Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie na poprzedniej wizycie był glowkowo ułożony ale w kilka dni po usg obrócil się, bo już od jakiegoś czasu czułam tuż pod żołądkiem coś twardego i się zastanawialam czy to dupka czy główka, teraz na usg okazało się ze główka więc nie wiem, jakoś wątpię że się obróci
a i wiadomo dlaczego mam tak okropna zgagę - non stop główka mi podbija w żołądek.
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
tanith wrote:Agusia niestety E.coli to jest cholerstwo, bo nie dość że często się trafia, to jeszcze lubi nawracać. Bez antybiotyku się nie obejdzie, dobrze że robisz posiew, bo przynajmniej lekarz będzie wiedzieć co zapisać.
A mnie od kilku dni i nocy męczy zgaga tak silna i upierdliwa jak nigdy wcześniej.
no lekarz ciągle nie wiedział czemu mam te bakterie skoro nic nie boli, czytałam że to jest tzw bakteriomocz bezobjawowy, ale może przejść na zapalenie nerek. no dostanę antybiotyk i mam nadzieje że to przejdzie.
-
Katy wrote:A u nas beda dwa Byki jak dobrze pojdzie :p
Ja wczoraj mialam potworna zgage wieczorem, ale poprosilam o jakis lek i o dziwo pomoglo w miare szybko
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualnyTęskniąca wrote:Hej,
pytanie do dziewczyn, które nie są w związku małżeńskiem. Jak załatwia się "uznanie dziecka" przez ojca przed narodzinami? Czytam różne informacje w necie ale są sprzeczne co do potrzebnych dokumentów.
P.S. ja tez z kwietnia - 7
Idziesz z partnerem do USC w moescie w ktorym urodzilas dziecko, ze swoim skroconym aktem urodzenia. 3 lata temu musialam miec przy sobie taki alt a teraz nie wiem czy juz nie jest to zalatwiane tam elektronicznie. Nastepnie Pani urzedniczka zadaje Ci pytania o date urodzenia, imiona itd i idziecie do naczelnika urzedu stanu i on zadaje Twojemu partnerowi pytanie czy przyznaje sie do ojcostwa. On odpowiada ze tak i wracacie po 3 minitach do Pani urzednik i ona uzupelnia dalej dokumenty i dostajecie od ręki papiery dla dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 11:10
Tęskniąca lubi tę wiadomość
-
Siostra mojego męża robiła uznanie ojcostwa przed narodzinami. Pojechała z partnerem do urzędu miasta i tam wypełniali dokumenty poczym urzędniczka robiła im „przysięgę” tak jak na ślubie cywilnym i musieli przed urzędniczka przysięgać czy jak to tam się nazywa, ze partner jest ojcem dziecka i wszystkie decyzje po urodzeniu dziecka mogą być przekazywane do niego i może również decydować o badaniach, szczepieniach itd. Z takim dokumentem jechali do szpitala, ale szpital tego nie chciał i po urodzeniu dziecka, dziecko dostało nazwisko matki wiec z dokumentem o uznanie ojcostwa jechał do urzędu sam rejestrować dziecko i nie było problemu
-
Tak, moja koleżanka też załatwiała przed porodem, żeby po partner mógł dokonać samodzielnie rejestracji
Także można jechać wspólnie, albo przed, albo po urodzeniu w zależności co komu bardziej pasuje
-
Teskniaca mozesz zalatwic to przed narodzinami dziecka. Ja zalatwialam uznanie ojcostwa przed narodzinami chciałam na wszelki wypadek zabezpieczyć aby dziecko trafiło do ojca jakby cos nie daj sie stało. Umawiasz sie w urzedzie na konkretna godzine i razem z partnerem wypelniacie papiery wpisujecie jakie nazwisko bedzie nosić dziecko i potwierdzacie ze tak ojciec to ojciec dziecka. Pani byla mega poważna i z 5 razy stanowczym glosem pytala sie mojego M czy napewno jest ojcem dziecka, czy wie jakie to niesie konsekwencje i ze prawni stanie sie opiekunem. Uznanie ojcostwa przed narodzinami ma ta zalete ze potem partner moze sma jechac do urzędy zgłosić narodziny dziecka bez matki. Wiec nie musisz w pologu jechac z dzieckiem.
-
Tęskniąca wrote:Hej,
pytanie do dziewczyn, które nie są w związku małżeńskiem. Jak załatwia się "uznanie dziecka" przez ojca przed narodzinami? Czytam różne informacje w necie ale są sprzeczne co do potrzebnych dokumentów.
P.S. ja tez z kwietnia - 7
Sugeruj się tymi informacjami, które podane są ma stronie Twojego/ najbliższego USC albo zadzwoń do nich, jeśli nie mają nic na stronie. Czasem wystarcza karta ciąży, zamiast zaświadczenia a czasem trzeba mieć też akty urodzenia. U mnie (we Wrocławiu) było wyraźnie napisane, że należy mieć zaświadczenie o ciąży oraz dowody tożsamości.
Nie umawialiśmy się na konkretną godzinę, tylko podeszliśmy z rana. Akurat nikogo nie było w kolejce, więc po 20min było po sprawie
Co jest jeszcze istotne, zobyć taki dokument można w każdym USC w Polsce. Żadne z nas nie jest z Wro, ale nie było z tym problemu. Tej dowolności nie ma w momemcie rejestracji dziecka. Musi być zarejestrowane przez tatę tam, gdzie się faktycznie urodziło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 12:15
-
edwarda20 wrote:Ja wciaz bez zgagi uff. Za to sikam milion razy dziennie
U mnie z sikaniem tragedia w nocydo tej pory wstawalam raz, od dwoch dni trzy razy w ciagu jednej nocy, a gdzie do konca jeszcze
Kupilam juz dzis koszule do szpitala i torbe mam prawie zorganizowana. Bede w tych koszulach wygladac jak pajac, w biodrach na styk a gora wielka jak worek, ale nic nie poradze -
Najlepiej załatwić akt uznania ojcostwa przed porodem w USC i ten akt wziąć ze sobą na porodowke, ponieważ pielęgniarki z oddziału noworodkowego go sobie skanuja i wtedy dziecko po porodzie od razu ma w systemie wpisywane nazwisko ojca. W innym przypadku jak nie ma takiego aktu dziecko dostaje nazwisko matki i trzeba potem latać i zmieniać w urzędzie.
A ja wczoraj trafiłam na niezła promocje w Auchan, kupiłam proszek Lovela, a drugi dostałam za grosz i tak samo płyn do płukania -
Widziałam tą promocje... ale mówiąc szczerze to trochę oszukują w tym Auchanie
Bo proszek i płyn, który w biedrze w promocji jest po 13-14zł oni sprzedają jeden po ponad 29zł
Także nawet z tym jednym za 1gr wychodzi drożej niż w Biedronce...