X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta z Ikei jest malutka, bardziej jak miska. Ja się nie przejmuje bo jak zacznie siedziec to będzie w wannie, prysznica nie planujemy miec. Jak masz miejsce i prysznic to weź wieksza. Tzn ja bym tak zrobila.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też zamawiam tą 100 cm na stelażu z odpływem, w zestawie chyba jest ta wkłada plastikowa, ale nie jestem jakoś do tego przekonana, kąpiel noworodka trwa chwilę więc można go trzymać, szwagierka to ma dla bliźniaków ale nie używa bo to się u nich nie sprawdziło.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam w szr odradzali gąbki ze względu na bakterie, a leżaczki bo podobno dziecko się z nich ześlizguje. U nas będzie ręka taty jako najlepszy leżaczek ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy wanienke 102cm ze stelazem i ta wkladka do srodka. Na wkladce bedziemy klasc pieluszke tetrowa :) ja wlasnie szyje wyprawke dla malucha ;)

• Iggi31 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Mi kazał brać ispotin. Mój puls w spoczynku ok 120. Ciśnienie 120/90 przy czym zawsze mialam 110/60 lub 110/50. Na ekg częstoskurcze. Ogólnie powiedział że mam tachykardie. Elektrolitow nie zlecił.
    Ja miałam nadciśnienie 140/90,dostałam Dopegyt, ale na samo serce nic, łykam magnez i się uspokoiło. Dobrze ze założą Ci holtera, przynajmniej będzie widać ile w ciągu doby masz tych czestoskurczy. A czujesz te czestoskurcze? Bo ja to czułam jako kołatanie serca.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zostaje wiadro kąpielowe. Córka korzystała do roku. Fajnie pomaga przy kolkach i jest super praktyczne przy wyjazdach (małe) Do tego woda tak nie stygnie. Wanienkę już oddałam kuzynowi, bo jest dużo mniej wygodna.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy wanienkę 102cm ze stelażem i odpływem:)

Co do tętna i ciśnienia, to o ile ciśnienie mam cały czas ok, nawet dość niskie, tak tętno skoczyło mi do ponad 100;/ Męcze sie przez to okropnie... Wystarczy spacer szybszym tempem i padam na twarz;/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi31 wrote:
    Ja miałam nadciśnienie 140/90,dostałam Dopegyt, ale na samo serce nic, łykam magnez i się uspokoiło. Dobrze ze założą Ci holtera, przynajmniej będzie widać ile w ciągu doby masz tych czestoskurczy. A czujesz te czestoskurcze? Bo ja to czułam jako kołatanie serca.

Czuje jako duszności. Ogólnie ciężko mi cokolwiek zrobić. Wszystko robie na raty. Nawet naczynia myje na 2 razy. Przejście 100metrów to dla mnie mordega. Nawet po 2m czuje na nadgarstku że mi puls mega przyśpiesza

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek mój kardiolog mowil ze podwyższony puls jest naturalny w ciazy,przy czym ja mam max 100.Spokojnie,ten lek powinien pomóc..A na jakim etapie ciazy jestes,bo ja zaczelam 30 tc.

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi31 wrote:
    Gosiaczek mój kardiolog mowil ze podwyższony puls jest naturalny w ciazy,przy czym ja mam max 100.Spokojnie,ten lek powinien pomóc..A na jakim etapie ciazy jestes,bo ja zaczelam 30 tc.

29t6d

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanienke też kupuję tą większą zamawiam razem z materacem- zdecydowałam sie na pianka+kokos

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy mniejszą wanienkę, ale myślę, wy wystarczy do momentu, aż brzdąca przesadzimy do dużej wanny. Czy kąpałyście Wasze maluszki np.na brzuchu u taty? Gdzieś o tym czytałam i ponoć to fajne rozwiązanie jeżeli dziecko nie lubi kąpieli.

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    My kupiliśmy mniejszą wanienkę, ale myślę, wy wystarczy do momentu, aż brzdąca przesadzimy do dużej wanny. Czy kąpałyście Wasze maluszki np.na brzuchu u taty? Gdzieś o tym czytałam i ponoć to fajne rozwiązanie jeżeli dziecko nie lubi kąpieli.

hehehe nieeee córeczka mojej kuzynki zrobiła kupkę przy takiej kąpieli i jakoś nie mogę się przemóc ;-)

• Barbarka89 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lutego 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1b4d5a0d87d2.jpg
    Nasz synek❤
    Dzis po badaniu 3 trymestru wyszlo, ze synek ma o 2 tyg mniejszy brzuszek do reszty cialka.. za 2 tygodnie kontrola. Lekarka mowila, zeby sie nie denerwowac i wypytac ile my wazylismy okazalo sie ze mialam 3100 a narzeczony wczesniak 1500. Pierwszy raz pokazal buzke i to po 20 minutach obracania heh. Wczesniej pepowina, raczki i nozki na buzce :-) nasz malutki Skrzacik❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 17:26

acygan, Aliskaa, Mirabelcia, Totoro, Sassy, yvonneSW, Andzia123, darika, KaMiszka, Katy lubią tę wiadomość

o3ec0wuw42lb834u.png
    16ud9jcg0xh4lorq.png
    zrz63e5ept86ba9b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj kupiliśmy bilety na Greya ;D idziemy z mężem w walentynki :)

Totoro, gondi lubią tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też idziemy do kina :D Namówiłam męża na ten film i się zlitował jak co roku w Walentynki :D A wcześniej zabiera mnie na kolację, ale nie wiem jeszcze gdzie :) Niby komercyjne i zagraniczne święto, ale teraz przed pojawieniem dzidzi każda okazja jest dobra, żeby spędzić razem trochę czasu sam na sam :)

Aliskaa lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Boże, zrobiłam posiew moczu i wyszło mi coś takiego "coagulase negative staphylococcus". Jakiś gronkowiec. Od razu napisałam do gin, ale czekam i odchodzę od zmysłów, czy którać z Was się z tym spotkała?

12.2014-Aniołek
    Nasienie ok, drożność ok
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa po tych Twoich przejściach z łożyskiem, z leżeniem w szpitalu, aż mi się dziwnie czyta o wyjściu do kina:D Oczywiście mega pozytywnie!:D

Ja dziś miałam nawet dość sporo werwy, posprzątałam, bo weekend spędziłam na uczelni i nic nie ruszyłam w domu, byłam na spacerze... Pewnie jutro będę za to leżeć padnięta:P

W ogóle dziś pół nocy śniło mi się, że Lila była juz z nami, że ją karmiłam piersią, potem w drugim śnie butelką, że ją ubierałam, brałam na ręce, przytulałam... To były tak rzeczywiste odczucia, że szok :O Nawet karmienie piersią było takie realne :O Oczywiście nie zabrakło typowych dla snów wątków zupełnie absurdalnych, typu, że zapomniałam, że mała się juz urodziła, że zostawiłam ją w foteliku na biurku i o niej zapomniałam, że miała już wszystkie ząbki itp.xD Ale i tak sny były super...:)

Aliskaa lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    O Boże, zrobiłam posiew moczu i wyszło mi coś takiego "coagulase negative staphylococcus". Jakiś gronkowiec. Od razu napisałam do gin, ale czekam i odchodzę od zmysłów, czy którać z Was się z tym spotkała?

Ja miałam gronkowca. Poszłam od razu do gin z tymi wynikami bo trzeba brać antybiotyk. Już nie pamietam ile czasu brałam ten antybiotyk, ale niczym się nie martw bo przeszło i już nie mam żadnych problemów z tymi bakteriami. Może sobie powtórz jeszcze raz badanie bo może złe nasikalas albo podtarlas się ręcznikiem i zostawiło tam bakterie. Ja za drugim razem jak robiłam badanie to zastosowałam się do mamyginekolog i oddaje mocz pod prysznicu bo tak jak mamaginekolog kiedyś napisała, ze większość dziewczyn musi leczyć nie przez tego gronkowca w pochwie tylko przez gronkowca z deski które jakimś sposobem dostały się do próbki

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek dzięki! Jutro pójdę zrobić jeszcze raz ten posiew na wszelki wypadek.

12.2014-Aniołek
    Nasienie ok, drożność ok
‹‹ 713 714 715 716 717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ