Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My po kontroli u ginekologa
Mała ma 2100g, leży cały czas główką w dół. Przepływy w jak najlepszym porządku (jestem wyczulona na ich punkcie po zeszłotygodniowym cyrku u doktorki od prenatalnego). Z szyjką też wszystko ok.
darika, Sylwiaa95, acygan, Malyprosiaczek, Katy, Sassy, Mirabelcia, Agusia_pia, Kinga., MaGo, Pysia89, sylvia94, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja przy starszej dwojce tez uzywalam chusteczek nawilzanych i przy tym tez bede. Ovzywiscie jesli cos by bylo nie tak to wymienie na inne albo dopiero zrezygnuje. Moje dziewczyny - lat 8 i 6 do teraz od czasu do czadu je uzywaja i ja tez...
Elwira
-
Gosiczek wrote:Dziewczyny co kupiliście w tym miesiącu? Zmobilizujcie mnie troche
-
Gosiczek wrote:Dziewczyny co kupiliście w tym miesiącu? Zmobilizujcie mnie troche
Gosiczek może Cię zmobilizuję jak powiem, że już wszystko mam kupione oprócz chusty i książeczek kontrastowych
A w tym miesiącu to już większe rzeczy kupowałam, które nie każdemu niezbędne: karuzelę do łóżeczka, monitor oddechu, roletę, dywanik.
Skończyłam dzisiaj prasować ubranka na 56/62 i czekają poukładane w szafie. Mąż wczoraj poprasował wszystkie pieluchy.
Jeszcze muszę wyprasować pozostałe rozmiary ciuszków, a mąż kocyki, prześcieradełka i ręczniki i prasowanie będzie za nami
Mimo, że mi się strasznie nie chce tego wszystkiego robić, to czuję straszną mobilizację wewnętrzną. Chciałabym już móc wejść do pokoiku małej wiedząc, że wszystko jest gotowe i niczym nie muszę się już martwić. -
Meble, przewijak, śpiworek, proszki i płyny Lovela, naklejki na ścianę do pokoiku maluszka, roletę, a jeszcze w tym miesiącu zamawiamy wózek, lampę, kinkiecik, jakieś półeczki obrazki i inne ozdoby do pokoiku
Aaaa i ja muszę sobie kupić stanik do karmienia i mogę się pakować
Co do chusteczek mam zakupione kilka paczek Water WipesWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 19:55
Marcel❤
-
ja w tym mc zamówiłam pościel na zmianę do łóżeczka, kocyk i poduszeczkę do wózka, kupiłam trochę ubranek, pieluch tetrowych, jutro przyjdzie tapicerka do fotelika i chyba tyle
-
Ja kupilam trzy koszule do szpitala, biustonosz do karmienia, proszek lovela, kupie jeszcze dwa przescieradla do lozeczka, no i reszta dupereli do torby typu kapcie, nowa szczoteczka do zebow, art kosmetyczne, jeszcze jeden stanik, butelke dla dziecka, tantum rosa, gaziki jalowe i przescieradlo do wozka. Jak juz to kupie to wyprawke mam z glowy
a i jeszcze chyba zapoluje na spodnie w lidlu, body odpuszczam, czekam na te z krotkim rekawem
-
Rany juliek....
a ja nie mam nic praktycznie jeszcze...kilka ubranek, trochę higienicznych rzeczy i laktator i tyle....
nie mam łóżeczka, przewijaka, wanienki, wózka, fotelika - nic....
w weekend jadę zamówić czesc rzeczy bo naprawdę obudze sie po fakcie, haha...
Któraś pisała, że zaleca się aby rzeczy dla malucha ( mebelki, wózek itd.)" pooddychały" trochę przed przyjęciem maluszka...2, 3 tyg wystarczą ?
-
Tęskniąca wrote:Rany juliek....
a ja nie mam nic praktycznie jeszcze...kilka ubranek, trochę higienicznych rzeczy i laktator i tyle....
nie mam łóżeczka, przewijaka, wanienki, wózka, fotelika - nic....
w weekend jadę zamówić czesc rzeczy bo naprawdę obudze sie po fakcie, haha...
Któraś pisała, że zaleca się aby rzeczy dla malucha ( mebelki, wózek itd.)" pooddychały" trochę przed przyjęciem maluszka...2, 3 tyg wystarczą ?
Teskniaca ja absolutnie wszystko, oprocz kilku ubranek, zamowilam przez internet. Polecam ;p
Mysle ze dobry i tydzien w razie czegoTęskniąca, Paatka lubią tę wiadomość
-
U mnie też w sumie większość zakupów była internetowo
Jakoś najwygodniej, bez latania, bez kolejek, z dostawą do domu.
Ze sklepu to w sumie mam wózek, fotelik, trochę ubranek i kilka kosmetyków z Rossmanna.
No i staniki do karmienia ostatnio kupiłam w sklepie stacjonarnym, ale to ze względu na to, że wolałam przymierzyć przed zakupem -
edwarda20 wrote:Teskniaca ja absolutnie wszystko, oprocz kilku ubranek, zamowilam przez internet. Polecam ;p
Mysle ze dobry i tydzien w razie czego
Poza tym od Sylwestra mam "areszt kanapowy " wiec takie wyjscie raz na "ruski rok" to dla mnie celebracjanie odmowie sobie tego
zamowie, to co konieczne a reszte jak bede po 37 tyg. - wtedy bede biegac po sklepach bo skracanie szyjki mi wtedy nie zaszkodzi - juz nie moge sie doczekac
-
Tęskniąca wrote:Wiekszosc rzeczy mam juz wybrane wizualnie, to co się da zamawiam przez neta, ale ja starej daty jestem i póki nie pomacam to nie uwierze
Poza tym od Sylwestra mam "areszt kanapowy " wiec takie wyjscie raz na "ruski rok" to dla mnie celebracjanie odmowie sobie tego
zamowie, to co konieczne a reszte jak bede po 37 tyg. - wtedy bede biegac po sklepach bo skracanie szyjki mi wtedy nie zaszkodzi - juz nie moge sie doczekac
No prosze Cię, miedzy nami tylko 4 lata roznicy i ja uwazam sie za mlodą niunie ;p jakiej starej daty ;p
Ja wszystko macam jak przyniesie kurier. Na szczęscie nic jeszcze nie zwrocilam, dobry research to podstawa ;pTęskniąca lubi tę wiadomość
-
Tez sporo rzeczy zamowilam przez neta,ale wozek, fotelik,lozeczko musialam zobaczyc na zywo
biustonosze i koszule tez stacjonarnie, bo jestem "niewymiarowa" i musialam wizualnie dobrac
jakies duperele w pepco kupilam a reszte juz zrobil za mnie kurier
-
Agusia_pia wrote:ja w tym mc zamówiłam pościel na zmianę do łóżeczka, kocyk i poduszeczkę do wózka, kupiłam trochę ubranek, pieluch tetrowych, jutro przyjdzie tapicerka do fotelika i chyba tyle
Czy wszystkie kupujecie poduszkę do wózka? Myślałam, że najlepiej na płasko, tak jak w łóżeczku?12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok