X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na poprzedniej wizycie był glowkowo ułożony ale w kilka dni po usg obrócil się, bo już od jakiegoś czasu czułam tuż pod żołądkiem coś twardego i się zastanawialam czy to dupka czy główka, teraz na usg okazało się ze główka więc nie wiem, jakoś wątpię że się obróci :( a i wiadomo dlaczego mam tak okropna zgagę - non stop główka mi podbija w żołądek.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Agusia niestety E.coli to jest cholerstwo, bo nie dość że często się trafia, to jeszcze lubi nawracać. Bez antybiotyku się nie obejdzie, dobrze że robisz posiew, bo przynajmniej lekarz będzie wiedzieć co zapisać.
    A mnie od kilku dni i nocy męczy zgaga tak silna i upierdliwa jak nigdy wcześniej.

no lekarz ciągle nie wiedział czemu mam te bakterie skoro nic nie boli, czytałam że to jest tzw bakteriomocz bezobjawowy, ale może przejść na zapalenie nerek. no dostanę antybiotyk i mam nadzieje że to przejdzie.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas beda dwa Byki jak dobrze pojdzie :p

Ja wczoraj mialam potworna zgage wieczorem, ale poprosilam o jakis lek i o dziwo pomoglo w miare szybko :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    A u nas beda dwa Byki jak dobrze pojdzie :p

Ja wczoraj mialam potworna zgage wieczorem, ale poprosilam o jakis lek i o dziwo pomoglo w miare szybko :D
    Katy jak tam? Bóle przeszły?

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś zamawiala szlafrok z Dolce Sonno? Interesuje mnie jak wypada rozmiarowka - czy wziąć S czy M :-P

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej,
    pytanie do dziewczyn, które nie są w związku małżeńskiem. Jak załatwia się "uznanie dziecka" przez ojca przed narodzinami? Czytam różne informacje w necie ale są sprzeczne co do potrzebnych dokumentów.

P.S. ja tez z kwietnia - 7 ;)
    Ja wszystko zalatwialam juz po narodzinach dziecka.
    Idziesz z partnerem do USC w moescie w ktorym urodzilas dziecko, ze swoim skroconym aktem urodzenia. 3 lata temu musialam miec przy sobie taki alt a teraz nie wiem czy juz nie jest to zalatwiane tam elektronicznie. Nastepnie Pani urzedniczka zadaje Ci pytania o date urodzenia, imiona itd i idziecie do naczelnika urzedu stanu i on zadaje Twojemu partnerowi pytanie czy przyznaje sie do ojcostwa. On odpowiada ze tak i wracacie po 3 minitach do Pani urzednik i ona uzupelnia dalej dokumenty i dostajecie od ręki papiery dla dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 11:10

Tęskniąca lubi tę wiadomość

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kachna ;)

Kachna62 lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slyszalam ze uznanie ojcostwa mozna zalatwic przed porodem, zeby pozniej matka nie musiala po porodzie latac z papierami tylko ojciec dziecka zalatwia rejestracje dziecka.

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra mojego męża robiła uznanie ojcostwa przed narodzinami. Pojechała z partnerem do urzędu miasta i tam wypełniali dokumenty poczym urzędniczka robiła im „przysięgę” tak jak na ślubie cywilnym i musieli przed urzędniczka przysięgać czy jak to tam się nazywa, ze partner jest ojcem dziecka i wszystkie decyzje po urodzeniu dziecka mogą być przekazywane do niego i może również decydować o badaniach, szczepieniach itd. Z takim dokumentem jechali do szpitala, ale szpital tego nie chciał i po urodzeniu dziecka, dziecko dostało nazwisko matki wiec z dokumentem o uznanie ojcostwa jechał do urzędu sam rejestrować dziecko i nie było problemu

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, moja koleżanka też załatwiała przed porodem, żeby po partner mógł dokonać samodzielnie rejestracji :) Także można jechać wspólnie, albo przed, albo po urodzeniu w zależności co komu bardziej pasuje ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teskniaca mozesz zalatwic to przed narodzinami dziecka. Ja zalatwialam uznanie ojcostwa przed narodzinami chciałam na wszelki wypadek zabezpieczyć aby dziecko trafiło do ojca jakby cos nie daj sie stało. Umawiasz sie w urzedzie na konkretna godzine i razem z partnerem wypelniacie papiery wpisujecie jakie nazwisko bedzie nosić dziecko i potwierdzacie ze tak ojciec to ojciec dziecka. Pani byla mega poważna i z 5 razy stanowczym glosem pytala sie mojego M czy napewno jest ojcem dziecka, czy wie jakie to niesie konsekwencje i ze prawni stanie sie opiekunem. Uznanie ojcostwa przed narodzinami ma ta zalete ze potem partner moze sma jechac do urzędy zgłosić narodziny dziecka bez matki. Wiec nie musisz w pologu jechac z dzieckiem.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin - właśnie tak chcę, zglosić to przed narodzinami.
    Dzieki ;)

AJrin lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zgaga męczy co mnie trochę dziwi bo mam wrażenie że dziecko jest teraz niżej

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Hej,
    pytanie do dziewczyn, które nie są w związku małżeńskiem. Jak załatwia się "uznanie dziecka" przez ojca przed narodzinami? Czytam różne informacje w necie ale są sprzeczne co do potrzebnych dokumentów.

P.S. ja tez z kwietnia - 7 ;)
    Ja byłam z facetem w Urzędzie Stanu Cywilnego. Potrzebne były jedynie nasze dowody i zaświadczenie, że jestem w ciąży od lekarza gin. Zostaliśmy oficjalnie pouczeni, jakie są obowiązki ojca, było pytanie jakie dziecko będzie nosić nazwisko i dostaliśmy dokument, z którym mój narzeczony będzie mógł zarejestrować Małą w USC (w mieście w którym się urodzi) bez mojej obecności, na swoje nazwisko.

Sugeruj się tymi informacjami, które podane są ma stronie Twojego/ najbliższego USC albo zadzwoń do nich, jeśli nie mają nic na stronie. Czasem wystarcza karta ciąży, zamiast zaświadczenia a czasem trzeba mieć też akty urodzenia. U mnie (we Wrocławiu) było wyraźnie napisane, że należy mieć zaświadczenie o ciąży oraz dowody tożsamości.

Nie umawialiśmy się na konkretną godzinę, tylko podeszliśmy z rana. Akurat nikogo nie było w kolejce, więc po 20min było po sprawie :)

Co jest jeszcze istotne, zobyć taki dokument można w każdym USC w Polsce. Żadne z nas nie jest z Wro, ale nie było z tym problemu. Tej dowolności nie ma w momemcie rejestracji dziecka. Musi być zarejestrowane przez tatę tam, gdzie się faktycznie urodziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2018, 12:15

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wciaz bez zgagi uff. Za to sikam milion razy dziennie ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Katy jak tam? Bóle przeszły?

Troche przeszlo, ale nie całkiem niestety :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja wciaz bez zgagi uff. Za to sikam milion razy dziennie ;)

U mnie z sikaniem tragedia w nocy :) do tej pory wstawalam raz, od dwoch dni trzy razy w ciagu jednej nocy, a gdzie do konca jeszcze :)

Kupilam juz dzis koszule do szpitala i torbe mam prawie zorganizowana. Bede w tych koszulach wygladac jak pajac, w biodrach na styk a gora wielka jak worek, ale nic nie poradze :)

• Makira Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej załatwić akt uznania ojcostwa przed porodem w USC i ten akt wziąć ze sobą na porodowke, ponieważ pielęgniarki z oddziału noworodkowego go sobie skanuja i wtedy dziecko po porodzie od razu ma w systemie wpisywane nazwisko ojca. W innym przypadku jak nie ma takiego aktu dziecko dostaje nazwisko matki i trzeba potem latać i zmieniać w urzędzie.

A ja wczoraj trafiłam na niezła promocje w Auchan, kupiłam proszek Lovela, a drugi dostałam za grosz i tak samo płyn do płukania :D

gg646iye46nicebi.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam tą promocje... ale mówiąc szczerze to trochę oszukują w tym Auchanie ;) Bo proszek i płyn, który w biedrze w promocji jest po 13-14zł oni sprzedają jeden po ponad 29zł :/ Także nawet z tym jednym za 1gr wychodzi drożej niż w Biedronce...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ