X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Aliski to ja nie wiem więc nie oceniam. Sama zdjęć nie wrzucam bo po prostu nie potrafie hahaha

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Edwarda przez pierwszy tydzien podobno nie wychodzi sie z maluszkiem (tak przeczytalam), wiec zorientujecie sie jak bedzie z pogoda i najwyzej meza wyslesz :)

Nam mowili w SR, ze teraz jest inaczej (kiedys to nawet zalecali 2-3 mce odczekac hahahahaha) i mozna wyjsc od razu.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Nam mowili w SR, ze teraz jest inaczej (kiedys to nawet zalecali 2-3 mce odczekac hahahahaha) i mozna wyjsc od razu.
    u mnie mówili to samo, oczywiście wszystko zależy od pogody.

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirabelcia wrote:
    Dzięki Acygan :)

Asiaa1201 świetne dekoracje, też zamawiam taką modlitwę:) zamawiałaś z dawanda.pl?

Nie, ja mam swoją strone z plakatami na facebooku Plakaty ByAsiaa :) zapraszam z chęcią stworze coś dla Was w promocyjnej cenie dla grupy :)

MaGo lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Annus Debiutantka

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że wyskocze jak Filip z konopii, ale przeżyłam lekki szok z tymi trollami tudzież z działaniami marketingowymi tego forum. Fakt, ja się nie udzielam, ale podczytuję. No i na szybko chciałam sprawdzić to co któraś z was pisała i faktycznie założycielka październikowego wątku również wstawia nie swoje zdjęcia :O Styl pisania też podobny do Aliski, no szok i niedowierzanie, a przed wszystkimi mega niesmak :/

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jestem w szoku i niepotrafie zrozumiec po co to robic?? ciaza urojona? choroba psychiczna? bol po stracie? nie mam pojecia...

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i konto usunęła.. pewnie tak działa, jak ją nakryją to usuwa konto i przenosi się dalej.. eh przykre

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan ja po nasivinie psikalam quixxem spray na bazie wody morskiej i naprawde pomagał.
    Ja dziś przemarzlam czekahljac na pociąg stalam 15 min na peronie masakra. Jak wróciłam to goraca herbata i pod kołdrę.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tej grupie jest jeszcze 8 trolli :) ciekawe kto pierwszy zgadnie :) Powodzenia

justyna14 lubi tę wiadomość

• Sassy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak hahaha, czyli jakoś 1/4 z nas to trolle :D Daruj sobie. To już się robi niesmaczne.

Sylwiaa95 lubi tę wiadomość

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pierdziele, co za niesmaczny post :/

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, Elwira.eli to mnie jeszcze aż tak nie boli, tylko przy chodzeniu odczuwam i to też nie jakoś bardzo.

A to co mnie prąd po samą cewkę przechodzi to na bank mała, bo przyuważyłam, że nic takiego nie czuję jak się nie rusza, za to jak zaczyna się rozpychac i nie daj Boże poczuję jakieś ruchy w podbrzuszu to bankowo za chwilę jest ten ból. To już kopniaki w żebra mnie mniej bolą... XD

Co do rozpracowania trolli jeszcze - kurde, dobre jesteście O.o ja też jestem naiwniarą, często za bardzo ufną i zawsze wydawało mi się, że wszelkie intrygi to raczej domena seriali niż życia codziennego... O.o a już na pomysł, że to marketing to bym w ogóle nie wpadła O.o

Aliskaa, jak sądzę - 8 trolli... Nie ma to jak dać się zdemaskowac i dalej siać zamęt.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze jestem w szoku, że komuś się chciało poświęcić czas na wymyślanie takich historii.. chyba ludzie naprawdę nie mają swojego życia.

Nie było mnie parę dni ale mieliśmy sytuację alarmową. W piątek przy wizycie w toalecie zobaczyłam krople krwi na papierze. Oczywiście pojechaliśmy z mężem na IP chociaż podejrzewałam, że to może od podrażnienia (dość często odwiedzam toaletę). No i chyba właśnie od tego to było. Bo na IP przebadali i stwierdzili, że wszystko w porządku. Dziś dla kontroli byłam u Gin, ona też przebadała i stwierdziła tylko że mała strasznie się pcha głową i wszystko w porządku.

Co do spojenia, nie wiem czy mnie boli spojenie czy nie ale w nocy jak się przewracam z boku na bok i rano jak wstaje czuje ból taki jakby w pachwinach ale to ewidentny ból kości. co prawda nie co noc się to mi zdarza ale dość często. Dodatkowo moje biodra od spania na bokach odmawiają posłuszeństwa nocą też.

Nie wiem ale przeczuwam jakoś że nie dotrwam do terminu, małą czuje już naprawdę nisko, jakby miała zaraz wyjść, dodatkowo wystarczy że więcej pochodzę i brzuch się napina i wtedy właśnie mam najbardziej wrażenie że zaraz się zacznie. Nie nadaję się już nawet na zakupy dłuższe niż godzinę bo zaraz mi coś jest.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski olejcie te debilke. Było minelo.

A sierpniowki oburzone za bezpodstawne oskarzenia. Wiec olejcie rowniez inne watki, skupmy sie na naszym.

Paatka, sylvia94, Katy, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Existenz Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie jest oburzony. A anonim to dzieciak z zaburzeniami. Jedyny plus tej sytuacji że przypomniała że trzeba być w sieci ostrożnym;)

10.08. Irenka. 3700 i 56
    9m -9kg. 2 zabki.
    13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    A ja mam pytanko, do tych, które już są mamami - odczuwałyście po porodzie ruchy fantomowe? Czy to jakieś internetowy mit? ;)
    Nic nie czułam poza niewyspaniem

Co do maty zmieniłam całkowicie upodobania. Przy córce miałam fp (kolorowa do bólu, dosłownie), córka długo się jej bała, a jak przestała, to mata była za mała) Teraz zamierzam albo rozkładać koc, albo zrobić uszyć taką zwykłą matę z materiału. W stonowanych barwach albo po jednej stronie kontrastowa (np biało czarna) a po drugiej jednokolorowa, by miec możlieość przełożenia gdy dziecko będzie miało za dużo bodzcôw. Do tego zabawki (które można zabrać, jeśli nie będą akurat mile widziane przez dzidziusia)

Mam też taki pałąk z zabawkami w stylu baby gym i to był lepszy zakup więc zostaje, choć zastanawiam się nad zrobieniem również własnego (zobaczymy czy starczy czasu ;

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze lepiej juz tego nawet nie sprawdzac chociaz pewnie jest wiecej trolli niz Aliska, szkoda tylko ze sie atmosfera przez to wszystko psuje, nie mozna juz ufac nikomu :/ a laski niech sie oburzaja i dalej lykaja ten kit ktory im wciskaja zalozycielki watkow :) ja w kolejce do gina mam nadzieje ze wszystko bedzie ok :)

mhsvi09k63nasq33.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvia94 mnie w nocy pachwiny właśnie bolą, a dokładnie to ta po prawej stronie, może dlatego, że głównie na prawym boku śpię. Biodra też bardzo bolą, chyba, że uda mi się kontrolować na spaniu i na wyprostowanej nodze spać, wtedy jest lepiej. Jak śpię na ugietej to umieram przy przewracaniu się z boku na bok:/

Ale tak poza tymi objawami, to naprawdę nie mogę narzekać, mam ogromną nadzieję, że do końca będę na chodzie jak teraz :) z mniejszymi, większymi leniami ale na chodzie :)

Trollami, mimo całego szoku, wcale bym się nie przejmowała. To internet, w sumie nigdy nie wiadomo kto siedzi po drugiej stronie. A na naszym wątku jest tak czy inaczej bardzo miło, daje mi dużo więcej niż 100 poradników itp. Dlatego kij im w krzyż, a my odliczamy dalej do terminów :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 16:38

AJrin, edwarda20, Katy, tanith lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ale na te nasze bóle to chyba lekarstwa nie ma. Tyle tylko że czasem się poskarżę mężowi. I tak uważam ze dla mnie ciąża i ta się okazała póki co dość łaskawa. W pierwszym trymestrze tylko mdłości bez jakiś wielkich akcji, drugi trymestr tylko z jakimiś drobnostkami, no a teraz też tylko te bóle. Mogło być stanowczo gorzej.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia94 wrote:
    Totoro ale na te nasze bóle to chyba lekarstwa nie ma. Tyle tylko że czasem się poskarżę mężowi. I tak uważam ze dla mnie ciąża i ta się okazała póki co dość łaskawa. W pierwszym trymestrze tylko mdłości bez jakiś wielkich akcji, drugi trymestr tylko z jakimiś drobnostkami, no a teraz też tylko te bóle. Mogło być stanowczo gorzej.

No ja właśnie jestem tego samego zdania. Coś trzeba odczuwać, za dobrze byśmy miały :D zresztą wielokrotnie się przekonałam, że brak objawów też jest stresujący xD że mną też ciąża bardzo łagodnie się obeszła. Tylko mdłości i senność na początku, a potem już lajt :) nie obyło się bez stresów oczywiście, ale u mnie to głównie dlatego, że dluuugo się staraliśmy i do skończenia pierwszego trymestru nie mogłam uwierzyć, że to się uda. Zresztą sama moja ciąża jest niemalże cudem :)

sylvia94 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ