Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
GosiaB, przypomnij który u Ciebie tydzień? Tak czy inaczej czasem lepiej jest zakończyć ciążę wcześniej, dobrze że jesteś pod opieką, a już za chwilę będziesz tulić swoją Kruszynkę! Nie przestaje trzymać kciuków.
Iggi, za Ciebie też trzymam. Co mówi lekarz? Jest szansa, że wytrwasz? Miałaś już skurcze?
Yvonne, ja może zacznę pić, ale wstrzymam się jeszcze z 2 tygodnie
Co do naszych drugich połówek, ciężko mi się wypowiedzieć, bo przez te 3 ostatnie najbardziej uciążliwe dla mnie miesiące byłam sama. Jednak uważam, że wyjazd mojego faceta za granicę to też okazanie miłości i chęć zapewnienia nam bezpieczeństwa, bo nie pojechał na wczasy, a zarabiać. Na szczęście to jednorazowy wyjazd, już w niedzielę wraca. Łzy mi płyną do oczu jak o tym pomyślę, że tyle wytrzymyłam. Do tej pory byliśmy nierozłączni, także była to ważna lekcja. Bardzo się cieszę na jego przyjazd. Bez niego u boku nie potrafiłam w pełni cieszyć się ciążą. Teraz będziemy kompletni. -
Dziewczyny trzymam za Was kciuki! Będzie dobrze !
Co do drugiej połówki to u nas jest inaczej. Mój mąż ma prace za granica, a dokładnie to jest marynarzem wiec 3 miesiące rozłąki to dla nas normalkąciagle go nie ma w domu, ale na szczęście będzie od razu po świętach wiec chciałabym aby mały poczekał na tatę
z tymi rozłakami jest nawet fajnie bo jest tęsknota, chwila odpoczynku od drugiej osoby i nie ma kłótni bo każdy dzień razem jest bardzo cenny
-
Trzymajcie sie dziewczyny:*
Ja zazylam kolejne dwie no-spy bo bol brzucha mi sie nasilila moja mama najlepsza..ma lekarza w piatek o 15, a siostra w ten dzien pracuje wiec ja powinnam z nia isc..Tez mam w ten dzien lekarza, a do mamy mam 16km i serio nie wiem czy zdaze, a ona mi wrecz kaze zdążyć, a przeciez nie ode mnie to zalezy...a jak jej powiedzialam, ze mnie brzuch boli i leze to powiedziala, ze do piatku mi przejdzie
Ja rozumiem, ze jest chora, ale z drugiej strony wiem, ze da rade isc sama i czuje sie coraz czesciej wykorzystywana...
-
edwarda20 wrote:Gosia B w ktorym tc jestes ze podali sterydy?
Dokladnie mialam tak samo, super samopoczucie i nagle sie posralo.
Teskniąca nie jedziesz na IP? 35 tc to tez bez szalu...
Byłam na KTG w przychodni, na IP kazali jechać jak skurcze nabiorą mocy. Póki co ich siła się nie zmienia, od 4 godz. są takie same. Cały czas mam nadzieję, że przejdzie !!!
-
Byłam u gin, kazała dalej brac magnez i nic wiecej. Zastrzyk na pluca nie jest potrzebny, przeciez nie rodze... A jak bede miec znowu skurcze to mam jechac do szpitala... luz blues...
Okulistka zrobila mi badanie, wszystko pięknie i ladnie.
Ortopeda - zbadal w ubraniu po tym jak mu opowiedzialam jakie mam dolegliwosci, czyli ze pobolewa mnie łono jak wstaje czy chodze (w szpitalu tez o tym mowilam, w zaleceniach napisali konsultacje ortopedyczną), ponaciskal w rozych miejsach, bolalo. Wystawil zaswiadczenie, ze powinnam miec cc ze względu na rozchodzace sie spojenie.
A ja sama nie wiem co o cc myslec, boje sie go bo to operacja i pozniej dluzej sie dochodzi do siebie. Z drugiej strony jak slyszalam te krzyki na porodowce to mi slabo na sama mysl!
-
Rany dziewczyny, stresuję się jak to czytam
ja tu zamierzam jeszcze tyle zrobić przed porodem a tu faktycznie w każdej chwili może się zacząć. Trzymam za Was mocno kciuki, mam nadzieję, że dzieciaczki poczekają jeszcze trochę! A nawet jeśli nie to już są na tyle silne, że poradzą sobie. Będzie dobrze! Piszcie jak tylko możecie jak się sprawy mają.
Ja w tym tyg mam tyle energii, że ciągle coś robię, sprzątam, prasuję, aż się zaczynam martwić czy to czegoś nie zwiastuje
-
Kurcze jestem po wizycie na NFZ, p.doktor zwróciła uwagę na podwyższone wcześniej próby wątrobowe, że to cholestaza. Teraz wyniki są w normie, ale mnie nastraszyła, za tydzień kontrola i jak coś to pewnie będzie wcześniejsze rozwiązanie. Lekarz prywatny to zbagatelizował, kazał brać Ursopol i Essentiale. Kogo słuchać? Obecnie mamy 33+6. Szyjka super, 36 mm mimo bólu okresowego i kłucia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 16:06
12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Mirabelcia wrote:Kurcze jestem po wizycie na NFZ, p.doktor zwróciła uwagę na podwyższone wcześniej próby wątrobowe, że to cholestaza. Teraz wyniki są w normie, ale mnie nastraszyła, za tydzień kontrola i jak coś to pewnie będzie wcześniejsze rozwiązanie. Lekarz prywatny to zbagatelizował, kazał brać Ursopol i Essentiale. Kogo słuchać? Obecnie mamy 33+6. Szyjka super, 36 mm mimo bólu okresowego i kłucia.
A cholestaza to nie cos wiecej niz tylko podwyzszone proby watrobowe?
-
Edwarda ja na Twoim miejscu to chyba wybrałbym się do jakiegoś ortopedy prywatnie, żeby jeszcze na to spojrzał. Bo ten Cię trochę po macoszemu potraktował, a może nic złego się nie dzieje i będziesz mogła naturalnie urodzić.
Mirabelcia a miałaś jakieś objawy, które mogłyby sugerować cholestazę?
-
Właśnie ja miałam tylko te próby wątrobowe poswyższone, kwasy żółciowe w normie, żadnego swędzenia dłoni i stóp.12.2014-Aniołek
03.2017- początek leczenia w Invimed
02.06.2017- 1 IUI
Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
Nasienie ok, drożność ok -
Totoro wrote:Edwarda ja na Twoim miejscu to chyba wybrałbym się do jakiegoś ortopedy prywatnie, żeby jeszcze na to spojrzał. Bo ten Cię trochę po macoszemu potraktował, a może nic złego się nie dzieje i będziesz mogła naturalnie urodzić.
Profesor w szpitalu mi zasugerowal to rozejscie, bo jak zaczal mi naciskac łono to naprawde mnie bolalo, a to podobno nie jest normalne.
No i sama nie wiem czy chce rodzic sn. Wole chyba cc ale sie boje
-
nick nieaktualnyChciałam się pochwalić jak sobie zorganizowałam miejsce na kosmetyki i pampersy.
Zdjęcie mi się odwróciło podczas dodawania:(
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fa31e38ef943.jpgedwarda20, Katy, darika, acygan, Sassy, tanith, oli123, Agusia_pia, Haana, AJrin lubią tę wiadomość