X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przywieźli kebaba :) pychota

Sassy, Ilona92 lubią tę wiadomość

• naserio Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 i po co to było wracać do palenia :D znowu nie będzie Ci dane przez najbliższych kilka miesięcy ;) ja nie mam nic do palenia, jestem w stanie zrozumieć, że ktoś lubi palić i będzie to robił ;)

Aliskaa nie rób smaka ;) ja to bym zjadła mielonego ooooo dziewczyny, w ciąży na nowo odkrywa się niesamowite smaki jedzeniowe :D

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie odrzuca od papierosów, mojego tatę wyganiam na balkon, żeby nie smrodził w mieszkaniu (mieszkamy z moimi rodzicami).

Dzisiaj naszła mnie ochota na rosół, ale taki domowy, zwłaszcza na marchewki z rosołu :D

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Strasznie mnie odrzuca od papierosów, mojego tatę wyganiam na balkon, żeby nie smrodził w mieszkaniu (mieszkamy z moimi rodzicami).

Dzisiaj naszła mnie ochota na rosół, ale taki domowy, zwłaszcza na marchewki z rosołu :D

Haha my dopiero wróciliśmy z Karpacza i tam dzień w dzień zamawiałam na 1 danie rosół, bo tak mi się chciało :D

Ilona92 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • assia Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    takiego mi narobiłyście apetytu, że zamówiłam sobie kebaba.

Haha, widzisz, do czego czytanie forum Cię doprowadza? :D

0d1y90bv78miqftl.png
  • assia Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Może nie jest najgorszy, ale koniecznie z frytkami i kurczak w panierce hehe :D Sam tłuszczyk :)

A powiedzcie mi jak jest u Was z kawą? Słyszę różne opinie, ale ja np piję, nawet w tym momencie :) Odstawiałyście? i czy któraś z Was paliła przed zajściem w ciążę?

Ja ostatnio nie piję kawy, odechcialo mi się, ale słyszałam że jedną dziennie spokojnie można. Tak szczerze, to na nic w ogóle nie mam ochoty, oprócz tych burgerów z Maca. Najgorsze, że żadne picie mi nie pasuje, ani woda, ani herbata...

0d1y90bv78miqftl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naserio wrote:
    Kachna62 i po co to było wracać do palenia :D znowu nie będzie Ci dane przez najbliższych kilka miesięcy ;) ja nie mam nic do palenia, jestem w stanie zrozumieć, że ktoś lubi palić i będzie to robił ;)

Aliskaa nie rób smaka ;) ja to bym zjadła mielonego ooooo dziewczyny, w ciąży na nowo odkrywa się niesamowite smaki jedzeniowe :D

Wiesz co po 9 miesiącach ciąży i po 20 miesiacach karmienia, odmawiania sobie wszystkiego to byla dla mnie chyba jakas odskocznia tym bardziej ze siedze sama z dzieciakiem w domu na wychowawczym z dala od rodziców i teściów. Więc ten papieros jak młoda poszła spać był dla mnie chwilą rozkoszy :) wiem że to było bardzo głupie ale w sumie nie bulo trudno rzucic za drugim razem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 17:34

• naserio Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62, ja jestem prawie pewna, że jak wrócę do pracy, to wrócę też do palenia ;) na razie póki siedzę w domu to nie myślę o tym i mnie nie ciągnie, czasem tylko jak oglądam np. film gdzie palą to mi się zachciewa, ale szybko przechodzi

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki badań i tym razem wyszły zaledwie pojedyncze bakterie i jakies tam nablonki tez pojedyncze. Leukocyty 0-2 w polu widzenia i erytrocyty 0-1 w polu widzenia. No i pojedyncze moczany bezpostaciowe. Z tego co czytam to chyba nic strasznego, jest ich mało. Ale chyba i tak zapiszę się do ginekologa w moim mieście i na wcześniejszą wizytę, niż jeździć daleko i czekać do 6 września.

• Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Dziewczyny odebrałam wyniki badań i tym razem wyszły zaledwie pojedyncze bakterie i jakies tam nablonki tez pojedyncze. Leukocyty 0-2 w polu widzenia i erytrocyty 0-1 w polu widzenia. No i pojedyncze moczany bezpostaciowe. Z tego co czytam to chyba nic strasznego, jest ich mało. Ale chyba i tak zapiszę się do ginekologa w moim mieście i na wcześniejszą wizytę, niż jeździć daleko i czekać do 6 września.
    Chciałam zacytować ... mi kiedys mocz wyszedł kiepsko i doktor kazała powtórzyć: podmyc sie i pobrać próbkę z środkowej czesci moczu. Wszystko było wtedy ok. Ja zauważyłam, ze nam problem z zamykaniem tej próbki i czesto ha otwierałam i stad te bakterie . Mozesz z wynikiem moczu isc do kejarza poz:)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ostatnie badanie konsultowałam z lekarzem rodzinnym i wtedy powiedział, że jest dużo bakterii, miałam wtedy też grypę żołądkową, może stąd takie wyniki. Dziś starałam się zachować wszystkie zasady pobierania próbki najlepiej jak się da no i wynik jest dużo lepszy. Wezmę oczywiście to do ginekologa, ale myślę, że mogę być już teraz spokojniejsza. Jutro wybiorę sobie jakiegoś dobrego lekarza i zapisuję się na wizytę. A może usłyszę już wtedy serduszko :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    ja kawe pilam w poprzednich ciazach i pije nadal,pilam tez karmiac piersia i wszystko bylo ok,sama gin nie zabraniala,tylko z umiarem,co do papierosow to jeszcze dwa tygodnie temu palilam,teraz przerzucilam sie na elektryka

Elektryk jest 100 razy gorszy niz normalny papieros. Jesli chcesz miec zdrowe dziecko to lepiej rzuc calkowicie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 19:10

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przepraszam Was z góry, nie chcę się wtrącać, ale jest mi przykro jak czytam o tym co jecie :( Wysoko przetworzone jedzenie, pizza, tlusty chinczyk, mcdonalds, cola, zupka chinska!! itp. - to są najgorsze syfy, sama chemia, zero skladnikow odzywczych, samo zło. Kit z wielka dupa i nadwagą, ale pomyslcie o swoich maleństwach. To jak jecie teraz wplynie na Wasze dorosłe dziecko. Wszystkie choroby biorą się przede wszystkim ze zlej diety...

monroe, mariposa22, assia lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dziewczyny, przepraszam Was z góry, nie chcę się wtrącać, ale jest mi przykro jak czytam o tym co jecie :( Wysoko przetworzone jedzenie, pizza, tlusty chinczyk, mcdonalds, cola, zupka chinska!! itp. - to są najgorsze syfy, sama chemia, zero skladnikow odzywczych, samo zło. Kit z wielka dupa i nadwagą, ale pomyslcie o swoich maleństwach. To jak jecie teraz wplynie na Wasze dorosłe dziecko. Wszystkie choroby biorą się przede wszystkim ze zlej diety...

Owszem, masz rację, zdaję sobie z tego sprawę, ale wolę jeść to niż wcale. Jak mam funkcjonować bez jedzenia?

• acygan Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym nie widzę różnicy w kebabie, którego ktoś mi przygotuje z tym, co mogę mogę zrobić z mięsa zakupionego w sklepie. Przecież to jeden szajs. Wszędzie jest chemia.

• mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

Zgadzam się :) nie mogę powiedzieć, że jem tylko zdrowo, bo zdarzają się drobne wyrzeczenia, ale chłop gotuje mi zupki i posiłki, bo jestem przeziębiona w dodatku :(
    Poza tym, nawyk zdrowego jedzenia szybko wchodzi w krew, jak rzuciłam cukier to przez tydzień płakałam, a potem z górki :)

Co do objawów - macie tak, że znikają Wam pojedyńcze?
    Mnie przez cały czwarty tydzień bolał brzuch jak na okres, a od soboty cisza.
    Kumpel mnie wystraszył, że to może oznaczać, że ciąża się zatrzymała, ale wszystko inne mam :( nawet się cieszyłam z tego, że podbrzusze przestało boleć, a tu taki komentarz :(

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po usg ! Dzidziuś żyje bardzo się kręci !:D serduszko bije , ma prawie 4 cm i tak sobie tłumacze ze jak już 11 tydzień to teraz musi być tylko dobrze

darika, MaGo, blue00, Aliskaa, Ilona92, naserio, assia lubią tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:
    Zgadzam się :) nie mogę powiedzieć, że jem tylko zdrowo, bo zdarzają się drobne wyrzeczenia, ale chłop gotuje mi zupki i posiłki, bo jestem przeziębiona w dodatku :(
    Poza tym, nawyk zdrowego jedzenia szybko wchodzi w krew, jak rzuciłam cukier to przez tydzień płakałam, a potem z górki :)

Kumpel mnie wystraszył, że to może oznaczać, że ciąża się zatrzymała, ale wszystko inne mam :( nawet się cieszyłam z tego, że podbrzusze przestało boleć, a tu taki komentarz :(

Objawy raz są, a raz nie... Mnie np. na 3 dni przestały od tak boleć piersi i też się zaczęłam nakręcać, że pewno coś nie tak, a było ok. Teraz mam wymiennie - kilka dni ciągnęło w podbrzuszu, a od wczoraj nie ciągnie, ale mdłości szaleńcze ;) Zawsze niepokój można rozwiać u lekarza, ale objawy też mają prawo się zmieniać wraz ze wzrostem maleństwa.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:

Mnie też bolał jak na okres przez tydzień a teraz cisza. Z dzieckiem wszystko Oki:)

mariposa22 lubi tę wiadomość

• mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Mnie też bolał jak na okres przez tydzień a teraz cisza. Z dzieckiem wszystko Oki:)

Dzięki Kachna :)
    Jutro mam USG, wg wykresu beta powinna przekroczyć 2.000 jednostek, więc jutro musi coś być widać, nie mogę się doczekać <3

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ