Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Również obstawiam chłopczyka, czas pokaże czy mam rację
Jeszcze co do tego progesteronu, to nie mam jak narazie żadnych plamień ani skurczów, jedynie bóle podobne do tych okresowych. Najbardziej dokucza mi prawy jajnik, ale ginekolog mówił że to normalny objaw.
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Witajcie Dziewczyny
Chciałabym się oficjalnie przywitać - czekałam z tym do wizyty serduszkowej.
A wiec dziś widzieliśmy serduszko naszego maleństwawielkość płodu odpowiada wiekowi ciąży.
Gin powiedział ze na ten moment wszystko ok
Termin 8.04.2018r.Asiaa1201, MaminaMina, Aliskaa, naserio, Ilona92, Kinga. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Monroe to kurde jednak ordynator w szoku jestem nie wiedzialam ze przyjmuje w luxmedzie. Ja tez mam pakiet w luxmedzie i chodze tam do lekarza. Do miedzylesia mam 5minut dlatego ten szpital ale rodzic raczej 2 raz tu nie chce.
Chociaż jest blisko i wlasnie siedze w nim na ip
Trzymajcie kciuki bo mam zapalenie nerek -
nick nieaktualnyAjrin mam przykre pytanie widzę ze straciłaś dziecko w 12 tyg , wielkość zarodka wskazywała na ten tydzień czy tyle miał zarodek mm ? Podobno 12 tydzień jest już bezpieczny .. w miarę .. a jednak sporo osób i w tym tygodniu traci dziecko .. ja poprzednio miałam puste jajo ..
-
Justa wielkosc zarodka wskazywala na 9 tydzien ostatnie usg mialam w 8 tygodniu bylo ok serducho biło.
Potem w 12 tygodniu zapisalam sie na prenatalne na ktorym uslyszalam że serce nie bije naprawdopodobniej od ponad 2 tygodni.
Nie mialam plamien ani zadnych objawów poronienia. Tego samego dnia trafilam do szpitala podano mi tabletki na wywolanie porodu ale nie powiodło sie podjeli jeszcze dwie próby ale nieudane skonczylo sie zabiegiem lyzeczkowania. Na szczęście 2,5 miesiaca pozniej byłam w kolejnej szczesliwie zakonczonej ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2017, 23:15
-
nick nieaktualnyJa tez zaszłam 2 miesiące po lyzeczkowaniu pustego jaja dzis 10 tydzień i 4 dzień ciąży bardzo panikuje jutro mam usg .. a wcześniej na każdym od każdego lekarza ( obeszłam wszystkich żeby któryś w końcu znalazł zarodek nie mogłam uwierzyć ze jest pusto ) słyszałam ze jest zle .. ze nie ma zarodka .. mam nadzieje ze teraz będzie dobrze .. na mnie podziałały leki w szpitalu które miały wywołać poronienie przeszłam największy fizyczny ból życia po nich ale i tak byłam łyżeczkowana na drugi dzien
-
Justyna ja też przeszlam ten ból kurde wilam sie a nic przeciwbolowego noe chcieli podac dopiero po 8 godzinach podali zwykla polopiryne.
Mnie meczyli tabletkami 2 dni zanim 3 zrobili lyzeczkowanie
Ale teraz bedzie dobrze 3mam kciuki -
nick nieaktualny
-
Justa1994 wrote:Dzis o 17 mam usg .. dam znać co i jak .. STRES .. ostatnio 9 tydz 0 dni zarodek miał 23 mm i żył ! Mam nadzieje ze nic się w kwestii tego drugiego nie zmieniło tylko ze podrósł ..
Trzymam kciuki, bądź dobrej myśli!
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Justa1994 wrote:Dzis o 17 mam usg .. dam znać co i jak .. STRES .. ostatnio 9 tydz 0 dni zarodek miał 23 mm i żył ! Mam nadzieje ze nic się w kwestii tego drugiego nie zmieniło tylko ze podrósł ..
trzymam kciuki, będzie dobrze :* -
co do przeczuć ja czuję że chłopak hehe ale z córci też się oczywiście ucieszę
ważne aby było zdrowe.
ja kolejna wizyta za 3 tyg. oby szybko zleciało. Mój gin na urlopie. a już chciałabym usłyszeć serduszko. ale wierzę że już bije mocnonie dopuszczam innej myśli do siebie!
Chociaż jak czytam historie innych które straciły, albo miały puste jajo zaczynam się martwić, jednak poczekam cierpliwie do wizyty. -
nick nieaktualnydarika wrote:Dziewczyny! Ja już po wizycie. Moje szczęście ma 8mm, 6t5d (4 dni młodsze niż Om) i serce bije jak dzwon! Przysięgam że to najpiękniejszy dźwięk jaki słyszałam. Mąż mi towarzyszył a ja płakałam jak bób
Jestem taka szczęśliwa! Wierzę że wszystko będzie dobrze!!
darika lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymilkaa wrote:Witajcie Dziewczyny
Chciałabym się oficjalnie przywitać - czekałam z tym do wizyty serduszkowej.
A wiec dziś widzieliśmy serduszko naszego maleństwawielkość płodu odpowiada wiekowi ciąży.
Gin powiedział ze na ten moment wszystko ok
Termin 8.04.2018r. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej wrocilam kolo 3 w nocy.
Mam zapalenie nerek odmiedniczkowe dostalam antybiotyk 2xdziennie na 5 dni. Jesli w ciagu 24 godzin sie nie poprawi albo dostane goraczki mam sie zglosic ponownie do szpitala.
Zrobili mi usg z dzieckiem ok lekarka calkiem spoko przejeta ale tez noewiedziala co mi dać. Ciaza zapalenie nerek dp tego lek ktory najbezpieczniek przepisac augumentin ja mam na noego uczulenie.
Wiec zlecila badania i urologa.
Tu czekalismy ponad 3 godziny.
Urolog zbadal zrobil usg nerek pecherza zadal kilka pytan. Ja sie pytam co i jak to usłyszałam, że za chwile wszystko mi powoe musi najpierw spisac zalecenia wszystkie. To pisal z 10 min potem tlumaczy co i jak ze dwa antybiotyki bo oba na najszersze spektrum. Po czym ja sie pytam czy mozna je w ciąży a on wielkie oczy Pani jest w ciazy! Tak na pierwszej stronie mojej karty jest usg dziecka kuzwa nawet nie raczył sie zapoznać. No to zmienia postac rzeczy i znowu dumal co dac bo najlepiej augumentin a ja nie mogę.
Dal zinnat tak sugerowala pediatra na poczatku i mam czekac 24 godziny czy bedzie poprawa jak nie ponownie szpital.
No i najgorszy byl lekarz wypisujacy masakra 40 minut czekania aby laskawie wypisal recepte. Poszlam do niego bo ile mozna czekac a ten lazi i sie madrzy kogo nastepnego zbadac patrzy na mnie i czego pani chce mowie czekam na receptę, to smiechem a myśli pani ze jest pani jedyna ktora czeka tu 20 osób jak pani czeka. Na co ja dodalam tak ale jedyna ja w ciąży! Na szczęście nie skomentowal tylko wypisal recepte. Ale jego teksty i podejscie to masakra gdyby nie chodzil i nie madrzyl sie do pacjentow to by z 10 razy szybciej wszystkich ogarnął. Na szczęście pielęgniarka jedna tam madra kazala mi wyjsc ze ona przypilnuje recepty ale zebym wyszla do poczekalni bo tu facet z grozlica siedzi! -
nick nieaktualny