X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio paskudne drętwienia w nogach :( Wczoraj cały wieczór mąż mi masował, bo myślałam, że się wściekne tak mnie wkurzało to uczucie.

Jeszcze się irytuje bo jutro ostatni dzień lutego, a poprzedni pracodawca nie przysłał jeszcze PITu... Wszystkie osoby, z którymi się tam trzymałam już tam nie pracują, a nawet numeru do księgowości nie mogę nigdzie znaleźć. I jak jutro listonosz nie przyniesie nic to będę miała dwa wyjścia - wydzwaniać na główną infolinię i prosić się o przełączenie do księgowości (a że wiem jak oni tam działają, więc pewno z godzinę powiszę na telefonie), albo jechać osobiście, co już totalnie mi się nie widzi... A chciałabym jak najszybciej się rozliczyć i mieć to z głowy, bo jakoś inne ważniejsze sprawy mi ją teraz zaprzątają ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez boli czy kluje w pachwinie. Jak sie chce przekreci na lozku, podniesc noge do gory itd :-/ ostatnio tez przy chodzeniu chwilami. Spodnie ,skarpetki czy buty zakladam na siedzaco bo nie ma szans by noge podniesc bez bolu a na siedzaco nie boli :D

olka25 lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    U mnie ostatnio paskudne drętwienia w nogach :( Wczoraj cały wieczór mąż mi masował, bo myślałam, że się wściekne tak mnie wkurzało to uczucie.

Jeszcze się irytuje bo jutro ostatni dzień lutego, a poprzedni pracodawca nie przysłał jeszcze PITu... Wszystkie osoby, z którymi się tam trzymałam już tam nie pracują, a nawet numeru do księgowości nie mogę nigdzie znaleźć. I jak jutro listonosz nie przyniesie nic to będę miała dwa wyjścia - wydzwaniać na główną infolinię i prosić się o przełączenie do księgowości (a że wiem jak oni tam działają, więc pewno z godzinę powiszę na telefonie), albo jechać osobiście, co już totalnie mi się nie widzi... A chciałabym jak najszybciej się rozliczyć i mieć to z głowy, bo jakoś inne ważniejsze sprawy mi ją teraz zaprzątają ;)

Tez jeszcze nie dostalam. I probuje sobie przypomniec, czy to pracownik musi dostac do konca lutego, czy kadry musza do konca lutego wyslac - wtedy liczy sie stempel. Ale daje im czas do konca tygodnia :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stempel pocztowy musi być najpóźniej z ostatnim dniem lutego, więc na dobrą sprawę pit może przyjść jeszcze w pierwszym tygodniu marca

Magdzia85F lubi tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dobrze, że piszecie! No to jeszcze mogę przez tydzień się wstrzymać z rozpoczęciem gnębienia ich jeśli o mnie zapomną ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Aga26 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :-) nie udzielam się na forum, ale od początku Was podczytuje. Termin mam na 11 kwiecień. Mam już córeczkę z grudnia 2016. Także czasu mało :-)
    Jestem w takim szoku z powodu "Aliski", ze musiałam coś napisać... Jeśli belly ma takie sposoby na pobudzenie zainteresowania forum to gratulacje. Udało Wam się (w sensie portalowi). Sama właśnie przez te problemy z ciążą "Aliski" zaglądałam częściej na wątek.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka wrote:
    Jeszcze się irytuje bo jutro ostatni dzien lutego, a poprzedni pracodawca nie przysłał jeszcze PITu...

w tym roku wyjątkowo do 3 marca mają czas pracodawcy

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    w tym roku wyjątkowo do 3 marca mają czas pracodawcy
    a dlaczego? pierwsze słyszę szczerze mówiąc a w tym siedzę...

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:

Co do rozpracowania trolli jeszcze - kurde, dobre jesteście O.o ja też jestem naiwniarą, często za bardzo ufną i zawsze wydawało mi się, że wszelkie intrygi to raczej domena seriali niż życia codziennego... O.o a już na pomysł, że to marketing to bym w ogóle nie wpadła O.o

Totoro to możemy sobie przybić piątkę, bo ja też niby sobie zawsze obiecuję że już mnie ludzie nie zaskoczą, a zawsze jednak jest coś co mnie się nie mieści w głowie, zawsze szukam jakiegoś usprawiedliwienia tej osoby. Totoro my po prostu mamy za dobre serduszka :)

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- wprowadzanie nieprzyjaznej atmosfery.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 27 lutego 2018, 20:27

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga26 wrote:
    Witajcie dziewczyny :-) nie udzielam się na forum, ale od początku Was podczytuje. Termin mam na 11 kwiecień. Mam już córeczkę z grudnia 2016. Także czasu mało :-)
    Jestem w takim szoku z powodu "Aliski", ze musiałam coś napisać... Jeśli belly ma takie sposoby na pobudzenie zainteresowania forum to gratulacje. Udało Wam się (w sensie portalowi). Sama właśnie przez te problemy z ciążą "Aliski" zaglądałam częściej na wątek.
    Ja też :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    im więcej problemów tym forum ciekawsze ;) bez aliski będzie nuuuuuudnooo

Elwira.eli lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam taki kombinezon, termin na koniec kwietnia i zastanawiam się czy wynosi ale w razie czego odsprzedam. Metki nie ściągam ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ad5240c6e8f.jpg

Byłam dzisiaj na usg 3trymestru wraz z 3d i panienka się pokazała:) wszyscy mówią że jest podobna do mojego taty więc dobrze.
    Z usg wyszło że termin na 27.04 i dziś 31t4d
    Lekarz mówi że raczej nie ma szans na wcześniejszy poród bo szyjka długa, prawie 4cm .
    Waży 1662g
    Zdjęcie pokażę bo to tylko usg , po porodzie raczej nie będę pokazywać aby uchronić prywatność dziecka .

Mina jakby miała focha :P mam nadzieję że po porodzie uśmiech nie będzie znikał z buźki :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2d60ac28aee2.jpg

A przy buzi ma stópkę hehe :P gimnastyczka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 19:10

tanith, Tęskniąca, acygan, Paatka, Sylwiaa95, Malyprosiaczek, KaMiszka, Makira, Mirabelcia, oli123, Sassy, AJrin, Andzia123, darika, Haana, Katy, Elwira.eli, jasmina6, justysbp lubią tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta - śliczna :)

Paulettaa lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zjedlismy pyszna kolacje i odpoczywamy :) maz stwierdzil, ze jak bede mu tak gotowac to mnie nie pusci spowrotem do pracy :) i uslyszalam, ze tak ładnie wygladam w ciazy ze musimy zaraz o drugie sie starac hehe :D nie ma to jak kobieta w dresie i bluzie meza :D a Zosia po kolacji szaleje jak nie wiem. Az sie usmialismy z mezem jak sie wypinala i chowala :)

Ajrin masz racje wygrzewaj sie, bo ta grypa teraz jest okropna, a tym bardziej,ze teraz i tak juz mamy ciezko :)

Pauletta slodziutka ta Twoja cora :) swietne wyrazne zdjecie :)

A tak swoja droga to kurcze sporo osob sie ujawnilo dzieki tej aferze :)

Paulettaa lubi tę wiadomość

• Aga26 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan wychodzi na to, że dużo dziewczyn z terminem na kwiecień czyta ten wątek, ale nie każda może aktywnie w nim uczestniczyć. Jestem w drugiej ciąży, ale pytań i wątpliwości ciągle masa. Od niedzieli jestem przeziębiona i leczę się domowymi sposobami. Mam nadzieję, że do porodu już będzie spokój z przeziębieniami i grypami.
    I przepraszam Was za pobudzenie trola do pisania

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś również po wizycie tyle że normalnej. Synus dalej nie chciał się pokazać więc pewnie zobaczę go dopiero po porodzie, ale najważniejsze że jest zdrowiutki, ułożony jest bardzo nisko i jest dość długi ale i ja z mężem jesteśmy wysocy więc mnie to nie dziwi. Mam dziwne przeczucie że urodzi się jeszcze w marcu. Więc w najbliższych dniach zabieram się za pranie bo to już czas najwyższy. I na liczniku +15. No i miałam dziś pobierany GBS ale wyszedł ok więc się cieszę (tylko zdziwiło mnie to że, niektórzy na wynik muszą czekać kilka dni, a u mnie lekarz robił to w formie testu ciazowego)

acygan, Andzia123, Sassy, darika, oli123 lubią tę wiadomość

• oli123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz po wizycie wszystko super:) szyjka sie nie skraca i jest zamknieta, zmniejszylismy dawkowanie luteiny, Mikolajek wazy 2100 ale niestety znow nie pokazal buzki☹️ a chcialabym chociaz jedno zdjecie 3d z 3 trymestru:) zaraz wam podesle zdjecia lozeczka play&smile na zywo bo dzisiaj go poskladalismy:)

acygan, Andzia123, Sassy, tanith, darika, Tęskniąca, Paatka, Katy, Aga78, KaMiszka lubią tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, wahałam się czy napisać taki post... Problem z podstawionymi autorkami wątków jest rozczarowaniem, ale nie jest szkodliwy. Bardziej martwi mnie brak jakiegokolwiek profesjonalnego i jawnego moderingu forum: tego i ovufriend. Kłótnie, które nie są moderowane i wyhamowywane psują dobry wizerunek forum. Nawet na naszym wątku, już po wybuchu afery, zdarzyły się posty zawierające sformułowania obraźliwe - to powinno być wykasowane przez jawnego moderatora! Niestety takiej funkcji zarządzający portalem nie przewidzieli, a przecież część z użytkowniczek płaci abonament. Jako jedna ze starszych kobiet aktywnych w wątku, proszę Was o stworzenie w sobie "wewnętrznego moderatora". Zastanówcie się dwa razy, zanim użyjecie jakiegoś sformułowania, czasami naprawdę warto powstrzymać emocje.
    Poważniejsza sprawa, która nie jest kontrolowana, a która w istocie jest przestępstwem to handel lekami. To już gnębiło mnie od jakiegoś czasu. Ja sama mam w lodówce drogie leki, które wkrótce się przeterminują. Rozumiem dziewczyny, które chcą sprzedać zapasy, rozumiem zdesperowane kobiety, które chcą taniej zdobyć barrrdzoo drogie leki. Takie posty jednak bezwzględnie powinny być usuwane. Handel środkami leczniczymi na terenie RP może odbywać się tylko w miejscach do tego wyznaczonych.Powiedzmy, że okazyjnie kupicie od użytkownika GosiaB gonadotropinę w atrakcyjnej cenie. Jest spora szansa, że to prawdziwy lek, który zalegał w lodówce szczęśliwej ciężarnej. Jaką macie jednak gwarancję, że nie kupiliście soli fizjologicznej od oszustki lub, co gorsza, jakiejś trucizny od psychopatki? NIE KUPUJCIE LEKÓW ZA POŚREDNICTWEM FORUM! Napisałam tego posta, gdyż już jakiś czas ten problem mnie nurtował, a teraz okazuje się, że użytkowniczki (w tym płacące abonament), nie tylko nie są chronione, ale też mogą być oszukiwane i wykorzystywane do nieetycznego marketingu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 19:43

oli123, tanith, Andzia123, Makira, Totoro, Katy, edwarda20, KaMiszka, justysbp lubią tę wiadomość

• oli123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf9f956a6a91.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b36ff2cb275e.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06aa5d3c35e8.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06aa5d3c35e8.jpg ka tez funkcje bujania na boki:) no i kolorystycznie do nas pasuje idealnie, zastanawiam sie tylko jakie przescieradelko kupic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 19:42

darika, Tęskniąca, Andzia123, Sassy, Marzannna, Totoro, Katy, mlodaaa, Asiula27, yvonneSW, MaGo, KaMiszka, jasmina6, Marzena782 lubią tę wiadomość

mhsvi09k63nasq33.png
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ