Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiadomo, że po tym co przeszłam, może dziwnie wyglądać, że wybieram się do kina. Ale sam lekarz kazał mi się ruszać, bo mój stan jest o wiele lepszy. Oczywiście mam mieć zaplanowaną cesarkę. I również seks odpada (nawet już zapomniałam jak to jest). Mogę chodzić, iść do kina, ale oczywiście wszystko z umiarem
Nie mogę np. tańczyć, jeździć rowerem, biegać...
A prawdopodobnie cc będę miała za 3 tygodnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 07:58
-
Ja miałam dzisiaj okropną noc
. Przez pierwszą część nocy ciągle mi się śniło, że brzuch mi się spina i ciągle się budziłam i teraz nie wiem już czy to był sen czy nie
. Co dwie godziny, jakby z zegarkiem w ręku wstawalam do toalety. Do tego jestem po wyrwaniu korzenia ósemki więc dziąsło mnie pobolewało. O 4 tak pies szczękal, nie wiadomo na co, że obudził chyba cały dom. Potem od 4 biodra mnie bolały i nie mogłam sobie pozycji znaleźć na żadnym z boków. W między czasie Mała raczyła mnie kopniakami w żebra. Jestem dzisiaj nieprzytomna... Chyba będę cały dzień odsypiac...
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Aliskaa bardzo dobrze, po takim leżeniu należy Ci się wreszcie trochę rozrywki
rany, cc już za 3 tyg, normalnie zaczynam panikowac jak myślę, że to już tak blisko...
Acygan ja zauważyłam, że jak śpię na boku z wyprostowaną nogą to biodra mnie w ogóle nie bolą. Potrafię tak przespać całą noc i jest ok. A jeśli zmieniam bok na spaniu to wtedy znowu noga, na której leżę wyprostowana. Moze u Ciebie też zdaloby egzamin?
A to my:D jutro zaczynamy 34 tc, ale dziś mnie na zdjęcie wzięłowszyscy mówią, że mam mały brzuszek jak na ten etap...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49c8612ee476.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 09:37
Katy, tanith, edwarda20, darika, Sassy, acygan, Mirabelcia, Pysia89, Agusia_pia, Aliskaa lubią tę wiadomość
-
Aliskaa wrote:Wiadomo, że po tym co przeszłam, może dziwnie wyglądać, że wybieram się do kina. Ale sam lekarz kazał mi się ruszać, bo mój stan jest o wiele lepszy. Oczywiście mam mieć zaplanowaną cesarkę. I również seks odpada (nawet już zapomniałam jak to jest). Mogę chodzić, iść do kina, ale oczywiście wszystko z umiarem
Nie mogę np. tańczyć, jeździć rowerem, biegać...
A prawdopodobnie cc będę miała za 3 tygodnie...
Czemu tak szybko?Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Ja wczoraj byłam na wizycie i troche jestem zawiedziona. Z małą wszystko dobrze ale nic jej nie pomierzył, nie zważył, więc nawet nie wiem ile przybrała. Nadal leży ładnie główką w dół ale powiedział, że jeszcze może zmienić pozycje bo miejsca nadal ma dużo. A mnie po ważeniu wyszło, że od początku ciąży jestem +10kg. Mam nadzieje, że to w brzuch poszło
-
tanith wrote:Ja wczoraj byłam na wizycie i troche jestem zawiedziona. Z małą wszystko dobrze ale nic jej nie pomierzył, nie zważył, więc nawet nie wiem ile przybrała. Nadal leży ładnie główką w dół ale powiedział, że jeszcze może zmienić pozycje bo miejsca nadal ma dużo. A mnie po ważeniu wyszło, że od początku ciąży jestem +10kg. Mam nadzieje, że to w brzuch poszło
Tanith trzeba było dopytywać, a co, wiadomo, że chce sie wiedzieć takie rzeczy;/ Ja mam wizytę w czwartek, ale bez usg, więc prawie jak nie wizytaI też jestem ciekawa ile mi przybyło od początku ciaży, musze gina zapytać ile tam z jego obliczeń wychodzi...
-
Aliskaa to już faktycznie niedługo
Ale patrząc na to, że do terminu zostało mi 7 tygodni, a do ciąży donoszonej 5 to wcale mnie to nie dziwi
Wczoraj właśnie zamawiałam kilka rzeczy na alliexpress i uświadomiłam sobie, że w Chinach teraz duże święto, więc paczki pewnie wyślą conajmniej za tydzień. Kolejnym co sobie uświadomiłam toto, że być może Bianeczka pojawi się wcześniej u nas niż te paczkiI mimo, że człowiek niby jest świadomy, że to już coraz bliżej to i tak łapie lekkie niedowierzanie w tej sytuacji;)
Ehh idę kontynuować prasowanie - nie myślałam, że to będzie dla mnie takie męczące bo zawsze lubiłam prasowaćAliskaa lubi tę wiadomość
-
Ja dzis spotkalam w sklepie kolezanke z pracy i tak zachwalala, ze ladnie wygladam, ze nawet lepiej niz przed ciaza
ze nie przytylam itd i powiem Wam,ze to takie troche budujace jest, jak czlowiek sie zalamuje, szczegolnie waga.
Aliska to juz tak blisko, o kurczejak patrze na Wasze suwaczki to dopiero do mnie dociera, ze to juz koncowka
to tak szybko zleci.
-
A ja dziś od rana na badaniach byłam i czegoś takiego jeszcze nie widziałam, jednej kobiecie wylało się trochę moczu na blat i zaczęła to wycierać chusteczką masakra, a do pobierania zatrudnili jakąś starszą panią i czekałam 50 min na pobranie morfologii, gdzie tylko dwie osoby były przede mną, także wesoło
a ręce jej się tak trzęsły, że ja nie wiem jakim cudem mi w żyłę trafiła
Wczoraj mi mały jakąś część ciała wsadził pod żebro i pół dnia wygięta chodziłam, od teraz to już będzie tak na co dzień pewnie
Aliska już za 3 tyg? Niesamowite, przecież to już praktycznie zaraz
A dzisiaj mi się śniło na dodatek, że mi się poród zaczął i tak szybko poszło, że go sobie sama przyjęłam, dobrze że ponoć sny się nie sprawdzają, tylko czemu w ciąży one muszą być takie realistyczne? -
Acygan dobrze pamietam ze jakis czas temu klulo cie cos w lonie, tak jakby szyjka czy spojenie? z tego co pamietam to chyba nie byla szyjka?
trzeci dzien mnie wlasnie tak pobolewa, nie caly czas ale dosyc czesto, jak sie podnosze czy zaczynam isc. nie wiem czy to spojenie lonowe, szyjka czy maly gdzies naciska...
-
Hej
Jak Wam sie udaje zamawiac na Alliexpres?
Mnie za choinke to nie wychodzi a maja fajne niektore te gazdzety.
U nas dzis piekne Slonko a -2 stopnia takie pogody to ja lubie.
Chodz jakis nerwus dzis jestem hehe wszystko mnie irytuje i mysl ze jestem zolzowata dzis szczegolnie.
Dobrego dnia Laseczki -
Pysia89 wrote:Hej
Jak Wam sie udaje zamawiac na Alliexpres?
Mnie za choinke to nie wychodzi a maja fajne niektore te gazdzety.
Mnie mąż niedawno wkręciłAle kupuję tylko sprawdzone rzeczy, bo naciąć tam się niestety można mocno. A jeszcze jestem na facebooku na grupie gdzie mamuśki oceniają co do nich przyszło i jakiej jakości, więc chociaż wiadomo, że bubel nie przyjdzie.
Zamawianie nie jest trudne, jak już się człowiek zarejestruje to do koszyka wystarczy dodać później opłacić przez PayU i czekać... Najgorsze to czekanieA teraz zamówiłam takie słodkie buciki i trochę sobie na nie poczekam przez ich chiński Nowy Rok
-
hej, ja dziś byłam na małych zakupach, kolejne body i pół śpiochy lądują w szufladzie dla małego
właśnie zjadłam pączka, i od jutra robię sobie post od słodyczytakie moje postanowienie
acygan lubi tę wiadomość
-
Pysia89 wrote:Patka mnie wlasnie nie udaje sie wybrac formy platnosci przez PayPal tylko wyskakuje rzadanie karty kredytowej ktorej nie mam
No to czekanie jest dlugalasne widzialam terminy na kwiecien z dostawa
Musisz zmienić na dole na "Other payment methods" - wtedy nie potrzeba karty kredytowej i po przejściu dalej przekieruje Cię do płatności w PayUPysia89, sweetmalenka lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, które zmagają się ze zgagą, próbowałyście zrobić kisielek z siemienia lnianego? Wczoraj Mąż mi zrobił i powiem wam że w końcu się wyspałam, nie paliła mnie zgaga prawie w ogóle, co jest mega osiągnięciem w moim przypadku
także polecam wypróbować
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Andzia123 wrote:Dziewczyny, które zmagają się ze zgagą, próbowałyście zrobić kisielek z siemienia lnianego? Wczoraj Mąż mi zrobił i powiem wam że w końcu się wyspałam, nie paliła mnie zgaga prawie w ogóle, co jest mega osiągnięciem w moim przypadku
także polecam wypróbować