X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dziewczyny czy tylko ja nie pomyślałam o pobraniu tej krwi pępowinowej? Ktoś jeszcze nie pobiera?

edwarda20, sweetmalenka - dzieki:) czasami jednak jest wiekszy jak sie inaczej ułoży :) i tak przytyłam już prawie 10 kg

Jak mialas niedowagę to te 10 kg i tak za malo ;p

Ja nie pobieram krwi ale ze wzgledu na koszty, nie ze nie chcemy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    Dziewczyny czy tylko ja nie pomyślałam o pobraniu tej krwi pępowinowej? Ktoś jeszcze nie pobiera?

edwarda20, sweetmalenka - dzieki:) czasami jednak jest wiekszy jak sie inaczej ułoży :) i tak przytyłam już prawie 10 kg

Dzisiaj mąż zabrał mnie do restauracji tak sie najadłam ze zaraz padne :) mmm ale było pyszne, zupka tajska, kaczka z wiśniami i do tego suflet czekoladowy pychotka!
    coś czuje ze po tej tajskiej bedzie ciezko w nocy ze zgagą! Mi pomaga renee ale to tak na chwilke takze dziennie zjadam ok 10 tabletek a na noc usypiam z jedną w buzi

My też w końcu nie pobieramy.

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jak mialas niedowagę to te 10 kg i tak za malo ;p

Ja nie pobieram krwi ale ze wzgledu na koszty, nie ze nie chcemy.

no my właśnie też... troche to przechowywanie krwi kosztuje a my jeszcze remont zrobić w tym kuchnie od zera i salon i samochód musimy kupić bo nie mozemy narazac dzidziusia na niebezpieczenstwo w naszym starym gracie, dobrze ze mamy pieniadze z wesela bo maz by siedzial za granica i musielibysmy zyc na odleglosc

mhsvi09k63nasq33.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oli123 wrote:
    no my właśnie też... troche to przechowywanie krwi kosztuje a my jeszcze remont zrobić w tym kuchnie od zera i salon i samochód musimy kupić bo nie mozemy narazac dzidziusia na niebezpieczenstwo w naszym starym gracie, dobrze ze mamy pieniadze z wesela bo maz by siedzial za granica i musielibysmy zyc na odleglosc
    My musimy kupic samochod i mieszkanie i na pewno bedziemy miec kredyt na 10-15 lat. A jeszcze trzeba zyc, pojechac na jakies wakacje itp.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oli śliczny pokoik my u starszaka tez mamy te baloniki :)
    YvoneSW no spory też masz brzuszek :)
    Co do krwi my też ze wzgledu na finanse nie decydujemy się jest to dość spory dla naasz koszt na tą chwilę.

oli123 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Totoro Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie pobieramy krwi. Raz, że po zagłębieniu się w temat okazuje się, że to tak nie do końca z jej przydatnością na ten moment, jak to przedstawiciele prezentują, dwa, że właśnie koszty...

Śliczne brzuszki dziewczyny :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko, ale się naprodukowałyście dzisiaj, aaaa! My poszliśmy rano na śniadanie i w końcu pół dnia spacerowaliśmy sobie po mieście, miałam takie uczucie, że to już ostatnie spacery we dwoje i tak jakoś dziwnie, nostalgicznie mi się zrobiło :) eeeehhh :)

Ajrin jeśli chodzi o takie naturalne zdjęcia to ja zawsze polecam Magdę http://www.magdalenamizera.pl/ - potrafi stworzyć taki klimat, że nawet nie czujesz, że ktoś robi fotki, ma super kontakt z dziećmi i zdjęcia wychodzą jak marzenie, takie jasne, pełne światła.. Nie wiem jak z ceną, bo u nas to był koleżeński prezent, najlepiej indywidualnie dopytać :):)

Ja nie byłam jeszcze ani razu na ktg, dzisiaj zrobiłam wszystkie badania krwi już do szpitala, w poniedziałek wizyta więc odbiorę GBSa i wyniki i gin ma powiedzieć co dalej.. w ramach NFZ nie ma już żadnych USG (ostatnie to to 3 trymestru), ciekawa jestem czy coś bokiem zleci czy każe iść prywatnie, czy już nie będziemy dalej robić ;)
    Apropo GBS - w szkole rodzenia mówili, że jak ktoś ma robiony późno to poprosić o tel do laboratorium, w razie czego mogą zadzwonić ze szpitala i spytać o wyniki.

Sylwia95 wszystkiego najlepszegoooo!

Paulettaa u nas wózek bez poduszki - najwyżej później dokupię :)

Malyprosiaczek my mamy POANG z Ikea, ja go bardzo lubię i jest mi wygodnie, jest sporo lżejszy niż uszak, lekko się buja plus mogę usiąść na nim też po turecku i fajnie podpiera dolny odcinek pleców i kark. Dla mnie strzał w dziesiątkę, będziemy się na nim karmić z poduszką i już :)

Oli123 cudny kącik! Ten fotel piękny :) i kolorki… cudo! My też zrobiliśmy pokoik na tip top mimo że na początku maluch będzie z nami w sypialni, ale cieszę się bo dało mi to masę radochy i uwielbiam spędzać czas w tym pokoiku, będziemy tu się karmić, przebierać, przewijać itp :) My też krwi nie pobieramy, nie chcę dokładac do tej marketingowej otoczki, jeśli już to zdecydowałabym się na bankowanie publiczne.

aaaa! i jeśli któraś z was nie ma laktatora, a chciałaby mieć to ja mam jeden bardzo fajny do wygrania na blogu :) Jak wpiszecie sobie w google "worqshop" to wyskoczy co trzeba :)

AJrin lubi tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie. Ale bez USG, bo dwa tyg temu było w szpitalu. Następna wizyta 19.03 i wtedy pomiary. Odstawiam luteine, biorę tylko magnez. Szyjka zaczyna się przygotowywać (mieknie), ale bez oznak rozwierania i skracania. L4 wystawione do dnia porodu :-D.
    Puchniecia sa normalne na tym etapie i gin powiedziała, że jeśli na kolejną wizytę przyjadę w klapkach to nikt nie będzie się dziwił :-P.
    GBS ujemny :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Halina90 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvia94

U mnie np. z L4 jest tak, że dostaje pensje normalnie od pracodawcy,a zakład sobie ściąga od ZUS. Także ja mam w terminie wypłaty.

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakie fotele polecacie ? Ja od dłuższego czasu poszukuje i nic konkretnego nie mogę znaleźć. Jak już znalazłam coś to mój mąż mówi ze niewygodne albo ze za niski i nie będę mogła głowy oprzeć a ja mam 155cm wzrostu wiec jest mi ciężko coś znaleźć :(

My zdecydowaliśmy się na bankowanie komórek, ponieważ rodzina jest obciążona chorobami genetycznymi wiec chcemy być zabezpieczeni w razie czego tylko jeszcze nie wiemy jaki pakiet. Jutro zaczniemy dyskusje na ten temat

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • olka25 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś też po wizycie. Szacowana waga dziecka na ten moment to 2720 g. Mam rozwarcie na opuszek. Lekarz powiedział, że jestem już w 35 tygodniu, a z USG nawet w 36 i na tym etapie już się akcji nie wstrzymuje, tym bardziej, że dziecko ma już prawie 3 kg. Mówił, że skoro coś się dzieje, to na pewno nie bez powodu i nawet gdybym miała urodzić w 37 czy 38 tygodniu to będzie ok i mam się niczym nie przejmować. Także jestem spokojna i czekam na rozwój wydarzeń, ale nie nastawiam się, bo z rozwarciem można i przenosić ciążę :)

Kinga., Sassy lubią tę wiadomość

25.01.2015 <3
    23.03.2018 <3
    18.04.2021 <3
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie bierzemy pod uwage banku komorek.

Jestem po wizycie, na usg wszystko jest ok, nic niepokojacego nie widac, szyjka tez ok. Jutro jeszcze na ktg mam przyjechac, zobaczymy jak tam bedzie. No i dostalam caly zestaw cukiereczkow- nospa, scopolan, magnez, dodatkowo lykam zelazo i euthyrox, masakra jakas :)
    A no i Zosia nadal siedzi sobie z glowka do gory, a w kolejce do lekarza myślałam, ze mi wyjdzie przez ten brzuch, tak sie rozpychala, jak malo kiedy :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    A jakie fotele polecacie ? Ja od dłuższego czasu poszukuje i nic konkretnego nie mogę znaleźć. Jak już znalazłam coś to mój mąż mówi ze niewygodne albo ze za niski i nie będę mogła głowy oprzeć a ja mam 155cm wzrostu wiec jest mi ciężko coś znaleźć :(

My zdecydowaliśmy się na bankowanie komórek, ponieważ rodzina jest obciążona chorobami genetycznymi wiec chcemy być zabezpieczeni w razie czego tylko jeszcze nie wiemy jaki pakiet. Jutro zaczniemy dyskusje na ten temat
    Mamy taki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24804a38522d.jpg

Moim zdaniem wygodniejszy niż uszak z ikei. Łatwo się z niego wstaje z dzieckiem na rękach, no i się buja.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Mamy taki
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24804a38522d.jpg

Moim zdaniem wygodniejszy niż uszak z ikei. Łatwo się z niego wstaje z dzieckiem na rękach, no i się buja.
    A skąd ten fotel? :)

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nie będę przechowywać krwi do własnych celów ale zdecyduję się na pobranie do celów publicznych ;)

• Sassy Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ze skróconymi szyjkami i nie tylko :D jak u Was ze współżyciem? Jest? :D Wczoraj totalnie wyleciało mi z głowy, żeby zapytać ginekologa. Nic tylko się w łeb palnąć. Wstrzymać się do skończonego 37tc czy coś mogę podziałać delikatnie? Szczerze mówiąc opcja nr 1 mnie załamuje!

A jeśli chodzi o bankowanie to ja się nie podejmuję ze względu na koszty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 07:03

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej my sie tez nie decydujemy na przechowywanie krwi. Raz ze to nie do końca sie sprawdza dwa ze u nas nie ma obciążeń w rodzinie a trzy to wiadomo koszty

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie współżyję. Nawet jakbym nie miała skróconej szyjki to jakoś "nie czuję bluesa" Mój M. też ma opory. Nadrobimy później.

MaGo lubi tę wiadomość

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Iggi31 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sassy,przy skracajacej szyjce czy rozwarciu współżycie zakazane.

• Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 9 marca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam zakaz przy skróconej szyjce. Niby mogę od 38 tygodnia jak donoszę ale po takiej przerwie to nie wiem czy się odważę. Już zapomniałam jak to jest. Może na Święta jakaś akcje sobie strzelimy Haha

Sassy lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
‹‹ 818 819 820 821 822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ