Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Malyprosiaczek wrote:Tez mam cellulit
a co do terminu to ja mam z OM 18 kwiecień, a na ostatnim usg wyszło mi ze 7 kwiecień
-
oj i ja mam cellulit, na uda nie mogę patrzeć, duże serdelki masakra, do tego stopy podpuchnięte już ciągle, powiem Wam że już chcę urodzić i brać się za siebie, bo te 17 kg widzę ehh.
-
Zle napisalam, nie z pierwszego usg tylko z pierwszego prenatalnego.
Wiec jesli u mnie wynosi dokladnie 5 dni, czyli liczą mi z USG? Tez dokladnie wiem kiedy mialam owulacje, bo sledzilam ją pol roku przed rozpoczeciem dzialan, sluz, bol, tempka, wiem co do dnia, ale dziecko jest wieksze.
-
edwarda20 wrote:A własnie, tak sie chcialam Was zapytac. Dopiero na wypisie zobaczylam, że lekarze wpisali mi termin porodu nie z OM, a z pierwszego usg. W moim przypadku jest to 5 dni roznicy na plus, czyli praktycznie tydzien. Nie wiem teraz ktorym sie poslugiwac, jesli z OM to jutro skoncze 34tc, jesli z usg to jutro będzie prawie 35tc i to juz lepiej wygląda.
Jakim terminem Wy sie posługujecie i Wasi lekarze? -
Mój maluch jest duży i prawdopodobnie będę miała cc bo nie dość ze jest duży to jeszcze ułożony miednicowo i nie ma za dużo miejsca żeby się przekręcić, ale lekarz mówił ze poczekamy do następnej wizyty czyli za 4 tyg dowiem się jaka jest już decyzja. Mąż akurat z pracy wraca 4 kwietnia wiec ten 7 kwiecień gdyby był przeznaczony na cc to byłoby ok. Nie wiem jakto będzie, ale chciałam kupić sobie aniball do ćwiczenia, a teraz to nie wiem czy jest sens wydawać kasę skoro mogę mieć cc
Ja tez mam 17kg na plusie i u mnie strasznie to widać. Przed ciąża ważyłam 40 kg wiec urosłam o prawie polowe -
U mnie też cellulit na udach się pojawił
Ale to też troche sama sobie winna jestem, bo tak jak brzuch smaruje co dzień i pamiętam o tym, tak uda z lenistwa raz na jakis czas
U mnie terminy z USG obecnie są strasznie zmienneNa pierwszym nawet nie pamiętam jaki był, a na tym ostatnim np. wskazał idealnie 3.04, jak z OM. Ale to wiadome wszystko zależne od przyrostu dzidzi w danym okresie.
-
nick nieaktualnyKinga tak jak mówisz. Mój ginekolog mówi że termin można określić do 10tc bo potem dziecko rośnie swoim tempem.
Rozstępy i celulit to niestety w duzej mierze genetyka i nie bardzo mamy na to wplywWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2018, 10:16
-
nick nieaktualny
-
Makira wrote:Edwarda a długie miałaś cykle? Jak masz akurat 5 dni różnicy, to byś się łapała na termin z OM, ale powinnaś zapytać swojego prowadzącego jaka data się sugeruje. Tylko 5% dzieci rodzi się w dokładnym terminie porodu
-
nick nieaktualny
-
U mnie wg OM a usg prenatalnego jest różnica 1 dnia, więc moja gin kieruje się data porodu z Om. I w szpitalu jak leżalam też tak było.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
No chyba lepiej zanizyc w takim razie, zwłaszcza, że cykle idealne, a nie jakieś mega długie
Na wypisie tak pewnie spisali tylko termin, nie ma co się tym sugerować.
Ale dzisiaj chyba idziesz do swojej gin z tego co mówiłaś?jak się czujesz?
Ja też się sugeruje skończonym tygodniem, bo nawet jak się urodzi w 36+6 to dziecko jest traktowane jako późny wczesniak. -
Co do pchnięc to u mnie te, się zaczęło... Puchna mi palce u rąk tak, że musiałam zdjąć obrączke
. A dzisiaj stopy też trochę spuchly...
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
nick nieaktualny
-
Makira wrote:No chyba lepiej zanizyc w takim razie, zwłaszcza, że cykle idealne, a nie jakieś mega długie
Na wypisie tak pewnie spisali tylko termin, nie ma co się tym sugerować.
Ale dzisiaj chyba idziesz do swojej gin z tego co mówiłaś?jak się czujesz?
Ja też się sugeruje skończonym tygodniem, bo nawet jak się urodzi w 36+6 to dziecko jest traktowane jako późny wczesniak.
Leze, podbrzusze pobolewa jak na okres czesto
Za jakies pol godziny jade do mojej gin i do ortopedy bo lekarze w szpitalu sugerowali, ze moge miec rozejscie lona.
PS. w szpitalu pobrali mi gbs - negatywny i wymaz z pępkanawet nie wiedzialam ze cos takiego robia i ciekawe po co ;p
-
Tęskniąca wrote:o rany, ja bym się nie dała dotknąc w okolice pępka....strasznie bolesne jest teraz dla mnie to miejsce...zapytaj się prosze po co ten wymaz, też jestem ciekawa.