X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-spiworek-serduszka-w-paseczkach-brazowych.html

Ja kupilam taki, ale jak mam byc szczera to chyba troche za gruby jest do spania i predzej do wozka bede go uzywac, ale jeszcze zobacze ;)
    Ale śliczny i niedrogi :O ja mam z f&f taki wiosna-jesień :/ taka grubość.

Katy lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem normalnie ale do słodyczy mnie strasznie ciągnie :P
    po każdym normalnym posiłku musze ciasteczko :P
    u mnie łóżeczko stoi, wózek stoi, torby do szpitala spakowane.
    Młody najczęsciej wypycha się jak jest głodny i czuję jego stópki jakby miały już wyjść :P

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dziewczyny a kupujecie może śpiworek dla dziecka do łóżeczka? jesli tak to podeslecie jakies linki? Oprócz tego chciałabym zapytać czy macie coś do wózka w sensie jakiś śpiworek czy pościel albo przescieradlo? Ja w ogole o tym nie pomyslalam dopiero teraz zaczelam sie zastanawiac jak to wygląda

Spiworek kupilam w Tesco taki na ramiaczka, do wozka przescieradelko jeszcze musze dokupić i mam zestaw minky (kocyk i poduszka płaska).

Edwarda slusznie, jak masz ochote to trzeba jesc :) ja przestalam juz swirowac,ostatnio na wizycie mialam +1,2 kg w ciagu 3 tyg, ale z tego 700 gr corka przybrala :)

A jutro zrobie sernik jagodowy z polewa z bialej czekolady :) daeno slodkiego nie jadlam i juz mi sie chce :)

• Katy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Ale śliczny i niedrogi :O ja mam z f&f taki wiosna-jesień :/ taka grubość.

Ogólnie na tej stronie maja dosyc niskie ceny, a jakosc bardzo dobra bo zamawialam tez kilka innych rzeczy ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z Was miala rozbieznosci miedzy wymiarami glowki czy brzuszka a koscia udową dziecka? Wyszla mi krótsza kosc udowa. W 30 tyg ta roznica to 2 tyg, ale lekarz nie skomentował tego wtedy. W 35 tyg roznica to juz 4 tyg i inny lekarz zauwazyl, ale niby ja tez nie mam za dlugiej kosci(mimo srednieg wzrostu 167cm) i ze to moze taka uroda. Nic nie straszyl mnie, ale i tak sie zestresowalam.

• Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie dziewczyny. Czy kupilyscie karuzele nad lozeczko czy jeszcze nie? Jesli tak to plastiki czy szmacianki? Bo czytalam ze w pierwszym miesiacu i tak nie warto zakladac tylko pozniej i najlepiej jak sa intensywnego koloru.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam śpiworek do spania w Smyku, o taki https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/333433/s/smiki-kroliczek-spiworek-niemowlecy-86-92-cm/
    Tylko ja kupiłam rozmiar 56.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 22:05

oli123 lubi tę wiadomość

km5sdf9hi5m1i40u.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:
    Mam pytanie dziewczyny. Czy kupilyscie karuzele nad lozeczko czy jeszcze nie? Jesli tak to plastiki czy szmacianki? Bo czytalam ze w pierwszym miesiacu i tak nie warto zakladac tylko pozniej i najlepiej jak sa intensywnego koloru.
    Ja nie kupiłam i chyba nie będę kupować. Noworodek tego nie widzi, potem go to rozprasza i ma za dużo bodźców, a w łóżeczku powinien spać. Może taka zabawka jest odpowiednia dla kilkumiesięcznych dzieci, ale tutaj bym się obawiała, że strąci na siebie łapkami albo najzwyczajniej w świecie mu się znudzi po paru dniach i będzie zbierać kurz. Tak mi się wydaje, że takie karuzelki bardziej cieszą oko rodzica niż dziecka, ale to tylko moje luźne przypuszczenia ;) Jak zacznę robić pokoik po remoncie mieszkania, to z "rzeczy wiszących" kupię jakieś gwiazdki czy chmurki materiałowe, które zawieszę na ścianie tak dla ozdoby :)

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-spiworek-serduszka-w-paseczkach-brazowych.html

Ja kupilam taki, ale jak mam byc szczera to chyba troche za gruby jest do spania i predzej do wozka bede go uzywac, ale jeszcze zobacze ;)
    o właśnie o takie coś mi chodziło:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 86 wrote:
    Dziewczyny, czy ktoras z Was miala rozbieznosci miedzy wymiarami glowki czy brzuszka a koscia udową dziecka? Wyszla mi krótsza kosc udowa. W 30 tyg ta roznica to 2 tyg, ale lekarz nie skomentował tego wtedy. W 35 tyg roznica to juz 4 tyg i inny lekarz zauwazyl, ale niby ja tez nie mam za dlugiej kosci(mimo srednieg wzrostu 167cm) i ze to moze taka uroda. Nic nie straszyl mnie, ale i tak sie zestresowalam.

Ja miałam w 31 tc na usg kość udową niby krótszą jak na ten termin a główkę większą. Trochę się stresowałam, ale dałam sobie spokój. Nawet płakałam bo naczytałam się o ZD.

ckaik0s36dsxflg9.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:

Ja kupiłam karuzele robiona z filcu :) mam biało pomarańczowe bo jak już wcześniej pisałam - pokój jest w liski :D

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:
    Mam 2 po córce, niewypały. Teraz planuję robić mobile dostosowane do wieku i możliwości (tu więcej info http://www.domowemontessori.pl/mobile-jakie-kiedy/). Póki co mam prawie zrobiony munari (o ile nie zapomnę zabrać z Polski)

Co do śpiworka, to już pisałam ze miałam i nadal zamierzam używać. Najpierw do fotelika (gdyby znów dziecko nie akceptowało wózka), a później przekładać w razie potrzeby. Mam też bluzy i kurtki do noszenia (bo w sumie tak powinno być łatwiej nadążyć za dwulatką i psem ;) Wózek będzie raczej na dalekie wyprawy, zakupy, ewentualnie może starsze da się w nim unieruchomić, choć szczerze wątpię ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 86 wrote:
    Starsza córka notorycznie miała coś mniejszego, wyrównała dopiero pod koniec ciąży. Ta idzie powiedzmy zgodnie z siatką, tylko brzuch ciągle za duży. Lekarz kazał mi się tym nie stresować. Każdy z nas ma jakieś asymetrię i odchyły od normy.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 28 lutego 2018, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania 86 wrote:

U nas tak było w 28 i 30 tc, główka za duża o 2 tygodnie, a kość udowa o 2 tygodnie za mała, teraz w 32 wszystko się wyrównało :)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2018, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj wyszedl brzuszek mniejszy o ok.2tyg od innych części ciała ale lekarz nic nie mówił więc chyba jest ok . Zobaczyłam to dopiero jak zajrzałam w dokumenty z usg

• Mania 86 Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82 wrote:
    Ja miałam w 31 tc na usg kość udową niby krótszą jak na ten termin a główkę większą. Trochę się stresowałam, ale dałam sobie spokój. Nawet płakałam bo naczytałam się o ZD.

dzięki Dziewczyny. Ja mialam przesunietą owulacje a teraz jest balagan, bo nie kazdy lekarz liczy to wg tp z 12 tyg. Odnoszą te pomiary czasem do OM. I glowa i brzuszek sa jakby 2 tyg do przodu a kosc 2 tyg do tylu.

Jestem odrobine spokojniejsza, bo robilismy amniopunkcje, ale i tak wielu chorob genetycznych ona nie pokaze.

Moze powtorzyc to badanie za jakis tydzien?
    Zobaczyc czy sie nie zwieksza? Tylko dla wlasnego spokoju, bo tp 3.4 wiec lada chwila.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 05:41

• AJrin Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z pierworodnym bylo tak ze kość udowa 2 tygodnie do tyłu glowka ponad tydzien do przodu. Pytalam się czy to nic groznego lelarz mnie uspokoił, że kazde dziecko roanie swoim tempem do tego nie ma dzieci rowno wymiarowych proporcjonalnych tak jak kazdy czlowiek ma inna dlugosc stopy nogi i reki. Kazał totalnie sie nie przejmować a synek urodzil sie zdrowy.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w pt zaczynam 36 tc, normalnie nie mogę uwierzyć. Ta ciąża bardzo szybko mi zleciała. No i jak się nie będzie nic działo jedziemy na kilka dni do pl. po brakujące elementy wyprawki. Typu fotelik, ciuszki, łóżeczko ( bo nie wiem czy się chwaliłam, ale w pl nowe upolowalam za połowę ceny, bo ta firma nie jest tak popularna jak tu. Bardzo mnie to cieszy bo powinno się w razie czego łatwo sprzedać. Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Jest też szansa że zostanie z nami na dłużej, bo można je przerobić na krzesełko do karmienia czy regulowane biurko.

gondi, oli123, Halina90 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Rzodkiewka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lutego 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, widzę, że dużo się ostatnio dzieje na naszym forum. Jeśli chodzi o Aliskee- powiem tak no comment... Kurdę tak podpatruję, sobie jak pięknie utzadzacie pokoje, szykujecie wyprawki i.m wrażenie, ze jestem w lesie..

‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ