X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Elwira.eli Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piekne brzuszki dziewczyny

Elwiraw4sqvfxmghvzuxjy.png
    d5afqdrhuwojfkqi.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka dzieki za mile slowa metryka niestety twierdzi, ze blizej mi już do 40 ;) Ale serio ma sie tyle lat na ile.sie czuję dla mnie czas sie zatrzymal na 28 mentalnie napewno.
    Co do brzucha nie pamietam kiedy w pierwszej ciąży sie oposcil ale na bank 2 tygodnie przed terminem był mega nisko bo wyedy bratowa do nas przyleciala i jak mnie zobaczyla twierdziła, że zaraz urodze bo tak nisko jest ;) chodzilam jeszcze z takim 4 tygodnie :D
    Ja jutro obiecalam sobie dokończenie porządków w szafie ciekawe czy motywacji mi na to starczy ;) mam totalna niemoc.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 7 marca 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładne brzuszki macie, mój jest tak wysoko, że ledwo co oddycham. Nawet palca nie włożę między piersi a brzuch. Jeszcze mam pytanko odnośnie przesyłek. Zamówiłam lampkę i dzisiaj kurier dostarczył, po otwarciu zobaczyłam, że jest popękana. Zadzwoniłam szybko do niego i mówię że jest uszkodzona przesyłka, mówił że jutro podjedzie i spisze protokół. Jak to dalej wygląda, czy ja mam szansę odzyskać pieniądze za tą lampkę i od kogo? Od sprzedawcy czy kuriera? Wkurzona jestem bo to lampka do sypialni specjalnie dla dziecka, żeby nie zapalać dużej lampy.

ckaik0s36dsxflg9.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Katy no to Twoja mama troszkę nie poważna, wybacz ale Ty w zaawansowanej ciąży masz ją wozić do lekarza skoro sama może iść a i Ty masz swojego wtedy to powinna tym bardziej sam sobie ogarnąć temat. i tekst że Ci do pt przejdzie...

ja się wkurzyłam bo przyszły mi prześcieradła na materac do wózka. i są za duże. materac wymiary 35x77 cm, prześcieradło wymiary 38x80 cm więc powinno pasować a wygląda jak na zdjęciu.

https://zapodaj.net/8f60a70a1e071.jpg.html

zrobię zwrot i zamówię u innego sprzedawcy inne prześcieradła.

Paulettaa super to zorganizowałaś! :) te by mi się takie coś przydało ale nie mam gdzie postawić obok łóżeczka więc odpada.
    a nasze miejsce dla malucha wygląda wstępnie tak:
    https://zapodaj.net/f87716546d9bc.jpg.html

Najgorsze jest to, ze do niej nie dociera to, ze moze byc cos wazniejszego od jej spraw..A ostatnio sie wkurzylam jeszcze bo jak ja odprowadzalam na rehabilitacje to za kazdym razem jej pomagalam sie ubierac (a nawet siebie mi coraz ciezej ubrac), a ostatnio jakims cudem dala rade sama bez mojej pomocy wiec jak sie chce to sie wszystko da...Mowilam jej juz, ze czesciej niz raz w tygodniu juz tam jezdzic nie bede to jeszcze probuje mnie przekonywac :/ Sorki, ze tak smece, ale juz mnie meczy ta sytuacja...

Piekne brzuszki dziewczyny ;) Moj tez raczej nie duzy, a plecy bola okropnie :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa super fotki z sesji, zazdroszczę tak pozytywnie :)
    GosiaB, Iggi31 trzymam kciuki.
    U mnie termin z każdego USG wcześniejszy o kilka dni od tego z OM, ale liczę sobie właśnie z OM jednak. Chociaż gin mówi, że do terminu na pewno nie dotrwam, tylko czy ja mogę mu wierzyć po tej historii z szyjką...
    Dziś w końcu zaczęłam prać ciuszki dla maluszka. Napatrzyłam się na te malutkie ubranka i jak synek obudził mi się z drzemki to wydał mi się taki wielki już... To niesamowite jak dzieci szybko rosną.
    I tak jak u niektórych z Was zaczęły mi puchnąć stopy :( Mam nadzieję, że to nie będzie postępować, bo nie zapnę butów niedługo a zima póki co się trzyma. W poprzedniej ciąży tego nie miałam. Dopiero po porodzie mi spuchły (czego się kompletnie nie spodziewałam i bałam się, że coś złego się dzieje), ale wtedy już na maksa, wyglądały jak u Fiony.

• Aga78 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, pozdrawiam ze szpitalnego łóżka. Na piątkowej wizycie lekarz dał mi skierowanie ze względu na krótką szyjkę 1.73 cm. Miałam już robione 3 ktg. Jedno przerwali bo maluch tak szalał i kopał, że zapis źle wychodził, potem po 3h powtórka jak już spał i było ok.Ale zmartwiły mnie zapisy skurczy.Norma niby 20% a mi się 2 x zapisało ok. 100%. A najlepsze jest to,że ja ich w ogóle nie czułam. Dziewczyna, która leży ze mną ma za tydzień cesarkę i mówi, że odczuwa już skurcz na poziomie 40%. Dali mi narazie nospę na noc i tyle. Jakie są Wasze doświadczenia z zapisem ktg?

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 bo każda inaczej odczuwa skurcze :) Moja znajoma płakała przy 50% skurczach a druga przy 100% ból jak na miesiączke .. a ja znając siebie przy 10% bym już wyła haha :)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• jasmina6 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie mamy 2100 a szyjka 4 cm, na następną wizytę mam przyjść z zapisem KTG

3i49uay3vn9a2peg.png
    Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
    Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
    Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam raz na poziomie 50% i prawie nie czulam :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • oli123 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam na poziomie 70/80 i czulam tylko napiecie, bez bólu, ale podobno podczas porodu juz strasznie bola takie skurcze

mhsvi09k63nasq33.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam ktg wiec Nie wiem jak to jest

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    Dziewczyny trzymajcie się mocno z tymi sensacjami, kciuki i dużo dobrej energii dla Was!

Mój Maluch dzisiaj tak kopie, wierzga i się rozpycha, że czuję go wszędzie dookoła, szalony :D Przez ostatnie trzy dni siedziałam dużo przy pracy, tylko krótkie spacery, więc pewnie się znudził, jutro go zabieram na miasto haha :)

Złożyliśmy dzisiaj wózek, zakochałam się w nim na amen mimo że gigant nie z tej ziemi! Mąż w kinie, a ja biorę się za szycie prześcieradełek do wózka, zostaną mi jeszcze do dostawki :) i dobrze, że o tej vit d napisałyście, zapisze sobie, żeby dokupić - zawsze coś, niekończąca się historia.. :D

Kinga fajnie, że możecie dokumenty wcześniej wypełnić - ja takie ważne rzeczy (choroby, leki, alergie) wpisałam też w planie porodu żeby w razie w i paniki było to gdzieś na piśmie gotowe, ale ciekawa jestem kto na te plany tak na serio tam

pisałyście o terminach porodu - u na jest 10.04 z OM i 1.04 z USG, gin mówi, że trzymamy się 10tego - i bardzo dobrze, mi się nie śpieszy. Moja kumpela, która jest zdrowo zakręcona na punkcie naturalnej medycyny i takiego alternatywnego podejścia mówi, że w pełnię bardzo często źle się śpi (i może coś w tym jest, dla mnie weekend był fatalny!) i wtedy też dzieje się dużo porodów, obstawia więc na wielkanocną pełnię pod koniec marca ;) ciekawa jestem!
    Coś z tymi pełnuami jest, ale w pierwszej ciąży przeanalizowałam kalendarz i u mnie w rodzinie króluje nów i jego okolice. Sama mam termin praktycznie na święta i niekoniecznie wtedy chciałabym rodzić... Jakoś mam obawy co do obsady właśnie w święta...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgosia82 wrote:
    Ładne brzuszki macie, mój jest tak wysoko, że ledwo co oddycham. Nawet palca nie włożę między piersi a brzuch. Jeszcze mam pytanko odnośnie przesyłek. Zamówiłam lampkę i dzisiaj kurier dostarczył, po otwarciu zobaczyłam, że jest popękana. Zadzwoniłam szybko do niego i mówię że jest uszkodzona przesyłka, mówił że jutro podjedzie i spisze protokół. Jak to dalej wygląda, czy ja mam szansę odzyskać pieniądze za tą lampkę i od kogo? Od sprzedawcy czy kuriera? Wkurzona jestem bo to lampka do sypialni specjalnie dla dziecka, żeby nie zapalać dużej lampy.
    Wysyłasz protokół do sprzedawcy i on wysyła ci nowy towar lub zwraca kasę, a sam odzyskuje z pieniądze z ubezpieczenia. Powiadom jak najszybciej sprzedawcę i dopilnuj by kurier się pojawił (bo czasem mówią ze przyjadą jutro i na tym koniec)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Hej dziewczyny, pozdrawiam ze szpitalnego łóżka. Na piątkowej wizycie lekarz dał mi skierowanie ze względu na krótką szyjkę 1.73 cm. Miałam już robione 3 ktg. Jedno przerwali bo maluch tak szalał i kopał, że zapis źle wychodził, potem po 3h powtórka jak już spał i było ok.Ale zmartwiły mnie zapisy skurczy.Norma niby 20% a mi się 2 x zapisało ok. 100%. A najlepsze jest to,że ja ich w ogóle nie czułam. Dziewczyna, która leży ze mną ma za tydzień cesarkę i mówi, że odczuwa już skurcz na poziomie 40%. Dali mi narazie nospę na noc i tyle. Jakie są Wasze doświadczenia z zapisem ktg?
    w pierwszej ciązy miałam dość regularne (na poziomie 60-80%) na początku 2 trym. Nie czułam nic, tylko u mnie szyjka trzymała. Miałam się oszczędzać (tzn odpoczywać jaki nie nosić więcej niż 5 kg, z leków brałam magnez i progesteron. Dla odmiany rodziłam ze skurczami 40% i bolało jak cholera (nie same skurcze a rozwieranie szyjki, bo szło szybciej niż normalnie).

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasmina wow, szyjka marzenie :)

Ja tez zupełnie nie czułam żadnych skurczy mimo ze kilka razy sie pisaly (nie mowily na ile %).

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa bardzo fajne zdjęcia i w domowym klimacite. Powiedz masz kogos do polecenia wlasnie do sesji domowej i jaki koszt tak z ciekawości? Bo ja szukam właśnie jakiejś sesji ale powoem Ci ze domowy klimat mi najbardziej sie podoba.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy no to musisz tupnąć nogą i postawić trochę na swoim. Ja też z mamą miałam nie lada przejścia. Zaraz po ślubie chciała grać pierwsze skrzypce, teraz w ciąży też tak było ale zakreśliłam granice, i jakoś zrobiło się lepiej. Nie daj sobie kochana wejść na głowę, a Twoja mama musi zrozumieć że Ty masz swoje życie, zaraz będziesz miała dziecko i jeszcze mniej czasu dla niej.

Katy lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dzisiaj koszmarna noc... Zgaga stulecia mnie dopadła :-/. Nie spodziewałam się, że można nie spać przez zgage... A jak zasypialam w pozycji polsiedzacej to budziło mnie siku :-/. Do tego bolało mnie spojenie podczas przekrecania się... I tak do 3, a o 7 pobudka. Do tego w nocy puchna mi palce u rąk... Nie mam gorąco w sypialni, bo 20 st. Nie wiem czemu akurat w nocy... Ale dzisiaj wizyta to zapytam. No i mąż pierwszy raz nie jedzie ze mną, bo chory. Niby to nic ale tak jakoś mi przykro z tego powodu. Chyba moje świetne samopoczucie poszło w niepamięć...
    Dobra, wyzalilam się.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • malgosia82 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Wysyłasz protokół do sprzedawcy i on wysyła ci nowy towar lub zwraca kasę, a sam odzyskuje z pieniądze z ubezpieczenia. Powiadom jak najszybciej sprzedawcę i dopilnuj by kurier się pojawił (bo czasem mówią ze przyjadą jutro i na tym koniec)
    Dzięki, nie wiedziałabym co dalej robić. Muszę do kuriera zadzwonić o 12 i przypomnieć.

ckaik0s36dsxflg9.png
  • Sassy Autorytet

Wysłany: 8 marca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) No i miesiąc minął, czas na kolejną wizytę. Mam nadzieję, że gin zrobi mi USG.

Wróciły mi mdłości. Jem śniadanie już godzinę i w głowie mi się kręci bleee. Tego się nie spodziewałam :D

8.04.2018 - Szczęśliwa mama pięknej córeczki <3
    n59yhdgewxvis8ih.png
‹‹ 812 813 814 815 816 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ