X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że po tym co przeszłam, może dziwnie wyglądać, że wybieram się do kina. Ale sam lekarz kazał mi się ruszać, bo mój stan jest o wiele lepszy. Oczywiście mam mieć zaplanowaną cesarkę. I również seks odpada (nawet już zapomniałam jak to jest). Mogę chodzić, iść do kina, ale oczywiście wszystko z umiarem ;)
    Nie mogę np. tańczyć, jeździć rowerem, biegać...
    A prawdopodobnie cc będę miała za 3 tygodnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 07:58

• darika Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj okropną noc :-/. Przez pierwszą część nocy ciągle mi się śniło, że brzuch mi się spina i ciągle się budziłam i teraz nie wiem już czy to był sen czy nie :-/. Co dwie godziny, jakby z zegarkiem w ręku wstawalam do toalety. Do tego jestem po wyrwaniu korzenia ósemki więc dziąsło mnie pobolewało. O 4 tak pies szczękal, nie wiadomo na co, że obudził chyba cały dom. Potem od 4 biodra mnie bolały i nie mogłam sobie pozycji znaleźć na żadnym z boków. W między czasie Mała raczyła mnie kopniakami w żebra. Jestem dzisiaj nieprzytomna... Chyba będę cały dzień odsypiac...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa bardzo dobrze, po takim leżeniu należy Ci się wreszcie trochę rozrywki :) rany, cc już za 3 tyg, normalnie zaczynam panikowac jak myślę, że to już tak blisko... :D

Acygan ja zauważyłam, że jak śpię na boku z wyprostowaną nogą to biodra mnie w ogóle nie bolą. Potrafię tak przespać całą noc i jest ok. A jeśli zmieniam bok na spaniu to wtedy znowu noga, na której leżę wyprostowana. Moze u Ciebie też zdaloby egzamin?

A to my:D jutro zaczynamy 34 tc, ale dziś mnie na zdjęcie wzięło :D wszyscy mówią, że mam mały brzuszek jak na ten etap... O.o

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49c8612ee476.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2018, 09:37

Katy, tanith, edwarda20, darika, Sassy, acygan, Mirabelcia, Pysia89, Agusia_pia, Aliskaa lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Wiadomo, że po tym co przeszłam, może dziwnie wyglądać, że wybieram się do kina. Ale sam lekarz kazał mi się ruszać, bo mój stan jest o wiele lepszy. Oczywiście mam mieć zaplanowaną cesarkę. I również seks odpada (nawet już zapomniałam jak to jest). Mogę chodzić, iść do kina, ale oczywiście wszystko z umiarem ;)
    Nie mogę np. tańczyć, jeździć rowerem, biegać...
    A prawdopodobnie cc będę miała za 3 tygodnie...

Czemu tak szybko?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj byłam na wizycie i troche jestem zawiedziona. Z małą wszystko dobrze ale nic jej nie pomierzył, nie zważył, więc nawet nie wiem ile przybrała. Nadal leży ładnie główką w dół ale powiedział, że jeszcze może zmienić pozycje bo miejsca nadal ma dużo. A mnie po ważeniu wyszło, że od początku ciąży jestem +10kg. Mam nadzieje, że to w brzuch poszło ;)

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Ja wczoraj byłam na wizycie i troche jestem zawiedziona. Z małą wszystko dobrze ale nic jej nie pomierzył, nie zważył, więc nawet nie wiem ile przybrała. Nadal leży ładnie główką w dół ale powiedział, że jeszcze może zmienić pozycje bo miejsca nadal ma dużo. A mnie po ważeniu wyszło, że od początku ciąży jestem +10kg. Mam nadzieje, że to w brzuch poszło ;)

Tanith trzeba było dopytywać, a co, wiadomo, że chce sie wiedzieć takie rzeczy;/ Ja mam wizytę w czwartek, ale bez usg, więc prawie jak nie wizyta :P I też jestem ciekawa ile mi przybyło od początku ciaży, musze gina zapytać ile tam z jego obliczeń wychodzi...;D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa to już faktycznie niedługo :) Ale patrząc na to, że do terminu zostało mi 7 tygodni, a do ciąży donoszonej 5 to wcale mnie to nie dziwi :D
    Wczoraj właśnie zamawiałam kilka rzeczy na alliexpress i uświadomiłam sobie, że w Chinach teraz duże święto, więc paczki pewnie wyślą conajmniej za tydzień. Kolejnym co sobie uświadomiłam toto, że być może Bianeczka pojawi się wcześniej u nas niż te paczki :D I mimo, że człowiek niby jest świadomy, że to już coraz bliżej to i tak łapie lekkie niedowierzanie w tej sytuacji;)

Ehh idę kontynuować prasowanie - nie myślałam, że to będzie dla mnie takie męczące bo zawsze lubiłam prasować :/

Aliskaa lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis spotkalam w sklepie kolezanke z pracy i tak zachwalala, ze ladnie wygladam, ze nawet lepiej niz przed ciaza :D ze nie przytylam itd i powiem Wam,ze to takie troche budujace jest, jak czlowiek sie zalamuje, szczegolnie waga.

Aliska to juz tak blisko, o kurcze :) jak patrze na Wasze suwaczki to dopiero do mnie dociera, ze to juz koncowka :) to tak szybko zleci.

• acygan Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzis zaczynamy dopiero 31 tydz :)

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    My dzis zaczynamy dopiero 31 tydz :)

Ja też :-)

acygan lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Makira Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś od rana na badaniach byłam i czegoś takiego jeszcze nie widziałam, jednej kobiecie wylało się trochę moczu na blat i zaczęła to wycierać chusteczką masakra, a do pobierania zatrudnili jakąś starszą panią i czekałam 50 min na pobranie morfologii, gdzie tylko dwie osoby były przede mną, także wesoło ;D a ręce jej się tak trzęsły, że ja nie wiem jakim cudem mi w żyłę trafiła ;D
    Wczoraj mi mały jakąś część ciała wsadził pod żebro i pół dnia wygięta chodziłam, od teraz to już będzie tak na co dzień pewnie ;D

Aliska już za 3 tyg? Niesamowite, przecież to już praktycznie zaraz ;D

A dzisiaj mi się śniło na dodatek, że mi się poród zaczął i tak szybko poszło, że go sobie sama przyjęłam, dobrze że ponoć sny się nie sprawdzają, tylko czemu w ciąży one muszą być takie realistyczne? ;D

gg646iye46nicebi.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wizytujemy , ale pewnie bez usg czyli 3minuty i po wizycie :P sprawdzi wyniki, zbada na fotelu i do widzenia :D

Aliskaa lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan dobrze pamietam ze jakis czas temu klulo cie cos w lonie, tak jakby szyjka czy spojenie? z tego co pamietam to chyba nie byla szyjka?

trzeci dzien mnie wlasnie tak pobolewa, nie caly czas ale dosyc czesto, jak sie podnosze czy zaczynam isc. nie wiem czy to spojenie lonowe, szyjka czy maly gdzies naciska...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Jak Wam sie udaje zamawiac na Alliexpres?
    Mnie za choinke to nie wychodzi a maja fajne niektore te gazdzety.

U nas dzis piekne Slonko a -2 stopnia takie pogody to ja lubie.
    Chodz jakis nerwus dzis jestem hehe wszystko mnie irytuje i mysl ze jestem zolzowata dzis szczegolnie.

Dobrego dnia Laseczki

• Paatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Hej

Jak Wam sie udaje zamawiac na Alliexpres?
    Mnie za choinke to nie wychodzi a maja fajne niektore te gazdzety.

Mnie mąż niedawno wkręcił ;) Ale kupuję tylko sprawdzone rzeczy, bo naciąć tam się niestety można mocno. A jeszcze jestem na facebooku na grupie gdzie mamuśki oceniają co do nich przyszło i jakiej jakości, więc chociaż wiadomo, że bubel nie przyjdzie.
    Zamawianie nie jest trudne, jak już się człowiek zarejestruje to do koszyka wystarczy dodać później opłacić przez PayU i czekać... Najgorsze to czekanie ;) A teraz zamówiłam takie słodkie buciki i trochę sobie na nie poczekam przez ich chiński Nowy Rok ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Pysia89 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka mnie wlasnie nie udaje sie wybrac formy platnosci przez PayPal tylko wyskakuje rzadanie karty kredytowej ktorej nie mam :/

No to czekanie jest dlugalasne widzialam terminy na kwiecien z dostawa ;)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ja dziś byłam na małych zakupach, kolejne body i pół śpiochy lądują w szufladzie dla małego :)
    właśnie zjadłam pączka, i od jutra robię sobie post od słodyczy :) takie moje postanowienie ;)

acygan lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Patka mnie wlasnie nie udaje sie wybrac formy platnosci przez PayPal tylko wyskakuje rzadanie karty kredytowej ktorej nie mam :/

No to czekanie jest dlugalasne widzialam terminy na kwiecien z dostawa ;)

Musisz zmienić na dole na "Other payment methods" - wtedy nie potrzeba karty kredytowej i po przejściu dalej przekieruje Cię do płatności w PayU :)

Pysia89, sweetmalenka lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które zmagają się ze zgagą, próbowałyście zrobić kisielek z siemienia lnianego? Wczoraj Mąż mi zrobił i powiem wam że w końcu się wyspałam, nie paliła mnie zgaga prawie w ogóle, co jest mega osiągnięciem w moim przypadku :) także polecam wypróbować

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Dziewczyny, które zmagają się ze zgagą, próbowałyście zrobić kisielek z siemienia lnianego? Wczoraj Mąż mi zrobił i powiem wam że w końcu się wyspałam, nie paliła mnie zgaga prawie w ogóle, co jest mega osiągnięciem w moim przypadku :) także polecam wypróbować
    Dobre również na zaparcia :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
‹‹ 715 716 717 718 719 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ