Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie wiem czy to normalne, ale jak kładę się spać to Maleńka jest bardzo aktywna i od wczoraj mam wrażenie, że czuję jej (najprawdopodobniej) stópki aż w pachwinach.?12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
W nocy wszystko wydaje się straszniejsze
spanikowałam bo naprawdę nisko były te kopniaczki.
Co do ubranek z Lidla koleżanka mi polecała, teściowa kupiła 2-pak body i są naprawdę łade i miłe w dotyku, zobaczymy jak będzie po praniu, ale też chcę coś dokupić jak gazetka wejdzie w życie12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Mi dziś aplikacja ciążowa pokazała, że do porodu postało ♡ 50dni ♡ A jeszcze by się wydawało, że tak niedawno pisałam o studniówce
Mirabelcia z lidlowskimi ubrankami po praniu nic się nie dzieje, przynajmniej napewno nie po pierwszym, bo mam 4 bodziaki, 4 spodenki i pajacyk od nich i wszystko wygląda tak ładnie, jak przed praniemdarika, Mirabelcia lubią tę wiadomość
-
Z ciuszkami z lidla nic się nie dzieje. Mam dużo ciuszków od ciotki po 5 letnich kuzynach bliźniakach i ciocia dużo kupowała właśnie w lidlu. Wyglądają jakby były użyte tylko pare razy, a ciocia bliźniaków ciagle przebierała i już nie patrzyła czy są jednakowo ubrani wiec niektóre ciuszki szły ciagle w ruch
dlatego mam tez pełno ciuszków bo mam podwójnie niektóre
z tym ze np różnią się kolorem
mi aplikacja pokazuje 63 dni i ze dziecko już jest gotowe na przyjście na świat, a jeszcze niedawno martwiłam się ze brzucha nie ma, ze tyle jest jeszcze czasu do porodu ze spokojnie zdążę z zakupami, praniem i prasowaniem. Zaraz będziemy trzymały nasze maluszki w naszych ramionach i będziemy chodzić z najpiękniejszymi workami pod oczami
Mirabelcia, gondi, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
Mirabelcia wrote:W nocy wszystko wydaje się straszniejsze
spanikowałam bo naprawdę nisko były te kopniaczki.
Co do ubranek z Lidla koleżanka mi polecała, teściowa kupiła 2-pak body i są naprawdę łade i miłe w dotyku, zobaczymy jak będzie po praniu, ale też chcę coś dokupić jak gazetka wejdzie w życie
-
Dzięki
wiecie co myślałam że moja ciąża mi wcale nie "dokucza" ale widzę że coś co robiłam np mc temu bez odpoczynku teraz pochłania mi więcej energii i muszę odpoczywać w trakcie. jednak brzuszek już ciąży -
olka25 wrote:Ja zapoluję na poduszkę klinową i pościel dla starszaka, bo nie mam na zmianę. Zastanawiam się nad tym śpiworkiem do fotelika, tylko nie wiem, czy będzie dobre przy pieciopunktowych pasach bezpieczeństwa. Może któraś z Was wie?
-
Ja wracam od kardiologa. Narazie przepisał mi ispotin. W piątek mam jechac na założenie holteran w sobote mam jechac go zdjęć a w poniedziałek mam jechać na interpretacje wyników. Najgorsze że mam do tej poradni 40km no ale trudnoStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Agusia ja mam to samo dlatego prasowanie takiej ilości rzeczy dla maluszka bardzo długo czasu mi zajęła bo ciagle odpoczynki musiałam robić bo plecy mi wysiadały. Teraz mam już wszystko porobione i jedyne co muszę robić to zamawiać przez neta brakujące rzeczy które na szczęście nie będą wymagały jakiegokolwiek wysiłku. Mąż wraca za tydzień do domu wiec gdyby coś trzeba było jeszcze zrobić to mąż to zrobi, ale póki go nie było to ja musiałam ogarnąć wszystko ( w sumie mąż mówił ze nie musiałam bo gdyby wrócił to ogarnąłby wszystko, a ja powinnam odpoczywać, ale mo się włączył syndrom wiciego gniazda i niestety musiałam to zrobić
).
Dziewczyny właśnie będę zamawiać wanienkę i zamawiam ta duża 100 cm z odpływem z rurka bo ja jestem mała i chuda wiec nie dam rady podnieść wanienki z woda żeby wylać wiec będę musiała rurka wylewać do małego wiadra i wtedy wylewać ta wodę na pare razy, ale moje pytanie. Czy wy kupujecie takie „leżaczki” „podkładki” do wanienki? Nie wiem jak to się nazywa ale wkłada się to do wanienki i na to kładzie się dziecko, żeby go jedna ręka nie trzymać. -
Gosiczek wrote:Ja wracam od kardiologa. Narazie przepisał mi ispotin. W piątek mam jechac na założenie holteran w sobote mam jechac go zdjęć a w poniedziałek mam jechać na interpretacje wyników. Najgorsze że mam do tej poradni 40km no ale trudno
-
Malyprosiaczek wrote:
Dziewczyny właśnie będę zamawiać wanienkę i zamawiam ta duża 100 cm z odpływem z rurka bo ja jestem mała i chuda wiec nie dam rady podnieść wanienki z woda żeby wylać wiec będę musiała rurka wylewać do małego wiadra i wtedy wylewać ta wodę na pare razy, ale moje pytanie. Czy wy kupujecie takie „leżaczki” „podkładki” do wanienki? Nie wiem jak to się nazywa ale wkłada się to do wanienki i na to kładzie się dziecko, żeby go jedna ręka nie trzymać.
Nie, dla mnie zbędny gadżet. Piankowe to siedlisko grzybów i bakterii, plastikowe zajmują sporo miejsca.
-
Ja kupilam wanienke z Ikei, mąż będzie kapal malucha. A jesli go nie będzie to jakos dam sobie rady. Tej wody nie musi być duzo. Jak juz zacznie sam siedziec to będzie w wannie siedział.
Wracam wlasnie od rodziców. Mama stwierdziła, ze widzi po mnie ze wczesniej urodzę. Ciekawe po czym to widzi :p Obym sie zdarzyla przeprowadzić i mogę rodzicWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2018, 12:58
Elwira.eli lubi tę wiadomość
-
Iggi31 wrote:Ja jak juz wcześniej pisałam Ci miałam problemy z sercem holter wykazał pobudzenia komorowe,ale to chyba było spowodowane brakiem magnezu,bo przeszło. Kardiolog zlecił Ci badanie elektrolitów? Moich kołatan serca w ciągu doby było 150,kardiolog stwierdził, że nie wprowadzi żadnego leku..a jak to wyglądało u Ciebie?
Mi kazał brać ispotin. Mój puls w spoczynku ok 120. Ciśnienie 120/90 przy czym zawsze mialam 110/60 lub 110/50. Na ekg częstoskurcze. Ogólnie powiedział że mam tachykardie. Elektrolitow nie zlecił.Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
A macie te duże 100cm wanienki czy małe 85 cm? Bo ja właśnie się zastanawiam, ze praktyczniejsza jest duża bo na dłużej starczy i nie będę później musiała wymieniać na większa, ale ta mniejsza ze stelarzem dam radę włożyć pod prysznic bezbrodzikowy wiec tez maluch będzie mógł chlapać ile wlezie. Zastanawiam się która lepiej wybrać hmm