Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też zamawiam tą 100 cm na stelażu z odpływem, w zestawie chyba jest ta wkłada plastikowa, ale nie jestem jakoś do tego przekonana, kąpiel noworodka trwa chwilę więc można go trzymać, szwagierka to ma dla bliźniaków ale nie używa bo to się u nich nie sprawdziło.
-
nick nieaktualny
-
Gosiczek wrote:Mi kazał brać ispotin. Mój puls w spoczynku ok 120. Ciśnienie 120/90 przy czym zawsze mialam 110/60 lub 110/50. Na ekg częstoskurcze. Ogólnie powiedział że mam tachykardie. Elektrolitow nie zlecił.
-
My kupiliśmy wanienkę 102cm ze stelażem i odpływem:)
Co do tętna i ciśnienia, to o ile ciśnienie mam cały czas ok, nawet dość niskie, tak tętno skoczyło mi do ponad 100;/ Męcze sie przez to okropnie... Wystarczy spacer szybszym tempem i padam na twarz;/
-
Iggi31 wrote:Ja miałam nadciśnienie 140/90,dostałam Dopegyt, ale na samo serce nic, łykam magnez i się uspokoiło. Dobrze ze założą Ci holtera, przynajmniej będzie widać ile w ciągu doby masz tych czestoskurczy. A czujesz te czestoskurcze? Bo ja to czułam jako kołatanie serca.
Czuje jako duszności. Ogólnie ciężko mi cokolwiek zrobić. Wszystko robie na raty. Nawet naczynia myje na 2 razy. Przejście 100metrów to dla mnie mordega. Nawet po 2m czuje na nadgarstku że mi puls mega przyśpieszaStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Iggi31 wrote:Gosiaczek mój kardiolog mowil ze podwyższony puls jest naturalny w ciazy,przy czym ja mam max 100.Spokojnie,ten lek powinien pomóc..A na jakim etapie ciazy jestes,bo ja zaczelam 30 tc.
29t6dStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
My kupiliśmy mniejszą wanienkę, ale myślę, wy wystarczy do momentu, aż brzdąca przesadzimy do dużej wanny. Czy kąpałyście Wasze maluszki np.na brzuchu u taty? Gdzieś o tym czytałam i ponoć to fajne rozwiązanie jeżeli dziecko nie lubi kąpieli.12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Mirabelcia wrote:My kupiliśmy mniejszą wanienkę, ale myślę, wy wystarczy do momentu, aż brzdąca przesadzimy do dużej wanny. Czy kąpałyście Wasze maluszki np.na brzuchu u taty? Gdzieś o tym czytałam i ponoć to fajne rozwiązanie jeżeli dziecko nie lubi kąpieli.
hehehe nieeee córeczka mojej kuzynki zrobiła kupkę przy takiej kąpieli i jakoś nie mogę się przemócStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b4d5a0d87d2.jpg
Nasz synek❤
Dzis po badaniu 3 trymestru wyszlo, ze synek ma o 2 tyg mniejszy brzuszek do reszty cialka.. za 2 tygodnie kontrola. Lekarka mowila, zeby sie nie denerwowac i wypytac ile my wazylismy okazalo sie ze mialam 3100 a narzeczony wczesniak 1500. Pierwszy raz pokazal buzke i to po 20 minutach obracania heh. Wczesniej pepowina, raczki i nozki na buzcenasz malutki Skrzacik❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 17:26
acygan, Aliskaa, Mirabelcia, Totoro, Sassy, yvonneSW, Andzia123, darika, KaMiszka, Katy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My też idziemy do kina
Namówiłam męża na ten film i się zlitował jak co roku w Walentynki
A wcześniej zabiera mnie na kolację, ale nie wiem jeszcze gdzie
Niby komercyjne i zagraniczne święto, ale teraz przed pojawieniem dzidzi każda okazja jest dobra, żeby spędzić razem trochę czasu sam na sam
Aliskaa lubi tę wiadomość
-
O Boże, zrobiłam posiew moczu i wyszło mi coś takiego "coagulase negative staphylococcus". Jakiś gronkowiec. Od razu napisałam do gin, ale czekam i odchodzę od zmysłów, czy którać z Was się z tym spotkała?12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Aliskaa po tych Twoich przejściach z łożyskiem, z leżeniem w szpitalu, aż mi się dziwnie czyta o wyjściu do kina:D Oczywiście mega pozytywnie!
Ja dziś miałam nawet dość sporo werwy, posprzątałam, bo weekend spędziłam na uczelni i nic nie ruszyłam w domu, byłam na spacerze... Pewnie jutro będę za to leżeć padnięta:P
W ogóle dziś pół nocy śniło mi się, że Lila była juz z nami, że ją karmiłam piersią, potem w drugim śnie butelką, że ją ubierałam, brałam na ręce, przytulałam... To były tak rzeczywiste odczucia, że szokNawet karmienie piersią było takie realne
Oczywiście nie zabrakło typowych dla snów wątków zupełnie absurdalnych, typu, że zapomniałam, że mała się juz urodziła, że zostawiłam ją w foteliku na biurku i o niej zapomniałam, że miała już wszystkie ząbki itp.xD Ale i tak sny były super...
Aliskaa lubi tę wiadomość
-
Mirabelcia wrote:O Boże, zrobiłam posiew moczu i wyszło mi coś takiego "coagulase negative staphylococcus". Jakiś gronkowiec. Od razu napisałam do gin, ale czekam i odchodzę od zmysłów, czy którać z Was się z tym spotkała?
Ja miałam gronkowca. Poszłam od razu do gin z tymi wynikami bo trzeba brać antybiotyk. Już nie pamietam ile czasu brałam ten antybiotyk, ale niczym się nie martw bo przeszło i już nie mam żadnych problemów z tymi bakteriami. Może sobie powtórz jeszcze raz badanie bo może złe nasikalas albo podtarlas się ręcznikiem i zostawiło tam bakterie. Ja za drugim razem jak robiłam badanie to zastosowałam się do mamyginekolog i oddaje mocz pod prysznicu bo tak jak mamaginekolog kiedyś napisała, ze większość dziewczyn musi leczyć nie przez tego gronkowca w pochwie tylko przez gronkowca z deski które jakimś sposobem dostały się do próbki