X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 wrote:
    Hej

Jakie macie sposoby na suchy kaszel?
    Tak mnie meczy w nocy ze spac sie nie da...Brzuch sie caly spina,ale mam nadzieje ze dziecku to nie przeszkadza.
    Najgorsze ze pare razy popuscilam w majtochy jak mnie wzielo na kaszel:/

I kiedy przyjedzie wiosna? :))) Ma ktos jakies przecieki? :)

Buziaki
    Najprostszy sposób, to inhalacje+oklepywanie. Na suchość w gardle/przełyku pomaga też siemie lniane zalane wodą (ten glutek)

Pysia89 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja dzis zrobilam? Jestem na siebie cholernie wsciekla, nie wiem jak moglam cos takiego zrobic. Pojechalam po wyplate,oczywiscie kazali przeliczyc, przeliczylam, wyszlam, ale w domu zorientowałam sie,ze brakuje 100 zl i co? I d**a moja wina, nie uwierzyli mi jak tam wrocilam, przeciez policzylam i bylo ok. Musialam sie wyplakac z tej wscieklosci, bo jak mozna byc tak roztargnionym :/ kurde 100 zl na drodze nie lezy :(

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli123 odezwij się jak tam u Was?

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale tu dzisiaj cicho... nikt nie wizytuje?

Dariah, Rzodkiewka lubią tę wiadomość

• kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro dobra jesteś :D uśmiałam się :D ale ja też za tydzień robię szturm na Lidla, własnie po biustonosze (kupiłam jeden ostatnio i go uwielbiam!) i po koszulki do karmienia (też mam czarną i białą i noszę non stop, są ekstra) i spróbuję ominąć ubranka baaaaaardzo szerokim łukiem - będzie ciężko bo to totalnie nasza stylówka i kolorówka, a wiem, że te ubranka są po prostu świetnej jakości. Może jakieś większe kupimy.. ;)

Ubranka z Carrefoura są rzeczywiście fajne wizualnie- ostatnio oglądałam i mają ciekawe wzory, takie nie za bardzo pstrokate :)

Pysia89 nam na kaszel pomaga zawsze mikstura - 1 łyżeczka do herbaty sproszkowany imbir (taki z torebki) + 1 łyżka płynny miód, wymieszać i od czasu do czasu łyżeczkę powolutku łykać. Pali w gardło, ale kaszel znika szybko. No i same naturalne rzeczy, bez syfów jakichś :)

Ja odkryłam chyba czemu się nie wysypiam - przez męża obok :D teraz jak go od 3 dni nie ma to śpię jak zabita. Może mam jakiś lżejszy sen i jak on jest, jak się poruszy, chrapie itp to mnie rozbudza i pozamiatane.

mjvy9vvjacooymry.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan zdarza się :( co zrobisz :( widzisz, że nie Ty jedna z głową w chmurach chodzisz :/

Ja byłam dziś na wizycie, wszystko ok, szyjka durna jak była, ale bez zmian na gorsze. No i od początku ciąży mam 7kg na plusie :)

Kaszelkowa daj spokój, ruszyłam jak po karpia i co?XD I bułeczki i płatki do mleka kupiłam xD ja to już czuję co tam się za tydzień będzie działo, bo mają też być kurtki trekkingowe, buty itp... :/ ale za to jest nadzieja, że wszyscy właśnie w te sportowe ciuchy uderzą a my będziemy miały większy luz przy ciążowych :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 16:12

acygan lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia89 na kaszel polecam domowy syrop z cebuli :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan przykro mi :/ Teraz już nic nie zrobisz, musisz jakoś to przeboleć :/ Czemu Ci na konto pieniążków nie wysyłają? Byłoby łatwiej i bez pomyłek :/

Ja też czekam na tą ofertę Lidla, żeby te topy kupić. Ubranka też postaram się omijać, bo już mam ich dużo, a poza tym wszystko poprane i poprasowane, więc wolę unikać kolejnej konieczności prania ;)

Mnie za to zaskoczył kurier... Czekałam na paczkę z materacem, kurier zatrudniony z Ukrainy patrząc po akcencie jak do mnie zadzwonił. Mąż odebrał paczkę, karton wielki, więc zdziwienia nie było, otwiera ją, a tam... pełno karmy dla psa :O Psa nie mamy... Patrzymy na adres paczka do sąsiada piętro wyżej... Dzwonię szybko do tego kuriera, żeby się wrócił bo złą paczkę dał. Nie do końca chyba zrozumiał, że popełnił błąd, ale na szczęście się wrócił. Zabrał tamto i doniósł materac. Całe szczęście, że dzwonił wcześniej, żeby zapytać, czy jesteśmy, bo tak to bez jego numeru telefonu miałabym pewno dzień spędzony na dzwonieniu do Biura obłsugi...

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam okazje "pomacac" wczoraj te ciuszki w Carrefourze i faktycznie fajne ;) Oprocz tego widzialam tez staniki do karmienia, ale one akurat szalu nie robia :p Byly tez butelki Avent, okrycia kapielowe, rozki itp takze mozna sie zaopatrzyc ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tylko carrefour market wiec nawet nie ma tego asortymentu :-/

xk81pfk.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Oli123 odezwij się jak tam u Was?
    Hej kochane, ja tu sobie chyba posiedze troszke, przyszedl moj lekarz i faktycznie powiedzial ze tylko spacer do wc i spowrotem ale skurcze sa troszke mniejsze, ciagle sterydy, antybiotyki i kroplowka, nie bylam dzis badana, pewnie dopiero jutro:( nienawidze szpitali, pozdrawiam was:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie teraz maleństwo kopie na samym dole o czuje mega ucisk pod sercem (chyba główka) nie wiem jak sie ułożyć by mnie nie bolało

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan zdarza sie. Ja tez jestem niezdarna i rozkojarzona. Nie moge sie na niczym skupic, pustka w glowie totalna.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też za tydzień uderzam do lidla, ja głównie po ubranka ;)
    dziś mam lenia, spałam po południu heh,

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli123, poleżysz troszkę i wszystko się uspokoi. Lekarze opanują sytuację. A powiedzieli Ci do kiedy mniej więcej będą Cię trzymać?

Dziewczyny, które mają już pociechy..korzystałyście z kokonów? Jak Wasze dzieci się w nich czuły.Zastanawiam się czy jeszcze nie dokupić..

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Oli123, poleżysz troszkę i wszystko się uspokoi. Lekarze opanują sytuację. A powiedzieli Ci do kiedy mniej więcej będą Cię trzymać?

Dziewczyny, które mają już pociechy..korzystałyście z kokonów? Jak Wasze dzieci się w nich czuły.Zastanawiam się czy jeszcze nie dokupić..

Ja nie korzystałam. Gdzieś czytałam że wymuszają skuloną pozycję kręgosłupa

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieliśmy dzić pierwsze zajęcia w SR, jest bardzo sympatycznie :) Położna bardzo angażuje tatusiów. Mówiła dziś, że dopóki kikut pępowiny nie odpadnie żeby ubierać dziecko tylko w kaftanik i śpioszki, bo już wielokrotnie spotkała się z tym, że body odrywały ten kikut :/

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Chodzi Ci o taki otulacz zwany antykolkowym, zapinany pod szyję dziecka czy takie gniazdko do spania, w którym to maluch ma czuć się bezpiecznie? :D
    Ja mam obie rzeczy, no ale jeszcze nie testowane.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia to u nas w SR mowili zupelnie inaczej - ze nie zwracamy uwagi na kikut, normalnie myjemy, normalnie zakladamy pieluszke (chyba ze bardzo odstaje to pieluszke wywijamy), normalnie ubieramy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Chodzi Ci o taki otulacz zwany antykolkowym, zapinany pod szyję dziecka czy takie gniazdko do spania, w którym to maluch ma czuć się bezpiecznie? :D
    Ja mam obie rzeczy, no ale jeszcze nie testowane.
    Chodzi mi o ten kokon gniazdo, w którym maluch czuje się bezpiecznie.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
‹‹ 724 725 726 727 728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ