Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
edwarda20 wrote:Acygan dobrze pamietam ze jakis czas temu klulo cie cos w lonie, tak jakby szyjka czy spojenie? z tego co pamietam to chyba nie byla szyjka?
trzeci dzien mnie wlasnie tak pobolewa, nie caly czas ale dosyc czesto, jak sie podnosze czy zaczynam isc. nie wiem czy to spojenie lonowe, szyjka czy maly gdzies naciska...
Tak mialam tak, ale jesli dobrze pamietam, to chyba i infekcja byla w tym czasie, wiec tez moglo byc od tego. A tak poza tym to krocze czesto mnie boli, ale wszystko jest ok, lekarz twierdzi, ze i dziecko naciska itd, wiec spokoz szyjka nic absolutnie sie nie dzialo.
Ja zrobilam paste z makreli na jutro, wyjelam fasolke po bretonsku,bo mialam zamrozona, wiec dzis obiad z glowy. Mozna odpoczywac i czekac na meza -
acygan wrote:Tak mialam tak, ale jesli dobrze pamietam, to chyba i infekcja byla w tym czasie, wiec tez moglo byc od tego. A tak poza tym to krocze czesto mnie boli, ale wszystko jest ok, lekarz twierdzi, ze i dziecko naciska itd, wiec spoko
z szyjka nic absolutnie sie nie dzialo.
Dzięki. Moj lezy glowa w dol, wiec tez pewnie naciska. Ale i infekcja moze byc, mialam juz 2 razy.
-
edwarda20 wrote:Dzięki. Moj lezy glowa w dol, wiec tez pewnie naciska. Ale i infekcja moze byc, mialam juz 2 razy.
Nie pamietam jak wtedy moja lezala, teraz jeat glowa do gory,ale to nie znaczy,ze nie moze kopnacco do bolu krocza, to najgorzej jest jak z lozka sie podnosze,przez chwile jak kaczka
ale tez nie zawsze. A nie masz czasem wiecej sluzu? Mnie przy infekcji zalewalo rano.
-
acygan wrote:Nie pamietam jak wtedy moja lezala, teraz jeat glowa do gory,ale to nie znaczy,ze nie moze kopnac
co do bolu krocza, to najgorzej jest jak z lozka sie podnosze,przez chwile jak kaczka
ale tez nie zawsze. A nie masz czasem wiecej sluzu? Mnie przy infekcji zalewalo rano.
Ja mam duzo sluzu od samego zaplodnienia. Te dwie infekcje, ktore mi gin wykryla byly zupelnie bezobjawowe, tzn sluz byl bezwonny, nic nie szczypalo ani nie pieklo. Wiec teraz tez moze byc podobnie.
Moj kopie w roznych miejscach, wiec wychodzi na to, ze i raczkami i nogami, bo i w dole i w gorze go czuje
-
I znowu te paczki. Zaraz będę musiała się ubrać i iść jakieś kupić
Ja na Ali zamówiłam fajny strój liska do sesji zdjęciowej bo chce zdjęcie malucha przebranego w liska powiesić nad jego łóżeczkiemdo tego znalazłam tez super buciki i inne rzeczy no i niestety zbankrutuje
mam już cała szafę ciuszków ale te z Ali są w rozmiarze 0-3 miesiące a jak przychodzi to na metce jest 70 czyli takie 62/68. A buciki takie trampki eleganckie do koszuli znalazłam żeby w gości był małym elegancikiem
najgorsze jest właśnie czekanie. Zamówiłam 2 dni temu strój do sesji a pokazało mi ze ma być na koniec marca. Chociaż ostatnio przyszło mi w niecałe 2 tyg wiec teraz może będzie tak samo. Jak ja szukam czegoś na Ali to zaznaczam ilość gwiazdek co ludzie wystawili sprzedawcy i darmowa wysyłkę. Jak coś mi się spodoba to wchodzę w komentarze i zamawiam tylko wtedy gdy są dobre komentarze i ludzie wstawiają tam zdjęcia co im przyszło
i faktycznie przychodzą wtedy ładne te rzeczy
Pysia89 lubi tę wiadomość
-
Edwarda to mysle, ze tylko wizyta u lekarza moze cos wyjasnic, ale mysle,ze pewnie wszystko ok
ja tez panikowalam a niepotrzebnie
Sylwia dobrze,ze przynajmniej po badaniu na fotelu wszystko jest ok, a do usg szybko zleci
Agusia nie robie zapasow niczego, nie wiem jak skora dziecka zareaguje. Chusteczek mam dwie paczki, kremik tez 2x, pampersow tez kupie dwie paczki na start. Jeden plyn do kapieli, jeden balsam i na razie wystarczy -
acygan wrote:Edwarda to mysle, ze tylko wizyta u lekarza moze cos wyjasnic, ale mysle,ze pewnie wszystko ok
ja tez panikowalam a niepotrzebnie
Mam za tydzien, usg 3 trymestru i potem wizyte u mojej gin wiec zobaczymy co powie. Ja nie panikuje ;p Bardziej sie zmartwiłam, że moge urodzic przed przeprowadzką ;p A nawet jesli to trudno, mąż ogarnie. Smiał się, że będzie po domu chodził z kamerką Gopro i będe go instruować co gdzie i jak ;p
-
Ja uwielbiam Ali, dużo rzeczy przed ciążą zamówiłam, potem troche przystopowałam. Dla Lusi z ali będzie: 2x body z fajnymi napisami, kocyk w liski, otulacz Swaddle me, naklejki z motywem leśnych zwierząt na ścianę, usztywniane kartki z leśnymi wzorami plus kółeczka do albumu diy. Dla siebie kosmetyczki do szpitala, torba na wyprawkę, biustonosze do karmienia.
Pysia89 lubi tę wiadomość
-
Malyprosiaczek wrote:I znowu te paczki. Zaraz będę musiała się ubrać i iść jakieś kupić
Ja na Ali zamówiłam fajny strój liska do sesji zdjęciowej bo chce zdjęcie malucha przebranego w liska powiesić nad jego łóżeczkiemdo tego znalazłam tez super buciki i inne rzeczy no i niestety zbankrutuje
mam już cała szafę ciuszków ale te z Ali są w rozmiarze 0-3 miesiące a jak przychodzi to na metce jest 70 czyli takie 62/68. A buciki takie trampki eleganckie do koszuli znalazłam żeby w gości był małym elegancikiem
najgorsze jest właśnie czekanie. Zamówiłam 2 dni temu strój do sesji a pokazało mi ze ma być na koniec marca. Chociaż ostatnio przyszło mi w niecałe 2 tyg wiec teraz może będzie tak samo. Jak ja szukam czegoś na Ali to zaznaczam ilość gwiazdek co ludzie wystawili sprzedawcy i darmowa wysyłkę. Jak coś mi się spodoba to wchodzę w komentarze i zamawiam tylko wtedy gdy są dobre komentarze i ludzie wstawiają tam zdjęcia co im przyszło
i faktycznie przychodzą wtedy ładne te rzeczy
Tak jak pisałam oni mają teraz ten chiński Nowy Rok, więc przez tydzień są wszystkie urzędy i poczty pozamykane w Chinach... ogólnie mają wolne niektórzy podobno świętują nawet do miesiąca czasu ;d Mam nadzieje, że moi sprzedawcy są z tych mniej imprezowych i tydzień im wystarczy -
Kinga. wrote:Możesz wrzucić linka do niego albo zdjęcie? U nas są tylko pastelowe i one wcalenie nie nadają się do fotelika (bez przeróbek, to zwykły śpiworek do spania)
U nas najlepiej sprawdzał się taki, w którym można zdjąć górę. Wtedy np wchodząc do sklepu wystarczy go rozpiąć (b. przydatne np przy małym dziecku, wszystkie te zakładane, np na nogi córkę wybudzały, co zwykle kończyło się koncertem.)
Sądząc po zdjęciach, to na 90% śpiworki do 3-punktowych. Te uniwersalne, co się z nimi spotkałam mają jeszcze pionowe cięcie zapinane na przylepiec.
olka25 lubi tę wiadomość
-
Agusia_pia wrote:czy Wy też kupujecie zapas chusteczek nawilżających? ja jak jestem w rossmanie i jest promocja z kartą to biorę wielopaki
.
-
acygan wrote:A powiedzcie mi jeszcze co z kremem ochronnym do twarzy na lato? Czy reszte ciala tez sie smaruje wychodzac na spacer? Zamawiac do twarzy i ciala w jednym, czy oddzielnie? Macie jakies sprawdzone od pierwszych dni zycia? Bo filtr rozumiem 50?
Umiarkowany kontakt ze słońcem, to najlepiej przyswajalna wit d, więc moim zdaniem nie ma co przesadzać z filtrami.
-
Ja chusteczek nie kupowałam na zapas bo też będę je używać okazjonalnie. Na co dzień bawełniane waciki i woda.
Nasłuchałam się w szkole rodzenia, że tak dużo lepiej i że u dziewczynek stwierdzono nawet zrastanie się warg sromowych przez stosowanie regularne chusteczek. Nie wiem na ile to fakty, ale jestem zdania, że im bardziej naturalne metody tym lepiejSassy, Totoro lubią tę wiadomość
-
a ja będę używać mokrych chusteczek, bratowa używała, szwagierka używała, używa, znajome używają i nikt nie narzeka
ale każdy ma swoje sposoby na pielęgnację maluszka
a co do kremu to szwagierka poleca krem z nivea baby na każdą pogodę.sweetmalenka lubi tę wiadomość
-
Ja też używałam przy swojej córeczce i teraz tez będę używała. Zapas zrobie ale nie duży pewnie ok 4-6 paczek. Jak sie okaże że maleństwu nie podpasują to najwyżej będą do ścierania kurzyStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Paatka wrote:Ja chusteczek nie kupowałam na zapas bo też będę je używać okazjonalnie. Na co dzień bawełniane waciki i woda.
Nasłuchałam się w szkole rodzenia, że tak dużo lepiej i że u dziewczynek stwierdzono nawet zrastanie się warg sromowych przez stosowanie regularne chusteczek. Nie wiem na ile to fakty, ale jestem zdania, że im bardziej naturalne metody tym lepiej