X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja dziecko w brzuchu też miałaś nie takie, że KRADŁAŚ foty z USG jeszcze przed grudniem?!
    Skoro usunęłaś jeden profil to chyba lepiej, jak i kolejnymi nie będziesz nas zadręczać.

AJrin lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kombinezon ale nie oratlionowy a taki misiowaty :-) kupiłam biały z myślą o chrzcie

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Alicja dziecko w brzuchu też miałaś nie takie, że KRADŁAŚ foty z USG jeszcze przed grudniem?!
    Skoro usunęłaś jeden profil to chyba lepiej, jak i kolejnymi nie będziesz nas zadręczać.
    Olej to. Teraz bedzie wymyslac rozne glupoty.

Paatka, Mirabelcia, Andzia123, darika lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jestem jakaś nieporadna, nie mogę znaleźć grubszej czapeczki, wszystkie jakieś takie wełniane z pomponami, podrzućcie mi inspirację najlepiej z miejscem zakupu, proooszę :)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie co do czapki - też mam same niezbyt grube bawełniane i kolejne zastanowienia, czy będzie ok, czy trzeba szukać grubszej :/

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam forum na fb zwiazane z kwietniowymi mamusiami ale jak mowicie nasza prywatnosc jest najwazniejsza. Mam juz dwojke dzieci i nie chcialabym ich zdjecia znalesc gdzies indziej. To tylko internet a kazdy wie jakie rzeczy moga sie tu dziac. Az strach pomyslec.
    Jesli chodzi o kombinezon to ja mam takie jakby z polaru. Takie jakby pajaco kombinezon. Nie wiadomo jaka bedzie pogoda a w kwietniu i maju czesto dni sa cieple a wieczory chlodne. A wydaje mi sie ze taki pajac czy cienki kombinezon jest lepszy niz kurtki czy jakies spodnie.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar założyć zwykłą bawełnianą czapeczkę , bo i tak pajaca takiego grubszego na wyjście (a'la kombinezon) mam z kapturkiem.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Chyba jestem jakaś nieporadna, nie mogę znaleźć grubszej czapeczki, wszystkie jakieś takie wełniane z pomponami, podrzućcie mi inspirację najlepiej z miejscem zakupu, proooszę :)

Tez mialam problem z czapką, bo wlasnie albo zimowe na polarze, albo cienkie. Zamowilam na da wandzie, wybralam material i kobitka mi uszyla z podwojnego materialu.

Ale mysle ze teraz sa w sklepach lub wlasnie wchodzą wiosenne kolekcje, wiec pewnie beda takie sredniej grubosci czapeczki.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa takie kombinezony wiosenne,ale to dlatego, ze ciocia w ciuchlandzie mi kupila,wiec juz mnie o to glowa nie boli :) na wyjscie ze szpitala na pewno naszykuje a pozniej na spacerki sie okaze jaka pogoda bedzie :)

• Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o czapeczi to ja mam po moich dzieciach jeszcze. A obie rodzily sie tez na wiosne.

d5afqdrhuwojfkqi.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kombinezon (w sensie pajac z kapturem) kupiłam taki dresowy z Pinokio (z uszami króliczka) i generalnie nie chciałam więcej kupować. Jeden chciałam bo mam termin na początek kwietnia, a w razie gdybym urodziła wcześniej to różnie z tą temperatura. Ale moja mama wysłała mi jeszcze 2, plus do tego jedna kurteczke i jeszcze jeden kombinezon ostatnio kupiła i w sobotę z nią przyleci do PL. Także nie wiem, co ja z nimi zrobię, chyba oddam komuś w rodzinie jak się urodzi :-P. Mówiłam jej, żeby nie kupowała albo jak bardzo chce to ciuszki w większych rozmiarach, no ale wiecie - pierwszy wnuk, nie może się oprzeć :-D. Wybacze jej ;-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 11:05

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dla małego kombinezon z polaru, dodatkowo czapeczka i przykryje kocykiem, chyba że będzie mega zimno to mąż będzie miał zadanie.

• Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mozna zobaczyc tez na allegro pl za czapeczkami.

d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Tez mialam problem z czapką, bo wlasnie albo zimowe na polarze, albo cienkie. Zamowilam na da wandzie, wybralam material i kobitka mi uszyla z podwojnego materialu.

Ale mysle ze teraz sa w sklepach lub wlasnie wchodzą wiosenne kolekcje, wiec pewnie beda takie sredniej grubosci czapeczki.

Masz rację, poczekam jeszcze, ale ta czapka prawie spędza mi sen z powiek :)
    Mam taki kombinezonik, ale chyba będzie za cienki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7a873e52a705.jpg

Myślę nad polarowym dresikiem, akurat kaptur na czapeczkę
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c07694907e5c.jpg

12.2014-Aniołek
    Nasienie ok, drożność ok
  • Makira Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz w smyku wchodzi nowa kolekcja wiosenna, ja właśnie jakiś tydzień temu kupiłam tą czapeczkę, nie jest jakaś gruba ocieplana, ani cienka materiałowa
    o właśnie ta:
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/330332/s/cool-club-czapka-chlopieca-metka-skorzana-szara/

edwarda20, Mirabelcia lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa dziewczyny widzialyscie na drugim kwietniowym watku? Mamy pierwsza mamusie! :) ja wiem, ze to sporo przed terminem,ale trzymam mocno kciuki za nich, na pewno bedzie wszystko dobrze :)

AJrin, justysbp lubią tę wiadomość

• GosiaB Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam po bratankach 2 kombinezony: misiek na podszewce z kapturkiem. Maluchy - nieco ponad 2 kg opuszczały w nich szpital na początku listopada; oczywiście dodatkowo kocyki i bawełniane czapeczki. Myślę, że listopad i początek kwietnia to porównywalne zakresy temperatur. Intuicyjnie kwiecień wydaje mi się nawet trochę cieplejszy - słońce wyżej :) Tej teorii się trzymamy :)

• Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Aaaaaa dziewczyny widzialyscie na drugim kwietniowym watku? Mamy pierwsza mamusie! :) ja wiem, ze to sporo przed terminem,ale trzymam mocno kciuki za nich, na pewno bedzie wszystko dobrze :)

A gdzie dokładnie? :)

12.2014-Aniołek
    Nasienie ok, drożność ok
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Teraz w smyku wchodzi nowa kolekcja wiosenna, ja właśnie jakiś tydzień temu kupiłam tą czapeczkę, nie jest jakaś gruba ocieplana, ani cienka materiałowa
    o właśnie ta:
    https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/330332/s/cool-club-czapka-chlopieca-metka-skorzana-szara/

Idealna :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    A gdzie dokładnie? :)

https://bellybestfriend.pl/forum/i-trymestr/kwiecien-plecien-2018,13501,391.html?sd=1

Mirabelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 763 764 765 766 767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ