X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanko, do tych, które już są mamami - odczuwałyście po porodzie ruchy fantomowe? Czy to jakieś internetowy mit? ;)

nqtko7eswtot5kmm.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy z tym slubem Aliski to tez byla bujda

Katy lubi tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim, ale się dzieje tutaj od rana :o

Ale jaja z Aliską... Chociaż nie będę pisać w 3 osobie, bo i tak to czytasz. Cokolwiek Cię zraniło- oszukiwanie innych osób dla własnej satysfakcji to nie jest dobry sposób na terapię. Czujemy się oszukane, bo od lipca, sierpnia (!) udzielamy się tutaj i tworzymy jakąś społeczność. Forum nie jest moim życiem, ale często myślę o wszystkich użytkowniczkach ciepło i zastanawiam się co u nich słychać. Dziwnie jest uświadomić sobie, że jedna z nich nie opierała się na życiu, ale wymyślonym scenariuszu. Szkoda.

Na FB raczej nie przejdę, bo brakuje mi dobrej organizacji na takich grupach. Facebook ma jakiś dziwny algorytm ostatnio, że jeśli udzielam się na jakiejś grupie, to spamuje mi na tablicy tylko postami z tej grupy, nic innego nie widzę. To samo z powiadomieniami. A jak wyłączę powiadomienia to zaraz się okaże, że coś przegapiłam :D Lubię tą chronologię na forum. Wchodzę wtedy, kiedy mam czas i nadrabiam.

Druga sprawa to prywatność, o której wspominałyście. I tak czasami w emocjach za bardzo się uzewnętrzniam, a nie chciałabym, żeby ktoś to wykorzystał kiedyś przeciwko mnie.

Co do cieplejszych ubranek, to ja nadal łudzę się, że się ociepli, bo nie mam kombinezonu, a zamknęłam już temat wyprawkowy. Przynajmniej taką miałam nadzieję :P

Mała nie daje mi powodów do niepokoju, ładnie się rusza. Wczoraj wieczorem napuściłam sobie wody do wanny, pierwszy raz w ciąży. Wcześniej był tylko prysznic, bo lubię kąpać się w gorącej wodzie i słyszałam, że może to zaszkodzić. Ale tym razem nie wlałam wrzącej, tylko ciepłą. Malutka tak pięknie fikała, aż się popłakałam ze wzruszenia po tym całym stresie :)

... no i zaczęło się rozpakowywanie kwietniówek :o

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kombinezonik dzianinowy z h&m https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b3f616fb3c71.png

mhsvi09k63nasq33.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Ciekawe czy z tym slubem Aliski to tez byla bujda
    Naprawdę nie ma sensu zastanawiać się ad tą kwestią. Dziewczyna z jakichś powodów stworzyła wirtualną osobowość, dość złożoną i dopracowaną. Jeżeli pominąć motyw opłaconego moderatora, świadczy to, co najmniej, o zaburzeniach osobowości. Na szczęście nikomu nie zaszkodziła, nikogo nie obraziła, cudzych zdjęć nie wykorzystała do złych celów. Ja też sądzę, że cała ciąża od początku była nieprawdziwa. Dokonajcie porównań dat pierwszych wpisów. Sama deklarowała, że to była nieplanowana wpadka, a była pewna ciąży i robiła plany na przyszłość jeszcze przed przewidywanym terminem miesiączki. Nie jest to zupełnie niemożliwe, ale bardzo nieprawdopodobne. Ja mam termin na 5 kwietnia, cykl stymulowany, cały czas monitorowany, a ciążę miałam potwierdzoną tylko biochemicznie w podobnym okresie, pozytywne testy z moczu miałam nawet później niż ona. Wszyscy lekarze mówili mi wówczas, że jeszcze dużo za wcześnie na radość i snucie planów.

Paatka, Sassy, oli123, Andzia123, Katy, edwarda20 lubią tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie GosiaB - jak człowiek tak się nad tym zastanowi to cała ta historia sensu nie miała.

Odchodząc już od tego tematu, na który zdecydowanie szkoda czasu i głowy - gdyby, którejś mało było ciuszków, to widzę, że w Biedronce od 1.03 będą bodziaki, bluzeczki, spodenki i rajstopki. Cenowo fajnie, tylko nie wiem jak z jakością bo nigdy żadnych u nich nie kupowałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 12:07

AJrin lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • jasmina6 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcesz nasz przekonać pokaż zdjęcie swojego dziecka które tu wstawiałeś i wstaw je plus na kartce napisz dzisiejszą datę i godzinę.
    Nie ma tu samych szczupłych osób są i przy tuszy, jeśli sie tego wstydzą to po prostu nie wstawiają zdjeć i tyle!

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Katka. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam dzisiaj 32 tydzień, a wyglądam jak słoń

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1861cb6a1823.jpg

Andzia123, Totoro, AJrin, sylvia94, KaMiszka, justysbp lubią tę wiadomość

klz9piqvvra11kd2.png

• yvonneSW Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:40

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katka, super miniaturka :D

Katka. lubi tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecacie jakies maty edukacyjne? Ja sie rozgladam i nie moge sie zdecydowac:/

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa jeśli w tym co pisałaś jest choć krztyna prawdy to bardzo współczuję. Nie jest to usprawiedliwieniem dla tych kłamstw, ale jest mi naprawdę przykro.

Co do kombinezonow to ja wyhaczylam w ciucholandzie bawelniany, dwustronny, ale taki grubszy, ocieplony pomiędzy warstwami jakimś takim puchem czy czymś, mam nadzieję, że wystarczy :)

Dziewczyny, które boli spojenie - jak to odczuwacie? Mnie boli przy chodzeniu i jest to takie kłucie na całym wzgórku, zastanawiam się czy to to czy powinnam się niepokoić :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gondi wrote:
    Polecacie jakies maty edukacyjne? Ja sie rozgladam i nie moge sie zdecydowac:/
    ja mam tą :
    http://babysenses.pl/kategoria/maty-kontrastowe/kontrastowa-mata-edukacyjna
    właśnie dziś przyszła - jest piękna i jakościowo super wykonana..tylko droga jak cholewcia była..

gondi lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Dziewczyny, które boli spojenie - jak to odczuwacie? Mnie boli przy chodzeniu i jest to takie kłucie na całym wzgórku, zastanawiam się czy to to czy powinnam się niepokoić :/

Mnie tak klulo, tak jakby w srodku pochwy, na wzgórku, czasami zabolalo, ale przede wszystkim czulam duzy dyskomfort. U mnie sie okazalo, ze to infekcja pecherza. Nie szyjka i nie spojenie. Po tabletkach przestalo kluc.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam 33 tydzień ciąży ;-) jutro wizyta u gin, trzeba go zamówić na usg ;-)

gondi, acygan, Sassy lubią tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zakupem maty ja się wstrzymuję. Przez 1-2 miesięcy raczej się nie przyda. Wtedy można poznać własne dziecko: co lubi. Czasami kontrastowe barwy, czasami raczej zmienne faktury dotykowe, czasami szeleszczenie daje radość, może też straszyć. Jedne maluchy wolą miękkie polarki, inne elastyczne kauczukowe zabawki, jedne lubią światełka, inne są wtedy rozdrażnione i przestymulowane... Ja dostosuję typ maty do temperamentu i upodobań córci.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Mnie tak klulo, tak jakby w srodku pochwy, na wzgórku, czasami zabolalo, ale przede wszystkim czulam duzy dyskomfort. U mnie sie okazalo, ze to infekcja pecherza. Nie szyjka i nie spojenie. Po tabletkach przestalo kluc.

Kurde no ja się właśnie zastanawiam czy to spojenie czy jakaś infekcja... Niby boli głównie jak chodzę... A z kolei pęcherz i cewka moczowa bolą mnie jak mi mała w pęcherz walnie. No dziś to mi łzy w oczach stanęły jak mi przywalila T_T aż mnie taki prąd przeszedł do samej właśnie cewki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 13:11

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kokilka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię jak ktoś mnie oszukuje. Od początku czytam ten wątek, choć nic nie pisałam. Ale pierwsze co sobie pomyślałam w przypadku aliski to właśnie, że belly wynajmuje takie osoby, zwłaszcza że wygląda na to że już nie pierwszy raz na oszusta wychodzi osoba moderująca dany wątek. Zresztą już kiedyś myślałam, że komu by się chciało tworzyć te listy z datami porodów, płcią,imionami i jeszcze to aktualizowac. I wiecie co, przejrzałam sobie kilka wątków i kilka ich założycielek, w tym wrzucanych przez nie zdjęć. I wniosek nasuwa się sam. Zresztą może Katka. nam coś więcej powie...? Bo (przynajmniej niektóre) zdjęcia też pochodzą z sieci. Także tego. Ciekawe ile jest takich osób, które mają to forum ogarniać i nakręcać. A może to ta sama osoba? W każdym razie nie biedna dziewczyna z zaburzeniami i traumą po jakimś ciężkim przeżyciu. Raczej marketing. Brawo.

oli123, Ewaewa lubią tę wiadomość

• Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Kurde no ja się właśnie zastanawiam czy to spojenie czy jakaś infekcja... Niby boli głównie jak chodzę... A z kolei pęcherz i cewka moczowa bolą mnie jak mi mała w pęcherz walnie. No dziś to mi łzy w oczach stanęły jak mi przywalila T_T aż mnie taki prąd przeszedł do samej właśnie cewki...
    Ja mam to samo dziewczyny. Wczoraj bylam u gin i mowila ze to ok. Dziecko rosnie i sie rozpycha i dlatego.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    A ja zaczynam 33 tydzień ciąży ;-) jutro wizyta u gin, trzeba go zamówić na usg ;-)

I ja tez 33 :) w porownaniu do innych to nic,ale dla mnie to juz duza liczba :)

Mnie spojebie boli przy przekrecaniu sie na lozku i przy wstawaniu, musze troche rozchodzic i jest ok. Od dluzszego czasu juz tak mam, byly w tym czasie wizyty i wszystko zawsze bylo ok :)

‹‹ 764 765 766 767 768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ