Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Pysia89 wrote:Hej
Jakie macie sposoby na suchy kaszel?
Tak mnie meczy w nocy ze spac sie nie da...Brzuch sie caly spina,ale mam nadzieje ze dziecku to nie przeszkadza.
Najgorsze ze pare razy popuscilam w majtochy jak mnie wzielo na kaszel:/
I kiedy przyjedzie wiosna?)) Ma ktos jakies przecieki?
BuziakiPysia89 lubi tę wiadomość
-
Wiecie co ja dzis zrobilam? Jestem na siebie cholernie wsciekla, nie wiem jak moglam cos takiego zrobic. Pojechalam po wyplate,oczywiscie kazali przeliczyc, przeliczylam, wyszlam, ale w domu zorientowałam sie,ze brakuje 100 zl i co? I d**a moja wina, nie uwierzyli mi jak tam wrocilam, przeciez policzylam i bylo ok. Musialam sie wyplakac z tej wscieklosci, bo jak mozna byc tak roztargnionym
kurde 100 zl na drodze nie lezy
-
nick nieaktualny
-
Totoro dobra jesteś
uśmiałam się
ale ja też za tydzień robię szturm na Lidla, własnie po biustonosze (kupiłam jeden ostatnio i go uwielbiam!) i po koszulki do karmienia (też mam czarną i białą i noszę non stop, są ekstra) i spróbuję ominąć ubranka baaaaaardzo szerokim łukiem - będzie ciężko bo to totalnie nasza stylówka i kolorówka, a wiem, że te ubranka są po prostu świetnej jakości. Może jakieś większe kupimy..
Ubranka z Carrefoura są rzeczywiście fajne wizualnie- ostatnio oglądałam i mają ciekawe wzory, takie nie za bardzo pstrokate
Pysia89 nam na kaszel pomaga zawsze mikstura - 1 łyżeczka do herbaty sproszkowany imbir (taki z torebki) + 1 łyżka płynny miód, wymieszać i od czasu do czasu łyżeczkę powolutku łykać. Pali w gardło, ale kaszel znika szybko. No i same naturalne rzeczy, bez syfów jakichś
Ja odkryłam chyba czemu się nie wysypiam - przez męża obokteraz jak go od 3 dni nie ma to śpię jak zabita. Może mam jakiś lżejszy sen i jak on jest, jak się poruszy, chrapie itp to mnie rozbudza i pozamiatane.
Pysia89 lubi tę wiadomość
-
Acygan zdarza się
co zrobisz
widzisz, że nie Ty jedna z głową w chmurach chodzisz
Ja byłam dziś na wizycie, wszystko ok, szyjka durna jak była, ale bez zmian na gorsze. No i od początku ciąży mam 7kg na plusie
Kaszelkowa daj spokój, ruszyłam jak po karpia i co?I bułeczki i płatki do mleka kupiłam xD ja to już czuję co tam się za tydzień będzie działo, bo mają też być kurtki trekkingowe, buty itp...
ale za to jest nadzieja, że wszyscy właśnie w te sportowe ciuchy uderzą a my będziemy miały większy luz przy ciążowych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2018, 16:12
acygan lubi tę wiadomość
-
acygan przykro mi
Teraz już nic nie zrobisz, musisz jakoś to przeboleć
Czemu Ci na konto pieniążków nie wysyłają? Byłoby łatwiej i bez pomyłek
Ja też czekam na tą ofertę Lidla, żeby te topy kupić. Ubranka też postaram się omijać, bo już mam ich dużo, a poza tym wszystko poprane i poprasowane, więc wolę unikać kolejnej konieczności prania
Mnie za to zaskoczył kurier... Czekałam na paczkę z materacem, kurier zatrudniony z Ukrainy patrząc po akcencie jak do mnie zadzwonił. Mąż odebrał paczkę, karton wielki, więc zdziwienia nie było, otwiera ją, a tam... pełno karmy dla psaPsa nie mamy... Patrzymy na adres paczka do sąsiada piętro wyżej... Dzwonię szybko do tego kuriera, żeby się wrócił bo złą paczkę dał. Nie do końca chyba zrozumiał, że popełnił błąd, ale na szczęście się wrócił. Zabrał tamto i doniósł materac. Całe szczęście, że dzwonił wcześniej, żeby zapytać, czy jesteśmy, bo tak to bez jego numeru telefonu miałabym pewno dzień spędzony na dzwonieniu do Biura obłsugi...
-
Mirabelcia wrote:Oli123 odezwij się jak tam u Was?
-
Oli123, poleżysz troszkę i wszystko się uspokoi. Lekarze opanują sytuację. A powiedzieli Ci do kiedy mniej więcej będą Cię trzymać?
Dziewczyny, które mają już pociechy..korzystałyście z kokonów? Jak Wasze dzieci się w nich czuły.Zastanawiam się czy jeszcze nie dokupić.. -
Aga78 wrote:Oli123, poleżysz troszkę i wszystko się uspokoi. Lekarze opanują sytuację. A powiedzieli Ci do kiedy mniej więcej będą Cię trzymać?
Dziewczyny, które mają już pociechy..korzystałyście z kokonów? Jak Wasze dzieci się w nich czuły.Zastanawiam się czy jeszcze nie dokupić..
Ja nie korzystałam. Gdzieś czytałam że wymuszają skuloną pozycję kręgosłupaStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Mieliśmy dzić pierwsze zajęcia w SR, jest bardzo sympatycznie
Położna bardzo angażuje tatusiów. Mówiła dziś, że dopóki kikut pępowiny nie odpadnie żeby ubierać dziecko tylko w kaftanik i śpioszki, bo już wielokrotnie spotkała się z tym, że body odrywały ten kikut
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Aga78 wrote:Dziewczyny, które mają już pociechy..korzystałyście z kokonów? Jak Wasze dzieci się w nich czuły.Zastanawiam się czy jeszcze nie dokupić..
Ja mam obie rzeczy, no ale jeszcze nie testowane. -
Sassy wrote:Chodzi Ci o taki otulacz zwany antykolkowym, zapinany pod szyję dziecka czy takie gniazdko do spania, w którym to maluch ma czuć się bezpiecznie?
Ja mam obie rzeczy, no ale jeszcze nie testowane.