Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie liczę ruchów bo wcześniej nie było takiej potrzeby. Jeszcze pare tygodni temu fikał od rana do wieczora i śmiałam się do męża ze chyba będzie dość energicznym dzieckiem , potem z dnia na dzień coraz mniej kopał, raczej wypinał pupkę. Na ostatniej wizycie mały miał główkę u góry, a nóżki na dole i kopał mnie w pęcherz. Dzisiaj pare kopnięć było i z 2 razy dupke wypiął. Do tego boli mnie jajnik. Nie wiem może świruje przez to, ze wcześniej bardzo się wiercił, a dzisiaj tak leciutko
-
Malyprosiaczek, ja mam zmniejszony apetyt. Oczy by jadły, a ja ledwo dojadam, bo już dyszę. Nie mam miejsca, czuję jakbym miała eksplodować z każdym kęsem. Ruchów czuję też bardzo mało tak jak już gdzieś wcześniej pisałam. Na pewno nie 10 w ciągu dnia. Mała ciągle śpi, trudno ją obudzić. Gdybym nie czuła się jak słoń to zapomniałabym, że "ktoś" tam jest w ogóle jest :p
-
Ja też przestawiłam się na mniejsze porcje, inaczej źle się czuję, za to baaaardzo dużo piję, 2,5-3 l wody idą dziennie jak nic!
I wiecie co, zauważyłam, że jak jestem zmęczona (tak jak dzisiaj, po całym tygodniu) to mały odpoczywa razem ze mną, kiedyś się tym martwiłam, teraz już widzę, że tak mamy i się mniej przejmuję
Dzisiaj odpoczywałam, ale w sumie ogarnęłam już prawie do końca wyprawkęzamówiłam tekstylia - prześcieradełka, podkłady na materac, przewijakowe gadżety, pieluchy tetrowe, flanelowe, otulaczek, rożek itp. No i trochę materiałów z których chcę uszyć podusie gwiazdki, księżyc i chmurkę na dekoracje, osłonkę na łóżeczko (tak aby zasłonić "dziurę" miedzy materacem i szufladą) i inne drobiazgi.
Zostały mi do dogrania sprawa wózka, powinno się wyjaśnić na dniach czy to będzie Stokke trailz czy jakiś inny, do dokupienia poduszka do karmienia, torba do wózka, ręczniczki, olejek migdałowy, wanienka, jakieś klapki, kapcie do szpitala i wycieczka do IKEA po fotel do karmienia, zasłonki, śmietnik i parę drobiazgów innych do dekoracji (ramki, półeczka) i jesteśmy ogarnięci!!
Kamień z serca i cieszę się, że mogę już o tym nie myślećSkończyliśmy też remont w pokoiku, mega cieszę się, że mamy to z głowy i od początku wszystko będzie miało swoje miejsce
teraz już tylko dekoracje, sama frajda
Pokażę wam przed i po bo jestem meeeeega dumna z tego, co nam wyszło!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8486e3bc506.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/730eaa28805d.jpg
a więcej tuuuu: http://worqshop.pl/pokoik-dla-niemowlaka/
Barbarka89, Paatka, Sassy, Tęskniąca, acygan, Mirabelcia, darika, edwarda20, tanith, Katy, AJrin, MaGo, Aga78, gondi, KaMiszka, jasmina6 lubią tę wiadomość
-
Gosiczek wrote:A jaka cena? Bo ja dziś kupiłam Lovele w Kauflandzie też w promocji
Mój też jest ciągle miednicowo, mąż mu tłumaczy przez brzuch, że ma się obrócić, więc zobaczymy jak posłuchaw czwartek mam wizytę to zobaczę jak się sprawy mają
-
Ja niestety jestem mega chora od 2 dni kaszle ale tak że az wymiotuje. 3 dni temu byl lekarz zapisal specyfiki ale wszystko bardziej lagodne a ja tu umieram wnet i mam dość.
Apetyt zerowy wmuszam w siebi to co M zrobi ale nie dojadam nawet i mnie mdli po jedzeniu. Dużo pije ale herbat typu czystek rumianek pokrzywa lipa i melisa. W pół litrowym kubku wody nie jestem w stanie przelknac zaraz na kaszel mnie zbiera.
Ruchy juz od 3 tygodni zlagodnialy często mam tak ze klade sie na plecy i czekam az Kostek sie zezłości na pozycje i wtedy wiem ze jest ok.
Przez kaszel brzuch twardy i bolacy wszystko mnie boli i ciągnie. Spać nie moge bo dusi. -
Andzia123 wrote:Jakie ćwiczenia robisz? Może też poćwiczę żeby wiedzieć że zrobiłam wszystko co mogę żeby urodzić sn.
Głównie leżenie na plecach z uniesionymi biodrami (stopy na podłodze) i coś na kształt klęczenia w klęku podpartym (ramiona ugięte, głowa na dłoniach a biodra powyżej). Mam nadzieję, że może to coś da...
-
Kaszelkowa wow jaka metamorfoza ! Mo tez pare drobiazgów zostało do kupienia właśnie fotel do karmienia, zasłonki, naklejki na ścianę ( będzie jedna cała wielka ściana w drzewach i lisach wiec muszę czekać aż mąż wróci zza granicy
), jakieś dekoracje typu ramki itd no i poduszki dekoracyjne( tez chce gwiazdki, chmurki i księżyc
). Wanienkę zaraz będę zamawiać razem z otulaczem i jeszcze jednym kocykiem z poduszka bo nie mogę się oprzeć
w aptece drobnostki typu tantum rosę, termometr i aspirator do nosa i tez jestem gotowa
wszystko wyprane i wyprasowane, torby spakowane wiec teraz tylko leżeć i odpoczywać
jeszcze muszę kupić pare zabawek typu książeczki sensoryczne i koniec wydawania
-
Małyprosiaczek ja tak miałam w czwartek, przez cały dzień prawie ruchów nie było, a jak były to jakoś takie słabe, delikatne, takie ledwie-ledwie. I powiem, że byłam tym całkiem nieźle zaniepokojona. Detektor przyłożyłam, serducho biło ładnie ale i tak mocno sie martwiłam, bo nie mogłam rozruszać małej. Ani leżenie, ani jedzenie, słodkie nic nie działało. Na szczęscie w nocy troche się ruszyła, a potem w piątek i dziś normalnie buszuje w brzuchu. Bo gdyby w piątek było bez zmian to bym nie wytrzymała i leciała do szpitala.
-
Zamiast Hubiworld na allegro polecam ich stronę Babyboom. Po pierwsze dużo łatwiej złożyć zamówienie a po drugie ceny jednostkowe jeszcze kilka groszy niższe
Złożyłam zamówienie na kilka ubranek ze strony Hubcio.com Niskie ceny a jeszcze jakaś promocja była niby 20%. A głównie skusił mnie wzór w koparki bo mąż jest operatoremZobaczymy co to przyjdzie
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Nasze dzidziusie tez maja swoje humory i nie zawsze musza szalec jak opetane :p Ja swojemu zawsze daje czas zeby dal mi znac ze wszystko u niego ok, pukam do niego, gadam itp. Po slodyczach nie zauwazylam wzrostu aktywnosci.
Tez szukam dobrego termometru bo ten z lidla okazal sie malym gowienkiem.Malyprosiaczek lubi tę wiadomość
-
Byłabym spokojniejsza gdyby w brzuchu mi ciagle fikał, nawet jeśli miałabym się posikac przez te kopniaki
Ja znalazłam termometr bezdotykowy microlife nc 150, taki widziałam w szpitalu ostatnio jak byłam wiec chyba ten zamówię, ale w sumie nie jest napisane czy jest tez dla dzieci. Jest tylko info ze potwierdzona dokładność w badaniach w Australii i ze dobrze mierzy temperaturę nawet mleka w butelce czy wody w wanience do kąpieli dziecka wiec chyba go zamówię. Zamawiam na stronie doz.pl bo różnica jest kilku groszy jeśli chodzi o gemini, a ja chce jeszczezamowic elektryczny aspirator do noska a w gemini tego nie ma wiec za jedna wysyłka kupię wszystko na razzastanawiam się tylko nad tym tantum rosa czy zamówić w saszetkach czy ten irygator. Nie wiem które lepsze
-
Malyprosiaczek wrote:Dziewczyny to chyba było chwilowe bo maluch właśnie zaczal fikać
ale mi stracha narobił !!
Jakiej firmy kupilyscie termometry bezdotykowe? Tantum rose w saszetkach ? Właśnie jestem na stronie gemini i mam dylemat z tym termometrem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2018, 07:46
-
Tęskniąca wrote:Mnie położna uczulała, żeby błąd pomiarowy w termometrze był 0,2 C a nie 0,4 C. Bo plus/minus 0,4 to juz prawie jeden stopien roznicy w pomiarze, a jest roznica pomiedzy goraczka u malucha 37 i cos a 38 i cos...
Wyjątki od reguły (temp powinno się zbijać szybciej)
-dziecko ma tendencję do drgawek gorączkowych
- dziecko leci przez ręce, jest mało kontaktowe itp
Tęskniąca lubi tę wiadomość
-
kaszelkowa wrote:
Pokażę wam przed i po bo jestem meeeeega dumna z tego, co nam wyszło!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8486e3bc506.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/730eaa28805d.jpg
a więcej tuuuu: http://worqshop.pl/pokoik-dla-niemowlaka/
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny