X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Acygan dobrze pamietam ze jakis czas temu klulo cie cos w lonie, tak jakby szyjka czy spojenie? z tego co pamietam to chyba nie byla szyjka?

trzeci dzien mnie wlasnie tak pobolewa, nie caly czas ale dosyc czesto, jak sie podnosze czy zaczynam isc. nie wiem czy to spojenie lonowe, szyjka czy maly gdzies naciska...

Tak mialam tak, ale jesli dobrze pamietam, to chyba i infekcja byla w tym czasie, wiec tez moglo byc od tego. A tak poza tym to krocze czesto mnie boli, ale wszystko jest ok, lekarz twierdzi, ze i dziecko naciska itd, wiec spoko :) z szyjka nic absolutnie sie nie dzialo.

Ja zrobilam paste z makreli na jutro, wyjelam fasolke po bretonsku,bo mialam zamrozona, wiec dzis obiad z glowy. Mozna odpoczywac i czekac na meza :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Tak mialam tak, ale jesli dobrze pamietam, to chyba i infekcja byla w tym czasie, wiec tez moglo byc od tego. A tak poza tym to krocze czesto mnie boli, ale wszystko jest ok, lekarz twierdzi, ze i dziecko naciska itd, wiec spoko :) z szyjka nic absolutnie sie nie dzialo.

Dzięki. Moj lezy glowa w dol, wiec tez pewnie naciska. Ale i infekcja moze byc, mialam juz 2 razy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dzięki. Moj lezy glowa w dol, wiec tez pewnie naciska. Ale i infekcja moze byc, mialam juz 2 razy.

Nie pamietam jak wtedy moja lezala, teraz jeat glowa do gory,ale to nie znaczy,ze nie moze kopnac :) co do bolu krocza, to najgorzej jest jak z lozka sie podnosze,przez chwile jak kaczka :) ale tez nie zawsze. A nie masz czasem wiecej sluzu? Mnie przy infekcji zalewalo rano.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Nie pamietam jak wtedy moja lezala, teraz jeat glowa do gory,ale to nie znaczy,ze nie moze kopnac :) co do bolu krocza, to najgorzej jest jak z lozka sie podnosze,przez chwile jak kaczka :) ale tez nie zawsze. A nie masz czasem wiecej sluzu? Mnie przy infekcji zalewalo rano.

Ja mam duzo sluzu od samego zaplodnienia. Te dwie infekcje, ktore mi gin wykryla byly zupelnie bezobjawowe, tzn sluz byl bezwonny, nic nie szczypalo ani nie pieklo. Wiec teraz tez moze byc podobnie.

Moj kopie w roznych miejscach, wiec wychodzi na to, ze i raczkami i nogami, bo i w dole i w gorze go czuje :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyjka twarda i zamknięta, mam w czwartek do niego zadzwonić i zapisac sie na usg na 32 tydzień bo od tego usg w szpitalu minie miesiac wiec zobaczymy jak maly rosnie :)

Sassy lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy Wy też kupujecie zapas chusteczek nawilżających? ja jak jestem w rossmanie i jest promocja z kartą to biorę wielopaki :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja kupilam 3x Waterwipes na początek. Dokupię jeszcze jakies normalne na wyjscia, ale to juz po przeprowadzce. I na pewno będe polować na promocje.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I znowu te paczki. Zaraz będę musiała się ubrać i iść jakieś kupić :P

Ja na Ali zamówiłam fajny strój liska do sesji zdjęciowej bo chce zdjęcie malucha przebranego w liska powiesić nad jego łóżeczkiem :D do tego znalazłam tez super buciki i inne rzeczy no i niestety zbankrutuje :D mam już cała szafę ciuszków ale te z Ali są w rozmiarze 0-3 miesiące a jak przychodzi to na metce jest 70 czyli takie 62/68. A buciki takie trampki eleganckie do koszuli znalazłam żeby w gości był małym elegancikiem :D najgorsze jest właśnie czekanie. Zamówiłam 2 dni temu strój do sesji a pokazało mi ze ma być na koniec marca. Chociaż ostatnio przyszło mi w niecałe 2 tyg wiec teraz może będzie tak samo. Jak ja szukam czegoś na Ali to zaznaczam ilość gwiazdek co ludzie wystawili sprzedawcy i darmowa wysyłkę. Jak coś mi się spodoba to wchodzę w komentarze i zamawiam tylko wtedy gdy są dobre komentarze i ludzie wstawiają tam zdjęcia co im przyszło :) i faktycznie przychodzą wtedy ładne te rzeczy :)

Pysia89 lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda to mysle, ze tylko wizyta u lekarza moze cos wyjasnic, ale mysle,ze pewnie wszystko ok :) ja tez panikowalam a niepotrzebnie :)

Sylwia dobrze,ze przynajmniej po badaniu na fotelu wszystko jest ok, a do usg szybko zleci :)

Agusia nie robie zapasow niczego, nie wiem jak skora dziecka zareaguje. Chusteczek mam dwie paczki, kremik tez 2x, pampersow tez kupie dwie paczki na start. Jeden plyn do kapieli, jeden balsam i na razie wystarczy :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Edwarda to mysle, ze tylko wizyta u lekarza moze cos wyjasnic, ale mysle,ze pewnie wszystko ok :) ja tez panikowalam a niepotrzebnie :)

Mam za tydzien, usg 3 trymestru i potem wizyte u mojej gin wiec zobaczymy co powie. Ja nie panikuje ;p Bardziej sie zmartwiłam, że moge urodzic przed przeprowadzką ;p A nawet jesli to trudno, mąż ogarnie. Smiał się, że będzie po domu chodził z kamerką Gopro i będe go instruować co gdzie i jak ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam Ali, dużo rzeczy przed ciążą zamówiłam, potem troche przystopowałam. Dla Lusi z ali będzie: 2x body z fajnymi napisami, kocyk w liski, otulacz Swaddle me, naklejki z motywem leśnych zwierząt na ścianę, usztywniane kartki z leśnymi wzorami plus kółeczka do albumu diy. Dla siebie kosmetyczki do szpitala, torba na wyprawkę, biustonosze do karmienia.

Pysia89 lubi tę wiadomość

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    I znowu te paczki. Zaraz będę musiała się ubrać i iść jakieś kupić :P

Ja na Ali zamówiłam fajny strój liska do sesji zdjęciowej bo chce zdjęcie malucha przebranego w liska powiesić nad jego łóżeczkiem :D do tego znalazłam tez super buciki i inne rzeczy no i niestety zbankrutuje :D mam już cała szafę ciuszków ale te z Ali są w rozmiarze 0-3 miesiące a jak przychodzi to na metce jest 70 czyli takie 62/68. A buciki takie trampki eleganckie do koszuli znalazłam żeby w gości był małym elegancikiem :D najgorsze jest właśnie czekanie. Zamówiłam 2 dni temu strój do sesji a pokazało mi ze ma być na koniec marca. Chociaż ostatnio przyszło mi w niecałe 2 tyg wiec teraz może będzie tak samo. Jak ja szukam czegoś na Ali to zaznaczam ilość gwiazdek co ludzie wystawili sprzedawcy i darmowa wysyłkę. Jak coś mi się spodoba to wchodzę w komentarze i zamawiam tylko wtedy gdy są dobre komentarze i ludzie wstawiają tam zdjęcia co im przyszło :) i faktycznie przychodzą wtedy ładne te rzeczy :)

Tak jak pisałam oni mają teraz ten chiński Nowy Rok, więc przez tydzień są wszystkie urzędy i poczty pozamykane w Chinach... ogólnie mają wolne niektórzy podobno świętują nawet do miesiąca czasu ;d Mam nadzieje, że moi sprzedawcy są z tych mniej imprezowych i tydzień im wystarczy :D

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Możesz wrzucić linka do niego albo zdjęcie? U nas są tylko pastelowe i one wcalenie nie nadają się do fotelika (bez przeróbek, to zwykły śpiworek do spania)

U nas najlepiej sprawdzał się taki, w którym można zdjąć górę. Wtedy np wchodząc do sklepu wystarczy go rozpiąć (b. przydatne np przy małym dziecku, wszystkie te zakładane, np na nogi córkę wybudzały, co zwykle kończyło się koncertem.)

Sądząc po zdjęciach, to na 90% śpiworki do 3-punktowych. Te uniwersalne, co się z nimi spotkałam mają jeszcze pionowe cięcie zapinane na przylepiec.

olka25 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jeszcze co z kremem ochronnym do twarzy na lato? Czy reszte ciala tez sie smaruje wychodzac na spacer? Zamawiac do twarzy i ciala w jednym, czy oddzielnie? Macie jakies sprawdzone od pierwszych dni zycia? Bo filtr rozumiem 50?

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    czy Wy też kupujecie zapas chusteczek nawilżających? ja jak jestem w rossmanie i jest promocja z kartą to biorę wielopaki :)
    Nie, bo na codzień nie używam chusteczek nawilżanych. Przy Sarze zużyłam może 3 op te pojedyncze przez te prawie 2 lata ( przy czym raz końcówkę opakowania zgubiłam i raz nam 0,5 paczki wyschło ;).

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A powiedzcie mi jeszcze co z kremem ochronnym do twarzy na lato? Czy reszte ciala tez sie smaruje wychodzac na spacer? Zamawiac do twarzy i ciala w jednym, czy oddzielnie? Macie jakies sprawdzone od pierwszych dni zycia? Bo filtr rozumiem 50?
    Na początek wcale nie jest potrzebny. Dziecka nie wystawia się na słońce ( No chyba że planujecie jakieś super egzotyczne wakacje). Nad Bałtykiem/M Północnym nie był potrzebny. Na plażę braliśmy gondolę lub muszlę plażową. Jak chodziła w chuście to czapka z dużym daszkiem i ogonem na szyję wystarczała. Po roku, jak już była bardzo mobilna, używałam avene 50 (mineralny). Moim zdaniem tylko mineralne nadają się dla dzieci, ale mocno bielą i ciężko się zmywają, więc używałam jak np planowaliśmy całydzień spędzić na plaży. W ogrodzie, na balkonie były osłonki i miała siedzieć w cieniu.

Umiarkowany kontakt ze słońcem, to najlepiej przyswajalna wit d, więc moim zdaniem nie ma co przesadzać z filtrami.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chusteczek nie kupowałam na zapas bo też będę je używać okazjonalnie. Na co dzień bawełniane waciki i woda.
    Nasłuchałam się w szkole rodzenia, że tak dużo lepiej i że u dziewczynek stwierdzono nawet zrastanie się warg sromowych przez stosowanie regularne chusteczek. Nie wiem na ile to fakty, ale jestem zdania, że im bardziej naturalne metody tym lepiej ;)

Sassy, Totoro lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja będę używać mokrych chusteczek, bratowa używała, szwagierka używała, używa, znajome używają i nikt nie narzeka ;) ale każdy ma swoje sposoby na pielęgnację maluszka ;)

a co do kremu to szwagierka poleca krem z nivea baby na każdą pogodę.

sweetmalenka lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też używałam przy swojej córeczce i teraz tez będę używała. Zapas zrobie ale nie duży pewnie ok 4-6 paczek. Jak sie okaże że maleństwu nie podpasują to najwyżej będą do ścierania kurzy :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Ja chusteczek nie kupowałam na zapas bo też będę je używać okazjonalnie. Na co dzień bawełniane waciki i woda.
    Nasłuchałam się w szkole rodzenia, że tak dużo lepiej i że u dziewczynek stwierdzono nawet zrastanie się warg sromowych przez stosowanie regularne chusteczek. Nie wiem na ile to fakty, ale jestem zdania, że im bardziej naturalne metody tym lepiej ;)
    U nas były podrażnienia (od razu czerwona skóra się robiła, nie było wątpliwości, że to reakcja na chusteczki), dlatego nawet mój leniwy mąż się przyzwyczaił do wacików i wody. Chusteczki tylko w sytuacjach, gdy nie było innej możliwości.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
‹‹ 716 717 718 719 720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ