Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
oli123 wrote:Dziewczyny czy tylko ja nie pomyślałam o pobraniu tej krwi pępowinowej? Ktoś jeszcze nie pobiera?
edwarda20, sweetmalenka - dzieki:) czasami jednak jest wiekszy jak sie inaczej ułożyi tak przytyłam już prawie 10 kg
Jak mialas niedowagę to te 10 kg i tak za malo ;p
Ja nie pobieram krwi ale ze wzgledu na koszty, nie ze nie chcemy.
-
oli123 wrote:Dziewczyny czy tylko ja nie pomyślałam o pobraniu tej krwi pępowinowej? Ktoś jeszcze nie pobiera?
edwarda20, sweetmalenka - dzieki:) czasami jednak jest wiekszy jak sie inaczej ułożyi tak przytyłam już prawie 10 kg
Dzisiaj mąż zabrał mnie do restauracji tak sie najadłam ze zaraz padnemmm ale było pyszne, zupka tajska, kaczka z wiśniami i do tego suflet czekoladowy pychotka!
coś czuje ze po tej tajskiej bedzie ciezko w nocy ze zgagą! Mi pomaga renee ale to tak na chwilke takze dziennie zjadam ok 10 tabletek a na noc usypiam z jedną w buzi
My też w końcu nie pobieramy.12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
edwarda20 wrote:Jak mialas niedowagę to te 10 kg i tak za malo ;p
Ja nie pobieram krwi ale ze wzgledu na koszty, nie ze nie chcemy.
no my właśnie też... troche to przechowywanie krwi kosztuje a my jeszcze remont zrobić w tym kuchnie od zera i salon i samochód musimy kupić bo nie mozemy narazac dzidziusia na niebezpieczenstwo w naszym starym gracie, dobrze ze mamy pieniadze z wesela bo maz by siedzial za granica i musielibysmy zyc na odleglosc -
oli123 wrote:no my właśnie też... troche to przechowywanie krwi kosztuje a my jeszcze remont zrobić w tym kuchnie od zera i salon i samochód musimy kupić bo nie mozemy narazac dzidziusia na niebezpieczenstwo w naszym starym gracie, dobrze ze mamy pieniadze z wesela bo maz by siedzial za granica i musielibysmy zyc na odleglosc
-
Oli śliczny pokoik my u starszaka tez mamy te baloniki
YvoneSW no spory też masz brzuszek
Co do krwi my też ze wzgledu na finanse nie decydujemy się jest to dość spory dla naasz koszt na tą chwilę.
oli123 lubi tę wiadomość
-
O matko, ale się naprodukowałyście dzisiaj, aaaa! My poszliśmy rano na śniadanie i w końcu pół dnia spacerowaliśmy sobie po mieście, miałam takie uczucie, że to już ostatnie spacery we dwoje i tak jakoś dziwnie, nostalgicznie mi się zrobiło
eeeehhh
Ajrin jeśli chodzi o takie naturalne zdjęcia to ja zawsze polecam Magdę http://www.magdalenamizera.pl/ - potrafi stworzyć taki klimat, że nawet nie czujesz, że ktoś robi fotki, ma super kontakt z dziećmi i zdjęcia wychodzą jak marzenie, takie jasne, pełne światła.. Nie wiem jak z ceną, bo u nas to był koleżeński prezent, najlepiej indywidualnie dopytać
Ja nie byłam jeszcze ani razu na ktg, dzisiaj zrobiłam wszystkie badania krwi już do szpitala, w poniedziałek wizyta więc odbiorę GBSa i wyniki i gin ma powiedzieć co dalej.. w ramach NFZ nie ma już żadnych USG (ostatnie to to 3 trymestru), ciekawa jestem czy coś bokiem zleci czy każe iść prywatnie, czy już nie będziemy dalej robić
Apropo GBS - w szkole rodzenia mówili, że jak ktoś ma robiony późno to poprosić o tel do laboratorium, w razie czego mogą zadzwonić ze szpitala i spytać o wyniki.
Sylwia95 wszystkiego najlepszegoooo!
Paulettaa u nas wózek bez poduszki - najwyżej później dokupię
Malyprosiaczek my mamy POANG z Ikea, ja go bardzo lubię i jest mi wygodnie, jest sporo lżejszy niż uszak, lekko się buja plus mogę usiąść na nim też po turecku i fajnie podpiera dolny odcinek pleców i kark. Dla mnie strzał w dziesiątkę, będziemy się na nim karmić z poduszką i już
Oli123 cudny kącik! Ten fotel pięknyi kolorki… cudo! My też zrobiliśmy pokoik na tip top mimo że na początku maluch będzie z nami w sypialni, ale cieszę się bo dało mi to masę radochy i uwielbiam spędzać czas w tym pokoiku, będziemy tu się karmić, przebierać, przewijać itp
My też krwi nie pobieramy, nie chcę dokładac do tej marketingowej otoczki, jeśli już to zdecydowałabym się na bankowanie publiczne.
aaaa! i jeśli któraś z was nie ma laktatora, a chciałaby mieć to ja mam jeden bardzo fajny do wygrania na bloguJak wpiszecie sobie w google "worqshop" to wyskoczy co trzeba
AJrin lubi tę wiadomość
-
My po wizycie. Ale bez USG, bo dwa tyg temu było w szpitalu. Następna wizyta 19.03 i wtedy pomiary. Odstawiam luteine, biorę tylko magnez. Szyjka zaczyna się przygotowywać (mieknie), ale bez oznak rozwierania i skracania. L4 wystawione do dnia porodu
.
Puchniecia sa normalne na tym etapie i gin powiedziała, że jeśli na kolejną wizytę przyjadę w klapkach to nikt nie będzie się dziwił.
GBS ujemny.
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
A jakie fotele polecacie ? Ja od dłuższego czasu poszukuje i nic konkretnego nie mogę znaleźć. Jak już znalazłam coś to mój mąż mówi ze niewygodne albo ze za niski i nie będę mogła głowy oprzeć a ja mam 155cm wzrostu wiec jest mi ciężko coś znaleźć
My zdecydowaliśmy się na bankowanie komórek, ponieważ rodzina jest obciążona chorobami genetycznymi wiec chcemy być zabezpieczeni w razie czego tylko jeszcze nie wiemy jaki pakiet. Jutro zaczniemy dyskusje na ten temat -
Ja dziś też po wizycie. Szacowana waga dziecka na ten moment to 2720 g. Mam rozwarcie na opuszek. Lekarz powiedział, że jestem już w 35 tygodniu, a z USG nawet w 36 i na tym etapie już się akcji nie wstrzymuje, tym bardziej, że dziecko ma już prawie 3 kg. Mówił, że skoro coś się dzieje, to na pewno nie bez powodu i nawet gdybym miała urodzić w 37 czy 38 tygodniu to będzie ok i mam się niczym nie przejmować. Także jestem spokojna i czekam na rozwój wydarzeń, ale nie nastawiam się, bo z rozwarciem można i przenosić ciążę
Kinga., Sassy lubią tę wiadomość
25.01.2015
23.03.2018
18.04.2021 -
My nie bierzemy pod uwage banku komorek.
Jestem po wizycie, na usg wszystko jest ok, nic niepokojacego nie widac, szyjka tez ok. Jutro jeszcze na ktg mam przyjechac, zobaczymy jak tam bedzie. No i dostalam caly zestaw cukiereczkow- nospa, scopolan, magnez, dodatkowo lykam zelazo i euthyrox, masakra jakas
A no i Zosia nadal siedzi sobie z glowka do gory, a w kolejce do lekarza myślałam, ze mi wyjdzie przez ten brzuch, tak sie rozpychala, jak malo kiedy -
Malyprosiaczek wrote:A jakie fotele polecacie ? Ja od dłuższego czasu poszukuje i nic konkretnego nie mogę znaleźć. Jak już znalazłam coś to mój mąż mówi ze niewygodne albo ze za niski i nie będę mogła głowy oprzeć a ja mam 155cm wzrostu wiec jest mi ciężko coś znaleźć
My zdecydowaliśmy się na bankowanie komórek, ponieważ rodzina jest obciążona chorobami genetycznymi wiec chcemy być zabezpieczeni w razie czego tylko jeszcze nie wiemy jaki pakiet. Jutro zaczniemy dyskusje na ten temat
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/24804a38522d.jpg
Moim zdaniem wygodniejszy niż uszak z ikei. Łatwo się z niego wstaje z dzieckiem na rękach, no i się buja. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny ze skróconymi szyjkami i nie tylko
jak u Was ze współżyciem? Jest?
Wczoraj totalnie wyleciało mi z głowy, żeby zapytać ginekologa. Nic tylko się w łeb palnąć. Wstrzymać się do skończonego 37tc czy coś mogę podziałać delikatnie? Szczerze mówiąc opcja nr 1 mnie załamuje!
A jeśli chodzi o bankowanie to ja się nie podejmuję ze względu na koszty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2018, 07:03
-
Ja nie współżyję. Nawet jakbym nie miała skróconej szyjki to jakoś "nie czuję bluesa" Mój M. też ma opory. Nadrobimy później.
MaGo lubi tę wiadomość