Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas starszak ma takie łóżeczko śpi odkad skonczyl 14 miesięcy nim.
Dodatkowy materac był na początku aby nie spadał ale M dorobil barierki.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ec7b194bc4b9.pngTęskniąca, Agusia_pia, Sassy, darika, acygan, Mirabelcia, Andzia123, Totoro, Pineapple lubią tę wiadomość
-
a w szpitalu w którym ja chcę rodzić nie trzeba się zapisywać. położna mówiła że przyjeżdżamy z akcją porodową albo po terminie i tyle.
właśni dzieliłam rzeczy do prania dla małego i wychodzi mi jeszcze 5 pralek prania, a za dw tyg mają przyjść ubranka od szwagierki więc pewnie jeszcze dwie będą. a że zimno na dworze to piorę jedną dziennie bo nie mam gdzie suszyć a nie chcę żeby się kisiło wszystko na raz. przynajmniej czas zleci
właśnie chrupię paluszki jak mnie naszło! -
W Polsce chyba nigdzie nie trzeba się zapisywać, ewentualnie należy się umawiać na konsultacje z anestezjologiem w sprawie znieczulenia. Kinga z tego co pamiętam mieszka za granicą
Piękne pokoje/ kąciki dziewczyny!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2018, 21:38
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
W Polsce jedynie na CC trzeba odbyć kwalifikacje w szpitalu i się zapisać.
Ja wstępnie mam wizyte kwalifikacyjna na 21 marca. Ale 16 marca będę wiedzieć czy potrzebna czy nie. -
nick nieaktualnyPochwale się, mam spakowane torby do szpitala. Myślalam ze zmieszcze sie w jedna ale niestety wyszly dwie takie solidne
Ja musze miec spakowane totalnie wszystko bo przez 3 dni nikt do mnie nie przyjedzie i mi nic nie przywiezie
AJrin lubi tę wiadomość
-
Nosz kurcze znowu głowa pod żołądkiem... Dosłownie dzisiaj w nocy przekręcil się głowa w dół, na wizycie wszystko cacy, czułam cały dzień kopniaki w żebra a teraz co? Znowu głowę wpycha to w żołądek to pod zebra.. Taki to wredny ten mój synek, aż się popłakałam, bo już myślałam że temat cesarki za mną...07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
A u was nie ma tak, ze też można przyjechać wczesniej i wypełnić papierki, żeby tego nie robić ze skurczami? Ja za pierwszym razem olałam temat, dobrze ze ma początku skurczy nie było. Po raz drugi bym się nie porwała na coś takiego, zwłaszcza ze całkiem duża ilość mam z poprzedniej grupy bbf miała nieplanowane cc (sytuacja zagrożenia życia, więc wszystko było robione na wczoraj)
A i jeśli się nastawiacie na PDA, to pamiętajcie że jego nie podają przy zbyt dużym rozwarciu (nie zwlekajcie zbyt długo z przyjazdem do szpitala), natomiast jeśli całujecie w poród w wodzie, to on wyklucza pda. -
Andzia123 wrote:Nosz kurcze znowu głowa pod żołądkiem... Dosłownie dzisiaj w nocy przekręcil się głowa w dół, na wizycie wszystko cacy, czułam cały dzień kopniaki w żebra a teraz co? Znowu głowę wpycha to w żołądek to pod zebra.. Taki to wredny ten mój synek, aż się popłakałam, bo już myślałam że temat cesarki za mną...
-
Kinga niestety nie ma takiej opcji z papierami. Trzeba swoje odczekać na przyjęciu. Sa szpitale jak zelazna ze postoisz w kolejce i kilka godzin no chyba że odrazu odesla ze nie maja miejsca.
-
AJrin wrote:Kinga niestety nie ma takiej opcji z papierami. Trzeba swoje odczekać na przyjęciu. Sa szpitale jak zelazna ze postoisz w kolejce i kilka godzin no chyba że odrazu odesla ze nie maja miejsca.
U mnie na szczęście jest dedykowana izba przyjęć, także o tyle dobrze. Ciekawe ile zajmie ta cała papierologia.
-
Hej my już po śniadanku
pogoda paskudna, ponuro nic się nie chce. Moje oko cieszą ubranka na suszarce
GosiaB kciuki kochana w takim razie :* dawaj znać co powiedział lekarz :*
Andzia123 a czemu nikt Ci nic nie dowiezie jak będziesz w szpitalu?
W szpitalu w którym chcę rodzić na szkole rodzenia położna mówiła że jak jest czas i akcja jest na początku to papiery z przyjęciem załatwiane są od razu, a jak są duże skurcze, duże rozwarcie to po porodzie już na oddziale wypełniają dokumenty. Mówiła że najważniejsza jest rodząca i dobro dziecka a papiery mogą poczekać.