X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to normalne, ale jak kładę się spać to Maleńka jest bardzo aktywna i od wczoraj mam wrażenie, że czuję jej (najprawdopodobniej) stópki aż w pachwinach.?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, dzięki za cynk na temat Lidla :D właśnie przymierzam się do zakupu stanika do karmienia, to wstrzymam się i może tam coś upoluję, a dokupię tylko usztywniany potem :) dla mnie rozmiary akurat git, bo mam 80E aktualnie O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabecia dzieciaczki sie kręcą. Ja mojego tez czuje ciągle w różnych miejscach.

Mirabelcia lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mały też się kręci, teraz znowu mam wrażenie że jest w poprzek bo z prawej strony kopie stópkami.

Mirabelcia lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy wszystko wydaje się straszniejsze :) spanikowałam bo naprawdę nisko były te kopniaczki.
    Co do ubranek z Lidla koleżanka mi polecała, teściowa kupiła 2-pak body i są naprawdę łade i miłe w dotyku, zobaczymy jak będzie po praniu, ale też chcę coś dokupić jak gazetka wejdzie w życie :)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś aplikacja ciążowa pokazała, że do porodu postało ♡ 50dni ♡ A jeszcze by się wydawało, że tak niedawno pisałam o studniówce :)

Mirabelcia z lidlowskimi ubrankami po praniu nic się nie dzieje, przynajmniej napewno nie po pierwszym, bo mam 4 bodziaki, 4 spodenki i pajacyk od nich i wszystko wygląda tak ładnie, jak przed praniem ;)

darika, Mirabelcia lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciuszkami z lidla nic się nie dzieje. Mam dużo ciuszków od ciotki po 5 letnich kuzynach bliźniakach i ciocia dużo kupowała właśnie w lidlu. Wyglądają jakby były użyte tylko pare razy, a ciocia bliźniaków ciagle przebierała i już nie patrzyła czy są jednakowo ubrani wiec niektóre ciuszki szły ciagle w ruch :P dlatego mam tez pełno ciuszków bo mam podwójnie niektóre :P z tym ze np różnią się kolorem :P mi aplikacja pokazuje 63 dni i ze dziecko już jest gotowe na przyjście na świat, a jeszcze niedawno martwiłam się ze brzucha nie ma, ze tyle jest jeszcze czasu do porodu ze spokojnie zdążę z zakupami, praniem i prasowaniem. Zaraz będziemy trzymały nasze maluszki w naszych ramionach i będziemy chodzić z najpiękniejszymi workami pod oczami :P

Mirabelcia, gondi, edwarda20 lubią tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    W nocy wszystko wydaje się straszniejsze :) spanikowałam bo naprawdę nisko były te kopniaczki.
    Co do ubranek z Lidla koleżanka mi polecała, teściowa kupiła 2-pak body i są naprawdę łade i miłe w dotyku, zobaczymy jak będzie po praniu, ale też chcę coś dokupić jak gazetka wejdzie w życie :)
    Mam 4 szt, bardzo intensywnie użytkowane przez ostatni rok i wszystko z nimi ok (No jedne są poplamione, ale to zasługa córki). Do jakości z pepco nie ma co porównywać, bo to przepaść..

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a kiedy będą te ciuszki w lidlu?

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    a kiedy będą te ciuszki w lidlu?

Od 22.02 :)

Agusia_pia lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)

wiecie co myślałam że moja ciąża mi wcale nie "dokucza" ale widzę że coś co robiłam np mc temu bez odpoczynku teraz pochłania mi więcej energii i muszę odpoczywać w trakcie. jednak brzuszek już ciąży :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka25 wrote:
    Ja zapoluję na poduszkę klinową i pościel dla starszaka, bo nie mam na zmianę. Zastanawiam się nad tym śpiworkiem do fotelika, tylko nie wiem, czy będzie dobre przy pieciopunktowych pasach bezpieczeństwa. Może któraś z Was wie?
    A masz jakiś konkretnie model na myśli? Bo są takie co pasują tylko do 3-punktowych i do obu. Nasz pasuje do obu.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wracam od kardiologa. Narazie przepisał mi ispotin. W piątek mam jechac na założenie holteran w sobote mam jechac go zdjęć a w poniedziałek mam jechać na interpretacje wyników. Najgorsze że mam do tej poradni 40km no ale trudno

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja mam to samo dlatego prasowanie takiej ilości rzeczy dla maluszka bardzo długo czasu mi zajęła bo ciagle odpoczynki musiałam robić bo plecy mi wysiadały. Teraz mam już wszystko porobione i jedyne co muszę robić to zamawiać przez neta brakujące rzeczy które na szczęście nie będą wymagały jakiegokolwiek wysiłku. Mąż wraca za tydzień do domu wiec gdyby coś trzeba było jeszcze zrobić to mąż to zrobi, ale póki go nie było to ja musiałam ogarnąć wszystko ( w sumie mąż mówił ze nie musiałam bo gdyby wrócił to ogarnąłby wszystko, a ja powinnam odpoczywać, ale mo się włączył syndrom wiciego gniazda i niestety musiałam to zrobić :P ).

Dziewczyny właśnie będę zamawiać wanienkę i zamawiam ta duża 100 cm z odpływem z rurka bo ja jestem mała i chuda wiec nie dam rady podnieść wanienki z woda żeby wylać wiec będę musiała rurka wylewać do małego wiadra i wtedy wylewać ta wodę na pare razy, ale moje pytanie. Czy wy kupujecie takie „leżaczki” „podkładki” do wanienki? Nie wiem jak to się nazywa ale wkłada się to do wanienki i na to kładzie się dziecko, żeby go jedna ręka nie trzymać.

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Ja wracam od kardiologa. Narazie przepisał mi ispotin. W piątek mam jechac na założenie holteran w sobote mam jechac go zdjęć a w poniedziałek mam jechać na interpretacje wyników. Najgorsze że mam do tej poradni 40km no ale trudno
    Ja jak juz wcześniej pisałam Ci miałam problemy z sercem holter wykazał pobudzenia komorowe,ale to chyba było spowodowane brakiem magnezu,bo przeszło. Kardiolog zlecił Ci badanie elektrolitów? Moich kołatan serca w ciągu doby było 150,kardiolog stwierdził, że nie wprowadzi żadnego leku..a jak to wyglądało u Ciebie?

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:

Dziewczyny właśnie będę zamawiać wanienkę i zamawiam ta duża 100 cm z odpływem z rurka bo ja jestem mała i chuda wiec nie dam rady podnieść wanienki z woda żeby wylać wiec będę musiała rurka wylewać do małego wiadra i wtedy wylewać ta wodę na pare razy, ale moje pytanie. Czy wy kupujecie takie „leżaczki” „podkładki” do wanienki? Nie wiem jak to się nazywa ale wkłada się to do wanienki i na to kładzie się dziecko, żeby go jedna ręka nie trzymać.

Nie, dla mnie zbędny gadżet. Piankowe to siedlisko grzybów i bakterii, plastikowe zajmują sporo miejsca.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam wanienke z Ikei, mąż będzie kapal malucha. A jesli go nie będzie to jakos dam sobie rady. Tej wody nie musi być duzo. Jak juz zacznie sam siedziec to będzie w wannie siedział.

Wracam wlasnie od rodziców. Mama stwierdziła, ze widzi po mnie ze wczesniej urodzę. Ciekawe po czym to widzi :p Obym sie zdarzyla przeprowadzić i mogę rodzic :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 12:58

Elwira.eli lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iggi31 wrote:
    Ja jak juz wcześniej pisałam Ci miałam problemy z sercem holter wykazał pobudzenia komorowe,ale to chyba było spowodowane brakiem magnezu,bo przeszło. Kardiolog zlecił Ci badanie elektrolitów? Moich kołatan serca w ciągu doby było 150,kardiolog stwierdził, że nie wprowadzi żadnego leku..a jak to wyglądało u Ciebie?

Mi kazał brać ispotin. Mój puls w spoczynku ok 120. Ciśnienie 120/90 przy czym zawsze mialam 110/60 lub 110/50. Na ekg częstoskurcze. Ogólnie powiedział że mam tachykardie. Elektrolitow nie zlecił.

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A macie te duże 100cm wanienki czy małe 85 cm? Bo ja właśnie się zastanawiam, ze praktyczniejsza jest duża bo na dłużej starczy i nie będę później musiała wymieniać na większa, ale ta mniejsza ze stelarzem dam radę włożyć pod prysznic bezbrodzikowy wiec tez maluch będzie mógł chlapać ile wlezie. Zastanawiam się która lepiej wybrać hmm

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 100cm ze stelażem. Małą obawiałam się, że raz dwa będę musiała wymieniać, więc wolałam zainwestować w większą ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 712 713 714 715 716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ