X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do krwi pępowinowej nie pobieram. Chcę by cała przeszła do dziecka. Łożysko oddaje, bo do szczęścia nie jest mi potrzebne, a jeśli komuś może się przydać to super.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Dziewczyny ze skróconymi szyjkami i nie tylko :D jak u Was ze współżyciem? Jest? :D Wczoraj totalnie wyleciało mi z głowy, żeby zapytać ginekologa. Nic tylko się w łeb palnąć. Wstrzymać się do skończonego 37tc czy coś mogę podziałać delikatnie? Szczerze mówiąc opcja nr 1 mnie załamuje!

A jeśli chodzi o bankowanie to ja się nie podejmuję ze względu na koszty.

Nie ma powodu by sie powstrzymywać jeśli sie nic nie dzieje. Ja bym chciała ale mój mąż mówi że sie boi ze względu na moje serce

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio... Eh, śmiejcie się, ale aż się poryczałam. Czuję się jak dziecko, któremu zabrano zabawkę. Niech żyją hormony!

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie pobieram krwi bo nawet o tym nie myslelismy :) seksu tez nie uprawiamy :)) chlop chce a ja jakos nie czuje sie na silach.
    Dzisiaj mam kolejne usg i sprawdzanie przeplywow krwi w lozysku. Musze torbe spakowac ;) jeszcze tego nie zrobilam!

Tak Was czytam i czytam i ile Wy macie badan i w ogole ;) ja mialam pobierana krew raz i to w sierpniu, we wrzesniu sprawdzany mocz i potem 3x sprawdzenie hemoglobiny poprzez naklucie palca. Dopochwowo ani razu zadnego badania, oprocz jednego usg ;)

Wciaz czekam na zdjecia z sesji brzuszkowej :(

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my współżyjemy, jak mąż wraca po tyg do domu to i 3-4 razy w ciągu weekendu ;) mimo że brzuszek duży, pupa się zatłuszczyła hehe

Elwira.eli, Sassy lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory miałam zakaz od początku ciąży (od lipca!!), a wczoraj na wizycie zupełnie wypadło mi to z głowy :-(. Zapytam 19.03 na kolejnej. Mam nadzieję, że jeszcze dobie użyjemy w ciąży :-D.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy wrote:
    Dziewczyny ze skróconymi szyjkami i nie tylko :D jak u Was ze współżyciem? Jest? :D Wczoraj totalnie wyleciało mi z głowy, żeby zapytać ginekologa. Nic tylko się w łeb palnąć. Wstrzymać się do skończonego 37tc czy coś mogę podziałać delikatnie? Szczerze mówiąc opcja nr 1 mnie załamuje!

A jeśli chodzi o bankowanie to ja się nie podejmuję ze względu na koszty.
    Ja mam calkowity zakaz wspolzycia od ok miesiaca, ciezko jest ale czuje ze jesli bym sie zdecydowala na wspolzycie to od razu bym urodzila :) ciezko jest i to bardzo natomiast na meza mam inne sposoby teraz zeby nie odczul tego az tak drastycznie:)

mhsvi09k63nasq33.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez nic od poczatku ciąży :p nie mialam żadnych przeciwwskazań ale najpierw rzygi, potem libido -1000 i huśtawka hormonów, ze mąż ble i z daleka ode mnie. Teraz nie mogę ale juz tez zapomnialam jak to jest :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że tylko u nas taki celibat :) M. dowiedział się na SR, że sex wpływa na wywołanie porodu, a wczoraj mu powiedziałam, że być może bedą chcieli wcześniej wywoływać to aż oczy mu się zaświeciły, biedaczek :)

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • Katy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My do niedawna normalnie uprawialismy seks, ale juz od jakiegos czasu sprawia mi to bol i zdecydowalismy, ze wstrzymamy sie juz do konca..Przykro mi bardzo z tego powodu, ale po co sie mam zmuszac..Biedny chlopak mysli, ze to nie cale 2 miesiace, a przeciez w pologu seksu nie mozna i az boje sie go uswiadamiac xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny jesteście niesamowite. Ja też nie współżyje bo zakaz. Mam momenty gdzie naprawdę mam już sny i zastanawiam się czy coś było czy to tylko sen. Tylko nie wiem czy coś będzie jeśli dostaniemy pozwolenie. Trochę mnie to krępuje i męża też trochę. Pożyjemy zobaczymy.

W domu u mnie masakra. Dzieci kaszlą i kaszlą.wyspac się nie idzie i przeszkadza to nawet w odladaniu telewizji. Mam nadzieję że jeszcze mnie nie dopadnie na sam koniec bo wtedy to już chyba nie donoszę.

I dziewczyny do was pytania:
    1. Czy mimo wyleczonych zębów pobolewaja wam czasami? Mnie tak
    2. Czy dzieciątka już ułożone główkami w dół? Moje jeszcze nie.
    3. Czy depilujecie się całe ( nogi,pachy i krocze itp) do porodu? Nie wiem czy podołam
    4. Czy też wam się zatyka nos ( ale jedna dziurka) i macie suche gardła? Niestety mam tę przypadłość już długo i ciężko z tym sobie poradzić.

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas moze nie jakos super czesto ale wspolzyjemy. Zakazu nie mialam, ale libido slabsze niz przed ciaza, dopiero w ciagu ostatniego miesiaca jakas wieksza ochota sie pojawila jak juz sil troche brak :)

Dziewczyny a jak to jest z tymi cesarkami? Czy to naprawde wiekszy bol? Czy serio tak gorzej sie znosi wszystko? Martwie sie,bo corka nie chce sie obrocic, od kilku tygodni glowa do gory siedzi i nie wiem czy jeszcze jej się odwidzi.

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sex wprowadziłem mimo że wcześniej 0. I mam nadzieję że uda mi się trochę przyspieszyć poród:)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    U nas moze nie jakos super czesto ale wspolzyjemy. Zakazu nie mialam, ale libido slabsze niz przed ciaza, dopiero w ciagu ostatniego miesiaca jakas wieksza ochota sie pojawila jak juz sil troche brak :)

Dziewczyny a jak to jest z tymi cesarkami? Czy to naprawde wiekszy bol? Czy serio tak gorzej sie znosi wszystko? Martwie sie,bo corka nie chce sie obrocic, od kilku tygodni glowa do gory siedzi i nie wiem czy jeszcze jej się odwidzi.
    Oj znosi się gorzej i dłużej do siebie dochodzi... Niby na dole nic się nie zmienia ale jednak tniemy mięśnie brzucha. Ja długo nie mogłam się podnieść. Potem pozycja zbiera w pół. Ciężko dzieckiem się zajmować. Szwy ciągną... moja mała też główka do góry i też już nastawiona na CC jestem

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde łudzę się jeszcze, że skoro gin powiedział żeby polegiwać, ale nie mówił nic o współżyciu to może jest zielone światło :D No nic, trochę dam sobie na wstrzymanie może, ale w 38tc sobie odbijemy na pewno. Skoro niektóre dziewczyny chodzą pół dnia po schodach żeby wywołać poród i nic się nie dzieje, a inne od 20tc muszą tylko i wyłącznie leżeć, żeby nie urodzić przedwcześnie, to chyba wszystko jest gdzieś zapisane i mi bolec krzywdy nie zrobi :D Haha przepraszam za określenie, ale beret zryty od rana z niedospania :D

n59yhdgewxvis8ih.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira co do ulozenia dziecka to moja gin mowi, ze czekamy do 36 tc, jesli sie nie przekreci to ona lieruje na cesarke.

Ja w ciazy nie bylam u dentysty, przed ciaza wyleczylam zeby a teraz cos tam czuje w jednym miejscu, ale zeby samo z siebie bolalo to nie.

Golenie sprawia mi wiele trudnosci, ale na pewno to zrobie. Depilacja odpada.

Problem z nosem i suchym gardlem mam, ale ja mam tez suche powietrze w pokoju,takze nie wiem na ile przyczyna moze byc ciaza.

Elwira.eli lubi tę wiadomość

• Sassy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:

3. Czy depilujecie się całe ( nogi,pachy i krocze itp) do porodu? Nie wiem czy podołam
    4. Czy też wam się zatyka nos ( ale jedna dziurka) i macie suche gardła? Niestety mam tę przypadłość już długo i ciężko z tym sobie poradzić.

1. Tak, czasem bolą mnie przestrzenie międzyzębowe, a wiem że nie ma tam próchnicy.

2. Miesiąc temu było, a teraz niestety nie wiem przez brak usg, choć podejrzewam, że tak, bo czuję nóżki na górze.

3. Właśnie wczoraj robiłam depilacje całego ciała i nie było łatwo- zajęło mi to więcej czasu. Myślę, że z tygodnia na tydzień będzie trudniej, ale się przemęczę, bo chce czuć się atrakcyjna + w każdej chwili mogę trafić na porodówkę i nie chciałabym być zarośnięta. Wiadomo, 2 czy 3-dniowy "zarost" to nie problem, ale tygodniowy dla mnie już tak. Źle bym się czuła.

4. Od początku ciąży mam zatkany nos (zero kataru, powiększona śluzówka). W gardle i buzi tak sucho jakbym spaliła całą paczkę fajek :/

n59yhdgewxvis8ih.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie wspolzyjemy od jakiegoś miesiąca, Ale nie dlatego że jakieś przeciwwskazania są tylko po prostu mąż ma opory :p ale myślę że długo to też nie wytrzymam już, bo też i mi się śnią przeróżne rzeczy i tak jak do tej pory wytrzymywalam w miarę ok to Tera coraz większą chęć mam na jakieś tam igraszki :p także rozumiem Cię Sassy doskonale :p

Sassy, Elwira.eli lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elwira.eli wrote:
    Oj dziewczyny jesteście niesamowite. Ja też nie współżyje bo zakaz. Mam momenty gdzie naprawdę mam już sny i zastanawiam się czy coś było czy to tylko sen. Tylko nie wiem czy coś będzie jeśli dostaniemy pozwolenie. Trochę mnie to krępuje i męża też trochę. Pożyjemy zobaczymy.

W domu u mnie masakra. Dzieci kaszlą i kaszlą.wyspac się nie idzie i przeszkadza to nawet w odladaniu telewizji. Mam nadzieję że jeszcze mnie nie dopadnie na sam koniec bo wtedy to już chyba nie donoszę.

1. Wyleczylam wszystkie przed ciaza i na szczęście nic nie bolalo i nie boli. Dziecko wysysa z nas wszystkie mineraly wiec pewnie dlatego niektóre kobiety maja takie problemy z zębami w ciąży i po.
    2. Jest glowka w dol.
    3. Nogi i pachy staram sie na bieżąco, lono do tej pory przed wizytami u gin bo nie widzę i jest mi bardzo ciężko. Do szpitala trafiłam z ponad tygodniowym bobrem i byli mi wstyd ale stwierdziłam ze na pewno widzieli gorsze rzeczy :p
    4. Katar ciążowy mam od początku ciąży. Suche gardło mam od jakiś 2mcy ale radze sobie z tym tak, ze przy łóżku mam zawsze szklankę z woda.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przerwe 2 tygodniowa od seksu i już wczoraj chcialam.dopaść M ale wracam z lazienki a ten chrapie w najlepsze.

oli123 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 819 820 821 822 823 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ