X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowe odżywianie :) zawsze lubiłam ten tenat przez to, ze skończyłam technologie zywnosci. Temat morze. W sklepie nawet serek waniliowy nie smakuje tak jak 20 lat temu. Co do chemii najważniejsza jest DAWKA. Zeby nie prowokować moze zacznijmy dodawać smaczne przepisy, wyłączając zywnosc wysoko przetworzona. Dzieku temu, te Kobiety, ktore maja probleme z jedzeniem skuszą sie na smaczna potrawę . A propos wczorajszych propozycji menu narobiliście mi ochoty na marchewkę z groszkiem

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • hashinsulinka Debiutantka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg mam o 12 a puste jajo miałam w grudniu 2016.

3jgxs65ge60mzks6.png

1usaqtkfwq1iwax7.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hashinsulinka wrote:
    Usg mam o 12 a puste jajo miałam w grudniu 2016.

kochana spokojnie, będzie dobrze. czekamy na wynik usg :) i trzymam kciuki za zdrową fasolkę :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane co do jedzenia, bo doczytałam że wytoczył się mały spór. każda ma inne zachcianki w ciąży,każda może jeść co innego. ja pewnie fast food bym zjadła ale przez sporą wagę już teraz, trochę się ograniczam. dobrze że na słodycze nie mam czasu i waga spadła już o 1,5 kg. dla mnie to dużo każdy kilogram w dół się liczy.
    każda je to co może i to na co ma ochotę, ważne aby było to w zdrowych ilościach. wiadomo jedzenie 5x dziennie kebaba, frytek czy pizzy na pewno nie wpłynie na dziecko dobrze, ale zjeść raz na dzień czy co drugi dzień jakąś małą porcję myślę że jest ok ;)

a co do objawów, już o tym pisałam, raz są raz ustępują i to normalne, i nie wkręcajcie sobie proszę że ciąża się zatrzymała! nie panikujcie bo to na pewno wam nie pomoże! cieszcie się że chwilowo nic nie boli aby odetchnąć ;)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie znowu od rana mdli, zjadłam śniadanie, bo jadę autem do pracy ale bez szału i tak mi znowu byle jak...

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio mdłości z porannych przerzuciły się na popołudniowo - nocne... Przez pół nocy nie mogłam spać bo tak mi wczoraj źle było :/

Aga78 lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa1994, gratuluję udanego usg! nie może być inaczej, jak tylko lepiej! :) :)

co do śmieciowego jedzenia - wszystko jest dla ludzi. nikt nie mówi o tym, żeby się objadać nie wiadomo jak, żeby codziennie jeść fast food i ogólnie stołować się w Maku. Ale jak ktoś ma ochotę zjeść kebsa albo chińczyka, to niech po prostu go zje, bo będzie za nim chodził i chodził ;) ja na Maka mam ochotę zawsze, nie tylko wtedy gdy jestem w ciąży :P ale staram się go unikać i jeść jak najrzadziej, nie mniej jeśli przyjdzie bardzo duża ochota, to po prostu "muszę, bo inaczej się uduszę" :D to samo z piciem coli, sam cukier wiadomo, tak samo jak soki i inne napoje, wszystkie wiemy że woda jest najzdrowsza, ale jak masz ochotę, to się napij ;)

a jeśli chodzi o zmienności objawów, to ja się już nad tym nie zastanawiam, bo nie mam czasu :D czasem mnie coś uszczypnie, głownie w okolicach blizny po cc, czasem zaszczypie szyjka i zaboli jajnik, ale np. bóli piersi już nie mam i właściwie żadnych innych objawów ;)

dziś idę do fryzjera, a potem mam pierwszą wizytę u gina na 18:15 ;)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Przeciez najłatwiej nas teraz wyprowadzić z równowagi. Dowcipniś pierwsza klasa...

Nooo, strasznie się zestresowałam! Kolega co prawda jest juz słusznie przeczulony, bo jego żona 3 razy roniła, ale za każdym razem jak cos mowię to sieje panikę, a z drugiej strony jest to jedna z nielicznych osoby którym mogę zaufać na tak wczesnym etapie.
    Przedwczoraj jak powiedziałam mu, że mam astmę i nie moge odstawić leków to odparł, że każda ciąża, gdzie leki sa w kategorii C dla ciężarnych jest z automatu zagrożona :S poleciałam do mojego lekarza pędem, a ta prawie wybuchła śmiechem i powiedziała, że przez wziew donosowy nic sie nie stanie, także ten... uważajcie i nie bierzcie wszystkiego do siebie ;)
    Dzisiaj o 13 wszystko sie okaże na USG :O

Ilona92 lubi tę wiadomość

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    kochane co do jedzenia, bo doczytałam że wytoczył się mały spór. każda ma inne zachcianki w ciąży,każda może jeść co innego. ja pewnie fast food bym zjadła ale przez sporą wagę już teraz, trochę się ograniczam. dobrze że na słodycze nie mam czasu i waga spadła już o 1,5 kg. dla mnie to dużo każdy kilogram w dół się liczy.
    każda je to co może i to na co ma ochotę, ważne aby było to w zdrowych ilościach. wiadomo jedzenie 5x dziennie kebaba, frytek czy pizzy na pewno nie wpłynie na dziecko dobrze, ale zjeść raz na dzień czy co drugi dzień jakąś małą porcję myślę że jest ok ;)

a co do objawów, już o tym pisałam, raz są raz ustępują i to normalne, i nie wkręcajcie sobie proszę że ciąża się zatrzymała! nie panikujcie bo to na pewno wam nie pomoże! cieszcie się że chwilowo nic nie boli aby odetchnąć ;)

Dokładnie :) ja przez pierwsze dni od kiedy miałam objawy miałam straszną ochotę na burgery i zgrzeszyłam kilka razy, ale wszystko tutaj rozgrywa się o umiar ;)

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hashinsulinka wrote:
    Cześć kobiety nie odzywałam się trochę bo leżę trupem. Mam ogromne mdłości i nic nie jestem w stanie zrobić. Mąż ma urlop więc trochę mnie odciaza. Dziś mam pierwsze usg i po pustym jajku strasznie się boję że to się powtórzy. Miała którąś z was wcześniej puste jajo?
    Uwierz mi że jak masz ogromne mdłości to jest wszystko ok! Nie zdziw się jeszcze jak będą bliźniaki ;)

• naserio Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Uwierz mi że jak masz ogromne mdłości to jest wszystko ok! Nie zdziw się jeszcze jak będą bliźniaki ;)
    a co, od mega mdłości niby są bliźniaki? co to za głupotki ;)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Bass Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja coraz bardziej tracę nadzieję. Temperaturę nadal mierze z przyzwyczajenia i dzisiaj spadła do 36.2 gdzie linia jest na poziomie 36.4. Od kilku dni robię też codziennie testy i jak byla słabo widoczna tak nadal jest. Nic nie staje się mocniejsza. Zrobiłam badanie z krwi w poniedziałek ale po fakcie zapytałam kiedy wyniki, a ona na to że w środę :/ To czekam bo nadal ich nie mam. Nie krwawie ale obawiam się najgorszego. W piątek lecę na wakacje za granicę i najgorzej będzie jak tam zacznę ronić. W czerwcu poronilam w 39 dc. I teraz może być tak samo. :((

m3sxe6hhd6l8nt8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    naserio wrote:
    a co, od mega mdłości niby są bliźniaki? co to za głupotki ;)
    Nie! Od mega mdłości nie ma bliźniaków! Rozumiem ze tutaj na forum musze być śmiertelnie poważna... Chociaz akurat w mojej najbliższej rodzinie gdzie jest 6 par bliźniaków wszystkie ciężarne miały silne wymioty do samego końca ciąży :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    Nie! Od mega mdłości nie ma bliźniaków! Rozumiem ze tutaj na forum musze być śmiertelnie poważna... Chociaz akurat w mojej najbliższej rodzinie gdzie jest 6 par bliźniaków wszystkie ciężarne miały silne wymioty do samego końca ciąży :)
    Haha ja mam poranne mega mdlosci ;) może to bliźniaki... oj tam też fajnie przynajmniej wszystko za jednym razem

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    Haha ja mam poranne mega mdlosci ;) może to bliźniaki... oj tam też fajnie przynajmniej wszystko za jednym razem
    Ja też chciałam bliźniaki dopóki moja młoda nie zaczęła biegać ;)

• hashinsulinka Debiutantka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś moje mdłości przechodzą wszystko leżę nie mogę przełknąć wody. I cały czas chodzę z miska. Boże jak dobrze że mam l4 bo to jakaś masakra. Akurat jestem "zagrożona " blizniakami:) mam stracha Ale przez moje samopoczucie chyba już trochę mniejszego

3jgxs65ge60mzks6.png

1usaqtkfwq1iwax7.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest z bliźniaków jednojajowych, trochę się obawiam, że spotka to i mnie, ale chyba rzadko się to zdarza :) Nie to żebym miała coś do bliźniaków, przecież to też wspaniałe dzieci, ale chcę cieszyć się macierzyństwem, a nie umierać z przemęczenia i popadać w depresję :)

• naserio Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kachna62 wrote:
    nie mówię, że śmiertelnie poważna ;)

bliźniaki super, zawsze chciałam trójkę dzieci, ale na trzecią ciążę już się nie zdecyduję ;) co prawda pierwsze miesiące pewnie byłyby mega straszne przy starszaku, ale do przeżycia :)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie. Mam czteromiesięcznego labradora, czy psy też przenoszą choroby niebezpieczne w ciąży? Wiem, że trzeba unikać kotów, a mój piesek jest domowy, spędza czas w moim pokoju i nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej :)

• naserio Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie się wydaje, że "zagrożenie" bliźniakami idzie po linii żeńskiej, nie męskiej :P tak mi się wydaje, że nawet mamaginekolog o tym pisała (ale mogę się mylić) ;)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ