X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie słodycze i fast foody mogą nie istnieć, ale za czipsy solone albo orzeszki oddam wszystko :D

acygan lubi tę wiadomość

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam ochoty wcale jeść, rzadko jestem głodna, jak mi coś zapachnie to chcę a po chwili już nie. i też mogłabym na dwóch posiłkach przeżyć. jak sobie zapisuję i liczę ostatnio kcal to nie przekraczam 1300 dziennie!! jak na jakiejś diecie :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994 wrote:
    Chińczyk jest chyba w miarę zdrowy

Może nie jest najgorszy, ale koniecznie z frytkami i kurczak w panierce hehe :D Sam tłuszczyk :)

A powiedzcie mi jak jest u Was z kawą? Słyszę różne opinie, ale ja np piję, nawet w tym momencie :) Odstawiałyście? i czy któraś z Was paliła przed zajściem w ciążę?

clair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa No ja jem z ryżem i sos z warzywami a nie w panierce ;D wole w 5 smakach albowiem słodko kwaśny :D co do kawy nie piłam przed ciaza ( ewentualnie w mc czy coś ale bardzo rzadko )nie pije teraz wcale :):) ale nie śmierdzi mi kawa jak to podobno bywa

• acygan Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi też nie śmierdzi w ogóle, o papierosy pytam, bo paliłam i też niestety mnie od nich nie odrzuciło, co utrudniało mi rzucenie. Już na szczęście tak nie ciągnie jak na początku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    A powiedzcie mi jak jest u Was z kawą? Słyszę różne opinie, ale ja np piję, nawet w tym momencie :) Odstawiałyście? i czy któraś z Was paliła przed zajściem w ciążę?

Ja kawę odstawiłam, zaczęła mi smakować strasznie gorzko. Przed stymulacją jeszcze paliłam, odstawiłam fajki na początku lipca. Chociaż nie paliłam dużo, 2-3 papierosy w
    tygodniu. Teraz czuję jak sąsiadka w nocy wychodzi na papierosa balkon obok :D Jak radar

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kawe pilam w poprzedniej ciąży teraz nie pije bo najpierw grypa zoladkowa i kilka dni delikatnie jedzenie. Pozniej pecherz i kawa i herbata niewskazane a teraz zapalenie nerek wiec kawy to ja sie dlugo nie napije.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kawa przestała smakować. Piłam kilka dziennie, teraz 1 na kilka dni. Obrzydza mnie, ale przez to usypiam w pracy.
    Nie palilam przed ciąża, a teraz fajki śmierdzą mi jeszcze milion razy gorzej. Wszędzie wyczuję.

• Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mam niezły apetyt, ale na słono i pikantnie. Pizze bym tylko jadła, ale unikam fast foodow. Śledzik i ogórki kiszone pyszotka :)

• clair Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    No mi też nie śmierdzi w ogóle, o papierosy pytam, bo paliłam i też niestety mnie od nich nie odrzuciło, co utrudniało mi rzucenie. Już na szczęście tak nie ciągnie jak na początku :)

Ja paliłam i nadal mnie ciągnie. Ale bardziej przez przyzwyczajenie i takie rytuały typu poranna kawa i papieros na tarasie :D no ale jakoś sobie radzę

f2w33e3kvrxi2e75.png

4apfdcimz0vm65th.png

Clair
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie piję kawę, zazwyczaj dwie dziennie ;) nic mi nie obrzydziło :P papierosy rzuciłam, jak się dowiedziałam, że jestem w pierwszej ciąży i już nie palę - z resztą paliłam tylko w pracy, bo była dość stresująca :P
    odrzuca mnie od bananów, mimo że je kocham szczerą miłością - teraz mi jakoś nie podchodzą :O a no i na słodkie mnie bierze - rurki z kremem waniliowym, o matko, nie mogę nawet o tym myśleć!

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście za słodkim nigdy nie przepadałam i teraz też mnie nie ciągnie :) Są momenty, że mnie napadnie, ale bardzo rzadko.

Eh te papierochy, czasem mam ogromną ochotę zapalić, ale szybko przechodzi :) Myślałam, że tylko ja mam z tym problem.

• simon86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę, że zaczynają się powoli zachcianki :-) za mną chodzi tylko schabowy i ziemniaki! i do tego brzoskwinie :-) chociaż pizzą też nie pogardzę :-) za to słodkie może nie istnieć i niestety moja ukochana kawa przestała mi smakować.... za to coli bym się napiła :-)
    Fajek nigdy nie paliłam, Mąż pali ale jakoś mi ich zapach nie przeszkadza!
    Kto ma teraz wizytę w najbliższym czasie?

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na kawę wcale nie mam ochoty! niby nie śmierdzi ale wcale mnie nie ciągnie i nie piję. palić nigdy nie paliłam. ale jak gdzieś zaleci oj śmierdzi ;/

za mną chodzi kapuśniak z kiszonej kapusty! taki kwaśny! :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dzwoniłam do mojej ginekolog i dopiero na 7 września wizyta bo 4 jej nie ma :( to jeszcze tyle czasu!! A ja już bym chciała wiedzieć czy wszystko ok i czy możemy wreszcie rodzinie ogłosić dobrą nowinę :)
    Nie jem nic słodkiego, rośnie mi w ustach, no może prócz gum Mamba kwaskowatych :D Ale pistacje, orzeszki ziemne solone, pomidory i ogólnie wszystko co z pomidorami i pomidorowe to bym pochłaniała. Mam dość mięsa :( Mąż dzień w dzień szykuje mi obiadki obowiązkowo ze sztuką mięsa (siedzi, czyta i wymyśla) chyba czas odciąć go od internetu :D A ja nie mogę już na nie patrzeć. Też rośnie mi w ustach blee :( Nie paliłam i nie palę, nienawidzę zapachu papierosów, a teraz szczególnie mocno mi śmierdzą. Kawę uwielbiałam, piłam 2 dziennie, ale teraz nie mam na nią ochoty, choć na upartego jedną małą mogę wypić raz na 3-4 dni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 14:04

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja fanatyk słodkiego całkowicie nie moge na słodkie patrzeć

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówi się ze jak się je słodkie to na dziewczynę a jak mięso to na chłopa a kolezanka teraz w 3 trymestrze i cały 1 i 2 teraz zreszta tez jadła ciagle z mięsem mc kebaby zapiekanki słodkiego wg nie miała ochoty ( poza cola napojem ) a będzie miała dziewczynkę Pole ..

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w każdej ciąży mam fazę na fast foody. Tym razem nawet kilka razy zjadłam zupę (to dla mnie nowość, bo nie nawidzę ich prawie tak samo jak ziemniaków). Jak zwykle odrzuciło mnie od warzyw i owoców oraz muesli i mięsa. W sumie sama nie wiem co bym zjadła. Czasem mam na coś ochotę, a jak wsadzę do ust, to mi rośnie. Innym razem od czegoś mnie odrzuca (na samą myśl o danym produkcie, a jak zobaczę jak ktoś je to nagle mnie nachodzi ochota.... Dziwny jest ten stan.

W ogóle muszę się pochwalić, jak to najadłam się pryskanych śliwek... Byłam pewna, że z ogródka to bezpieczne...No chyba sobie nie wybaczę jak kropkowo coś się stanie...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kawe pilam w poprzednich ciazach i pije nadal,pilam tez karmiac piersia i wszystko bylo ok,sama gin nie zabraniala,tylko z umiarem,co do papierosow to jeszcze dwa tygodnie temu palilam,teraz przerzucilam sie na elektryka

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem popalalam w towarzystwie przy piwku ale odkąd znam M nie palę w ogóle. I już na sama mysl mnie wzdryga.
    Ja w ciąży z Igim mialam jazde jak nigdy na fast foody i słodkie. No i smak slodkiego został podczas karmienia piersią. Teraz zobaczymy poki co pizza och jadla bym i jadła. Ale raczej jadam domowe obiady i zupy.

Ilona92 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ