje opisu (oprocz usg prenatalnych, ale sama rozszyfrowuje i wpisuje na siatke centylowa).
Dostalam zdjecie ale przypuszczam, ze wydrukowala nie ta zakladke, bo na tej co mam sa tylko daty wiec nic z tego. A tak poza tym to jak dostaje zdjecia to tylko dziecka jak sie ladnie ulozy, wiec tez nie zawsze. Duzo zdjec i opis dostalam na polowkowym i tylko wtedy.
Baby shower nie robie, u mnie sie nie praktykuje ale za to po porodzie zawsze sie idzie w odwiedziny z jakims upominkiem -
acygan wrote:Dostalam zdjecie ale przypuszczam, ze wydrukowala nie ta zakladke, bo na tej co mam sa tylko daty wiec nic z tego. A tak poza tym to jak dostaje zdjecia to tylko dziecka jak sie ladnie ulozy, wiec tez nie zawsze. Duzo zdjec i opis dostalam na polowkowym i tylko wtedy.
Baby shower nie robie, u mnie sie nie praktykuje ale za to po porodzie zawsze sie idzie w odwiedziny z jakims upominkiem
Aha to moze faktycznie sie pomylila, albo pomyslala ze Cie to nie interesuje. Na pewno jest dobrze, dziecko dobrze wazy, wszystko jest ok. Nie martw sie.
-
No to jest znów afera z produktami dla niemowląt... Nie pierwsza i nie ostatnia, ale tak przegięli, że mnie na samą myśl telepie. Francuski concern w 2005 r miał wykryte bakterie sallmoneli . Wtedy niby kilka partii wycofali i z tematem się uporali... Niby, bo teraz wyszło, że się nie uporali i od tylu lat niektóre partie mleka są nadal skażone (producent doskonale o tym wiedział). Dopiero teraz zamknęli tę fabrykę. No chyba już nigdy nic od nich nie kupię, po takim numerze (a swoje oddziały mają też w pl). Robią presidenta, jakieś mleko smakowe jovi i jeśli wierzyć mojemu mężowi to również mm (marka babydream -rossman)
-
Gosiczek wrote:A wiecie ci sobie pomyślałam. Weszłam na pierwszą strone naszego forum i już pierwsze osoby zafasolkowane zglaszały sie pod koniec lipca a ja ostatni okres mialam 18lipca a test ciążowy w 15 sierpnia był negatywny hmmmm
-
edwarda20 wrote:Aha to moze faktycznie sie pomylila, albo pomyslala ze Cie to nie interesuje. Na pewno jest dobrze, dziecko dobrze wazy, wszystko jest ok. Nie martw sie.
No jesli mam byc szczera to nie onteresowalam sie tym nigdy skoro zawsze mowila ze wszystko jest okbede dobrej mysli, ten 1 kg to tez nie taka tragedia
-
Tak Rossmanowskie skażone ale to jakoś 2 tygodnie temu było info.
Baby showera nie robię wystarczy mi, że będę za 2 tyognie urodziny M dla 20 osób ogarniać.
Zdjęcia i sesje bym chciała ale kurde może ogarnę jak będę na L4 coś chwilowo brak czasu aby się zastanowićZresztą ja w ciąży jestem tak niezdecydowana, że to jakas masakra
Co do okresu wiem ze 30 czerwca miałam ostatnią miesiączkę a owu testy robiłam 18 i była owulacja (czyli 4 dni później). Karmiłam piersią więc moje cykle były raz 30 raz 35 dni, ten z zapłodnienia 34. Nie pamiętam daty pozytywnego testu ale na bank 4 dni przed okresem liczonym z cyklu 34 dni wyszedł pozytywny. Tak samo miałam w pierwszej ciąży na 4 dni przed okresem miałam pozytywny test. -
Kinga. wrote:No to jest znów afera z produktami dla niemowląt... Nie pierwsza i nie ostatnia, ale tak przegięli, że mnie na samą myśl telepie. Francuski concern w 2005 r miał wykryte bakterie sallmoneli . Wtedy niby kilka partii wycofali i z tematem się uporali... Niby, bo teraz wyszło, że się nie uporali i od tylu lat niektóre partie mleka są nadal skażone (producent doskonale o tym wiedział). Dopiero teraz zamknęli tę fabrykę. No chyba już nigdy nic od nich nie kupię, po takim numerze (a swoje oddziały mają też w pl). Robią presidenta, jakieś mleko smakowe jovi i jeśli wierzyć mojemu mężowi to również mm (marka babydream -rossman)
Dobrze, ze nic od nich nie kupilam... -
Ja na sesje jutro jade, więc wczoraj latałam po sklepach za cielistą bezszwową bielizną i gładkimi t-shirtami dla męża zgodnie z zaleceniem fotografki. Babka ma koronkowe, dłuugie suknie, więc i bielizna musi być dobrana.
Ja ogólnie nie przepadam za pozowaniem do zdjęć, ale uwielbiam je później oglądać... także czuje, że jutro się umęcze jak na sesji ślubnej, ale licze na równie zadowalający efekt jak po tamtej
Babyshower u nas robi się raczej jako niespodziankę dla przyszłej mamy. Ja swojej przyjaciółce organizowałam, ale mówiąc szczerze nie liczę na rewanż bo ma malutkie dziecko i wiem, że czasowo nie domaga. Pozostałe przyjaciółki rozjechały się do innych miast i kontakt głównie internetowy. Także raczej spodziewam się spotkania z nimi jak już malutka będzie z namiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 12:24
-
nick nieaktualny
-
Ależ się wkurzyłam, siostra męża do mnie dzwoniła i jak zawsze jak dla debila musiała jakieś sytuacje różne z dzieckiem związane tłumaczyć, tak jakbym ja sama mózgu nie miała a ona taka mądra i doświadczona była.. A na dodatek byłam przekonana że teściowa przyjeżdża pod koniec kwietnia a się okazuje że 29 marca i z wnuczką swoją, liczą że trafią akurat na poród a nikt mnie o zdanie nie pytał czy ja będę chciała mieć gości wtedy czy nie, a jestem przekonana że nie będę chciała... I jak powiedziałam siostrze męża o tym to ta mi powiedziała żebym nie odbierała przyjemności babci bo na pewno będzie chciała coś przy wnuczku porobić a ja na pewno będę potrzebowała pomocy itd... No kurdeeeeee, jak łatwe i fajne musi być życie egoistow...
//
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku