X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Marzannna Nowa

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, nazywam się Marzena. Mam 24 lata. Praktycznie czytam was od początku. Ale się nie udzielałam. Termin porodu mam na 4 kwietnia.
    Po tej historii z Aliską jestem w szoku. Szczerze to wspierałam ją w tych niby trudnych chwilach.

Jak się dodaje ten obrazek z datą?

• Paatka Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panią zaszokowanym historią Aliski i "czytającym nas od początku" polecam - stwórzcie sobie odrębną grupę - na pewno się świetnie same ze sobą dogadacie w swoim wyimaginowanym świecie i będziecie mogły dalej ciągnąć tej żenujący wątek.

GosiaB bo pieniążki to oni zbierać potrafią, ale stworzyć coś porządnego jak widać już nie koniecznie.. Więc w sumie nie wiem za co chcą tą kasę - za kalendarzyk, który jest darmowy w co 2 ciążowej aplikacji? Na szczęście nigdy żadnego pakietu tu nie wykupiłam.

oli123 bardzo ładne to łóżeczko :)

oli123, mlodaaa, Asiula27, darika, edwarda20, Paulettaa, Paulettaa lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Aga26 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaB masz rację z tymi lekami. Też mnie ciekawiło dlaczego nikt nie usuwa postów łamiących prawo. Może coś się w najbliższym czasie zmieni na plus i ktoś to zacznie kontrolować.
    Oli super dostawka :-)
    Ja miałam duży problem z miejscem do spania dla drugiego dziecka. Córka śpi w swoim łóżeczku, a w sypialni ciasno i drugie standardowej wielkości by się nie zmieściło. Dlatego szukałam łóżeczka z obniżanym dnem tylko mniejszych wymiarów i znalazlam takie z materacem 50x90. Jeszcze ma kółka więc można nim przejechać do salonu.

• Marzannna Nowa

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf9f956a6a91.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b36ff2cb275e.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06aa5d3c35e8.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/06aa5d3c35e8.jpg ka tez funkcje bujania na boki:) no i kolorystycznie do nas pasuje idealnie, zastanawiam sie tylko jakie przescieradelko kupic
    śliczne :)

• Makira Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagle się okazuje, że tyle osób czyta od początku, ale się nie udziela i jak wybucha afera to musi skomentować, że jest w szoku. Tylko po co? Co to da?
    Jak będziemy całe dnie przeżywać tą sytuację i głównie o tym pisać, to one będą się tylko nakręcać i prowokować, co widać w postach wyżej.
    Może już zakończmy ten temat.

Andzia123, Elwira.eli lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam nigdy ciążowego abonamentu - to rzeczywiście bez sensu. Nie ukrywam, że w okresie starań wykresy cykli i uzupełnianie terminów przyjmowania leków(trochę ich było)przydały mi się bardzo. Starającym się "ze wspomaganiem" polecałam ten portal, teraz jednak chyba wstrzymam się z takimi rekomendacjami. Nie ma to jak profesjonalna i porządnie przygotowana akcja reklamowa. Dla pomysłodawcy tego żenującego przedsięwzięcia, moje gratulacje z powodu utraty potencjalnych klientek.

• acygan Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Nagle się okazuje, że tyle osób czyta od początku, ale się nie udziela i jak wybucha afera to musi skomentować, że jest w szoku. Tylko po co? Co to da?
    Jak będziemy całe dnie przeżywać tą sytuację i głównie o tym pisać, to one będą się tylko nakręcać i prowokować, co widać w postach wyżej.
    Może już zakończmy ten temat.

Wlasnie tez sie zastanawiam jaki w tym jest cel? Moze faktycznie warto odpuscic sobie juz.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tanith wrote:
    Totoro to możemy sobie przybić piątkę, bo ja też niby sobie zawsze obiecuję że już mnie ludzie nie zaskoczą, a zawsze jednak jest coś co mnie się nie mieści w głowie, zawsze szukam jakiegoś usprawiedliwienia tej osoby. Totoro my po prostu mamy za dobre serduszka :)

Ha ha ja też zawsze wszystkich usprawiedliwiam albo chociaż staram się zrozumiećxD Mojego męża to zawsze strasznie wkurza :D zwłaszcza jeśli chodzi o usprawiedliwianie płci przeciwnejxD

Pauletta śliczny kombinezonik <3 A maleństwo ewidentnie chciało powiedzieć "przestańcie mnie tu podglądać!";D Słodka buziunia:)

Oli śliczne to łóżeczko <3

Kurde też za mną ostatnio takie rozwiązanie chodziło, ale w końcu zostaniemy przy standardowym łóżeczku. Zresztą materac już kupiony, więc...:D Ale cały czas się zastanawiam jak my sie pomieścimy w naszej małej sypialni O.o Jak nasz dom był dopiero w fazie projektu to ja byłam na etapie "Nigdy nie będzie mi dane mieć dziecka. Niczego nie planuję." a teraz wiem, że sypialnia mogłaby być większa...xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2018, 20:29

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Asiula27 Przyjaciółka

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te osoby czytające od początku to ściema. Łóżeczko cudne, zazdroszczę, chciałabym takie ale jak pisałam już nie mam miejsca na takie cuda, hehe. Też się spotkałam na różnych forach, że dziewczyny odsprzedawały Duphaston i inne na receptę. Mi na przyklad został cały listek Duphast. bo brałam tylko ok. 2 tyg na poczatku na krwiaczka, ale nie wpadłabym, żeby to sprzedać - choć jak się okazuje, chetnych nie brakuje. Niektóre chcą brać te tabsy jak witaminę C....

gannyx8dn8lwgffz.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga26 wrote:
    Ja miałam duży problem z miejscem do spania dla drugiego dziecka. Córka śpi w swoim łóżeczku, a w sypialni ciasno i drugie standardowej wielkości by się nie zmieściło. Dlatego szukałam łóżeczka z obniżanym dnem tylko mniejszych wymiarów i znalazlam takie z materacem 50x90. Jeszcze ma kółka więc można nim przejechać do salonu.
    Ja niby mam miejsce w pokoju, ale balam się że jak starsza nie będzie chciała spac osobno i profilaktycznie zamówiłam łóżeczko dostawne właśnie 50x90. Później liczę że się przesiądzie do zwykłego łóżka.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • GosiaB Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli123, ja mam next2me. Kupiłam oryginalne i dość drogie prześcieradła. Co się okazało? Tani pokrowiec z gumką na przewijak (kupiony zupełnie nie w tym celu w Kik) jest idealny. Pięknie się naciąga na materac, jest gruby i mięsisty, bezproblemowo przetrwał pranie. Są różne kolory, ja mam różowy.

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiula27 wrote:
    Te osoby czytające od początku to ściema. Łóżeczko cudne, zazdroszczę, chciałabym takie ale jak pisałam już nie mam miejsca na takie cuda, hehe. Też się spotkałam na różnych forach, że dziewczyny odsprzedawały Duphaston i inne na receptę. Mi na przyklad został cały listek Duphast. bo brałam tylko ok. 2 tyg na poczatku na krwiaczka, ale nie wpadłabym, żeby to sprzedać - choć jak się okazuje, chetnych nie brakuje. Niektóre chcą brać te tabsy jak witaminę C....
    Wiecie sprzedać czy kupić można wszystko. Moja siostra tak kiedyś zrobiła, po 5 latach pojawiła się policja i miała bardzo dużo przesłuchań, bo jakoś namierzyli babkę, która jej ten lek sprzedała (chodziło o tabletki na odchudzanie). Śmiała się później, że szybciej było jechać do Czech i tam go kupić, niż poźniej latać po przesłuchaniach. Mi też dużo leków zostanie, bo mam zapasy jak na wojnę (różne dawki progesteronu od 100-400) ale nie odważyłabym się tego sprzedać obcej osobie. Niestety kolejnego dziecka nie planuję szybko (bo nie dam rady z 3 w zbliżonym wieku), więc pewnie wszystko pójdzie do kosza.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak obserwuje ruchy mojego maleństwa i powiem wam że są coraz rzadsze. Ale np. teraz sobie szaleje. Kurcze juz sama nie wiem. Jutro wizyta u gin to zapytam ale pewno standardowo powie ze dopóki jest choć 11 to jest ok

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mialam zacytowac jeden post a polubilam przez przypadek. Jesli chodzi o to ze jesli cos sie dzieje na forum to nie wiem czy tak ciekawie jest... Ja np sie bardziej stresowalam i pozniej wiecej wzracalam u mnie uwage czy cos nie tak i sie schizowalam. My mamy sie wspierac i sobie doradzac a nie narazac na wieksze stresy. To jest moje zdanie.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie reagujcie na "te które sie nie udzielaly, czytaly i teraz są w szoku". Olejemy gówniarę to sie jej znudzi.

Dzis mialam dzien obzarstwa tak chcialo mi sie jesc. Szok ile w siebie wscisnelam!

Katy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli123, piękne łóżeczko :)

Gosiczek, właśnie u mnie też ruchy nie pojawiają się tak często, dlatego wczoraj z rana panikowałam i chciałam jechać na IP, bo wizytę mam dopiero 8.03. Ale skoro Ty masz jutro wizytę to na pewno będziesz spokojniejsza.

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dziewczyny nie reagujcie na "te które sie nie udzielaly, czytaly i teraz są w szoku". Olejemy gówniarę to sie jej znudzi.

Dzis mialam dzien obzarstwa tak chcialo mi sie jesc. Szok ile w siebie wscisnelam!

Ja tez dzisiaj bym tylko jadla i jadla :p Teraz nawet kanapki jem :D

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupujecie może śpiworek dla dziecka do łóżeczka? jesli tak to podeslecie jakies linki? Oprócz tego chciałabym zapytać czy macie coś do wózka w sensie jakiś śpiworek czy pościel albo przescieradlo? Ja w ogole o tym nie pomyslalam dopiero teraz zaczelam sie zastanawiac jak to wygląda

mhsvi09k63nasq33.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dziewczyny a kupujecie może śpiworek dla dziecka do łóżeczka? jesli tak to podeslecie jakies linki? Oprócz tego chciałabym zapytać czy macie coś do wózka w sensie jakiś śpiworek czy pościel albo przescieradlo? Ja w ogole o tym nie pomyslalam dopiero teraz zaczelam sie zastanawiac jak to wygląda
    Ja zamawiam prześcieradełko do wózka i tylko tyle narazie :) będzie spał na płasko, lekko najwyżej uniose dół gondolki. Mam śpiworek do łóżeczka, ale mam też otulacz i rożek nakupowałam jak wariatka, a czy się przyda... hahaha :D

Angel1988 lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://poscieldladzieci.pl/mamo-tato-spiworek-serduszka-w-paseczkach-brazowych.html

Ja kupilam taki, ale jak mam byc szczera to chyba troche za gruby jest do spania i predzej do wozka bede go uzywac, ale jeszcze zobacze ;)

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 768 769 770 771 772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ