Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My zaczynamy 33tc
Co do termometrów- pielęgniarka pracująca na oddziale dziecięcym w szpitalu powiedziała mi, że termometrów bezkontaktowych używają "orientacyjnie". Często występuje błąd pomiaru i jeśli jest podejrzanie gorączki to i tak jest temp mierzona jeszcze raz klasycznym termometrem z miękką końcówką. Taki też zamierzam kupić -
Ale te tygodnie lecą. Teraz to już z górki. Staram sie nadgonić z wyprawką bo patrząc na was jestem daleko z tyłu. Jeszcze jutro mam kardiologa i stres mnie dopadł że może coś faktycznie nie tak jestStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
My też zaczynamy dzisiaj 33 tydzień
.
Dzwoniłam do mojej gin (tak się z nią umawiałam, że dzisiaj zadzwonię i dam znać jak tam brzuch) i na szczęście nie musimy iść do szpitala. Generalnie brzuszek się uspokoił, napina się tylko wtedy jak chodze albo stoję ale też nie za każdym razem i jak tylko się położę albo usiądę to odpuszcza. Więc się zdecydowanie poprawiło
.
Sassy, Mirabelcia lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Super darika
My dzisiaj pojechaliśmy po ostatnie zakupy do szpitala. Kupiłam 2 staniki do karmienia w h&m, ciut większe żeby się za ciasne nie okazały jak już mleko dojdzie
No i w Rossmannie kilka małych kosmetyków i buteleczki do przelania.
Jeszcze jakiś suchy prowiant do kupienia i torba będzie gotowa... Aż się nie chce wierzyć, że to już tak blisko
Wczoraj zamówiłam też monitor oddechu, dywanik do pokoju i kosz na pieluszki. Jeszcze mi chusta została do kupienia, ale z tym się wstrzymam do marca -
Paatka wrote:Super darika
My dzisiaj pojechaliśmy po ostatnie zakupy do szpitala. Kupiłam 2 staniki do karmienia w h&m, ciut większe żeby się za ciasne nie okazały jak już mleko dojdzie
No i w Rossmannie kilka małych kosmetyków i buteleczki do przelania.
Jeszcze jakiś suchy prowiant do kupienia i torba będzie gotowa... Aż się nie chce wierzyć, że to już tak blisko
Wczoraj zamówiłam też monitor oddechu, dywanik do pokoju i kosz na pieluszki. Jeszcze mi chusta została do kupienia, ale z tym się wstrzymam do marca
Jaki kosz na pieluszki kupiłaś?Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Czy to prawda że kobiety w ciąży mają prawo zostać przyjęte do lekarza poza kolejnością? Jutro ma wizyte u specjalisty, kuzynka mówi że ostatnio czekała tam 5 godzin
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 18:06
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
nick nieaktualnyPo dzisiejszej wizycie wg USG mamu 33t3d i Mikołaj waży 2.5kg, szyjka długa 4.5cm
Brak jakichkolwiek twardnien brzucha czy skurczow...
Moja corka miala USG dokladnie tego samego dnia ciazy i wazyla na tym etapie 2kgWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 18:38
darika, Sassy, Tęskniąca, tanith lubią tę wiadomość
-
Gosiczek wrote:Czy to prawda że kobiety w ciąży mają prawo zostać przyjęte do lekarza poza kolejnością? Jutro ma wizyte u specjalisty, kuzynka mówi że ostatnio czekała tam 5 godzin
.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
darika wrote:Tutaj chodzi o zapisanie do specjalisty poza kolejnością, tzn ze musza Cie zapisać w ciągu 7 dni,a nie o czekanie. Ale zawsze możesz zrobić tak, ze jak przyjdziesz to powiedz, że jesteś w ciąży i zapytaj grzecznie czy mogłabyś wejść przed kolejnością, bo się źle czujesz. Najpierw zapytaj ludzi, którzy czekają, a jakby nie chcieli to wtedy pielęgniarek bądź bezpośrednio lekarza
.
A ustawa Za życiem art.18 ust.2 jak rozumieć?Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
„1. Kobiety w ciąży, świadczeniobiorcy do 18 roku życia, posiadający zaświadczenie, o którym mowa w art. 47
ust. 1a, osoby, o których mowa w art. 43 ust. 1, inwalidzi wojenni i wojskowi oraz kombatanci mają prawo do korzy-
stania poza kolejnością ze świadczeń opieki zdrowotnej oraz z usług farmaceutycznych udzielanych w aptekach.”Tęskniąca lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Pamiętaj też o tym, że każda kobieta w ciąży ma prawo do korzystania poza kolejnością ze świadczeń opieki zdrowotnej oraz z usług farmaceutycznych udzielanych w aptekach.
Oznacza to, że:
-świadczenia ambulatoryjnej opieki specjalistycznej i świadczenia szpitalne powinny być udzielone tym osobom w dniu zgłoszenia,
-jeżeli udzielenie świadczenia w dniu zgłoszenia nie będzie możliwe, powinno ono zostać zrealizowane w innym terminie, poza kolejnością wynikającą z prowadzonej listy oczekujących,
-w przypadku świadczeń ambulatoryjnej opieki zdrowotnej (AOS) świadczenie powinno zostać udzielone nie później niż w ciągu 7 dni roboczych od dnia zgłoszenia.
Informacje pochodza ze strony http://www.mz.gov.pl/zdrowie-i-profilaktyka/zdrowie-matki-i-dziecka/informator-za-zyciem-2/
Nie jestem do końca pewna czy tu chodzi o pierwszeństwo wejścia do lekarza ale byc może się mylę.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
-
Acygan aż też mi się zachciało galaretki, jutro robię
dzisiaj cały dzień jestem nie do życia, całą noc prawie nie spałam przez zgagę, dopiero nad ranem jak zasnęłam to spałam do 11.30 i cały dzień czuję się jak zombie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 21:06
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Ooo ciuszków już mam nadto, ale widzę, że będą też topy do karmienia to chyba się wybiorę. Ale te rzeczy bobasowo - mamusiowe chyba od 22.02 dopiero, bo od 19tego jest tylko reszta tej gazetki z tego co widzę
Sylwiaa95, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny