Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Paatka dzieki za mile slowa metryka niestety twierdzi, ze blizej mi już do 40
Ale serio ma sie tyle lat na ile.sie czuję dla mnie czas sie zatrzymal na 28 mentalnie napewno.
Co do brzucha nie pamietam kiedy w pierwszej ciąży sie oposcil ale na bank 2 tygodnie przed terminem był mega nisko bo wyedy bratowa do nas przyleciala i jak mnie zobaczyla twierdziła, że zaraz urodze bo tak nisko jestchodzilam jeszcze z takim 4 tygodnie
Ja jutro obiecalam sobie dokończenie porządków w szafie ciekawe czy motywacji mi na to starczymam totalna niemoc.
-
Ładne brzuszki macie, mój jest tak wysoko, że ledwo co oddycham. Nawet palca nie włożę między piersi a brzuch. Jeszcze mam pytanko odnośnie przesyłek. Zamówiłam lampkę i dzisiaj kurier dostarczył, po otwarciu zobaczyłam, że jest popękana. Zadzwoniłam szybko do niego i mówię że jest uszkodzona przesyłka, mówił że jutro podjedzie i spisze protokół. Jak to dalej wygląda, czy ja mam szansę odzyskać pieniądze za tą lampkę i od kogo? Od sprzedawcy czy kuriera? Wkurzona jestem bo to lampka do sypialni specjalnie dla dziecka, żeby nie zapalać dużej lampy.
-
Agusia_pia wrote:Katy no to Twoja mama troszkę nie poważna, wybacz ale Ty w zaawansowanej ciąży masz ją wozić do lekarza skoro sama może iść a i Ty masz swojego wtedy to powinna tym bardziej sam sobie ogarnąć temat. i tekst że Ci do pt przejdzie...
ja się wkurzyłam bo przyszły mi prześcieradła na materac do wózka. i są za duże. materac wymiary 35x77 cm, prześcieradło wymiary 38x80 cm więc powinno pasować a wygląda jak na zdjęciu.
https://zapodaj.net/8f60a70a1e071.jpg.html
zrobię zwrot i zamówię u innego sprzedawcy inne prześcieradła.
Paulettaa super to zorganizowałaś!te by mi się takie coś przydało ale nie mam gdzie postawić obok łóżeczka więc odpada.
a nasze miejsce dla malucha wygląda wstępnie tak:
https://zapodaj.net/f87716546d9bc.jpg.html
Najgorsze jest to, ze do niej nie dociera to, ze moze byc cos wazniejszego od jej spraw..A ostatnio sie wkurzylam jeszcze bo jak ja odprowadzalam na rehabilitacje to za kazdym razem jej pomagalam sie ubierac (a nawet siebie mi coraz ciezej ubrac), a ostatnio jakims cudem dala rade sama bez mojej pomocy wiec jak sie chce to sie wszystko da...Mowilam jej juz, ze czesciej niz raz w tygodniu juz tam jezdzic nie bede to jeszcze probuje mnie przekonywacSorki, ze tak smece, ale juz mnie meczy ta sytuacja...
Piekne brzuszki dziewczynyMoj tez raczej nie duzy, a plecy bola okropnie
-
nick nieaktualnyKaszelkowa super fotki z sesji, zazdroszczę tak pozytywnie
GosiaB, Iggi31 trzymam kciuki.
U mnie termin z każdego USG wcześniejszy o kilka dni od tego z OM, ale liczę sobie właśnie z OM jednak. Chociaż gin mówi, że do terminu na pewno nie dotrwam, tylko czy ja mogę mu wierzyć po tej historii z szyjką...
Dziś w końcu zaczęłam prać ciuszki dla maluszka. Napatrzyłam się na te malutkie ubranka i jak synek obudził mi się z drzemki to wydał mi się taki wielki już... To niesamowite jak dzieci szybko rosną.
I tak jak u niektórych z Was zaczęły mi puchnąć stopyMam nadzieję, że to nie będzie postępować, bo nie zapnę butów niedługo a zima póki co się trzyma. W poprzedniej ciąży tego nie miałam. Dopiero po porodzie mi spuchły (czego się kompletnie nie spodziewałam i bałam się, że coś złego się dzieje), ale wtedy już na maksa, wyglądały jak u Fiony.
-
Hej dziewczyny, pozdrawiam ze szpitalnego łóżka. Na piątkowej wizycie lekarz dał mi skierowanie ze względu na krótką szyjkę 1.73 cm. Miałam już robione 3 ktg. Jedno przerwali bo maluch tak szalał i kopał, że zapis źle wychodził, potem po 3h powtórka jak już spał i było ok.Ale zmartwiły mnie zapisy skurczy.Norma niby 20% a mi się 2 x zapisało ok. 100%. A najlepsze jest to,że ja ich w ogóle nie czułam. Dziewczyna, która leży ze mną ma za tydzień cesarkę i mówi, że odczuwa już skurcz na poziomie 40%. Dali mi narazie nospę na noc i tyle. Jakie są Wasze doświadczenia z zapisem ktg?
-
My po wizycie mamy 2100 a szyjka 4 cm, na następną wizytę mam przyjść z zapisem KTG
Mlr 0%, trzy szczepienia i wynik nadal 0%, doszczepianie pullowanymi - wynik 34,9!
Dodatnie MTHFR w układzie heterozygotycznym mutacji A1298C.
Dwa Aniołki - kwiecień 2015, październik 2015 -
kaszelkowa wrote:Dziewczyny trzymajcie się mocno z tymi sensacjami, kciuki i dużo dobrej energii dla Was!
Mój Maluch dzisiaj tak kopie, wierzga i się rozpycha, że czuję go wszędzie dookoła, szalonyPrzez ostatnie trzy dni siedziałam dużo przy pracy, tylko krótkie spacery, więc pewnie się znudził, jutro go zabieram na miasto haha
Złożyliśmy dzisiaj wózek, zakochałam się w nim na amen mimo że gigant nie z tej ziemi! Mąż w kinie, a ja biorę się za szycie prześcieradełek do wózka, zostaną mi jeszcze do dostawkii dobrze, że o tej vit d napisałyście, zapisze sobie, żeby dokupić - zawsze coś, niekończąca się historia..
Kinga fajnie, że możecie dokumenty wcześniej wypełnić - ja takie ważne rzeczy (choroby, leki, alergie) wpisałam też w planie porodu żeby w razie w i paniki było to gdzieś na piśmie gotowe, ale ciekawa jestem kto na te plany tak na serio tam
pisałyście o terminach porodu - u na jest 10.04 z OM i 1.04 z USG, gin mówi, że trzymamy się 10tego - i bardzo dobrze, mi się nie śpieszy. Moja kumpela, która jest zdrowo zakręcona na punkcie naturalnej medycyny i takiego alternatywnego podejścia mówi, że w pełnię bardzo często źle się śpi (i może coś w tym jest, dla mnie weekend był fatalny!) i wtedy też dzieje się dużo porodów, obstawia więc na wielkanocną pełnię pod koniec marcaciekawa jestem!
-
malgosia82 wrote:Ładne brzuszki macie, mój jest tak wysoko, że ledwo co oddycham. Nawet palca nie włożę między piersi a brzuch. Jeszcze mam pytanko odnośnie przesyłek. Zamówiłam lampkę i dzisiaj kurier dostarczył, po otwarciu zobaczyłam, że jest popękana. Zadzwoniłam szybko do niego i mówię że jest uszkodzona przesyłka, mówił że jutro podjedzie i spisze protokół. Jak to dalej wygląda, czy ja mam szansę odzyskać pieniądze za tą lampkę i od kogo? Od sprzedawcy czy kuriera? Wkurzona jestem bo to lampka do sypialni specjalnie dla dziecka, żeby nie zapalać dużej lampy.
-
Aga78 wrote:Hej dziewczyny, pozdrawiam ze szpitalnego łóżka. Na piątkowej wizycie lekarz dał mi skierowanie ze względu na krótką szyjkę 1.73 cm. Miałam już robione 3 ktg. Jedno przerwali bo maluch tak szalał i kopał, że zapis źle wychodził, potem po 3h powtórka jak już spał i było ok.Ale zmartwiły mnie zapisy skurczy.Norma niby 20% a mi się 2 x zapisało ok. 100%. A najlepsze jest to,że ja ich w ogóle nie czułam. Dziewczyna, która leży ze mną ma za tydzień cesarkę i mówi, że odczuwa już skurcz na poziomie 40%. Dali mi narazie nospę na noc i tyle. Jakie są Wasze doświadczenia z zapisem ktg?
-
Kaszelkowa bardzo fajne zdjęcia i w domowym klimacite. Powiedz masz kogos do polecenia wlasnie do sesji domowej i jaki koszt tak z ciekawości? Bo ja szukam właśnie jakiejś sesji ale powoem Ci ze domowy klimat mi najbardziej sie podoba.
-
Katy no to musisz tupnąć nogą i postawić trochę na swoim. Ja też z mamą miałam nie lada przejścia. Zaraz po ślubie chciała grać pierwsze skrzypce, teraz w ciąży też tak było ale zakreśliłam granice, i jakoś zrobiło się lepiej. Nie daj sobie kochana wejść na głowę, a Twoja mama musi zrozumieć że Ty masz swoje życie, zaraz będziesz miała dziecko i jeszcze mniej czasu dla niej.
Katy lubi tę wiadomość
-
Ja miałam dzisiaj koszmarna noc... Zgaga stulecia mnie dopadła
. Nie spodziewałam się, że można nie spać przez zgage... A jak zasypialam w pozycji polsiedzacej to budziło mnie siku
. Do tego bolało mnie spojenie podczas przekrecania się... I tak do 3, a o 7 pobudka. Do tego w nocy puchna mi palce u rąk... Nie mam gorąco w sypialni, bo 20 st. Nie wiem czemu akurat w nocy... Ale dzisiaj wizyta to zapytam. No i mąż pierwszy raz nie jedzie ze mną, bo chory. Niby to nic ale tak jakoś mi przykro z tego powodu. Chyba moje świetne samopoczucie poszło w niepamięć...
Dobra, wyzalilam się.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Kinga. wrote:Wysyłasz protokół do sprzedawcy i on wysyła ci nowy towar lub zwraca kasę, a sam odzyskuje z pieniądze z ubezpieczenia. Powiadom jak najszybciej sprzedawcę i dopilnuj by kurier się pojawił (bo czasem mówią ze przyjadą jutro i na tym koniec)