X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Tez mam cellulit :( a co do terminu to ja mam z OM 18 kwiecień, a na ostatnim usg wyszło mi ze 7 kwiecień
    Mi zawsze mówili, ze teraz to terminy z usg g*** warte. Jak już, to ten z 1 trym., bo wtedy te rozbieżności są mniejsze (widać co już jest wykształcone, a co jeszcze nie). No chyba ze ktoś z powodu szacunkowej dużej wagi decyduje się na cc, to wtedy faktycznie ma to jakieś znaczenie.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj i ja mam cellulit, na uda nie mogę patrzeć, duże serdelki masakra, do tego stopy podpuchnięte już ciągle, powiem Wam że już chcę urodzić i brać się za siebie, bo te 17 kg widzę ehh.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się martwię tym cellulitem, strasznie go dużo w ciąży wyszło... W chwili obecnej w życiu bym bikini nie założyła :D mam nadzieję, że po porodzie zejdzie w połączeniu z ćwiczeniami.

gg646iye46nicebi.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zle napisalam, nie z pierwszego usg tylko z pierwszego prenatalnego.

Wiec jesli u mnie wynosi dokladnie 5 dni, czyli liczą mi z USG? Tez dokladnie wiem kiedy mialam owulacje, bo sledzilam ją pol roku przed rozpoczeciem dzialan, sluz, bol, tempka, wiem co do dnia, ale dziecko jest wieksze.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    A własnie, tak sie chcialam Was zapytac. Dopiero na wypisie zobaczylam, że lekarze wpisali mi termin porodu nie z OM, a z pierwszego usg. W moim przypadku jest to 5 dni roznicy na plus, czyli praktycznie tydzien. Nie wiem teraz ktorym sie poslugiwac, jesli z OM to jutro skoncze 34tc, jesli z usg to jutro będzie prawie 35tc i to juz lepiej wygląda.

Jakim terminem Wy sie posługujecie i Wasi lekarze?
    Edwarda, ja termin z OM mam na 14 kwietnia, a termin z USG na 26 marca, więc u mnie jest spora różnica. Pytałam o to ostatnio lekarza i powiedział, że on bierze pod uwagę termin z OM.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch jest duży i prawdopodobnie będę miała cc bo nie dość ze jest duży to jeszcze ułożony miednicowo i nie ma za dużo miejsca żeby się przekręcić, ale lekarz mówił ze poczekamy do następnej wizyty czyli za 4 tyg dowiem się jaka jest już decyzja. Mąż akurat z pracy wraca 4 kwietnia wiec ten 7 kwiecień gdyby był przeznaczony na cc to byłoby ok. Nie wiem jakto będzie, ale chciałam kupić sobie aniball do ćwiczenia, a teraz to nie wiem czy jest sens wydawać kasę skoro mogę mieć cc :P

Ja tez mam 17kg na plusie i u mnie strasznie to widać. Przed ciąża ważyłam 40 kg wiec urosłam o prawie polowe

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też cellulit na udach się pojawił :/ Ale to też troche sama sobie winna jestem, bo tak jak brzuch smaruje co dzień i pamiętam o tym, tak uda z lenistwa raz na jakis czas :/
    U mnie terminy z USG obecnie są strasznie zmienne ;) Na pierwszym nawet nie pamiętam jaki był, a na tym ostatnim np. wskazał idealnie 3.04, jak z OM. Ale to wiadome wszystko zależne od przyrostu dzidzi w danym okresie.

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga tak jak mówisz. Mój ginekolog mówi że termin można określić do 10tc bo potem dziecko rośnie swoim tempem.

Rozstępy i celulit to niestety w duzej mierze genetyka i nie bardzo mamy na to wplyw :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 10:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaB mocno trzymam kciuki :)

Ja nigdy nie miałam widocznego cellulitu, teraz na udach się niestety pojawił, ale licze że do lata się go pozbede.
    Aaa no i w końcu torbę do końca spakowałam :D

• Makira Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a długie miałaś cykle? Jak masz akurat 5 dni różnicy, to byś się łapała na termin z OM, ale powinnaś zapytać swojego prowadzącego jaka data się sugeruje. Tylko 5% dzieci rodzi się w dokładnym terminie porodu :)

gg646iye46nicebi.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Edwarda a długie miałaś cykle? Jak masz akurat 5 dni różnicy, to byś się łapała na termin z OM, ale powinnaś zapytać swojego prowadzącego jaka data się sugeruje. Tylko 5% dzieci rodzi się w dokładnym terminie porodu :)
    Średnio 30 dni. W zwycieskim cyklu wiem kiedy byla owu co do dnia. Moja prowadzaca sugeruje sie terminem z OM. Ale na wypisie ze szpitala termin z usg. No nic, ja nadal bede mowic ze jestem w 34 a nie w 35 tc.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z wagą dwa dni temu plus 13 A teraz plus 15... Nie wiem co się dzieje. Chyba wagą mi się zepsuła:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja z wagą dwa dni temu plus 13 A teraz plus 15... Nie wiem co się dzieje. Chyba wagą mi się zepsuła:p
    Zbierasz wodę :) Tez na okolo tydzien lub dwa przed porodem zaczelam tak przybierac ale bardzo puchłam :)

• darika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wg OM a usg prenatalnego jest różnica 1 dnia, więc moja gin kieruje się data porodu z Om. I w szpitalu jak leżalam też tak było.

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chyba lepiej zanizyc w takim razie, zwłaszcza, że cykle idealne, a nie jakieś mega długie :)
    Na wypisie tak pewnie spisali tylko termin, nie ma co się tym sugerować.
    Ale dzisiaj chyba idziesz do swojej gin z tego co mówiłaś? :) jak się czujesz?
    Ja też się sugeruje skończonym tygodniem, bo nawet jak się urodzi w 36+6 to dziecko jest traktowane jako późny wczesniak.

gg646iye46nicebi.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pchnięc to u mnie te, się zaczęło... Puchna mi palce u rąk tak, że musiałam zdjąć obrączke :-(. A dzisiaj stopy też trochę spuchly... :-/

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest 5 dni różnicy .
    1 suwaczek mam według usg prenatalnego na 30.04 A ostatni według OM na 25.04

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    No chyba lepiej zanizyc w takim razie, zwłaszcza, że cykle idealne, a nie jakieś mega długie :)
    Na wypisie tak pewnie spisali tylko termin, nie ma co się tym sugerować.
    Ale dzisiaj chyba idziesz do swojej gin z tego co mówiłaś? :) jak się czujesz?
    Ja też się sugeruje skończonym tygodniem, bo nawet jak się urodzi w 36+6 to dziecko jest traktowane jako późny wczesniak.

Leze, podbrzusze pobolewa jak na okres czesto :(
    Za jakies pol godziny jade do mojej gin i do ortopedy bo lekarze w szpitalu sugerowali, ze moge miec rozejscie lona.

PS. w szpitalu pobrali mi gbs - negatywny i wymaz z pępka :O nawet nie wiedzialam ze cos takiego robia i ciekawe po co ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Tęskniąca Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany, ja bym się nie dała dotknąc w okolice pępka....strasznie bolesne jest teraz dla mnie to miejsce...zapytaj się prosze po co ten wymaz, też jestem ciekawa.

nqtko7eswtot5kmm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tęskniąca wrote:
    o rany, ja bym się nie dała dotknąc w okolice pępka....strasznie bolesne jest teraz dla mnie to miejsce...zapytaj się prosze po co ten wymaz, też jestem ciekawa.
    ja nawet nie wiem kiedy to zrobili, caly czas cos mi grzebali wszedzie, mnie bolalo, zaciskalam oczy itp ;p w kazdym razie nic nie czulam w pepku ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 807 808 809 810 811 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ