Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Najlepszego kochane
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a1281bc893b2.jpggondi, Sassy, Kinga., acygan, moniśka..., darika, Tęskniąca, Paulettaa, Sylwiaa95, KaMiszka, tanith, oli123, Agusia_pia, Andzia123, Paatka, Malyprosiaczek, Mirabelcia, MaGo, Katy, Totoro, sylvia94, olka25, Kachna62 lubią tę wiadomość
-
No i u mnie dzis noc tragiczna, wszystko mnie bolalo, nie moglam sie przekrecac
a teraz zjadlam i sniadanie momentalnie wyladowalo w kibelku, zaczynam miec powoli dosyc. I dzis znow mam ten zaciskajacy bol, mam nadzieje, ze uda mi sie dostac do lekarza.
-
nick nieaktualnyKinga. Do świąt jeszcze trochę czasu:) oby maluszek wytrwał jak najdłużej.
Ja także dzisiaj mam wizytę kontrolną ale i tak nie dowiem się niczego bo chodzę na nfz i lekarka nic nie mówi jeśli nie pociagne sama za język... wtedy powie ale z pretensjami -
Dziewczyny wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet:) życzę nam żebyśmy wszystkie miały lekkie porody i donosiły ciążę!
Ja dzisiaj pierwszy raz przespałam całą noc, oprócz sikania o 2:) boli troche glowa ale czuje sie super, muszwe dzisiaj troche ogarnac mieszkanie bo jutro o 10 mamy sesje brzuszkowąWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 09:44
-
Tęskniąca wrote:To chyba tak nie działa. U każdej do porodu szyjka musi się zgładzić do zera, tyle tylko że u każdej w innym tempie.
Niektore babeczki twierdzą ze dzieki skróconej szyjce nie odczuły w ogole pierwszej fazy porodu i poszło szybko ok 2-5h:)
Inne zas twierdzą że mimo skróconej szyjki musiały miec wywoływane porody czyli to chyba sprawa idywidualna:) -
darika wrote:Ja miałam dzisiaj koszmarna noc... Zgaga stulecia mnie dopadła
. Nie spodziewałam się, że można nie spać przez zgage... A jak zasypialam w pozycji polsiedzacej to budziło mnie siku
. Do tego bolało mnie spojenie podczas przekrecania się... I tak do 3, a o 7 pobudka. Do tego w nocy puchna mi palce u rąk... Nie mam gorąco w sypialni, bo 20 st. Nie wiem czemu akurat w nocy... Ale dzisiaj wizyta to zapytam. No i mąż pierwszy raz nie jedzie ze mną, bo chory. Niby to nic ale tak jakoś mi przykro z tego powodu. Chyba moje świetne samopoczucie poszło w niepamięć...
Dobra, wyzalilam się. -
oli123 wrote:czytałam na internecie różne historie
Niektore babeczki twierdzą ze dzieki skróconej szyjce nie odczuły w ogole pierwszej fazy porodu i poszło szybko ok 2-5h:)
Inne zas twierdzą że mimo skróconej szyjki musiały miec wywoływane porody czyli to chyba sprawa idywidualna:)
Mnie raczej czeka cc ze względu na rozchodzące sie spojenie lonowe. Ale zobaczymy dalej jak to sie potoczy.
-
Edwarda20 na ostatniej wizycie właśnie powiedziałam mojemu lekarzowi , ze jak tylko się trochę poruszam , pochodzę , albo nawet w pozycji siedzącej jestem dłużej a nie leżącej to boli mnie łono , stwierdził , ze to może być rozejście spojenia i na tym się skończyło. Nie wspomniał nic o cc , wiec nie wiem co mam teraz myśleć i jak to się w ogóle diagnozuje ?
-
edwarda20 wrote:Tez mi sie wydaje ze to tak nie dziala. Sprawa indywidualna jak organizm kobiety zareaguje.
Mnie raczej czeka cc ze względu na rozchodzące sie spojenie lonowe. Ale zobaczymy dalej jak to sie potoczy.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Witajcie w dnu Naszego święta
Takie to święto, że wykorzystuje sytuacje, że jakoś dużo mam siły w sobie i biorę się za sprzątanie szafy w sypialni. A później nie wyjdę za szybko z kuchni bo mi się zachciało klusek śląskich więc pełno ziemniaków do obrania.
Ja mam co raz większe przeczucia, że przenoszę ciążę, a wolałabym żeby poród zaczął się naturalnie, bez konieczności wywoływania, więc obym się myliła -
mlodaaa wrote:Edwarda20 na ostatniej wizycie właśnie powiedziałam mojemu lekarzowi , ze jak tylko się trochę poruszam , pochodzę , albo nawet w pozycji siedzącej jestem dłużej a nie leżącej to boli mnie łono , stwierdził , ze to może być rozejście spojenia i na tym się skończyło. Nie wspomniał nic o cc , wiec nie wiem co mam teraz myśleć i jak to się w ogóle diagnozuje ?
Moja gin olala to, że powiedzialam ze boli mnie lono, a pobolewa mnie od 4 tyg. W szpitalu jak chodzilam to mnie lapal taki bol, zglaszalam kilka razy. Profesor - ordynator mnie zbadal, lekko nacisnal i bolalo mnie bardzo. Powiedzial, że to nie szyjka czy wiezadla macicy a spojenie lonowe i w wypisie mialam zalecenie odwiedzic ortopede. Udalo mi sie od razu dostac wczoraj, facet zrobil ze mna wywiad co gdzie jak i kiedy mnie boli, podotykal, pouciskal, bolalo mnie wszystko co robil i powiedzial ze to wlasnie spojenie zaczyna mi sie rozchodzic. A tu teoretycznie 6 tyg do porodu, ze mam lezec i wypisal mi zaswiadczenie, ze powinnam miec cc. Jak mi opowiedzial jak wyglada leczenie po sn ze spojeniem, ktore sie rozeszlo to troche mi sie zrobilo slabo. A niektore kobiety juz na zawsze maja problemy po tym, wiec jak o cc nie myslalam w ogole bo sie boje to teraz sie boje x2.
-
W dniu naszego święta mój malusi Wiktorek życzy Wam wszystkiego co najlepsze
My dzisiaj dobrze spaliśmy i spaloby się dłużej gdyby nie to, ze synuś mnie tak pokopał, ze już dłużej spać nie mogłamzaraz jadę na usg mojego guza pod pachą co mi wyskoczył. Zmniejszył się wiec chyba to węzły, ale sprawdzić trzeba
Dziewczyny powiedzcie mi z tym ktg. Ja muszę sama się zgłosić do szpitala żeby mi zrobili czy jak? Bo piszecie wszystkie ze miałyście, albo idziecie robić, a mój lekarz nic takiego mi nie mówił. Powiedział tylko, ze na następnej wizycie ( będę w 37t6d) da mi listę badań które muszę zrobić przed samym porodem typu paciorkowiec itd ale o ktg nic mi nie mówił i teraz zastanawiam się czy ja muszę sama o to „poprosić” czy to jest jeszcze za wcześnie czy generalnie o co tu chodziWiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2018, 10:38