X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Kinga podobnie było na wrzesniowkach po ip doszli ze to jakas malolata co chyba za dużo czasu miala, ale ja dolaczylam po calej aferze dziewczyny zalozyly nowy wątek aby miec dostep do 1 strony i móc edytować. Koniec końców przenioslysmy sie na fb bo jednak nadal był 2 troll co wyszło po czasie. Najgorsze jest ta kradzież zdjęć a jednak jak sie pojawiły na swiecie maluszki każda chciala czuć sie bezoiecznie wstawiajac zdjecie swojego szkraba.
    Wiadomo tu zdjecia latwo skopiować i łatwo wykorzystać potem.
    Może i otrzymamy wytlumaczenie ale czy poczujecie i zaufacie temu wytlumaczeniu?
    Wytlumaczenie może być jeszcze wieksza ściema niż kilka fotek z netu.
    Nie wiem po co ktoś tak nabiera ludzi.
    Szczerze, to nie kupuję wersji, że to była małolata. Za dużą wiedzę miała o ciąży, dolegliwościach itp. Moim zdaniem Belly opłaca takie osoby by moderowały, zakładały nowe wątki itp. Bez tego prawdopodobnie wcale nie kręciłaby się im sprzedaż abonamentów itp. Czasem mam wrażenie ze na każdym z wątków jest 1-2 osoby, które ciągną wątek ( jeśli jest bardziej uniwersalny niż ciąża itp), no a samo Belly też z roku na rok jest coraz bardziej komercjalne.

MaGo lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Moze chodzi Ci o Aksamitna, ale u niej byla dosc przykra sytuacja, watpie zeby to mialo zwiazek. Chyba ze jeszcze o kims innym myslimy :)
    Wiesz możliwe bo Nie pamiętam nicku.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeja dziewczyny, mnie dziś od 5 mniej więcej męczy napisanie brzucha, z dwa razy przy napięciu czułam ból podbrzusza, Ale jak oddychalam przeponowo to przechodziło dosyć szybko i sama nie wiem co robić, czy to normalne jest, czy lepiej z lekarzem się skontaktować..

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja całkowicie zgadzam się z GosiaB! Nie wstawiam zdjeć swojej Lil tutaj bo nie będę przegrzebywac wątków by sprawdzić czy ktoś je gdzieś wykorzystuje, brzuch i postępy w rośnięciu dostają najbliższe koleżanki, dlatego tym bardzo zaangażowanym w wątek nie dziwie się że czują sie oszukane. Może lepiej skończyć temat tej wariatki bo to ją jeszcze bardziej podnieca w całej sytuacji?

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • darika Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Jeja dziewczyny, mnie dziś od 5 mniej więcej męczy napisanie brzucha, z dwa razy przy napięciu czułam ból podbrzusza, Ale jak oddychalam przeponowo to przechodziło dosyć szybko i sama nie wiem co robić, czy to normalne jest, czy lepiej z lekarzem się skontaktować..
    Jeśli nie przechodzi i napina się regularnie to może zadzwoń do swojego lekarza i mu o tym powiedz?
    Jak u mnie brzuch się spina (twardnieje) to też czasem czuje dyskomfort (może nawet lekki ból) w podbrzuszu, ale u mnie to nie są skurcze bo na ktg nie wychodzą i nie powoduje to skracania szyjki. Ale każdy przypadek jest inny i moim zdaniem jak coś nas niepokoi to zawsze warto skonsultowac to ze swoim lekarzem.

Kinga. lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Darika, a powiedz proszę do jakiego wieku/wagi dziecka są chicco Hug i Lionelo Henny ? Tez zamowilam chicco next to me silver- a Ty jaki masz kolor? Moj dopiero ma przyjsc na poczatku marca...
    Pierwszy jest do 36 kg, drugi do 12 kg.

Prawdopodobnie w okolicy roku dziecko i tak przestanie chcieć siedzieć w takich bujaczkach. Potrzeba chodzenia itp jest wtedy taka silna, że cały czas są w ruchu. Siadać chętnie zaczynają z powrotem ok 2 lat, ale wtedy już jest na tyle śeiadome, że wszystko chce samo i na takich samych sprzętach jak rodzice. Większość dziewczyn z poprzedniej ciąży sprzedawała Tiny love (podobne zasady działania) w okolicy roku, bo wszystkie dzieciaki straciły zainteresowanie w podobnym czasie.

Tęskniąca lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:

Napinania od 30 tc są normalne. Macica się przygotowuje. Szyjka skraca się zwykle bezboleśnie, dopiero przy rozwieraniu szczególnie w okolicy 8cm robi się ciężko. Kontakt z lekarzem jest konieczny gdy są nasilające się bóle pleców/brzuch lub regularne skurcze, krwawienia lub sączą się wody. W pozostałych syt. to raczej intuicyjnie lub gdy ma to uspokoić.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dziewczyny a ja kupilam tanszy odpowiednik chicco next to me, to lozeczko dostawne play&smile jest genialne!
    Jakiej grubości ma materac?

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my na grudniowkach 2015 mialysmy trolla 9 msc. Wyszlo dopiero na etapie porodow i wymiany nr kontaktowych. Dziewczyna miala problemy z glowa, kradla zdjecia jakiejsc babeczki z zagranicy, wtedy udawala ciaze z blizniakiami. My tego nie zglosilysmy na policje , nie wiem jak wlascicielka zdjec bo ja dziewczyny odnalazly i opisaly sytuacje. Ale to moze byc ta sama osoba od 4 lat. Moze administracja sie za to wezmie w koncu??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 08:02

d'nusia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzięłam no-spe i przeszło, zobaczymy jak dalej sytuacja będzie wyglądała.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ok rozgryzłyście mnie... ;( Pamiętacie moje problemy z grudnia? To reszty możecie się domyślić jak ta historia się zakończyła...
    Na początku chciałam wam powiedzieć... ale później stwierdziłam, że chce być z wami do końca :(
    Przepraszam i wiem, że należały się wam wyjaśnienia. I nie jestem żadnym trollem.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka juz konto skasowala. Tylko ile.ich jeszcze ma?

d'nusia lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • darika Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie się wystraszyla jak dziewczyny pisały o policji.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bardzo dobrze!

Prawda zawsze wyjdzie na jaw.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety w historie z grudniem tez nie wierze, macie racje dziewczyny to belly wynajmuje moderatorow do ciagniecia watkow

mhsvi09k63nasq33.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Pewnie się wystraszyla jak dziewczyny pisały o policji.
    Niestety, to nie dosc ze oszustwo to i kradziez cudzego mienia - zdjec. Coz pewnie nie ostatni raz tu jest, zmieni konto, wejdzie na ovu i zaraz pojawi sie w kolejnych ciezarnych.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Niestety w historie z grudniem tez nie wierze, macie racje dziewczyny to belly wynajmuje moderatorow do ciagniecia watkow
    U nas to nawet znalazlysmy profil tej dziewuchy na fb bo podala ne.telefonu nie odebrala a.tam poczta byla i zostawila.nahrane swoje imie i nazwisko. Takze my mialysmy pelne dane, nie byl to nikt podstawiony przez belly.

7w3d 💔
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem ale nie rozumiem po co ktos mialby to robic, gdyby historia zakonczyla sie w grudniu to ta dziewczyna dalaby nam znac... potrzebowalaby wsparcia a wczoraj jeszcze mowila ze ma w tym tyg wizyte na umowienie cc

mhsvi09k63nasq33.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwykły troll i tyle. Pewnie ta sama z chorą głową co wymyslila blizniaki.

I jakos ciezko mi uwierzyc, żeby belly podstawial ludzi... ale kto wie, kto wie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prawda jest taka ze na takim forum moze pisac kazdy, jednak ona chyba za bardzo sie angazowala dlatego od razu pomyslalam ze to fejk z belly

mhsvi09k63nasq33.png
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ