Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kachna62 i po co to było wracać do palenia
znowu nie będzie Ci dane przez najbliższych kilka miesięcy
ja nie mam nic do palenia, jestem w stanie zrozumieć, że ktoś lubi palić i będzie to robił
Aliskaa nie rób smakaja to bym zjadła mielonego ooooo dziewczyny, w ciąży na nowo odkrywa się niesamowite smaki jedzeniowe
Sassy, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
Strasznie mnie odrzuca od papierosów, mojego tatę wyganiam na balkon, żeby nie smrodził w mieszkaniu (mieszkamy z moimi rodzicami).
Dzisiaj naszła mnie ochota na rosół, ale taki domowy, zwłaszcza na marchewki z rosołu
04/04/2018 3:22
3990g, 56cm -
Tusianka wrote:Strasznie mnie odrzuca od papierosów, mojego tatę wyganiam na balkon, żeby nie smrodził w mieszkaniu (mieszkamy z moimi rodzicami).
Dzisiaj naszła mnie ochota na rosół, ale taki domowy, zwłaszcza na marchewki z rosołu
Haha my dopiero wróciliśmy z Karpacza i tam dzień w dzień zamawiałam na 1 danie rosół, bo tak mi się chciałoIlona92 lubi tę wiadomość
-
acygan wrote:Może nie jest najgorszy, ale koniecznie z frytkami i kurczak w panierce hehe
Sam tłuszczyk
A powiedzcie mi jak jest u Was z kawą? Słyszę różne opinie, ale ja np piję, nawet w tym momencieOdstawiałyście? i czy któraś z Was paliła przed zajściem w ciążę?
Ja ostatnio nie piję kawy, odechcialo mi się, ale słyszałam że jedną dziennie spokojnie można. Tak szczerze, to na nic w ogóle nie mam ochoty, oprócz tych burgerów z Maca. Najgorsze, że żadne picie mi nie pasuje, ani woda, ani herbata... -
nick nieaktualnynaserio wrote:Kachna62 i po co to było wracać do palenia
znowu nie będzie Ci dane przez najbliższych kilka miesięcy
ja nie mam nic do palenia, jestem w stanie zrozumieć, że ktoś lubi palić i będzie to robił
Aliskaa nie rób smakaja to bym zjadła mielonego ooooo dziewczyny, w ciąży na nowo odkrywa się niesamowite smaki jedzeniowe
Wiesz co po 9 miesiącach ciąży i po 20 miesiacach karmienia, odmawiania sobie wszystkiego to byla dla mnie chyba jakas odskocznia tym bardziej ze siedze sama z dzieciakiem w domu na wychowawczym z dala od rodziców i teściów. Więc ten papieros jak młoda poszła spać był dla mnie chwilą rozkoszywiem że to było bardzo głupie ale w sumie nie bulo trudno rzucic za drugim razem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 17:34
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny odebrałam wyniki badań i tym razem wyszły zaledwie pojedyncze bakterie i jakies tam nablonki tez pojedyncze. Leukocyty 0-2 w polu widzenia i erytrocyty 0-1 w polu widzenia. No i pojedyncze moczany bezpostaciowe. Z tego co czytam to chyba nic strasznego, jest ich mało. Ale chyba i tak zapiszę się do ginekologa w moim mieście i na wcześniejszą wizytę, niż jeździć daleko i czekać do 6 września.
Sassy, Ilona92 lubią tę wiadomość
-
acygan wrote:Dziewczyny odebrałam wyniki badań i tym razem wyszły zaledwie pojedyncze bakterie i jakies tam nablonki tez pojedyncze. Leukocyty 0-2 w polu widzenia i erytrocyty 0-1 w polu widzenia. No i pojedyncze moczany bezpostaciowe. Z tego co czytam to chyba nic strasznego, jest ich mało. Ale chyba i tak zapiszę się do ginekologa w moim mieście i na wcześniejszą wizytę, niż jeździć daleko i czekać do 6 września.
-
Właśnie ostatnie badanie konsultowałam z lekarzem rodzinnym i wtedy powiedział, że jest dużo bakterii, miałam wtedy też grypę żołądkową, może stąd takie wyniki. Dziś starałam się zachować wszystkie zasady pobierania próbki najlepiej jak się da no i wynik jest dużo lepszy. Wezmę oczywiście to do ginekologa, ale myślę, że mogę być już teraz spokojniejsza. Jutro wybiorę sobie jakiegoś dobrego lekarza i zapisuję się na wizytę. A może usłyszę już wtedy serduszko
Ilona92 lubi tę wiadomość
-
blue00 wrote:ja kawe pilam w poprzednich ciazach i pije nadal,pilam tez karmiac piersia i wszystko bylo ok,sama gin nie zabraniala,tylko z umiarem,co do papierosow to jeszcze dwa tygodnie temu palilam,teraz przerzucilam sie na elektryka
Elektryk jest 100 razy gorszy niz normalny papieros. Jesli chcesz miec zdrowe dziecko to lepiej rzuc calkowicie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 19:10
-
Dziewczyny, przepraszam Was z góry, nie chcę się wtrącać, ale jest mi przykro jak czytam o tym co jecie
Wysoko przetworzone jedzenie, pizza, tlusty chinczyk, mcdonalds, cola, zupka chinska!! itp. - to są najgorsze syfy, sama chemia, zero skladnikow odzywczych, samo zło. Kit z wielka dupa i nadwagą, ale pomyslcie o swoich maleństwach. To jak jecie teraz wplynie na Wasze dorosłe dziecko. Wszystkie choroby biorą się przede wszystkim ze zlej diety...
monroe, mariposa22, assia lubią tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Dziewczyny, przepraszam Was z góry, nie chcę się wtrącać, ale jest mi przykro jak czytam o tym co jecie
Wysoko przetworzone jedzenie, pizza, tlusty chinczyk, mcdonalds, cola, zupka chinska!! itp. - to są najgorsze syfy, sama chemia, zero skladnikow odzywczych, samo zło. Kit z wielka dupa i nadwagą, ale pomyslcie o swoich maleństwach. To jak jecie teraz wplynie na Wasze dorosłe dziecko. Wszystkie choroby biorą się przede wszystkim ze zlej diety...
Owszem, masz rację, zdaję sobie z tego sprawę, ale wolę jeść to niż wcale. Jak mam funkcjonować bez jedzenia? -
edwarda20 wrote:Dziewczyny, przepraszam Was z góry, nie chcę się wtrącać, ale jest mi przykro jak czytam o tym co jecie
Zgadzam sięnie mogę powiedzieć, że jem tylko zdrowo, bo zdarzają się drobne wyrzeczenia, ale chłop gotuje mi zupki i posiłki, bo jestem przeziębiona w dodatku
Poza tym, nawyk zdrowego jedzenia szybko wchodzi w krew, jak rzuciłam cukier to przez tydzień płakałam, a potem z górki
Co do objawów - macie tak, że znikają Wam pojedyńcze?
Mnie przez cały czwarty tydzień bolał brzuch jak na okres, a od soboty cisza.
Kumpel mnie wystraszył, że to może oznaczać, że ciąża się zatrzymała, ale wszystko inne mamnawet się cieszyłam z tego, że podbrzusze przestało boleć, a tu taki komentarz
Aleksander -
nick nieaktualny
-
mariposa22 wrote:Zgadzam się
nie mogę powiedzieć, że jem tylko zdrowo, bo zdarzają się drobne wyrzeczenia, ale chłop gotuje mi zupki i posiłki, bo jestem przeziębiona w dodatku
Poza tym, nawyk zdrowego jedzenia szybko wchodzi w krew, jak rzuciłam cukier to przez tydzień płakałam, a potem z górki
Kumpel mnie wystraszył, że to może oznaczać, że ciąża się zatrzymała, ale wszystko inne mamnawet się cieszyłam z tego, że podbrzusze przestało boleć, a tu taki komentarz
Objawy raz są, a raz nie... Mnie np. na 3 dni przestały od tak boleć piersi i też się zaczęłam nakręcać, że pewno coś nie tak, a było ok. Teraz mam wymiennie - kilka dni ciągnęło w podbrzuszu, a od wczoraj nie ciągnie, ale mdłości szaleńczeZawsze niepokój można rozwiać u lekarza, ale objawy też mają prawo się zmieniać wraz ze wzrostem maleństwa.
-
nick nieaktualnymariposa22 wrote:Zgadzam się
nie mogę powiedzieć, że jem tylko zdrowo, bo zdarzają się drobne wyrzeczenia, ale chłop gotuje mi zupki i posiłki, bo jestem przeziębiona w dodatku
mariposa22 lubi tę wiadomość
-
Kachna62 wrote:Mnie też bolał jak na okres przez tydzień a teraz cisza. Z dzieckiem wszystko Oki:)
Dzięki Kachna
Jutro mam USG, wg wykresu beta powinna przekroczyć 2.000 jednostek, więc jutro musi coś być widać, nie mogę się doczekać
Aleksander