X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży cwiczylam z Angelika Piórko i teraz też zamierzam jak tylko sie wykuruje :)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie zaczyna mdlić

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:
    A tak z innej beczki, właśnie idę pod prysznic i śmigam na wizytę kontrolną... trzymajcie kciuki, by cos było !
    Kiedy u Was na USG było widać pęcherzyk?
    Ok 4 tyg

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    a mnie zaczyna mdlić

A u mnie wręcz przeciwnie :) Odpuszcza :)

Mam ogromny problem z ginekologiem, nie wiem na kogo się zdecydować, w każdym coś mi nie pasuje. Mam na oku dwóch, którzy bardzo często przyjmują i w moim mieście, ceny dość znośne, ale znowu opinie mają niezbyt dobre :/ Nigdy u nich nie byłam. Mój ginekolog ma długie terminy, przyjmuje raz w tygodniu i w innym mieście.

Wspominaliście wcześniej o Międzylesiu, więc przypuszczam, że jesteście z okolic. Może możecie coś powiedzieć o lekarzach w Otwocku? Któraś coś słyszała?

• mariposa22 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest pęcherzyk z maleńką kropką w środku :)
    Ciąża wyszła ze stref domysłów na prawdziwy etap :)

naserio, acygan, Ilona92, Kinga., Aliskaa, darika, Agusia_pia, Bianka*, M-yoko, MaminaMina, Agnieszka GreenApple, blue00 lubią tę wiadomość

cb7wugpjzduadl9q.png
    Aleksander <3
  • hashinsulinka Debiutantka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy po wizycie. Jest maleństwo z bijacym serduszkiem. Termin z usg 12.04 więc praktycznie się pokrywa

Ilona92, Tusianka, Aliskaa, darika, Bianka*, Asiaa1201, M-yoko, MaminaMina, Agnieszka GreenApple, Aksamitna, blue00 lubią tę wiadomość

3jgxs65ge60mzks6.png

1usaqtkfwq1iwax7.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assia wrote:
    Ja bym chciała bliźniaki, bo mam 33 lata , a długo się staraliśmy. Raczej więc jest to pierwsza i ostatnia ciąża, chociaż kto wie... A aprpos przepisów.... Wczoraj zrobiłam gruzińskie roladki z bakłażana z pastą orzechową. Dodałam 1,5 zabka czosnku. Okazało się za dużo. A gin mnie właśnie uprzedzal, aby czosnku unikać, bo to jest silna substancja, która przedostaje się do dziecka. To samo mówił o ostrych potrawach. Wcześniej nie słyszałam, aby czosnek nie był wskazany. Co myślicie?
    Dla mnie to mit z czosnkiem i ostrymi rzeczami. Tylko b. ostro mogłam jeść w pierwszej ciąży (teraz podobnie), później b. ostro jadłam w trakcie kp i to akurat kolek nie powodowało. Córka teraz potrafi sobie wyjąc ząbek czosnku i zjeść. Pikantne rzeczy (choć nie tak jak moje) też jej smakują.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • hashinsulinka Debiutantka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A byłam bardzo zaskoczona bo usg przez brzuch a nie dopochwowe

3jgxs65ge60mzks6.png

1usaqtkfwq1iwax7.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    mnie jakoś perfumy nie ruszają może to kwestia jeszcze czasu.

mariposa22 trzymam kciuki za wizytę :) :*

tak sobie pomyślałam że jak będę na l4 a będzie to już nie długo to wykupię sobie karnet na siłownię i będę jeździć na bieżnię, ćwiczyć hantle żeby nosić potem dobrze maleństwo :) o ile oczywiście lekarz nie zabroni, co o tym sądzicie? może basen? można pływać w ciąży czy nie? chcę sobie jakoś zorganizować czas a tak już będzie jakieś zajęcie :)
    Jesli wszystko jest dobrzeyo nie ma przeciwwskazań do wysiłku. Na pewno to Tobie dobrze posłuży. Syfa mozna złapać wszędzie, ja najczęściej łapie swędzenie po publicznych toaletach. a czesto piszą ze aquaaerobic dla ciężarnych jest ok. Dla dziecka tez - to kołysanie jak w łonie matki. Znajdz ćwiczenia dla ciężarnych :)
    Nue uzywam perfum i moj N jak jestem w domu. Wytrzymać nie moge!

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hashinsulinka wrote:
    Jesteśmy po wizycie. Jest maleństwo z bijacym serduszkiem. Termin z usg 12.04 więc praktycznie się pokrywa
    Gratulacje ❤️. Moze jakis super sprzęt? Lub bali sie ? U mnie na narazie cały czas waginalne.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mariposa22 wrote:
    Jest pęcherzyk z maleńką kropką w środku :)
    Ciąża wyszła ze stref domysłów na prawdziwy etap :)
    Gratulacje :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:

tak sobie pomyślałam że jak będę na l4 a będzie to już nie długo to wykupię sobie karnet na siłownię i będę jeździć na bieżnię, ćwiczyć hantle żeby nosić potem dobrze maleństwo :) o ile oczywiście lekarz nie zabroni, co o tym sądzicie? może basen? można pływać w ciąży czy nie? chcę sobie jakoś zorganizować czas a tak już będzie jakieś zajęcie :)
    Można pływać, są nawet takie specjalne tampony nasączone kwasem mlekowym, by zminimalizować ryzyko infekcji (polecała nam je położna)

Ilona92 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:

Chciałam zacytować. Co do obciążenia. Generalnie kondycję przed ciąża miałam ok. Duzo sie ruszałam, dźwigała i takie tak, ale teraz to tragedia. Wczoraj były krojone stemple na długość 0,5 m, po przeniesieniu kilku , krzyż mnie zaczal tak bolec jakbym dzien orala w polu

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Tusianka Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! :)

km5stv73sw35n5tw.png
    04/04/2018 3:22
    3990g, 56cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak z noszeniem starszaka na rękach. Słyszałam gdzieś opinie że jak jesteś przyzwyczajona do noszenia i nosisz w ciąży to oki ale jakbyś nagle wpadła na pomysł noszenia takich 12kg to może to być niebezpieczne.

• Bass Koleżanka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    można mnie usunąć z listy

m3sxe6hhd6l8nt8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bass wrote:
    można mnie usunąć z listy
    co się stało? :(

• MaGo Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w końcu nauczyłam się dodawać zdjęcia, dlatego chcę Was o coś zapytać...
    Co to za jasna plamka, która nie była brana pod uwagę w momencie mierzenia zarodka??
    Usg robione w 5 tygodniu i 6 dniu.
    21057265_1517867811585745_1360735451_o.jpg

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pęcherzyk zoltkowy

Ilona92 lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego będzie zarodek i dzidzia :) mój pęcherzyk w 5 tyg 4 dniu miał 4 mm :)

właśnie miałam spotkanie z porcelaną, ale jednak nie wymiotowałam, a już myślałam, bo było blisko.
    dziś jadę na noc do przyjaciółki, jeszcze nie wie :) oby się obyło u niej bez wymiotów.

do juta kochane :*

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ