Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Katy wrote:https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-spiworek-serduszka-w-paseczkach-brazowych.html
Ja kupilam taki, ale jak mam byc szczera to chyba troche za gruby jest do spania i predzej do wozka bede go uzywac, ale jeszcze zobaczeja mam z f&f taki wiosna-jesień
taka grubość.
Katy lubi tę wiadomość
Marcel❤
-
Ja jem normalnie ale do słodyczy mnie strasznie ciągnie
po każdym normalnym posiłku musze ciasteczko
u mnie łóżeczko stoi, wózek stoi, torby do szpitala spakowane.
Młody najczęsciej wypycha się jak jest głodny i czuję jego stópki jakby miały już wyjść
-
oli123 wrote:Dziewczyny a kupujecie może śpiworek dla dziecka do łóżeczka? jesli tak to podeslecie jakies linki? Oprócz tego chciałabym zapytać czy macie coś do wózka w sensie jakiś śpiworek czy pościel albo przescieradlo? Ja w ogole o tym nie pomyslalam dopiero teraz zaczelam sie zastanawiac jak to wygląda
Spiworek kupilam w Tesco taki na ramiaczka, do wozka przescieradelko jeszcze musze dokupić i mam zestaw minky (kocyk i poduszka płaska).
Edwarda slusznie, jak masz ochote to trzeba jescja przestalam juz swirowac,ostatnio na wizycie mialam +1,2 kg w ciagu 3 tyg, ale z tego 700 gr corka przybrala
A jutro zrobie sernik jagodowy z polewa z bialej czekoladydaeno slodkiego nie jadlam i juz mi sie chce
-
Dziewczyny, czy ktoras z Was miala rozbieznosci miedzy wymiarami glowki czy brzuszka a koscia udową dziecka? Wyszla mi krótsza kosc udowa. W 30 tyg ta roznica to 2 tyg, ale lekarz nie skomentował tego wtedy. W 35 tyg roznica to juz 4 tyg i inny lekarz zauwazyl, ale niby ja tez nie mam za dlugiej kosci(mimo srednieg wzrostu 167cm) i ze to moze taka uroda. Nic nie straszyl mnie, ale i tak sie zestresowalam.
-
Ja kupiłam śpiworek do spania w Smyku, o taki https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/333433/s/smiki-kroliczek-spiworek-niemowlecy-86-92-cm/
Tylko ja kupiłam rozmiar 56.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 22:05
oli123 lubi tę wiadomość
-
Elwira.eli wrote:Mam pytanie dziewczyny. Czy kupilyscie karuzele nad lozeczko czy jeszcze nie? Jesli tak to plastiki czy szmacianki? Bo czytalam ze w pierwszym miesiacu i tak nie warto zakladac tylko pozniej i najlepiej jak sa intensywnego koloru.
Jak zacznę robić pokoik po remoncie mieszkania, to z "rzeczy wiszących" kupię jakieś gwiazdki czy chmurki materiałowe, które zawieszę na ścianie tak dla ozdoby
-
Katy wrote:https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-spiworek-serduszka-w-paseczkach-brazowych.html
Ja kupilam taki, ale jak mam byc szczera to chyba troche za gruby jest do spania i predzej do wozka bede go uzywac, ale jeszcze zobacze -
Mania 86 wrote:Dziewczyny, czy ktoras z Was miala rozbieznosci miedzy wymiarami glowki czy brzuszka a koscia udową dziecka? Wyszla mi krótsza kosc udowa. W 30 tyg ta roznica to 2 tyg, ale lekarz nie skomentował tego wtedy. W 35 tyg roznica to juz 4 tyg i inny lekarz zauwazyl, ale niby ja tez nie mam za dlugiej kosci(mimo srednieg wzrostu 167cm) i ze to moze taka uroda. Nic nie straszyl mnie, ale i tak sie zestresowalam.
Ja miałam w 31 tc na usg kość udową niby krótszą jak na ten termin a główkę większą. Trochę się stresowałam, ale dałam sobie spokój. Nawet płakałam bo naczytałam się o ZD. -
Elwira.eli wrote:Mam pytanie dziewczyny. Czy kupilyscie karuzele nad lozeczko czy jeszcze nie? Jesli tak to plastiki czy szmacianki? Bo czytalam ze w pierwszym miesiacu i tak nie warto zakladac tylko pozniej i najlepiej jak sa intensywnego koloru.
Ja kupiłam karuzele robiona z filcumam biało pomarańczowe bo jak już wcześniej pisałam - pokój jest w liski
-
Co do śpiworka, to już pisałam ze miałam i nadal zamierzam używać. Najpierw do fotelika (gdyby znów dziecko nie akceptowało wózka), a później przekładać w razie potrzeby. Mam też bluzy i kurtki do noszenia (bo w sumie tak powinno być łatwiej nadążyć za dwulatką i psemWózek będzie raczej na dalekie wyprawy, zakupy, ewentualnie może starsze da się w nim unieruchomić, choć szczerze wątpię
-
Mania 86 wrote:Dziewczyny, czy ktoras z Was miala rozbieznosci miedzy wymiarami glowki czy brzuszka a koscia udową dziecka? Wyszla mi krótsza kosc udowa. W 30 tyg ta roznica to 2 tyg, ale lekarz nie skomentował tego wtedy. W 35 tyg roznica to juz 4 tyg i inny lekarz zauwazyl, ale niby ja tez nie mam za dlugiej kosci(mimo srednieg wzrostu 167cm) i ze to moze taka uroda. Nic nie straszyl mnie, ale i tak sie zestresowalam.
-
U nas tak było w 28 i 30 tc, główka za duża o 2 tygodnie, a kość udowa o 2 tygodnie za mała, teraz w 32 wszystko się wyrównało12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
nick nieaktualny
-
malgosia82 wrote:Ja miałam w 31 tc na usg kość udową niby krótszą jak na ten termin a główkę większą. Trochę się stresowałam, ale dałam sobie spokój. Nawet płakałam bo naczytałam się o ZD.
dzięki Dziewczyny. Ja mialam przesunietą owulacje a teraz jest balagan, bo nie kazdy lekarz liczy to wg tp z 12 tyg. Odnoszą te pomiary czasem do OM. I glowa i brzuszek sa jakby 2 tyg do przodu a kosc 2 tyg do tylu.
Jestem odrobine spokojniejsza, bo robilismy amniopunkcje, ale i tak wielu chorob genetycznych ona nie pokaze.
Moze powtorzyc to badanie za jakis tydzien?
Zobaczyc czy sie nie zwieksza? Tylko dla wlasnego spokoju, bo tp 3.4 wiec lada chwila.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 05:41
-
U mnie z pierworodnym bylo tak ze kość udowa 2 tygodnie do tyłu glowka ponad tydzien do przodu. Pytalam się czy to nic groznego lelarz mnie uspokoił, że kazde dziecko roanie swoim tempem do tego nie ma dzieci rowno wymiarowych proporcjonalnych tak jak kazdy czlowiek ma inna dlugosc stopy nogi i reki. Kazał totalnie sie nie przejmować a synek urodzil sie zdrowy.
-
Dziewczyny w pt zaczynam 36 tc, normalnie nie mogę uwierzyć. Ta ciąża bardzo szybko mi zleciała. No i jak się nie będzie nic działo jedziemy na kilka dni do pl. po brakujące elementy wyprawki. Typu fotelik, ciuszki, łóżeczko ( bo nie wiem czy się chwaliłam, ale w pl nowe upolowalam za połowę ceny, bo ta firma nie jest tak popularna jak tu. Bardzo mnie to cieszy bo powinno się w razie czego łatwo sprzedać. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Jest też szansa że zostanie z nami na dłużej, bo można je przerobić na krzesełko do karmienia czy regulowane biurko.
gondi, oli123, Halina90 lubią tę wiadomość