Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja mam bioaron wit d plus dha wlasnie.
-
Nie zazdroszczę wam tych wszystkich akcji
Trzymam kciuki, abyśmy wszystkie wytrwały jeszcze trochę z naszymi brzuszkami.
Ja dzisiaj byłam w swojej szkole rodzenia, na płatnych zajęciach z oddychania. Wyszłam bardzo zadowolona z nich i od dzisiaj co dzień mam ćwiczyć sobie oddychanie w domu, mam nadzieję, że przy porodzie nie spanikuje i będę się kierowała radami z dzisiejszych zajęć
Jako, że to były ostatnie zajęcia moje w ciąży (później po porodzie jeszcze 2 część chustowania i masaż Shantala z bobaskiem) to otrzymałam pakiet pożegnalny, czyli miliony próbek, ale też np. butelka z Aventu. I w sumie fajnie bo te próbki to akurat m.in. emolienty, których sama nie kupowałam, więc w razie problemów skórnych będą pod ręką.
Agusia_pia lubi tę wiadomość
-
Mirabelcia wrote:Nie mam doświadczenia, ale czytałam, że dobrze kupić preparat 2 w 1, witaminę D+ kwas DHA.
W USA też, na razie nie wycofują, ale tam spada im sprzedaż, bo jest mocna kampania anty. Dodatkowo, w krajach skandynawskich były przeprowadzone badania wskazujące na niewielką skuteczność "algowego DHA" Są np. mleka, które maja w składzie DHA rybie, ale niestety te algowe też np. Hipp probiotik bio. Mleka z wyższej półki, np Holle, wycofały się z DHA. Zawierają kwasy oleinowy i linolenowy (prekursory DHA) pochodzenia z olejów roślinnych. Najlepiej, jak mama suplementuje DHA preparatami na bazie olejów rybich i karmi piersią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 19:07
Sassy lubi tę wiadomość
-
GosiaB no widzisz, nie znam się, tak tylko "przebąknęłam"
ja biorę DHA cały czas i przy kp też zamierzam.
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Mirabelcia wrote:GosiaB no widzisz, nie znam się, tak tylko "przebąknęłam"
ja biorę DHA cały czas i przy kp też zamierzam.
-
Gosia ciezko znalesc dobre preparaty na bazie rybich. Ja sie naczytalam jak prpdukuja z ryb to dopiero masakra. Miela wszystko co popadnie z chodowli w sciekach wręcz.
Bioaron ma wlasni pozyskiwane z alg. Ja podaje naprzemiennie zwykłe i z dha. U nas starszak mialam wrazenie na początku zle.reagowal na te z dha jakby brzuszek bolał. Więc miałam też zwykle vigantol w kroplach. -
Brzuszek boli najczęściej właśnie wskutek podrażnienia heksanem. Dlatego, moim zdaniem, lepsza czysta wit. D. W stosownym czasie pokarmy bogate w naturalne oleje roślinne (są takie mm), dobry preparat na bazie tranu. Vigantol ma bardzo dobry skład
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 19:20
-
Dziewczyny trzymajcie się mocno z tymi sensacjami, kciuki i dużo dobrej energii dla Was!
Mój Maluch dzisiaj tak kopie, wierzga i się rozpycha, że czuję go wszędzie dookoła, szalonyPrzez ostatnie trzy dni siedziałam dużo przy pracy, tylko krótkie spacery, więc pewnie się znudził, jutro go zabieram na miasto haha
Złożyliśmy dzisiaj wózek, zakochałam się w nim na amen mimo że gigant nie z tej ziemi! Mąż w kinie, a ja biorę się za szycie prześcieradełek do wózka, zostaną mi jeszcze do dostawkii dobrze, że o tej vit d napisałyście, zapisze sobie, żeby dokupić - zawsze coś, niekończąca się historia..
Kinga fajnie, że możecie dokumenty wcześniej wypełnić - ja takie ważne rzeczy (choroby, leki, alergie) wpisałam też w planie porodu żeby w razie w i paniki było to gdzieś na piśmie gotowe, ale ciekawa jestem kto na te plany tak na serio tam zerka
pisałyście o terminach porodu - u na jest 10.04 z OM i 1.04 z USG, gin mówi, że trzymamy się 10tego - i bardzo dobrze, mi się nie śpieszy. Moja kumpela, która jest zdrowo zakręcona na punkcie naturalnej medycyny i takiego alternatywnego podejścia mówi, że w pełnię bardzo często źle się śpi (i może coś w tym jest, dla mnie weekend był fatalny!) i wtedy też dzieje się dużo porodów, obstawia więc na wielkanocną pełnię pod koniec marcaciekawa jestem!
-
Moja też się rozpycha niesamowicie. Dodatkowo zauważyłam, że chyba nie lubi jazdy samochodem, usg i jak mama bierze prysznic
Po każdej z tych czynności robi mi totalną awanturę w brzuchu.
Pochwalę się 36 tygodniowym brzucholem.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c3d6aea182f1.jpg
AJrin, mlodaaa, Sassy, Totoro, darika, Andzia123, acygan, Mirabelcia, Agusia_pia, Katy, Kinga., tanith lubią tę wiadomość
-
Kaszelkowa ja w pelnie zawsze zle spie starszak od urodzenia też zle śpi. Tej wielkanocnej pelni sie obawiam najbardziej
Bo co jak co nie chce rodzic w swieta a tym bardziej w pełnie i święta!
No nic maluszek sam zdecyduje co i jak i kiedy do świąt poganiac go nie zamierzam.
Ja dziś zabiegany dzien byłam na pobraniu krwi na wszystkie ostateczne szpitalne przyjecie plus wymaz GBS i czystosc pochwy.
A później zakupy spor sie nalazilam i jeszcze fryzjer
Więc już coraz blizej a matka nawet do porodu bedzie jakoś wyglądać henna na brwi zrobiona ale jeszcze do swoat to i dwa razy powtórzę
A tak rosniemy :
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a2f422be3377.pngSassy, Paatka, Totoro, darika, Andzia123, acygan, Mirabelcia, Agusia_pia, Elwira.eli, Katy, Kinga., tanith lubią tę wiadomość
-
Paatka piekny brzuszek mój już jest naprawdę nisko i ciąży.
-
A my rosniemy tak
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5a966e7e1048.jpg
Podziwiam was dziewczyny że dajecie radę z takimi dużymi brzuchami cokolwiek robić, ja mam malutki i już mi ciężko, non stop sapie jak lokomotywa :p i jak byłam w laboratorium to znajoma się śmiała że chodzę już jak kaczuszka :pWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 20:29
darika, Paatka, acygan, Agusia_pia, Sassy, Katy, tanith lubią tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
AJrin, a ja się ostatnio zastanawiałam, czy mój brzuch już zaczął opadać czy nie, ale chyba nie bardzo. Tylko, że u Ciebie to już 2 ciąża to też pewnie inaczej z brzuszkiem. Ale szczerze - to wyglądasz bardzo młodo i w życiu bym nie powiedziała, że jesteś po 30tce!
AJrin lubi tę wiadomość
-
Ajrin włosy mega! Ja ostatnio obcielam tak żeby równo rosły, smialysmy się z fryzjerka że na kolor to już po porodzie wpadnę i będziemy to jakoś logistycznie ogarniac
Już się nie mogę doczekać jutro dnia w ruchu, roznosi mnie od siedzenia w domu!Silke lubi tę wiadomość
-
o jak się posypały zdjęcia ładnych brzuszków
ja jutro zrobię swój i też dodam
mój mały dziś od południa ciągle się wierci, ta dziecina nie śpi wcale hehe.
Paatka a może maleństwo lubi te czynności i dlatego tak reaguje