X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palić nie paliłam, czasami okazjonalnie, kawę piłam- teraz jest tylko na pozbycie sie wzdęć z rana

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 ja mam wizytę jutro na 18:15 :)

Agusia_pia lubi tę wiadomość

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boze coraz bardziej zjada mnie stres .. dzis wizyta na godz 20.. dzis wstalam z takim skurczem po lewej stronie brzucha i odrazu lyknelam 2 nospy i przeszlo..ale wciaz mnie nie pokoją te brązowe plamienia.. dzis wszystko się wyjaśni .. trzymajcie kciuki

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    boze coraz bardziej zjada mnie stres .. dzis wizyta na godz 20.. dzis wstalam z takim skurczem po lewej stronie brzucha i odrazu lyknelam 2 nospy i przeszlo..ale wciaz mnie nie pokoją te brązowe plamienia.. dzis wszystko się wyjaśni .. trzymajcie kciuki

kochana trzymam kciuki i napisz co po wizycie :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • monroe Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Daj znac po wizycie koniecznie, ale mi przeszły plamienia i nic mnie nie boli .. moze to kwestia czasu teraz juz mam normalny śluz tak jak wczesniej mleczno- biały

oar8flw1tpge67lg.png
  • acygan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam właśnie zupę ale "amino" oczywiście kwaśną ogórkową :) Tak mnie napadło, że powstrzymać się nie mogłam. Zawsze lubiłam kwaśne :)

A jak u Was jest z wizytami w łazience na siusiu? Też Was tak męczy?

• acygan Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:

Na pewno będzie wszystko dobrze, ja bym się cieszyła, gdybym szła dziś na wizytę, umówiona jestem dopiero na 6 września, to jest dopiero czekanie :) Także głowa do góry, wszystko będzie w porządku :) Daj koniecznie znać co i jak :)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie męczą chociaż dziś mniej, trochę mniej piłam, trochę mnie mdli po wodzie... co pić? nie lubię słodkich soków. do tej pory woda najlepsza a teraz rośnie mi w gardle :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    mnie męczą chociaż dziś mniej, trochę mniej piłam, trochę mnie mdli po wodzie... co pić? nie lubię słodkich soków. do tej pory woda najlepsza a teraz rośnie mi w gardle :(

Też średnio mi wchodzi woda, ale nie mam wyjścia, trzeba pić, na nic innego też nie mam ochoty, a już na pewno nie na gazowane.

Agusia_pia lubi tę wiadomość

• naserio Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201, kciuki :) będzie dobrze!

acygan, mnie nie męczy siusianie, na razie nie czuję większej potrzeby gonienia do siusialni niż wcześniej :)

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • monroe Przyjaciółka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o wode to sama juz dawno mi nie wchodzi, ale polecam wode z plasterkami pomaranczy/ cytryny/ grejfruta/ miętą/ imbirem albo ogórkiem dla mnie rewelacja cokolwiek zeby zmienic smak :) Ja zawsze zalewam całą karafke i jak tak stoi to łatwiej pic

Ilona92 lubi tę wiadomość

oar8flw1tpge67lg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takiego mi narobiłyście apetytu, że zamówiłam sobie kebaba.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam barszcz ukraiński n an pierwsze wlasciwie już godzine temu zjadłam a zaraz będą kotlety schabowe mozeria i groszek z marchewka, noe ma jak mama w domu :D

Aliskaa, Ilona92, Agusia_pia lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Ja dziś mam barszcz ukraiński n an pierwsze wlasciwie już godzine temu zjadłam a zaraz będą kotlety schabowe mozeria i groszek z marchewka, noe ma jak mama w domu :D
    ja teraz też jeszcze mieszkam z rodzicami. Ale po ślubie przeprowadzam się do mojego narzeczonego. On ma swoje własne mieszkanie ;)

• Paatka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojjj a ja zjadłam serek wiejski w pracy i od tego czasu mam takie mdłości, że nie wiem co ze sobą robić. Odliczam minuty do 16...
    Pije głównie wode, ale jak nigdt chodzi za mną gazowane :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zachcianek to u mnie królują... śledzie w śmietanie :-D odkryłam to stosunkowo niedawno i często mam na nie ochotę aż samej mi się śmiać chce :-P a odrzucilo mnie id jajek w każdej postaci... Chociaż przed ciąża byłam ich fanka!
    Kawę piłam na początku a teraz już w ogóle. Przed ciąża piłam zawsze rano, teraz przerzuciłam się na herbatę :-) Papierosów nie pale już ponad 2 lata i śmierdza mi niesamowicie ale przed ciąża też tak miałam. Pije głównie wodę niegazowana i dużo siusiam :-)
    Asiaa1201 czekamy na super wieści, nie denerwuj się :-) chociaż wiem że to nie takie proste.

Ilona92 lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My teraz u tesciow prawie miesiac mieszkamy :D A dzis rodzice przyjechali bo maja wolne siemna zajac i Igusiem wiec korzystam.
    My moelismy remont skonczyc w czerwcu ale sie non stop cos walilo albo majster noe przychodził no i w koncu musieliamy wynieść sie z mieszkania aby wynająć wiec chwilowo u teściów zanim nie skonczymy nowego.
    Ale już na dniach M wlasnie maluje salon i wlasciwie jak skonczy jutro mozemy sie wprowadzać. Zostana tylko lampy i lostwy przymocowac a tak to wszystko już gotowe podlaczone czeka. Jiz nawet spora porcja lodu w zamrazalniku sie zrobiła haha więc mozna robic parapetowe.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• naserio Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin no na parapetówie za dużo nie popijesz :D co najwyżej wodę z lodem i cytryną :D

MaGo, Ilona92 lubią tę wiadomość

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy swoją kuchnię, w połowie września mają być już meble, więc lada moment można powiedzieć, że będziemy na swoim choć w małym stopniu, bo ogólnie mieszkamy z moimi rodzicami.

A u mnie właśnie się robią mielone z ziemniakami i też marchewką. W końcu coś normalnego zjem :) Na śniadanie z ledwością zjadłam serek waniliowy, myślałam, że będę wymiotować pod koniec jedzenia go :)

Sassy, Ilona92 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam apetytu i dobrego samopoczucia... Ja właśnie zjadłam rosół i czuje, że skończy się to źle. Ale w poprzedniej ciąży też nie mogłam jeść do połowy, a potem jak wrócił mi apetyt to przed porodem zjadłam sama wielką pizze!

Co do kawy i palenia to w poprzedniej ciąży piłam jedną dziennie z mlekiem, potem jak karmilam też. Jeśli chodzi o palenie to przed pierwszą ciąża palilam i rzuciłam w dniu zrobienia testu. Potem jak skończyłam karmić mlodą (karmilam 20 miesiecy) to na 2 miesiące wróciłam do palenia i teraz znowu rzuciłam z dnia na dzień jak wyszedł mi pozytywny test.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2017, 16:14

‹‹ 73 74 75 76 77 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ