X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Makira Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulettaa wrote:
    Zastanawiam się nad zakupem poduszki-motylka do wózka, co wy o tym myślicie ? Macie poduszki do wózka czy dziecko będzie leżeć na płasko?
    Wiem, że płaska pozycja jest zdrowsza ale chodzi mi bardziej o amortyzację główki .
    Mam tą poduszkę, dostałam gratis do rogala ciążowego, ale nie jestem do tego przekonana, nie wiem czy będę tego używać. Sama z siebie bym pewnie nie kupiła. Jak już to do fotelika, ale najpierw muszę zobaczyć jak się dziecko z tym układa :)

A ja sobie świętuję Dzień Kobiet, poszłam po lody bakaliowe bo mnie mega naszło, a co dziś nie będę sobie żałowac :D a wieczorem mąż mnie zabiera do kina na jakąś komedie romantyczna :)

Dokładnie GBS powinien być też z odbytu, bo tam też paciorkowce mogą się czaic, a przy psn usta dziecka przy fizjologicznym położeniu są mega blisko odbytu, już nie mówiąc o tym jak kobiecie zdarzy się wyproznic podczas, dodatkowo u niektórych robi się tzw 'ziejacy odbyt' jak to w literaturze nazywają :D

edwarda20, oli123 lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie gin mi pobierze w przyszłym tyg na wizycie, ale stresuję się, bo to będzie wg OM już 36+6 tc, zanim będzie wynik itd... A jak mi się mała pospieszy to co ja zrobię :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te poduszki motylki to według mnie dla starszego dziecka, ale sie nie znam. Ja mam plaską z minki pod spodem, ale tez chyba nie bede od razu uzywac.

Na poprawde humoru kupcie sobie buty, ja kupilam 4 pary i od razu mi lepiej ;p;p

oli123 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Pewnie gin mi pobierze w przyszłym tyg na wizycie, ale stresuję się, bo to będzie wg OM już 36+6 tc, zanim będzie wynik itd... A jak mi się mała pospieszy to co ja zrobię :(

To zrobią Ci w szpitalu, mnie zrobili i wynik byl tego samego dnia.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GBS powinnien być pobrany z pochwy i odbytu ja wczoraj miałam pobrany właśnie a w pierwszej ciąży nie poczułam ze pobrali z odbytu :p ale na wyniku mialam dwa podpisane ktory skąd wiec też pobrali ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda pochwal sie jakie buty :) zazdroszcze tak udanych zakupów :D

Dziewczyny cudne brzuszki dopiero widze jaki mój przy waszych to gigant!

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:

Dziewczyny cudne brzuszki dopiero widze jaki mój przy waszych to gigant!
    Twój jest chyba największy:)
    Dziewczyny mają faktycznie takie zgrabne brzuszki:) A ja dziś cały dzień mam taką gule w gardle.. Nie wiem czy to inna odmiana zgaga czy co :p ale rennie nie pomaga. I takie uczucie że nie wiem czy jestem głodna czy nie :D tak mi byle jak :p
    Byłam na wizycie. Zapis ok tylko mały co chwila się przekrecal i kopał. Położna ciągle ma z nim jakiś problem :p już stwierdziła że mogłabym już urodzić:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na GBS "czeka" się 72 h lub 48 h - w zależności od metody hodowli. Licząc z droga do laboratorium i papierowe procedury, standartowo powinien być wynik w 3 dni. U mnie dla bezpieczeństwa podają w lab. że 7 dni.
    Bardzo mnie dziwi fakt, że któras miała wynik tego samego dnia - teoretycznie jest to możliwe, ale wtedy lab. musiałoby mieć super nowoczesne wyposażenie (cytomerie przepływową na przykład - a to rzadko ktore lab. naukowe jest wyposazone, a co dopiero szpitalne).

Takze bez paniki - lab. podaja rozne terminy, ale w 3 dni wyniki juz sa na bank.

tanith lubi tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:

Linki do butów:
    1. https://www.zalando.pl/dkny-bess-tenisowki-i-trampki-dk111e00s-o11.html
    2. https://www.zalando.pl/katy-perry-polbuty-wsuwane-navy-kp111e002-a11.html
    3. https://www.zalando.pl/evenandodd-tenisowki-i-trampki-black-ev411e017-q11.html
    4. https://www.eobuwie.com.pl/espadryle-big-star-w274a300-black.html

Dzis są promocje i na zalando i eobuwiu.

AJrin lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Na GBS "czeka" się 72 h lub 48 h - w zależności od metody hodowli. Licząc z droga do laboratorium i papierowe procedury, standartowo powinien być wynik w 3 dni. U mnie dla bezpieczeństwa podają w lab. że 7 dni.
    Bardzo mnie dziwi fakt, że któras miała wynik tego samego dnia - teoretycznie jest to możliwe, ale wtedy lab. musiałoby mieć super nowoczesne wyposażenie (cytomerie przepływową na przykład - a to rzadko ktore lab. naukowe jest wyposazone, a co dopiero szpitalne).

Takze bez paniki - lab. podaja rozne terminy, ale w 3 dni wyniki juz sa na bank.

Pobrali mi w nocy jak przyjechalam, a wieczorem kobitka wpisala w karte :O

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam sobie zestawienie 17tc vs 34 tc. W 17 dopiero coś tam było widać, a ja się cieszyłam, że mam brzuch haha ;D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff2ccb81aeeb.jpg

KaMiszka, darika, tanith, Sassy, Agusia_pia, oli123 lubią tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie usg tej pachy i guzka. Okazało się, ze to stan zapalny skory i wystarczy tylko smarować maścią która ma mi przepisać ginekolog :) ale ulga.. już myślałam, ze coś gorszego. Przy okazji facet zrobił mi usg piersi także to badanie tez mam już za sobą :) usg wykazało torbiele mlekowe z poszerzonymi przepływami wiec powinno być mleko :) nie wiem czy takie badanie piersi tez się robi przed porodem, ale lekarz stwierdził, ze lepiej sprawdzić i mi je zrobił.

Ja kupiłam ta poduszkę motylek z kocykiem minky do wózka. Ze względu na amortyzację główki. Nie wiem ale ja uważam, ze lepiej żeby głowa była amortyzowana niż latała, ale nie znam się bo to pierwsze moje dziecko wiec jeśli będzie coś nie tak to po prostu kupię płaska :)

Co do banku komórek to my z mężem tez się zastanawiamy który pakiet wybrać. Błękitny z granatowym cenowo niczym się nie różni, ale chyba lepiej krew z łożyska niż sznura? W sumie to tez nie wiem dlatego ciagle się zastanawiamy :P myślimy tez nad złotym, ale to na dniach teraz podejmiemy ta decyzje :P

Dziewczyny czy Wy kupiliście fotel do karmienia z ikea? Uszak chyba się nazywa. Wygodny? Szukam jakiegoś fotela do pokoju malucha, ale wszystkie fotele są takie same jak te z ikea tylko cenami się różnią

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda - pewnie sa metody o ktorych ja nie mam pojecia (studia skonczylam juz dawno ;) )

Edit - teraz mnie olsnilo - pewnie jakies speed testy sa na GBS albo testy płytkowe - Pewnie tak, wiec cofam co mowilam ;) ale to znaczy, ze szpital bogaty, haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 15:59

edwarda20, tanith lubią tę wiadomość

nqtko7eswtot5kmm.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do uszaka z Ikei, to mi przy moim wzroście (160cm) ten fotel jest bardzo niewygodny :/ Początkowo planowałam go kupić, ale później miałam okazję siedzieć w nim kilka razy u przyjaciółki z jej synkiem kilkumiesięcznym. I jak usiadłam tak żeby oprzeć się w pełni to nogi wisiały mi w powietrzu... podnoszenie się później z dzieckiem z takiej pozycji było mi bardzo niewygodne. Być może wysokie osoby są zadowolone, ale moja przyjaciółka (172cm) też każdorazowo podkłada sobie pod plecy rogala do karmienia bo jej z dzieckiem było mało wygodnie się podnosić. Także najlepiej jechać do Ikei i się przymierzyć do tego fotela, bo wygoda przy karmieniu, siadaniu i wstawaniu z bobasem jest ważna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 16:08

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem niziutka i akurat szukam fotela takiego co bedzie wygodny do karmienia. Co do uszaka to moja mama ma. Jak dla mnie fajny ale z dzieckiem byłoby faktycznie ciężko sie z niego wykaraskać. Możecie coś polecić?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    To zrobią Ci w szpitalu, mnie zrobili i wynik byl tego samego dnia.

Uff, to dobrze, że jest taka opcja.

Dziwi mnie tylko, że nic mi z tego wymazu nie wyszło, byłam pewna, że złapałam coś a tu czysto O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    Edwarda - pewnie sa metody o ktorych ja nie mam pojecia (studia skonczylam juz dawno ;) )

Edit - teraz mnie olsnilo - pewnie jakies speed testy sa na GBS albo testy płytkowe - Pewnie tak, wiec cofam co mowilam ;) ale to znaczy, ze szpital bogaty, haha

Moze WOSP dalo sprzęt ;)

Tęskniąca lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małyprosiaczek no my z mężem póki co sklaniamy się do błękitnego ale rozważamy jeszcze złoty. Nam z kolei zależy na sznurze pepowinowym bo może pomóc innym członkom rodziny i również pomaga na inne schorzenia. A nie wiem czy dobrze pamiętam to krew lozyskowa zwiększa jedynie ilość komórek pobranych z krwi pepowinowej. Ale wiadomo jest to temat do przemyślenia, i każdy bierze co uważa za słuszne :)

• Makira Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaMiszka wrote:
    Małyprosiaczek no my z mężem póki co sklaniamy się do błękitnego ale rozważamy jeszcze złoty. Nam z kolei zależy na sznurze pepowinowym bo może pomóc innym członkom rodziny i również pomaga na inne schorzenia. A nie wiem czy dobrze pamiętam to krew lozyskowa zwiększa jedynie ilość komórek pobranych z krwi pepowinowej. Ale wiadomo jest to temat do przemyślenia, i każdy bierze co uważa za słuszne :)

Komórki ze sznura pępowiny, a te z krwi pępowinowej trochę się różnią.
    Ze sznura pępowiny nie można leczyć chorób hematologicznych. Bardziej idą w kierunku wykorzystywania ich w medycynie regeneracyjnej, np. leczenie trudno gojących się ran czy regeneracja uszkodzeń kości. :)

gg646iye46nicebi.png
  • tanith Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:

Tęskniąca a tak z ciekawości co kończyłaś? Ja zaczynam 36 tydzień a to mój brzuszek
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ea629e3521d.jpg

Sassy, Katy, acygan, Andzia123, oli123, Totoro, darika lubią tę wiadomość

km5sdf9hi5m1i40u.png
‹‹ 816 817 818 819 820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ