Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulettaa wrote:Zastanawiam się nad zakupem poduszki-motylka do wózka, co wy o tym myślicie ? Macie poduszki do wózka czy dziecko będzie leżeć na płasko?
Wiem, że płaska pozycja jest zdrowsza ale chodzi mi bardziej o amortyzację główki .
A ja sobie świętuję Dzień Kobiet, poszłam po lody bakaliowe bo mnie mega naszło, a co dziś nie będę sobie żałowaca wieczorem mąż mnie zabiera do kina na jakąś komedie romantyczna
Dokładnie GBS powinien być też z odbytu, bo tam też paciorkowce mogą się czaic, a przy psn usta dziecka przy fizjologicznym położeniu są mega blisko odbytu, już nie mówiąc o tym jak kobiecie zdarzy się wyproznic podczas, dodatkowo u niektórych robi się tzw 'ziejacy odbyt' jak to w literaturze nazywają
edwarda20, oli123 lubią tę wiadomość
-
Te poduszki motylki to według mnie dla starszego dziecka, ale sie nie znam. Ja mam plaską z minki pod spodem, ale tez chyba nie bede od razu uzywac.
Na poprawde humoru kupcie sobie buty, ja kupilam 4 pary i od razu mi lepiej ;p;poli123 lubi tę wiadomość
-
Totoro wrote:Pewnie gin mi pobierze w przyszłym tyg na wizycie, ale stresuję się, bo to będzie wg OM już 36+6 tc, zanim będzie wynik itd... A jak mi się mała pospieszy to co ja zrobię
To zrobią Ci w szpitalu, mnie zrobili i wynik byl tego samego dnia.
-
GBS powinnien być pobrany z pochwy i odbytu ja wczoraj miałam pobrany właśnie a w pierwszej ciąży nie poczułam ze pobrali z odbytu :p ale na wyniku mialam dwa podpisane ktory skąd wiec też pobrali
-
Edwarda pochwal sie jakie buty
zazdroszcze tak udanych zakupów
Dziewczyny cudne brzuszki dopiero widze jaki mój przy waszych to gigant! -
AJrin wrote:Edwarda pochwal sie jakie buty
Dziewczyny cudne brzuszki dopiero widze jaki mój przy waszych to gigant!
Dziewczyny mają faktycznie takie zgrabne brzuszki:) A ja dziś cały dzień mam taką gule w gardle.. Nie wiem czy to inna odmiana zgaga czy co :p ale rennie nie pomaga. I takie uczucie że nie wiem czy jestem głodna czy nietak mi byle jak :p
Byłam na wizycie. Zapis ok tylko mały co chwila się przekrecal i kopał. Położna ciągle ma z nim jakiś problem :p już stwierdziła że mogłabym już urodzić:p
-
Na GBS "czeka" się 72 h lub 48 h - w zależności od metody hodowli. Licząc z droga do laboratorium i papierowe procedury, standartowo powinien być wynik w 3 dni. U mnie dla bezpieczeństwa podają w lab. że 7 dni.
Bardzo mnie dziwi fakt, że któras miała wynik tego samego dnia - teoretycznie jest to możliwe, ale wtedy lab. musiałoby mieć super nowoczesne wyposażenie (cytomerie przepływową na przykład - a to rzadko ktore lab. naukowe jest wyposazone, a co dopiero szpitalne).
Takze bez paniki - lab. podaja rozne terminy, ale w 3 dni wyniki juz sa na bank.tanith lubi tę wiadomość
-
AJrin wrote:Edwarda pochwal sie jakie buty
Linki do butów:
1. https://www.zalando.pl/dkny-bess-tenisowki-i-trampki-dk111e00s-o11.html
2. https://www.zalando.pl/katy-perry-polbuty-wsuwane-navy-kp111e002-a11.html
3. https://www.zalando.pl/evenandodd-tenisowki-i-trampki-black-ev411e017-q11.html
4. https://www.eobuwie.com.pl/espadryle-big-star-w274a300-black.html
Dzis są promocje i na zalando i eobuwiu.
AJrin lubi tę wiadomość
-
Tęskniąca wrote:Na GBS "czeka" się 72 h lub 48 h - w zależności od metody hodowli. Licząc z droga do laboratorium i papierowe procedury, standartowo powinien być wynik w 3 dni. U mnie dla bezpieczeństwa podają w lab. że 7 dni.
Bardzo mnie dziwi fakt, że któras miała wynik tego samego dnia - teoretycznie jest to możliwe, ale wtedy lab. musiałoby mieć super nowoczesne wyposażenie (cytomerie przepływową na przykład - a to rzadko ktore lab. naukowe jest wyposazone, a co dopiero szpitalne).
Takze bez paniki - lab. podaja rozne terminy, ale w 3 dni wyniki juz sa na bank.
Pobrali mi w nocy jak przyjechalam, a wieczorem kobitka wpisala w karte
-
Ja już po wizycie usg tej pachy i guzka. Okazało się, ze to stan zapalny skory i wystarczy tylko smarować maścią która ma mi przepisać ginekolog
ale ulga.. już myślałam, ze coś gorszego. Przy okazji facet zrobił mi usg piersi także to badanie tez mam już za sobą
usg wykazało torbiele mlekowe z poszerzonymi przepływami wiec powinno być mleko
nie wiem czy takie badanie piersi tez się robi przed porodem, ale lekarz stwierdził, ze lepiej sprawdzić i mi je zrobił.
Ja kupiłam ta poduszkę motylek z kocykiem minky do wózka. Ze względu na amortyzację główki. Nie wiem ale ja uważam, ze lepiej żeby głowa była amortyzowana niż latała, ale nie znam się bo to pierwsze moje dziecko wiec jeśli będzie coś nie tak to po prostu kupię płaska
Co do banku komórek to my z mężem tez się zastanawiamy który pakiet wybrać. Błękitny z granatowym cenowo niczym się nie różni, ale chyba lepiej krew z łożyska niż sznura? W sumie to tez nie wiem dlatego ciagle się zastanawiamymyślimy tez nad złotym, ale to na dniach teraz podejmiemy ta decyzje
Dziewczyny czy Wy kupiliście fotel do karmienia z ikea? Uszak chyba się nazywa. Wygodny? Szukam jakiegoś fotela do pokoju malucha, ale wszystkie fotele są takie same jak te z ikea tylko cenami się różnią -
Edwarda - pewnie sa metody o ktorych ja nie mam pojecia (studia skonczylam juz dawno
)
Edit - teraz mnie olsnilo - pewnie jakies speed testy sa na GBS albo testy płytkowe - Pewnie tak, wiec cofam co mowilamale to znaczy, ze szpital bogaty, haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 15:59
edwarda20, tanith lubią tę wiadomość
-
Co do uszaka z Ikei, to mi przy moim wzroście (160cm) ten fotel jest bardzo niewygodny
Początkowo planowałam go kupić, ale później miałam okazję siedzieć w nim kilka razy u przyjaciółki z jej synkiem kilkumiesięcznym. I jak usiadłam tak żeby oprzeć się w pełni to nogi wisiały mi w powietrzu... podnoszenie się później z dzieckiem z takiej pozycji było mi bardzo niewygodne. Być może wysokie osoby są zadowolone, ale moja przyjaciółka (172cm) też każdorazowo podkłada sobie pod plecy rogala do karmienia bo jej z dzieckiem było mało wygodnie się podnosić. Także najlepiej jechać do Ikei i się przymierzyć do tego fotela, bo wygoda przy karmieniu, siadaniu i wstawaniu z bobasem jest ważna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 16:08
-
Ja też jestem niziutka i akurat szukam fotela takiego co bedzie wygodny do karmienia. Co do uszaka to moja mama ma. Jak dla mnie fajny ale z dzieckiem byłoby faktycznie ciężko sie z niego wykaraskać. Możecie coś polecić?Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
Tęskniąca wrote:Edwarda - pewnie sa metody o ktorych ja nie mam pojecia (studia skonczylam juz dawno
)
Edit - teraz mnie olsnilo - pewnie jakies speed testy sa na GBS albo testy płytkowe - Pewnie tak, wiec cofam co mowilamale to znaczy, ze szpital bogaty, haha
Moze WOSP dalo sprzętTęskniąca lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMałyprosiaczek no my z mężem póki co sklaniamy się do błękitnego ale rozważamy jeszcze złoty. Nam z kolei zależy na sznurze pepowinowym bo może pomóc innym członkom rodziny i również pomaga na inne schorzenia. A nie wiem czy dobrze pamiętam to krew lozyskowa zwiększa jedynie ilość komórek pobranych z krwi pepowinowej. Ale wiadomo jest to temat do przemyślenia, i każdy bierze co uważa za słuszne
-
KaMiszka wrote:Małyprosiaczek no my z mężem póki co sklaniamy się do błękitnego ale rozważamy jeszcze złoty. Nam z kolei zależy na sznurze pepowinowym bo może pomóc innym członkom rodziny i również pomaga na inne schorzenia. A nie wiem czy dobrze pamiętam to krew lozyskowa zwiększa jedynie ilość komórek pobranych z krwi pepowinowej. Ale wiadomo jest to temat do przemyślenia, i każdy bierze co uważa za słuszne
Komórki ze sznura pępowiny, a te z krwi pępowinowej trochę się różnią.
Ze sznura pępowiny nie można leczyć chorób hematologicznych. Bardziej idą w kierunku wykorzystywania ich w medycynie regeneracyjnej, np. leczenie trudno gojących się ran czy regeneracja uszkodzeń kości.
-
Tęskniąca wrote:Edwarda - pewnie sa metody o ktorych ja nie mam pojecia (studia skonczylam juz dawno
)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ea629e3521d.jpgSassy, Katy, acygan, Andzia123, oli123, Totoro, darika lubią tę wiadomość