X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Bianka* Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin zdrówka!

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin, polska służba zdrowia niestety pozostawia wiele do życzenia :( oby antybiotyk pomógł i obyś nie musiała wracać do szpitala, bo szkoda nerwów na przepychanki z lekarzami! :/

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • clair Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Samopoczucia? U mnie dalej nie ma mdłości, ciekawe czy się w ogóle pojawią. Plecy też już mnie nie bolą, ale cycki nadal tak więc chyba się nie będę martwić

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clair wrote:
    Jak tam Samopoczucia? U mnie dalej nie ma mdłości, ciekawe czy się w ogóle pojawią. Plecy też już mnie nie bolą, ale cycki nadal tak więc chyba się nie będę martwić
    Ciesz się, że nie masz mdlosci

Ilona92 lubi tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam takie historie to mnie szlag trafia, jak można tak podchodzić do pacjentów? Niestety jest coraz mniej lekarzy z powołania, z którymi można normalnie się dogadać. Dlatego ja ginekologa znalazłam dopiero 30 km od mojego miejsca zamieszkania, któremu zaufałam i z którym normalnie mogę pogadać. Niby fajnie ale przyjmuje raz w tygodniu prywatnie i gdyby coś się działo, to mam ograniczony kontakt z nim, chyba że w szpitalu, bo tam też pracuje.

Oddałam już mocz do badania, wyniki po 16, nawet nie wiecie jak ja się martwię, żeby wszystko było dobrze. Nie chce faszerować maluszka lekami :(

A co do przeczuć, to nie mam żadnych, mąż bardzo chce dziewczynkę, mi wystarczy, że będzie zdrowe :)

A jak Wasze samopoczucie? :)

Ilona92 lubi tę wiadomość

• acygan Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziś zaczynam 6 tc :) Tylko z tym moim suwaczkiem coś nie tak :/ Na wykresie pokazuje już normalnie.

Aliskaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clair wrote:
    Ciesz się i korzystaj... Ja przytulam kibel po 5 razy dziennie... Żadna moja koleżanka nie miała mdłości i mają zdrowe dzieciaczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 09:56

• MaGo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam żadnego przeczucia :D Jakoś jeszcze nie myślę o płci, aby tylko było zdrowe! Chociaż koleżanka mi przepowiedziała chłopaka, bo nie mam ochoty na słodkie, a raczej jadłabym kwaśne, słone i dobrze doprawione :D

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Hej wrocilam kolo 3 w nocy.
    Mam zapalenie nerek odmiedniczkowe dostalam antybiotyk 2xdziennie na 5 dni. Jesli w ciagu 24 godzin sie nie poprawi albo dostane goraczki mam sie zglosic ponownie do szpitala.
    Zrobili mi usg z dzieckiem ok lekarka calkiem spoko przejeta ale tez noewiedziala co mi dać. Ciaza zapalenie nerek dp tego lek ktory najbezpieczniek przepisac augumentin ja mam na noego uczulenie.
    Wiec zlecila badania i urologa.
    Tu czekalismy ponad 3 godziny.
    Urolog zbadal zrobil usg nerek pecherza zadal kilka pytan. Ja sie pytam co i jak to usłyszałam, że za chwile wszystko mi powoe musi najpierw spisac zalecenia wszystkie. To pisal z 10 min potem tlumaczy co i jak ze dwa antybiotyki bo oba na najszersze spektrum. Po czym ja sie pytam czy mozna je w ciąży a on wielkie oczy Pani jest w ciazy! Tak na pierwszej stronie mojej karty jest usg dziecka kuzwa nawet nie raczył sie zapoznać. No to zmienia postac rzeczy i znowu dumal co dac bo najlepiej augumentin a ja nie mogę.
    Dal zinnat tak sugerowala pediatra na poczatku i mam czekac 24 godziny czy bedzie poprawa jak nie ponownie szpital.
    No i najgorszy byl lekarz wypisujacy masakra 40 minut czekania aby laskawie wypisal recepte. Poszlam do niego bo ile mozna czekac a ten lazi i sie madrzy kogo nastepnego zbadac patrzy na mnie i czego pani chce mowie czekam na receptę, to smiechem a myśli pani ze jest pani jedyna ktora czeka tu 20 osób jak pani czeka. Na co ja dodalam tak ale jedyna ja w ciąży! Na szczęście nie skomentowal tylko wypisal recepte. Ale jego teksty i podejscie to masakra gdyby nie chodzil i nie madrzyl sie do pacjentow to by z 10 razy szybciej wszystkich ogarnął. Na szczęście pielęgniarka jedna tam madra kazala mi wyjsc ze ona przypilnuje recepty ale zebym wyszla do poczekalni bo tu facet z grozlica siedzi!

Czesto trafiałam na lekarzy, debili, którym szybko i zwięzłe tłumaczyłam moja chorobę i nie raz proponowałam szkolenia z tego zakresu- widok min mastedcard. Cóż większość lekarzy przyjmuje prywatnie, wcale sie nie dziwie bo kto lubi podporządkowywać sie ordynatorowi zamiast byc w kontakcie z konsultantem? Mozna jeszcze trafić na lekarzy z powołania, ale czesto trzeba egzekwować swoje prawa bo służbie zdrowia sie poprostu nie chce dbac o pacjenta, ale im głośniej zaczną ludzie mowić o tym ty większe szanse na powodzenie.
    Problem z nerkami miałam ponad pol roku temu, bol od razu lekarz , mocz, wyniki i antybiotyk. Nerki to nieprzelrwki zwykła żurawina nawet na pęcherz nie pomoże , nie mozna bagatelizować takich problemow. Lekarze z doświadczeniem maja juz wiedze jaki antybiotyk komu podawać . Nasze zdrowie to zdrowie dziecka nie da sie go uchronić przed lekami i innymi szkodliwymi substancjami, fakt trzeba je ograniczać, ale prędzej czy pozniej sam bedzie sie musiał z tym uporać.
    Współczuje dolegliwości kochana i zycze szybkiego powrotu do zdrowia ❤️❤️

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Hej wrocilam kolo 3 w nocy.
    Mam zapalenie nerek odmiedniczkowe dostalam antybiotyk 2xdziennie na 5 dni. Jesli w ciagu 24 godzin sie nie poprawi albo dostane goraczki mam sie zglosic ponownie do szpitala.
    Zrobili mi usg z dzieckiem ok lekarka calkiem spoko przejeta ale tez noewiedziala co mi dać. Ciaza zapalenie nerek dp tego lek ktory najbezpieczniek przepisac augumentin ja mam na noego uczulenie.
    Wiec zlecila badania i urologa.
    Tu czekalismy ponad 3 godziny.
    Urolog zbadal zrobil usg nerek pecherza zadal kilka pytan. Ja sie pytam co i jak to usłyszałam, że za chwile wszystko mi powoe musi najpierw spisac zalecenia wszystkie. To pisal z 10 min potem tlumaczy co i jak ze dwa antybiotyki bo oba na najszersze spektrum. Po czym ja sie pytam czy mozna je w ciąży a on wielkie oczy Pani jest w ciazy! Tak na pierwszej stronie mojej karty jest usg dziecka kuzwa nawet nie raczył sie zapoznać. No to zmienia postac rzeczy i znowu dumal co dac bo najlepiej augumentin a ja nie mogę.
    Dal zinnat tak sugerowala pediatra na poczatku i mam czekac 24 godziny czy bedzie poprawa jak nie ponownie szpital.
    No i najgorszy byl lekarz wypisujacy masakra 40 minut czekania aby laskawie wypisal recepte. Poszlam do niego bo ile mozna czekac a ten lazi i sie madrzy kogo nastepnego zbadac patrzy na mnie i czego pani chce mowie czekam na receptę, to smiechem a myśli pani ze jest pani jedyna ktora czeka tu 20 osób jak pani czeka. Na co ja dodalam tak ale jedyna ja w ciąży! Na szczęście nie skomentowal tylko wypisal recepte. Ale jego teksty i podejscie to masakra gdyby nie chodzil i nie madrzyl sie do pacjentow to by z 10 razy szybciej wszystkich ogarnął. Na szczęście pielęgniarka jedna tam madra kazala mi wyjsc ze ona przypilnuje recepty ale zebym wyszla do poczekalni bo tu facet z grozlica siedzi!

O ja p***. Wracaj szybko do zdrowia.
    Ja unikam szpitali jak się da. W ten weekend u nas też było wesoło. Zapowiadała się jelitówka. W końcu mąż wylądował na sorze. Ja z wymiotującym dzieckiem zostałam w domu i zasyanawiałam się czy wymiotuję z powodu ciąży czy też mnie rozkłada... Ostatecznie chyba mi się udało. Nie wiadomo co było córce. Mąż niby nie zarażał. Za to wczoraj byłam z córką w przychodni i zaraz po powrocie dostałam lekkiej gorączki... Dobrze że dziś już lepiej.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zaczęły męczyć mdłości, cycki mam wrażenie że odpadną razem z żebrami jak ściągam stanik :D Jutro jadę pochwalić się do mojego neurologa, że ivf się udało i mogę śmiało leżeć przez całe 9 miesięcy. Spłaszczę się do porodu :(

• Paatka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    clair wrote:

U mnie wczoraj był dzień na mdłości, ale na szczęście obyło się bez wymiotów. Dziś już całe szczęście lepiej, bo 1 dzień po urlopie mam i już się bałam, że będè miała tak w pracy...
    Co do przeczuć to totalnie brak, nie mam jakiś szczególnych zachcianek. W pierwszychy tygodniach jadłabym tylko mięso, a teraz bez szczególnych zainteresowań pokarmowych :)
    Pierwsze dziecko, w obu rodzinach pierwsze wnucze, także preferencji co do płci brak - zdrowie najważniejsze :)

naserio lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam lekkie mdłości z rana, i w sumie nie mam na nic konkretnego ochoty! ani słodkie, ani słone, w sumie tak mi nijak.
    do tego dziś mam jakiegoś dołka, smutno mi i nic mnie nie cieszy...
    :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mdłości mam już coraz częściej, najgorzej jest rano i wieczorem. Raz zaliczyłam bliskie spotkanie z toaleta. Piersi bolą niesamowicie, chociaż bywają dni że chwilami trochę odpuszczaja. Ogólnie jestem wiecznie śpiąca, zmęczona i nic mi się nie chce najchętniej ciągle bym leżała :-) A jutro muszę znowu wcześnie wstać i jechać zrobić resztę badań. No i od 1 września wracam do pracy po wakacjach więc też wczesne wstawanie... Ale nie narzekam, ważne żeby fasolka była zdrowa! Ja sam radę :-)

Co do lekarzy to niestety wszystko zależy od empatii... Trafiają się straszni a wiadomo że kobieta w ciąży wszystko przeżywa dwa razy mocniej (hormony) a im ciężko to zrozumieć... Ja moja pania ginekolog znalazłam tez około 30 km od mojego miejsca zamieszkania. Wcześniej jeździłam do lekarza w mojej miejscowości ale czy wychodziłam załamana czy szczęśliwa to zależało od jego humoru. Potrafił tak mnie zdolowac że nawet mąż mnie namawiał na zmianę... I to była najlepsza decyzja! Obecną moja pani ginekolog jest przecudowna kobieta i zawsze od niej wychodziłam uśmiechnięta i zadowolona (mimo że wizyty dużo droższe). Nie mówiąc już o wczorajszym dni jak razem z nami cieszyła się z bijącego serduszka :-)
    Teraz jak trafiam na niemiłego lekarza to wprost się pytam - dlaczego jest Pan dla mnie niemiły, czy coś panu zrobiłam? Jakie jest wtedy zdziwienie na ich twarzach i od razu zmieniają podejście :-)

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najgorzej jest po herbacie :/ Wypiję trochę i mdłości od razu. No i po posiłkach jest różnie. Do tego wstawanie w nocy na siku też mnie trochę męczy, ale czego się nie znosi :) I ogólnie to średnio mam ochotę na jedzenie, mogę żyć na dwóch posiłkach dziennie.

• Bianka* Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawów nadal brak, naprawdę mam wielką nadzieję, że tak zostanie .... jedynie to chodzę wściekła jak osa ;) Dostaje się wszystkim i za wszystko :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 11:47

w57vkrnt52z8506i.png
    dqprj44j7fvgc606.png
    08.09.2017 [*] 8tc
  • assia Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam niestety apetyt tylko na fastoody :/

Aliskaa lubi tę wiadomość

0d1y90bv78miqftl.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assia wrote:

to jest to, co bym często jadła, ale powstrzymuję się :) W ciągu tygodnia zjadłam dwa chińczyki i sporo żywności wysoko przetworzonej, bo tylko na to miałam ochotę :/ Dupa urośnie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assia wrote:
    uwielbiam fast food :D

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chińczyk jest chyba w miarę zdrowy

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ