Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry wszystkim, ale się dzieje tutaj od rana :o
Ale jaja z Aliską... Chociaż nie będę pisać w 3 osobie, bo i tak to czytasz. Cokolwiek Cię zraniło- oszukiwanie innych osób dla własnej satysfakcji to nie jest dobry sposób na terapię. Czujemy się oszukane, bo od lipca, sierpnia (!) udzielamy się tutaj i tworzymy jakąś społeczność. Forum nie jest moim życiem, ale często myślę o wszystkich użytkowniczkach ciepło i zastanawiam się co u nich słychać. Dziwnie jest uświadomić sobie, że jedna z nich nie opierała się na życiu, ale wymyślonym scenariuszu. Szkoda.
Na FB raczej nie przejdę, bo brakuje mi dobrej organizacji na takich grupach. Facebook ma jakiś dziwny algorytm ostatnio, że jeśli udzielam się na jakiejś grupie, to spamuje mi na tablicy tylko postami z tej grupy, nic innego nie widzę. To samo z powiadomieniami. A jak wyłączę powiadomienia to zaraz się okaże, że coś przegapiłamLubię tą chronologię na forum. Wchodzę wtedy, kiedy mam czas i nadrabiam.
Druga sprawa to prywatność, o której wspominałyście. I tak czasami w emocjach za bardzo się uzewnętrzniam, a nie chciałabym, żeby ktoś to wykorzystał kiedyś przeciwko mnie.
Co do cieplejszych ubranek, to ja nadal łudzę się, że się ociepli, bo nie mam kombinezonu, a zamknęłam już temat wyprawkowy. Przynajmniej taką miałam nadzieję
Mała nie daje mi powodów do niepokoju, ładnie się rusza. Wczoraj wieczorem napuściłam sobie wody do wanny, pierwszy raz w ciąży. Wcześniej był tylko prysznic, bo lubię kąpać się w gorącej wodzie i słyszałam, że może to zaszkodzić. Ale tym razem nie wlałam wrzącej, tylko ciepłą. Malutka tak pięknie fikała, aż się popłakałam ze wzruszenia po tym całym stresie
... no i zaczęło się rozpakowywanie kwietniówek :o
-
oli123 wrote:Ciekawe czy z tym slubem Aliski to tez byla bujda
Paatka, Sassy, oli123, Andzia123, Katy, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie GosiaB - jak człowiek tak się nad tym zastanowi to cała ta historia sensu nie miała.
Odchodząc już od tego tematu, na który zdecydowanie szkoda czasu i głowy - gdyby, którejś mało było ciuszków, to widzę, że w Biedronce od 1.03 będą bodziaki, bluzeczki, spodenki i rajstopki. Cenowo fajnie, tylko nie wiem jak z jakością bo nigdy żadnych u nich nie kupowałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 12:07
AJrin lubi tę wiadomość
-
Chcesz nasz przekonać pokaż zdjęcie swojego dziecka które tu wstawiałeś i wstaw je plus na kartce napisz dzisiejszą datę i godzinę.
Nie ma tu samych szczupłych osób są i przy tuszy, jeśli sie tego wstydzą to po prostu nie wstawiają zdjeć i tyle!
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
Aliskaa jeśli w tym co pisałaś jest choć krztyna prawdy to bardzo współczuję. Nie jest to usprawiedliwieniem dla tych kłamstw, ale jest mi naprawdę przykro.
Co do kombinezonow to ja wyhaczylam w ciucholandzie bawelniany, dwustronny, ale taki grubszy, ocieplony pomiędzy warstwami jakimś takim puchem czy czymś, mam nadzieję, że wystarczy
Dziewczyny, które boli spojenie - jak to odczuwacie? Mnie boli przy chodzeniu i jest to takie kłucie na całym wzgórku, zastanawiam się czy to to czy powinnam się niepokoić
-
gondi wrote:Polecacie jakies maty edukacyjne? Ja sie rozgladam i nie moge sie zdecydowac:/
http://babysenses.pl/kategoria/maty-kontrastowe/kontrastowa-mata-edukacyjna
właśnie dziś przyszła - jest piękna i jakościowo super wykonana..tylko droga jak cholewcia była..gondi lubi tę wiadomość
-
Totoro wrote:Dziewczyny, które boli spojenie - jak to odczuwacie? Mnie boli przy chodzeniu i jest to takie kłucie na całym wzgórku, zastanawiam się czy to to czy powinnam się niepokoić
Mnie tak klulo, tak jakby w srodku pochwy, na wzgórku, czasami zabolalo, ale przede wszystkim czulam duzy dyskomfort. U mnie sie okazalo, ze to infekcja pecherza. Nie szyjka i nie spojenie. Po tabletkach przestalo kluc.
-
Z zakupem maty ja się wstrzymuję. Przez 1-2 miesięcy raczej się nie przyda. Wtedy można poznać własne dziecko: co lubi. Czasami kontrastowe barwy, czasami raczej zmienne faktury dotykowe, czasami szeleszczenie daje radość, może też straszyć. Jedne maluchy wolą miękkie polarki, inne elastyczne kauczukowe zabawki, jedne lubią światełka, inne są wtedy rozdrażnione i przestymulowane... Ja dostosuję typ maty do temperamentu i upodobań córci.
-
edwarda20 wrote:Mnie tak klulo, tak jakby w srodku pochwy, na wzgórku, czasami zabolalo, ale przede wszystkim czulam duzy dyskomfort. U mnie sie okazalo, ze to infekcja pecherza. Nie szyjka i nie spojenie. Po tabletkach przestalo kluc.
Kurde no ja się właśnie zastanawiam czy to spojenie czy jakaś infekcja... Niby boli głównie jak chodzę... A z kolei pęcherz i cewka moczowa bolą mnie jak mi mała w pęcherz walnie. No dziś to mi łzy w oczach stanęły jak mi przywalila T_T aż mnie taki prąd przeszedł do samej właśnie cewki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 13:11
-
Nie lubię jak ktoś mnie oszukuje. Od początku czytam ten wątek, choć nic nie pisałam. Ale pierwsze co sobie pomyślałam w przypadku aliski to właśnie, że belly wynajmuje takie osoby, zwłaszcza że wygląda na to że już nie pierwszy raz na oszusta wychodzi osoba moderująca dany wątek. Zresztą już kiedyś myślałam, że komu by się chciało tworzyć te listy z datami porodów, płcią,imionami i jeszcze to aktualizowac. I wiecie co, przejrzałam sobie kilka wątków i kilka ich założycielek, w tym wrzucanych przez nie zdjęć. I wniosek nasuwa się sam. Zresztą może Katka. nam coś więcej powie...? Bo (przynajmniej niektóre) zdjęcia też pochodzą z sieci. Także tego. Ciekawe ile jest takich osób, które mają to forum ogarniać i nakręcać. A może to ta sama osoba? W każdym razie nie biedna dziewczyna z zaburzeniami i traumą po jakimś ciężkim przeżyciu. Raczej marketing. Brawo.
oli123, Ewaewa lubią tę wiadomość
-
Totoro wrote:Kurde no ja się właśnie zastanawiam czy to spojenie czy jakaś infekcja... Niby boli głównie jak chodzę... A z kolei pęcherz i cewka moczowa bolą mnie jak mi mała w pęcherz walnie. No dziś to mi łzy w oczach stanęły jak mi przywalila T_T aż mnie taki prąd przeszedł do samej właśnie cewki...Elwira
-
Gosiczek wrote:A ja zaczynam 33 tydzień ciąży
jutro wizyta u gin, trzeba go zamówić na usg
I ja tez 33w porownaniu do innych to nic,ale dla mnie to juz duza liczba
Mnie spojebie boli przy przekrecaniu sie na lozku i przy wstawaniu, musze troche rozchodzic i jest ok. Od dluzszego czasu juz tak mam, byly w tym czasie wizyty i wszystko zawsze bylo ok