Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
oli123 wrote:no to mnie pocieszyłaś :,D
i miałam CC.
Dziś wizytuje u mojej gin na NFZ... NO CIEKAWE:d
Ledwo oddycham bo tak wysoko mały siedzi i całą noc mi w żebra właził...
Ja w sumie mogę już rodzić
-
sweetmalenka wrote:Ja chodziłam z rozwarciem 2 cm i zgładzono szybka miesiąc i nic. Przenosilam, miałam wywoływane poród i... Nic nie dało:p oksytocyna nie pomogła
A to do wywoływania porodu używają u was tylko oksytocyny? Jak ja miałam wywoływany poród w 38 tygodniu to najpierw dostałam dwie dawki takiego żelu aplikowanego na szyjkę w odstępie 6 albo 8h. Oksytocyna dopiero na porodówce
-
Agusia_pia wrote:czy was bolą kolana? jak kucam albo wstaję z pozycji siedzącej to od wczoraj bolą mnie kolana. czyżby to od ciężaru?
W ogóle zapomniałam napisać ze tsh poszybowało w górę, muszę zwiększyć dawkę, żelazo min. wzrasta no i wymaz na streptokoki ujemy. -
Milla_ wrote:A to do wywoływania porodu używają u was tylko oksytocyny? Jak ja miałam wywoływany poród w 38 tygodniu to najpierw dostałam dwie dawki takiego żelu aplikowanego na szyjkę w odstępie 6 albo 8h. Oksytocyna dopiero na porodówce
-
Malyprosiaczek wrote:W dniu naszego święta mój malusi Wiktorek życzy Wam wszystkiego co najlepsze
My dzisiaj dobrze spaliśmy i spaloby się dłużej gdyby nie to, ze synuś mnie tak pokopał, ze już dłużej spać nie mogłamzaraz jadę na usg mojego guza pod pachą co mi wyskoczył. Zmniejszył się wiec chyba to węzły, ale sprawdzić trzeba
Dziewczyny powiedzcie mi z tym ktg. Ja muszę sama się zgłosić do szpitala żeby mi zrobili czy jak? Bo piszecie wszystkie ze miałyście, albo idziecie robić, a mój lekarz nic takiego mi nie mówił. Powiedział tylko, ze na następnej wizycie ( będę w 37t6d) da mi listę badań które muszę zrobić przed samym porodem typu paciorkowiec itd ale o ktg nic mi nie mówił i teraz zastanawiam się czy ja muszę sama o to „poprosić” czy to jest jeszcze za wcześnie czy generalnie o co tu chodzi
Pózno jak na paciorkowca. Na wyniki u mas czeka sie ponad 2 tygodnieStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Mi wczoraj gin. powiedziała, że jeżeli nie ma żadnych problemów z ciążą to na ktg wysyła w terminie porodu dopiero.12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
GBS zrobili mi w szpitalu-ujemny. Tsh mi ładnie spadlo bo kilka mcy bylo 2-2,5. Ft4 piekne. W moczu juz nic nie ma, brak anemii. Cisnienie caly czas niskie, zawsze miedzy 100-110, nie puchne. 3 kg na plusie. Wiec moja teoria, że zagrozenie porodem przedwczesnym jest od stresu sie potwierdza. Staram sie teraz relaxowac ile wlezie.
-
Sylwiaa95 no to wszystkiego najlepszego i sto lat!
:* szczęśliwego rozwiązania i spełnienia marzeń
co do ktg to ja nie rozmawiałam z ginem o tym ale wydaje mi się że u mnie będzie pewnie ktg w dniu terminu albo po terminie
oj trochę się przesiliłam i teraz odpoczywam, no ale dwa prania zrobione, jedno prasowanie, odkurzanie i kurze wytarte. jutro mam odwiedziny koleżanki, tak się cieszę bo już w domu sama fioła dostaję, a nie chcę już jeździć autem gdzieś bo tyle wariatów na drodze...Sylwiaa95 lubi tę wiadomość
-
Sylwiaa95 wrote:Dzisiaj jestem starsza o kolejny rok
biore sie zaraz za jakies ciasto bo pewnie dzis lub jutro tescie wpadna po poludniu z zyczeniami
100lat!!!Sylwiaa95 lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Sylwia95 najlepszego!
U mnie lekarz też powiedział, że przy mojej ciąży nie widzi powodów do robienia ktg wcześniej niż w terminie. Ale ja to akurat planuje je robić raz w tygodniu odpłatnie w mojej szkole rodzenia, chyba będę spokojniejsza onserwując czy coś się zapowiada. Wczoraj się właśnie umówiłam na poniedziałek.
U mnie na wynik gbs czeka się tydzień i jakby wyszedł dodatni to mam podjechać do lekarza po recepte na antybiotyk, co w sumie mnie zdziwiło bo myślałam, że podają go przy porodzie dopiero. Ale lekarz stwierdził, że w razie co lepiej teraz i jeden problem z głowy, żebym się przy porodzie nie stresowała. -
nick nieaktualnySylwiaa95 spełnienia marzeń i lekkiego porodu
Ja jestem już po wizycie i byłam w szoku bo lekarka powiedziała mi ile waży dziecko, sprawdziła szyjkę, przepływy i o nic nie musiałam sama prosić
Malutka waży już 2050gcieszę się, że w końcu przekroczyła 2kg
Kinga., Paatka, acygan, Sassy, Katy, Sylwiaa95, Agusia_pia, darika, tanith lubią tę wiadomość