X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po kontroli u ginekologa :) Mała ma 2100g, leży cały czas główką w dół. Przepływy w jak najlepszym porządku (jestem wyczulona na ich punkcie po zeszłotygodniowym cyrku u doktorki od prenatalnego). Z szyjką też wszystko ok. :)

darika, Sylwiaa95, acygan, Malyprosiaczek, Katy, Sassy, Mirabelcia, Agusia_pia, Kinga., MaGo, Pysia89, sylvia94, Aliskaa lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:40

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam taką zgagę ze nic prócz bioprazolu mi nie pomagało :) Ale biore go raz na 3 dni i mam spokój :)

• Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy starszej dwojce tez uzywalam chusteczek nawilzanych i przy tym tez bede. Ovzywiscie jesli cos by bylo nie tak to wymienie na inne albo dopiero zrezygnuje. Moje dziewczyny - lat 8 i 6 do teraz od czasu do czadu je uzywaja i ja tez...

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co kupiliście w tym miesiącu? Zmobilizujcie mnie troche

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Rzeczy do wozka: 2 przescieradelka, podusie i kocyk. Trzecia koszule do szpitala. Organizer i oslonki na lozeczko.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Paatka zamierzam używać zwilżonych wodą wacików. Kupne mokre chusteczki tylko na wyjście :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    2 prześcieradełka do wózka, drugi ręcznik kąpielowy, kokon, proszek i płyn Lovela, aspirator do noska, czyli głownie rzeczy, których mi brakowało :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:

Gosiczek może Cię zmobilizuję jak powiem, że już wszystko mam kupione oprócz chusty i książeczek kontrastowych :D

A w tym miesiącu to już większe rzeczy kupowałam, które nie każdemu niezbędne: karuzelę do łóżeczka, monitor oddechu, roletę, dywanik.

Skończyłam dzisiaj prasować ubranka na 56/62 i czekają poukładane w szafie. Mąż wczoraj poprasował wszystkie pieluchy.
    Jeszcze muszę wyprasować pozostałe rozmiary ciuszków, a mąż kocyki, prześcieradełka i ręczniki i prasowanie będzie za nami :)

Mimo, że mi się strasznie nie chce tego wszystkiego robić, to czuję straszną mobilizację wewnętrzną. Chciałabym już móc wejść do pokoiku małej wiedząc, że wszystko jest gotowe i niczym nie muszę się już martwić.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meble, przewijak, śpiworek, proszki i płyny Lovela, naklejki na ścianę do pokoiku maluszka, roletę, a jeszcze w tym miesiącu zamawiamy wózek, lampę, kinkiecik, jakieś półeczki obrazki i inne ozdoby do pokoiku :D Aaaa i ja muszę sobie kupić stanik do karmienia i mogę się pakować ;)
    Co do chusteczek mam zakupione kilka paczek Water Wipes ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 19:55

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym mc zamówiłam pościel na zmianę do łóżeczka, kocyk i poduszeczkę do wózka, kupiłam trochę ubranek, pieluch tetrowych, jutro przyjdzie tapicerka do fotelika i chyba tyle ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam trzy koszule do szpitala, biustonosz do karmienia, proszek lovela, kupie jeszcze dwa przescieradla do lozeczka, no i reszta dupereli do torby typu kapcie, nowa szczoteczka do zebow, art kosmetyczne, jeszcze jeden stanik, butelke dla dziecka, tantum rosa, gaziki jalowe i przescieradlo do wozka. Jak juz to kupie to wyprawke mam z glowy :) a i jeszcze chyba zapoluje na spodnie w lidlu, body odpuszczam, czekam na te z krotkim rekawem :)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany juliek....
    a ja nie mam nic praktycznie jeszcze...kilka ubranek, trochę higienicznych rzeczy i laktator i tyle....
    nie mam łóżeczka, przewijaka, wanienki, wózka, fotelika - nic....
    w weekend jadę zamówić czesc rzeczy bo naprawdę obudze sie po fakcie, haha...
    Któraś pisała, że zaleca się aby rzeczy dla malucha ( mebelki, wózek itd.)" pooddychały" trochę przed przyjęciem maluszka...2, 3 tyg wystarczą ?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Rany juliek....
    a ja nie mam nic praktycznie jeszcze...kilka ubranek, trochę higienicznych rzeczy i laktator i tyle....
    nie mam łóżeczka, przewijaka, wanienki, wózka, fotelika - nic....
    w weekend jadę zamówić czesc rzeczy bo naprawdę obudze sie po fakcie, haha...
    Któraś pisała, że zaleca się aby rzeczy dla malucha ( mebelki, wózek itd.)" pooddychały" trochę przed przyjęciem maluszka...2, 3 tyg wystarczą ?

Teskniaca ja absolutnie wszystko, oprocz kilku ubranek, zamowilam przez internet. Polecam ;p
    Mysle ze dobry i tydzien w razie czego :)

Tęskniąca, Paatka lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w sumie większość zakupów była internetowo :) Jakoś najwygodniej, bez latania, bez kolejek, z dostawą do domu.
    Ze sklepu to w sumie mam wózek, fotelik, trochę ubranek i kilka kosmetyków z Rossmanna.
    No i staniki do karmienia ostatnio kupiłam w sklepie stacjonarnym, ale to ze względu na to, że wolałam przymierzyć przed zakupem :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Teskniaca ja absolutnie wszystko, oprocz kilku ubranek, zamowilam przez internet. Polecam ;p
    Mysle ze dobry i tydzien w razie czego :)
    Wiekszosc rzeczy mam juz wybrane wizualnie, to co się da zamawiam przez neta, ale ja starej daty jestem i póki nie pomacam to nie uwierze ;););)
    Poza tym od Sylwestra mam "areszt kanapowy " wiec takie wyjscie raz na "ruski rok" to dla mnie celebracja ;) nie odmowie sobie tego ;) zamowie, to co konieczne a reszte jak bede po 37 tyg. - wtedy bede biegac po sklepach bo skracanie szyjki mi wtedy nie zaszkodzi - juz nie moge sie doczekac ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Wiekszosc rzeczy mam juz wybrane wizualnie, to co się da zamawiam przez neta, ale ja starej daty jestem i póki nie pomacam to nie uwierze ;););)
    Poza tym od Sylwestra mam "areszt kanapowy " wiec takie wyjscie raz na "ruski rok" to dla mnie celebracja ;) nie odmowie sobie tego ;) zamowie, to co konieczne a reszte jak bede po 37 tyg. - wtedy bede biegac po sklepach bo skracanie szyjki mi wtedy nie zaszkodzi - juz nie moge sie doczekac ;)

No prosze Cię, miedzy nami tylko 4 lata roznicy i ja uwazam sie za mlodą niunie ;p jakiej starej daty ;p
    Ja wszystko macam jak przyniesie kurier. Na szczęscie nic jeszcze nie zwrocilam, dobry research to podstawa ;p

Tęskniąca lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sporo rzeczy zamowilam przez neta,ale wozek, fotelik,lozeczko musialam zobaczyc na zywo :) biustonosze i koszule tez stacjonarnie, bo jestem "niewymiarowa" i musialam wizualnie dobrac :) jakies duperele w pepco kupilam a reszte juz zrobil za mnie kurier :)

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    ja w tym mc zamówiłam pościel na zmianę do łóżeczka, kocyk i poduszeczkę do wózka, kupiłam trochę ubranek, pieluch tetrowych, jutro przyjdzie tapicerka do fotelika i chyba tyle ;)

Czy wszystkie kupujecie poduszkę do wózka? Myślałam, że najlepiej na płasko, tak jak w łóżeczku?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Czy wszystkie kupujecie poduszkę do wózka? Myślałam, że najlepiej na płasko, tak jak w łóżeczku?

Ja zamowilam zestaw minky, mysle, ze w pierwszym miesiacu bedzie na plasko, pozniej sie zobaczy :)

‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ