Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Makira wrote:Najlepiej załatwić akt uznania ojcostwa przed porodem w USC i ten akt wziąć ze sobą na porodowke, ponieważ pielęgniarki z oddziału noworodkowego go sobie skanuja i wtedy dziecko po porodzie od razu ma w systemie wpisywane nazwisko ojca. W innym przypadku jak nie ma takiego aktu dziecko dostaje nazwisko matki i trzeba potem latać i zmieniać w urzędzie.
A ja wczoraj trafiłam na niezła promocje w Auchan, kupiłam proszek Lovela, a drugi dostałam za grosz i tak samo płyn do płukaniaKażde miejsce się rządzi nieco innymi procedurami, a niby ten sam kraj i to samo prawo
-
acygan wrote:U mnie z sikaniem tragedia w nocy
do tej pory wstawalam raz, od dwoch dni trzy razy w ciagu jednej nocy, a gdzie do konca jeszcze
Kupilam juz dzis koszule do szpitala i torbe mam prawie zorganizowana. Bede w tych koszulach wygladac jak pajac, w biodrach na styk a gora wielka jak worek, ale nic nie poradze
Nie przejmuj sie. Urodzimy i zapomnimyacygan lubi tę wiadomość
-
Makira wrote:Najlepiej załatwić akt uznania ojcostwa przed porodem w USC i ten akt wziąć ze sobą na porodowke, ponieważ pielęgniarki z oddziału noworodkowego go sobie skanuja i wtedy dziecko po porodzie od razu ma w systemie wpisywane nazwisko ojca. W innym przypadku jak nie ma takiego aktu dziecko dostaje nazwisko matki i trzeba potem latać i zmieniać w urzędzie.
A ja wczoraj trafiłam na niezła promocje w Auchan, kupiłam proszek Lovela, a drugi dostałam za grosz i tak samo płyn do płukania
A jaka cena? Bo ja dziś kupiłam Lovele w Kauflandzie też w promocjiStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Paatka wrote:Widziałam tą promocje... ale mówiąc szczerze to trochę oszukują w tym Auchanie
Bo proszek i płyn, który w biedrze w promocji jest po 13-14zł oni sprzedają jeden po ponad 29zł
Także nawet z tym jednym za 1gr wychodzi drożej niż w Biedronce...
Wczoraj w kauflandzie kupiłam 1.6 kg za 14 zl -
Andzia123 wrote:My dzisiaj po wizycie, ogólnie synuś rozwija się prawidłowo, 1588g waży także docelowo osiągnie może z 3400. Jedyny minus taki, że ułożony miednicowo
gin powiedziała że na taki w miarę swobodny obrót ma jeszcze jakieś 2 tygodnie. Następna wizyta za miesiąc i jeśli na niej nadal będzie główką do góry to mam odczekać jeszcze 2 tygodnie i się zgłosić do niej do szpitala na patologie zrobić usg jeszcze raz i jak nadal będzie bez zmian to będziemy ustalać termin na cesarke
mówiła żebym za bardzo się nie martwiła ale i nie nastawiała na to że się obróci, bo jak brzuch mały taki jak u mnie to mniejsze pole do popisu dzidziuś ma
tyle dobrego że rozwija się prawidłowo.
No moja córcia też jest ułożona pośladkowo... i to już od kilku tygodniJestem w 33 tygodni a mała na ostatnim usg ważyła 1840. Dla spokoju własnego sumienia wykonuje te ćwiczenia z internetu i staram się dużo spacerować (gdzieś czytałam, że podobno to pomaga), aczkolwiek mój ginekolog raczej wątpi w skuteczność tego wszystkiego. Chyba pozostaje nam czekać
-
Veruka wrote:No moja córcia też jest ułożona pośladkowo... i to już od kilku tygodni
Jestem w 33 tygodni a mała na ostatnim usg ważyła 1840. Dla spokoju własnego sumienia wykonuje te ćwiczenia z internetu i staram się dużo spacerować (gdzieś czytałam, że podobno to pomaga), aczkolwiek mój ginekolog raczej wątpi w skuteczność tego wszystkiego. Chyba pozostaje nam czekać
Ja jeszcze slyszalam, ze z "domowych sposobów" pomaga jeszcze lezenie na tym boku na ktorym czujemy wiekszosc ruchów.
-
Tęskniąca wrote:Ja jeszcze slyszalam, ze z "domowych sposobów" pomaga jeszcze lezenie na tym boku na ktorym czujemy wiekszosc ruchów.07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
Veruka wrote:No moja córcia też jest ułożona pośladkowo... i to już od kilku tygodni
Jestem w 33 tygodni a mała na ostatnim usg ważyła 1840. Dla spokoju własnego sumienia wykonuje te ćwiczenia z internetu i staram się dużo spacerować (gdzieś czytałam, że podobno to pomaga), aczkolwiek mój ginekolog raczej wątpi w skuteczność tego wszystkiego. Chyba pozostaje nam czekać
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Czy Wy tez macie ostatnio jakiś mniejszy apetyt? Dzisiaj wymusiłam zjedzenie obiadu, a jak już zjadłam to zaczęła mnie bolec głowa i niedobrze mi się zrobiło. Nie wiem czy to kwestia jednorazowa czy coś nie tak. Mały dzisiaj tez jakiś taki spokojny jest. Prawie wgl się nie rusza. Czasem kopnie tak bez powodu, a dopiero jak włączę mu piosenkę to troszkę zaczyna się wiercić. Nie wiem co o tym dzisiejszym dniu mam myśleć bo troszkę się martwię
-
Malyprosiaczek wrote:Czy Wy tez macie ostatnio jakiś mniejszy apetyt? Dzisiaj wymusiłam zjedzenie obiadu, a jak już zjadłam to zaczęła mnie bolec głowa i niedobrze mi się zrobiło. Nie wiem czy to kwestia jednorazowa czy coś nie tak. Mały dzisiaj tez jakiś taki spokojny jest. Prawie wgl się nie rusza. Czasem kopnie tak bez powodu, a dopiero jak włączę mu piosenkę to troszkę zaczyna się wiercić. Nie wiem co o tym dzisiejszym dniu mam myśleć bo troszkę się martwię
A liczysz ruchy? Wiem ze większość ginekolgow już nie każe tego robić. Ale mój dał mi karte. Mówi że to nie zaszkodzi. Musi być minimum 10 ruchów między 8 a 20. Przy czym 15minutowy cykl ruszania jest liczony jako jeden ruch. Ja nie mam zmiejszonego apetetu za to mam.mega zgage. Bierz pod uwagę że dzidzia ma mniej miejsca ale jeśli bardzo sie martwisz to może zadzwoń do ginekologa albo jedz do szpitalaStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Malyprosisczek Ja tez czuje syna duzo mniej ale czuje. Nie liczę ruchów ale co jakiś czas czuje lekkie lub mocniejsze wypychanie. A apetyt mam duży caly czas. Moze dzidzia ci się przekrecila tak, ze uciska żołądek i stad brak apetytu. Jak czujesz ci jakiś czas ruchy to nie ma co panikować.
-
Apetyt mam, ale moja też ma dzisiaj dzień lenia.. Ostatnie dni szalała strasznie, a dzisiaj tylko jej wypinanie czuje. I to tak mi napina skórę, że cały brzuch krzywy i się czuje jakby mi miała zaraz popękać w miejscu gdzie ma plecki.
-
Oj, ja to mam teraz wzmożony apetyt. Ciągle bym coś podjadała
. I też są takie dni, że Mała jest mniej ruchliwa. Tłumacze sobie to tym, że ma dzień lenia. Zawsze następnego dnia nadrabia i jest już normalnie aktywna.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Andzia123 wrote:Jakie ćwiczenia robisz? Może też poćwiczę żeby wiedzieć że zrobiłam wszystko co mogę żeby urodzić sn.
Znalazłam coś takiego:
Ćwiczenia. Dwa-trzy razy dziennie układaj się tak, żebyś miała miednicę wyżej niż żołądek. Możesz to zrobić na dwa sposoby: połóż się na plecach, podkładając pod pupę kilka poduszek, albo uklęknij na podłodze i podpierając się na zgiętych ramionach, jak najwyżej unieś pośladki; pozostań w takiej pozycji przez 20 minut. Ćwiczenia warto zacząć w 34. tygodniu ciąży.
Wizualizacja. Będąc na czczo, maksymalnie skup się na rozluźnieniu mięśni brzucha i wyobraź sobie, że dziecko obraca się w twoim brzuchu. Możesz do niego mówić, prosić, by to zrobiło. Rób tak 2 razy dziennie przez 10 minut.12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Kurde weź i zrób te ćwiczenia jak ja tylko się pochyle to od razu mega zgaga.. I tak samo jak pod pupę podkładałam poduszki też żołądek był wyżej niż głowa i dzień dobry, ogień w przełyku gwarantowany
nie dam rady takich ćwiczeń robić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 17:45
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Zostaje przekonywanie Dzieciaczków za pomocą racjonalnych argumentów, chyba zacznę Małej czytać wpis na mamaginekolog o różnicach między porodem cc a sn
Veruka lubi tę wiadomość
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Mirabelcia wrote:Zostaje przekonywanie Dzieciaczków za pomocą racjonalnych argumentów, chyba zacznę Małej czytać wpis na mamaginekolog o różnicach między porodem cc a sn
Ej wes bo ze strachu wcale nie będzie chciała wyjśćMirabelcia lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna