SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po kontroli u ginekologa :) Mała ma 2100g, leży cały czas główką w dół. Przepływy w jak najlepszym porządku (jestem wyczulona na ich punkcie po zeszłotygodniowym cyrku u doktorki od prenatalnego). Z szyjką też wszystko ok. :)

darika, Sylwiaa95, acygan, Malyprosiaczek, Katy, Sassy, Mirabelcia, Agusia_pia, Kinga., MaGo, Pysia89, sylvia94, Aliskaa lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:40

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już miałam taką zgagę ze nic prócz bioprazolu mi nie pomagało :) Ale biore go raz na 3 dni i mam spokój :)

• Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy starszej dwojce tez uzywalam chusteczek nawilzanych i przy tym tez bede. Ovzywiscie jesli cos by bylo nie tak to wymienie na inne albo dopiero zrezygnuje. Moje dziewczyny - lat 8 i 6 do teraz od czasu do czadu je uzywaja i ja tez...

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co kupiliście w tym miesiącu? Zmobilizujcie mnie troche

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Rzeczy do wozka: 2 przescieradelka, podusie i kocyk. Trzecia koszule do szpitala. Organizer i oslonki na lozeczko.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak jak Paatka zamierzam używać zwilżonych wodą wacików. Kupne mokre chusteczki tylko na wyjście :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    2 prześcieradełka do wózka, drugi ręcznik kąpielowy, kokon, proszek i płyn Lovela, aspirator do noska, czyli głownie rzeczy, których mi brakowało :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:

Gosiczek może Cię zmobilizuję jak powiem, że już wszystko mam kupione oprócz chusty i książeczek kontrastowych :D

A w tym miesiącu to już większe rzeczy kupowałam, które nie każdemu niezbędne: karuzelę do łóżeczka, monitor oddechu, roletę, dywanik.

Skończyłam dzisiaj prasować ubranka na 56/62 i czekają poukładane w szafie. Mąż wczoraj poprasował wszystkie pieluchy.
    Jeszcze muszę wyprasować pozostałe rozmiary ciuszków, a mąż kocyki, prześcieradełka i ręczniki i prasowanie będzie za nami :)

Mimo, że mi się strasznie nie chce tego wszystkiego robić, to czuję straszną mobilizację wewnętrzną. Chciałabym już móc wejść do pokoiku małej wiedząc, że wszystko jest gotowe i niczym nie muszę się już martwić.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meble, przewijak, śpiworek, proszki i płyny Lovela, naklejki na ścianę do pokoiku maluszka, roletę, a jeszcze w tym miesiącu zamawiamy wózek, lampę, kinkiecik, jakieś półeczki obrazki i inne ozdoby do pokoiku :D Aaaa i ja muszę sobie kupić stanik do karmienia i mogę się pakować ;)
    Co do chusteczek mam zakupione kilka paczek Water Wipes ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 19:55

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w tym mc zamówiłam pościel na zmianę do łóżeczka, kocyk i poduszeczkę do wózka, kupiłam trochę ubranek, pieluch tetrowych, jutro przyjdzie tapicerka do fotelika i chyba tyle ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam trzy koszule do szpitala, biustonosz do karmienia, proszek lovela, kupie jeszcze dwa przescieradla do lozeczka, no i reszta dupereli do torby typu kapcie, nowa szczoteczka do zebow, art kosmetyczne, jeszcze jeden stanik, butelke dla dziecka, tantum rosa, gaziki jalowe i przescieradlo do wozka. Jak juz to kupie to wyprawke mam z glowy :) a i jeszcze chyba zapoluje na spodnie w lidlu, body odpuszczam, czekam na te z krotkim rekawem :)

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany juliek....
    a ja nie mam nic praktycznie jeszcze...kilka ubranek, trochę higienicznych rzeczy i laktator i tyle....
    nie mam łóżeczka, przewijaka, wanienki, wózka, fotelika - nic....
    w weekend jadę zamówić czesc rzeczy bo naprawdę obudze sie po fakcie, haha...
    Któraś pisała, że zaleca się aby rzeczy dla malucha ( mebelki, wózek itd.)" pooddychały" trochę przed przyjęciem maluszka...2, 3 tyg wystarczą ?

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Rany juliek....
    a ja nie mam nic praktycznie jeszcze...kilka ubranek, trochę higienicznych rzeczy i laktator i tyle....
    nie mam łóżeczka, przewijaka, wanienki, wózka, fotelika - nic....
    w weekend jadę zamówić czesc rzeczy bo naprawdę obudze sie po fakcie, haha...
    Któraś pisała, że zaleca się aby rzeczy dla malucha ( mebelki, wózek itd.)" pooddychały" trochę przed przyjęciem maluszka...2, 3 tyg wystarczą ?

Teskniaca ja absolutnie wszystko, oprocz kilku ubranek, zamowilam przez internet. Polecam ;p
    Mysle ze dobry i tydzien w razie czego :)

Tęskniąca, Paatka lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w sumie większość zakupów była internetowo :) Jakoś najwygodniej, bez latania, bez kolejek, z dostawą do domu.
    Ze sklepu to w sumie mam wózek, fotelik, trochę ubranek i kilka kosmetyków z Rossmanna.
    No i staniki do karmienia ostatnio kupiłam w sklepie stacjonarnym, ale to ze względu na to, że wolałam przymierzyć przed zakupem :)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Teskniaca ja absolutnie wszystko, oprocz kilku ubranek, zamowilam przez internet. Polecam ;p
    Mysle ze dobry i tydzien w razie czego :)
    Wiekszosc rzeczy mam juz wybrane wizualnie, to co się da zamawiam przez neta, ale ja starej daty jestem i póki nie pomacam to nie uwierze ;););)
    Poza tym od Sylwestra mam "areszt kanapowy " wiec takie wyjscie raz na "ruski rok" to dla mnie celebracja ;) nie odmowie sobie tego ;) zamowie, to co konieczne a reszte jak bede po 37 tyg. - wtedy bede biegac po sklepach bo skracanie szyjki mi wtedy nie zaszkodzi - juz nie moge sie doczekac ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Wiekszosc rzeczy mam juz wybrane wizualnie, to co się da zamawiam przez neta, ale ja starej daty jestem i póki nie pomacam to nie uwierze ;););)
    Poza tym od Sylwestra mam "areszt kanapowy " wiec takie wyjscie raz na "ruski rok" to dla mnie celebracja ;) nie odmowie sobie tego ;) zamowie, to co konieczne a reszte jak bede po 37 tyg. - wtedy bede biegac po sklepach bo skracanie szyjki mi wtedy nie zaszkodzi - juz nie moge sie doczekac ;)

No prosze Cię, miedzy nami tylko 4 lata roznicy i ja uwazam sie za mlodą niunie ;p jakiej starej daty ;p
    Ja wszystko macam jak przyniesie kurier. Na szczęscie nic jeszcze nie zwrocilam, dobry research to podstawa ;p

Tęskniąca lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sporo rzeczy zamowilam przez neta,ale wozek, fotelik,lozeczko musialam zobaczyc na zywo :) biustonosze i koszule tez stacjonarnie, bo jestem "niewymiarowa" i musialam wizualnie dobrac :) jakies duperele w pepco kupilam a reszte juz zrobil za mnie kurier :)

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    ja w tym mc zamówiłam pościel na zmianę do łóżeczka, kocyk i poduszeczkę do wózka, kupiłam trochę ubranek, pieluch tetrowych, jutro przyjdzie tapicerka do fotelika i chyba tyle ;)

Czy wszystkie kupujecie poduszkę do wózka? Myślałam, że najlepiej na płasko, tak jak w łóżeczku?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Czy wszystkie kupujecie poduszkę do wózka? Myślałam, że najlepiej na płasko, tak jak w łóżeczku?

Ja zamowilam zestaw minky, mysle, ze w pierwszym miesiacu bedzie na plasko, pozniej sie zobaczy :)

‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ